- 24 Temmuz 2009
- 180
- 0
-
- Konu Sahibi minikcadimm83
- #10.261
Pasiflora'nın muadiliymiş canım, Alora diye bir ilaç...
İlaç prospektüsünde kullanılmamalıdır yazıyor, internette doktor tavsiyesi ile kullanılmalıdır yazıyor.
Derdim ilacı içip içmemek değil aslında ama diyorum ya doktora karşı bir güven sarsıntısı oldu sanırım.
Abartıyor muyum sizce ?
:selam arkadaşlar bugün bebeğimizin cinsiyetini öğrendik...oğlumuz oluyorrrrr...........hihoyyyt
inşaallah tatlım hayırlı sağlıklı bir evlat olsun öncelikle :lepi:inşallah öğreniriz cnm yaa ben o yüzden hiç bişey almadım daha öğrensem yavaş yavaş almaya başlarız artık opuyorumnanaktan
ben de megadiyn alıyorum arkadaşım a.sevet canım doktorum yazdı...gerekli her vitamin,mineral ve hatta bakır,mangan,çinko gibi elementler de var.bir yan etkisini de görmedim.İnşallah senin de miden en kısa zamanda düzelir ve hepsinden bolca yersin...acaba bir şeylerin içinde tüketilse yine aynı olur mu...krep,kek,tost gibi???
Bosnacım prospektüsü sen okudun, doktor insiyatifindedir diye bir ibare var mı?
Bir şeyi yazıyorum sonra pişman oluyorum, ben bu ilacı araştırmadım. Hamileler üzerinde test edilip edilmediğini bilmiyorum. Edildiyse risk faktörü nedir bilmiyorum. Benim ablam kimyager o beni pimprikli yaptı. Genelde hemen araştırır döner ama aramız 7 saat dönüp onda bu ilaca bakar mısın deme şansm yok. İlaçlar üzerinde farklı farklı ibareler oluyor. Kimisinde sadece hamileler üzerinde kullanılmamalıdır diyor. Kimisinde doktor insiyatifindedir diyor. Ben tuttum doktor gibi ahkam kestim. Ama açık ve kesin bir şekilde kullanılmamalıdır mesajını okuduğunu düşündüm. Ara doktorunu ben sizin hastanızım bunun üzerinde hamileler üzerinde kullanılmamalıdır diyor kafam karıştı de. O görevi zaten sana açıklamak. Ben her rahatsız olduğum da doktoruma gitmiyorum. Reflüm çok azdığında, kanamam olduğunda telefon edip sordum. Sağosun o da beni rahatlattı yol gösterdi.
Taburcu,
Birşey soracağım, inan kafamın hep bir köşesinde... Ablam kimyager dediğin için soruyorum... Dramamine adlı ilaçta B grubu diyor hamilelikte kullanım için ama gerekliyse kullanın diyor... Benim doktorum bana bu ilaçtan 5 kutu içirdi... Ve gerçekten de korkuyorum... Hamilelikte B grubu kullanılmalıdır ne demek? Ya da 5 kutudan sonra ben ufaklıkta ne gibi bir anomali beklemeliyim? Çünkü böyle bir şeye insan hazırlıklı olursa daha rahat olur, kendini kandırmaz...
ben de megadiyn alıyorum arkadaşım a.s
ve zor olsa da senin gibi hergün 1 bardak süt+yoğurt+ve kaşar/peynir tüketiyorum
...
Haftasonu bir eczaneye girdim, kaşınıyorum, nemlendirici birşeyler alayım diye... Kadına durumu anlattım, 3 aylık hamileyim de dedim. Bir kahkaha attı, ee bebek nerde, dışarı çıkarken evde mi bırakıyorsun dedi :))) kaydirigubbakcemile3
Bosna,
Şimdi geldi aklıma, pasifloraya iyi bakmıyorlardı gebelikte...
Ama rezene çayı var... Doğadan marka... Ben kullandım da, mideme dokunmadı... Benim de mide hassas biliyorsun, halen dramamine alıyorum bir de gaviscon...
İki adet poşet rezeneyi küçük bir fincana salla, kaynar su ile, ağzını örtüp 5 dk bekle, sonra 2 şekerle süper oluyor... 20 dk da da hemen uyku yapıyor... Bebeğe de zararlı değil... Zaten bebeklere gaz için veriyorlar rezene çayını...
kızlar ben çıkıyorum biraz istirahat edeyim
bebişlerinizle hoş kalın hoşca kalın... a.s.
canlarım bugün azıcık erken kaçıyorum.
iyi akşamlar, iyi uykular herkese :)
canlarım bugün azıcık erken kaçıyorum.
iyi akşamlar, iyi uykular herkese :)
Taburcu,
Birşey soracağım, inan kafamın hep bir köşesinde... Ablam kimyager dediğin için soruyorum... Dramamine adlı ilaçta B grubu diyor hamilelikte kullanım için ama gerekliyse kullanın diyor... Benim doktorum bana bu ilaçtan 5 kutu içirdi... Ve gerçekten de korkuyorum... Hamilelikte B grubu kullanılmalıdır ne demek? Ya da 5 kutudan sonra ben ufaklıkta ne gibi bir anomali beklemeliyim? Çünkü böyle bir şeye insan hazırlıklı olursa daha rahat olur, kendini kandırmaz...
Canım hemen bunu mail ablama atıyorum. Onların kocaman el kitapları var. İlaçların hangi firma tarafndan üretildiği, muadilleri, etken maddeleri, doz aşımları ilaç gruplarına kadar herşey yazıyor orada.
Dediğim gibi aramız 7 saat, şu onun mesaisi yeni başlamıştır. Onlar mesai içinde internet kullanmıyorlar laboratuvarda. Ancak yarına bir yanıt alırım sanıyorum. Yanıt gelince hemen sana yazarım.
şimdilik benden de bu kadar...herkese iyi akşamlar opuyorumnanaktan
Canım hemen bunu mail ablama atıyorum. Onların kocaman el kitapları var. İlaçların hangi firma tarafndan üretildiği, muadilleri, etken maddeleri, doz aşımları ilaç gruplarına kadar herşey yazıyor orada.
Dediğim gibi aramız 7 saat, şu onun mesaisi yeni başlamıştır. Onlar mesai içinde internet kullanmıyorlar laboratuvarda. Ancak yarına bir yanıt alırım sanıyorum. Yanıt gelince hemen sana yazarım.
Sinpac sanırım miğde bulantısı için verdi bu ilacı.A ve B grunu burda yazıyor Bir de bu linki incelemenizi isterim
Hamilelikte ilaç kullanımına karar verilirken Amerikan Gıda ve İlaç Kullanımı (FDA) kriterleri göz önüne alınır.
A ve B grubu hamilelerde kullanılırken , C grubu yararı fazla ise kullanılır.
D grubu dikkatli seçilir.
X grubu kullanılmaz.
HAMİLE VE İLAÇLARVİRÜS!-VİRÜS!Hamile.cc
Eveeettt,
Gelelim bu akşam ne yiyelim köşemize laelaelaelaelaelaelaelaelaelaelaelaelaelaelae