2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Hem kafam yoğun, hem midem rahatsız, sanırım ondan.
Özellikle hafta içi, yani ertesi gün işe geleceksem, hepten uyuyamıyorum.
Tam zamanını buldum işten soğuyacak...

Bosna,
Bana akşam 8-8.30 arası bir uyku geliyor; onu yakalarsam sabah 6 ya kadar uyuyorum... yerimseniben
Yok yakalayamazsam, artık uyku önde ben arkada gece 2-3 ü ediyoruz... :bbo::bbo::bbo: Sonra da ertesi gün 2 den 4 e kadar masada gözüm açık, ayakta uyumaya çalışıyorum akannehirakannehir
Gündüzleri bir yarım saat uyuyabilsem ahhhh ahhhhhhh...

Ezgim hoşgeldin... Nasılsın bugün, biraz düzelme var mı midende?

Ben ev yoğurdunu zaten beceremiyorum, ayran gibi oluyor benimki. Hazır yoğurt kullanıyorum, günde 1 kase kadar yemeye çalışıyorum. Yeni keşfim olan mısır gevreği eşliğinde günde en az 1 küçük kutu süt içiyorum. Bugün ayrana başladım, hedefim her gün 1 bardak. Her sabah 2-3 kibrit kutusu büyüklüğünde peynir de yiyorum.
Ve hala 47 kiloyum :))
Bu saydıklarıma haftasonu başladım, belki ondan olabilir :))

canımmm ben de tam sana yazıyordum.midem daha iyi bugün ama şuan boş sabah kahvaltısıyla duruyorum sizi bırakıp çıkıp yemek yiyemedim ki. kaydirigubbakcemile3 sen nasılsın canım?

valla günde ben de 1 bardak süt ancak içiyorum o dediğim laktozsuzlardan.ayranı çok içmiştim hamile olduğumu ilk öğrendiğimde o yüzden biraz tiksindim şimdi. peyniri ancak tostun arasında yiyorum canım.krem peyniri seviyorum ama onun faydası var mı bilmiyorum.seni tebrik ediyorum böyle kalsiyum al ne güzel.kilo olarak ta daha önce dediğim gibi alırsın canım yavaş yavaş iştahın açıldıkça.ben de hiç almadım senle ben yerimizde sayıyoruz zaten.

:selam arkadaşlar bugün bebeğimizin cinsiyetini öğrendik... :nazar:oğlumuz oluyorrrrr...........hihoyyyt

:selam arkadaşlar bugün bebeğimizin cinsiyetini öğrendik... :nazar:oğlumuz oluyorrrrr...........hihoyyyt

Tebrik ederim alkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkis
Darısı benim gibi cinsiyeti tam öğrenemeyenlerin başına....kaydirigubbakcemile3

Ducks bu websense yüzünden altlardaki haftaları göremiyorum da, kaç haftalıkken öğrenmiş oldun?yerimseniben

Pasiflora'nın muadiliymiş canım, Alora diye bir ilaç...
İlaç prospektüsünde kullanılmamalıdır yazıyor, internette doktor tavsiyesi ile kullanılmalıdır yazıyor.
Derdim ilacı içip içmemek değil aslında ama diyorum ya doktora karşı bir güven sarsıntısı oldu sanırım.
Abartıyor muyum sizce ?

Canım doktoruna güven ama sen kendini daha iyi bilmen lazım.Miğden hassas bu şurubuda içersen miğden de kaldırmayabilir
ben sana sormuştum içebiliyorsan bitti çayı iç diye ..
Mesela ben 6,30 evde oluyor yemek filan ...sonra tv seyrediyorum evde işim varsa onları yapıyorum ....sana şunu söyleyeyim işim bitince kanepede 10 dk da olsa kestiriyorum ve birden kalkıp uyanıyorum meyva ye filan tv seyret derken saat 1-2 oluyor ve ramazan dolayısıyla en geç 3 te yatıyorum ama uykusuzluk değil bu bünyem alışık ...hep böyleyim den sabahta işe git...
Uyumak içinde çok uykum varda uyuyamıyorsam ılık bir duş ve sessiz ve ışıksız bir oda da uyumak tercihimdir.

arkadaşlar günde iki bardak süt + bir kase yoğurt + beyaz peynir ve kaşar yiyorum...yemeye çalışıyorum...vitamin ve mineral kompleksi alıyorum ( megadyn) kalsiyum için yeterli midir? yeter gibi geliyor ama hazır yoğurt alıyorum...ev yoğurdu gibi olmuyor ama mecburiyettten...acaba zararı var mıdır? hazır yoğurt kullananlar var mı?

"vitamin ve mineral kompleksi ( megadyn)" doktorun tavsiyesi mi. İnan maşallahın var. Allah bizede bunları yiyebilmeyi nasip etsin. Ben de reflü olduğunda tüm süt grubunu kestik. Penir, yoğurt ve süt çok hasta ediyor beni. Laktozsuz süt'ü de azıcık içebiliyorum. Hazır yoğurdun neden zararı olsun ki. Sadece bende doktorum ilk başta sütünde yoğurdunda light olanını içmemi istemişti. Çok fazla tüketeceksin hızl bir kilo artışı yaşamayalım besin değerinden bir şey kayetmiyor yağsız olunca demişti. Ama onu da yemek, içmek nasip olmadı.

....
Gülencim i merak ediyorum sadece... Şeniz
Hiçbir hamilenin üzülmesini istememalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkis

Ben de gülencim'i merak ediyorum, genelde öğleden sonra katılırdı foruma. Bu saat oldu gelmedi. İnşallah iyidir.

arkadaşlar ben şimdilik kaçtım azcık birşeyler yiyeyim sabahtan beri açım.görüşürüz öptüm hepinizi opuyorumnanaktan

canımmm ben de tam sana yazıyordum.midem daha iyi bugün ama şuan boş sabah kahvaltısıyla duruyorum sizi bırakıp çıkıp yemek yiyemedim ki. kaydirigubbakcemile3 sen nasılsın canım?

valla günde ben de 1 bardak süt ancak içiyorum o dediğim laktozsuzlardan.ayranı çok içmiştim hamile olduğumu ilk öğrendiğimde o yüzden biraz tiksindim şimdi. peyniri ancak tostun arasında yiyorum canım.krem peyniri seviyorum ama onun faydası var mı bilmiyorum.seni tebrik ediyorum böyle kalsiyum al ne güzel.kilo olarak ta daha önce dediğim gibi alırsın canım yavaş yavaş iştahın açıldıkça.ben de hiç almadım senle ben yerimizde sayıyoruz zaten.

Canım ben biraz iyiyim, bulantılarım haftasonundan beri hafifledi gibi... Geçmedi ama en azından yemek yiyebiliyorum, bu benim için büyük bir adım :))

Yavaş yavaş senin de tiksinlerin geçecek umarım artık, o zaman kim tutar bizi :) 15 kilo alıcam ben, ancak hamileye benzerim biraz...

Haftasonu bir eczaneye girdim, kaşınıyorum, nemlendirici birşeyler alayım diye... Kadına durumu anlattım, 3 aylık hamileyim de dedim. Bir kahkaha attı, ee bebek nerde, dışarı çıkarken evde mi bırakıyorsun dedi :))) kaydirigubbakcemile3

Bosna,
Şimdi geldi aklıma, pasifloraya iyi bakmıyorlardı gebelikte...
Ama rezene çayı var... Doğadan marka... Ben kullandım da, mideme dokunmadı... Benim de mide hassas biliyorsun, halen dramamine alıyorum bir de gaviscon...

İki adet poşet rezeneyi küçük bir fincana salla, kaynar su ile, ağzını örtüp 5 dk bekle, sonra 2 şekerle süper oluyor... 20 dk da da hemen uyku yapıyor... Bebeğe de zararlı değil... Zaten bebeklere gaz için veriyorlar rezene çayını...

Pasiflora'nın muadiliymiş canım, Alora diye bir ilaç...
İlaç prospektüsünde kullanılmamalıdır yazıyor, internette doktor tavsiyesi ile kullanılmalıdır yazıyor.
Derdim ilacı içip içmemek değil aslında ama diyorum ya doktora karşı bir güven sarsıntısı oldu sanırım.
Abartıyor muyum sizce ?

onu bilemiyorum.. benimkinin onerdigi pasiflorada hamileler icemez yazmiyor. %100 bitkisel diyor. yalnizca 2 kez ictim gece yatarken. gercekten araliksiz uyudum. uykusuz kalmak nasil bir sersemlik yapiyor biliyorum, basağrisi ve migreni de tetikliyor.
dr.un konusunda yorum yapamicam ama istiyosan o ilcai icmek yerine, papatya cayi, lavanta yağiyla ensene masaj (johnsons' baby'nin uyku oncesi bebe yaği var mesela) , ilik dus deneyebilirsin. yataga uzaninca derin derin karnindan nefes al..rahatlamaya calis canim..

Canım ben biraz iyiyim, bulantılarım haftasonundan beri hafifledi gibi... Geçmedi ama en azından yemek yiyebiliyorum, bu benim için büyük bir adım :))

Yavaş yavaş senin de tiksinlerin geçecek umarım artık, o zaman kim tutar bizi :) 15 kilo alıcam ben, ancak hamileye benzerim biraz...

Haftasonu bir eczaneye girdim, kaşınıyorum, nemlendirici birşeyler alayım diye... Kadına durumu anlattım, 3 aylık hamileyim de dedim. Bir kahkaha attı, ee bebek nerde, dışarı çıkarken evde mi bırakıyorsun dedi :))) kaydirigubbakcemile3

kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3 Gerçekten komik söylemiş....
47 kilo için normal ama...
Gerçi benim de eski orijinal göbeğim duruyor... Bebekle ilgili yeni bir göbek oluşumu pek göremedim ama...

Sana kilo aldırmamız lazım... Acilinden hem de...

Bosna,
Şimdi geldi aklıma, pasifloraya iyi bakmıyorlardı gebelikte...
Ama rezene çayı var... Doğadan marka... Ben kullandım da, mideme dokunmadı... Benim de mide hassas biliyorsun, halen dramamine alıyorum bir de gaviscon...

İki adet poşet rezeneyi küçük bir fincana salla, kaynar su ile, ağzını örtüp 5 dk bekle, sonra 2 şekerle süper oluyor... 20 dk da da hemen uyku yapıyor... Bebeğe de zararlı değil... Zaten bebeklere gaz için veriyorlar rezene çayını...

onu bilemiyorum.. benimkinin onerdigi pasiflorada hamileler icemez yazmiyor. %100 bitkisel diyor. yalnizca 2 kez ictim gece yatarken. gercekten araliksiz uyudum. uykusuz kalmak nasil bir sersemlik yapiyor biliyorum, basağrisi ve migreni de tetikliyor.
dr.un konusunda yorum yapamicam ama istiyosan o ilcai icmek yerine, papatya cayi, lavanta yağiyla ensene masaj (johnsons' baby'nin uyku oncesi bebe yaği var mesela) , ilik dus deneyebilirsin. yataga uzaninca derin derin karnindan nefes al..rahatlamaya calis canim..

Canlarım çok teşekkür ederim.
Uyumayı becerene kadar sırayla hepsini deneyeceğim.
En çok işe yarayanı ilan ederim burdan :)

"vitamin ve mineral kompleksi ( megadyn)" doktorun tavsiyesi mi. İnan maşallahın var. Allah bizede bunları yiyebilmeyi nasip etsin. Ben de reflü olduğunda tüm süt grubunu kestik. Penir, yoğurt ve süt çok hasta ediyor beni. Laktozsuz süt'ü de azıcık içebiliyorum. Hazır yoğurdun neden zararı olsun ki. Sadece bende doktorum ilk başta sütünde yoğurdunda light olanını içmemi istemişti. Çok fazla tüketeceksin hızl bir kilo artışı yaşamayalım besin değerinden bir şey kayetmiyor yağsız olunca demişti. Ama onu da yemek, içmek nasip olmadı.

evet canım doktorum yazdı...gerekli her vitamin,mineral ve hatta bakır,mangan,çinko gibi elementler de var.bir yan etkisini de görmedim.İnşallah senin de miden en kısa zamanda düzelir ve hepsinden bolca yersin...acaba bir şeylerin içinde tüketilse yine aynı olur mu...krep,kek,tost gibi???

X