2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Allah iyiliğinizi versin...
Sonra senin yüzünden bizim de canımız istedi demeyin :))
İskender ve perde pilav istiyorum kaydirigubbakcemile3
iskendermi hımm olabilir bak.valla canım istebilir bu akşam.
hijyenim benim canım elma şekeri istedi.nerden bulucaz ya.pastanelerde var aslında.

yaaa evet ama beni arayan soran yok ne alaka zaten doktora gidiyoruz ayrıca bu sağlık ocağı başvurusunu sizlermi yapıyorsunuz?
özel hastane ve diğer hastanelerde sağlık bakanlığının vermiş olduğu formlar oluyormuş asistanlar onu doldurup sağlık bakanlığına bildiriyorlar....acaba ondan mı?

canım bana kimse form doldurtmadı bende doldurmadım ama sanırım hastanem doldurmuş olmalı çok şaşırdım gebelik için aradık falan deyince size kim haber verdi diyecektim kaydirigubbakcemile3

kızlar aşeren oldumu aranızda.benüm dün canım irmik helvası istedi.hazırlardan bulamadım kendimde yapmaya üşendim.ama bugün işyerinde irmik helvası vardı öğlen çok mutlu oldum.ayva mevsimi gelsin bol bolda ayva yiycem.çok yararlıymış bebeğe.güzel olurmuş.

dün akşam papatyamı isliodum orda adam üzüm hoşafı diiip duruo.nası cnm çekti bide hıçkırarak ağlamaya başladım:peşimde korktu noluo die.nese aldık yaptık ama yok anneminki gibi olmadı şekerini fazla atmısım zatn offff:gitme:

aradım şimdi rezervasyon yaptırayım diye, iftar vakti olduğu için iftar menüsü almak zorundaymışız.
haftasonuna kadar bekler, gider öğle yemeği olarak yerim ben de :)

ooo bende geçen gün rüyamda ekler aldığımı görmüştüm ben dün elma şekeri aş erdim eşime söyledim dedi ki nerde satılır ki sonra fıss :emir_bebek:

kızlar bugün beni sağlık ocağından aradılar gebelik için randevu verdiler gidecekmişim varmı benim gibi aranan sağlık ocağı tarafından
kaydirigubbakcemile3

Canım geçen gün benim de canım istemişti. Sultanahmette ramazan standları oluyo ya, eşim elma sekerini ordan almıştı bana. Bi de bi iş merkezine gitmiştik orda pamuk şeker gördüm. Çocuk gibi sevindim aldım hemen.
Sağlık ocağından beni de aradılar, kayıt yaptır dediler. Bakalım bi ara giderim sanırım.

Allah iyiliğinizi versin...
Sonra senin yüzünden bizim de canımız istedi demeyin :))
İskender ve perde pilav istiyorum kaydirigubbakcemile3

perde plav bende bilmiom ama cnm ne zmndır iskender istio mafoldumbenşöööle bol tereyağlı.iide işte ramazan heryer kalabalık.dvmli sipariş verdiğimiz biyer var aradık ramazan die döner yapmıolarmış.yetişmiomuş.1haftayı geçti belki cnm istio bulunca banada yolla

aradım şimdi rezervasyon yaptırayım diye, iftar vakti olduğu için iftar menüsü almak zorundaymışız.

Bosna,
Perde pilavı ne?
Nerede yiyeceksin?
Ankara da yapan yer var mı?
Dramamin sağolsun, bulantım yok gibi, iştah da tavan yaptı... cokacimcoookHerseyi yerim bencokacimcoookcokacimcoookcokacimcoook
Kurumun altındaki laz bakkal (bu adı ben verdim, laz bir pastaneci) ne zaman oraya gitsem beni ayakta karşılıyor... Günde 4 adet sandviç yiyen başka müşterisi yok galiba...

Canım geçen gün benim de canım istemişti. Sultanahmette ramazan standları oluyo ya, eşim elma sekerini ordan almıştı bana. Bi de bi iş merkezine gitmiştik orda pamuk şeker gördüm. Çocuk gibi sevindim aldım hemen.
Sağlık ocağından beni de aradılar, kayıt yaptır dediler. Bakalım bi ara giderim sanırım.

yani canım ilk defa bişey istedi oda elma şekeri delikafadulden
kendi kendime ne ilginç biriyim deyip gülüyordum neyseki benim gibiler varmış alkisalkisalkis normalmişim yani sağol elitucum bizim beye hatırlatmadıkça aklına gelmez şimdi akşam dışarı çıkacağız görürsek bir yerde aldırırım ne yapayım
kaydirigubbakcemile

sen öğlen yersin istnblda ama ben burda geçen bi hamburgeri zor buldum ramazan die ymk vermio hiçbiyer.başım döndü acıktım ymk bulamadım1saat yaaa:eek:klava:

sen öğlen yersin istnblda ama ben burda geçen bi hamburgeri zor buldum ramazan die ymk vermio hiçbiyer.başım döndü acıktım ymk bulamadım1saat yaaa:eek:klava:

Mc Donalds ı çook seviyorum... Bizim evin orada bir tane var...
Kusarken birtek oranın hamburgerini ve ayranını kusmayı seviyordum. kafamçokkarıştı Ondan eşim her akşam bana alırdı...cokacimcoook
Kesin Mc donalds vardır...

wALLA BOSNACIM BİR PİLAV DEDİN HİÇ YEMEDİM AMA MERAK ETTİM MERAK EDENLER İÇİNDE TARİFİ DE ÇIKARDIM:))))

PERDE PİLAVI

KAÇ KİŞİLİK: 6
HAZIRLAMA SÜRESİ: 30 dk
PİŞME SÜRESİ: 15-20 dk

Malzemeler:
Hamur için:

2 su bardağı un

Yarım su bardağı su

1 yumurta

15 gr margarin

İç malzeme:

2 su bardağı pirinç

2.5 su bardağı tavuk suyu

300 gr tavuk göğüs eti

1 kahve fincanı sıvıyağ

1 soğan

1 su bardağı soyulmuş badem

1 kahve fincanı kuşüzümü

1?er tutam tarçın, karabiber ve yenibahar

2 çorba kaşığı limon suyu

30 gr oda ısısında yumuşatılmış tereyağı

Tuz

Hazırlanışı:

Pirinci tuzlu ve 1 kaşık limon suyu eklenmiş sıcak suda 30 dakika bekletin. Süzüp bol suyla yıkayın. Tavuk etini tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ilave edin. 1 tutam tuz ve kalan limon suyunu ekleyip haşlayın. Süzüp eti tel tel ayırın.

Soğanı soyup kıyın. Kuşüzümünü şişmesi için ılık suda 5 dakika bekletip süzün.Sıvıyağı tencerede kızdırıp soğanı soteleyin.

Pirinci ekleyip tahta kaşıkla karıştırarak kavurun. Yarım bardak badem, kuşüzümü, tarçın, karabiber, yenibahar ve tuzu ekleyip karıştırarak kavurmaya devam edin. Tavuk eti ve 2.5 su bardağı kadar tavuk suyu ekleyip kapağını kapatın ve pirinçler suyunu çekene kadar pişirin.

Hamur için, un su, yumurta ve oda ısısında yumuşatılmış margarini çukur bir kapta karıştırıp yoğurun. Sert bir hamur hazırlayıp unlanmış zeminde merdane ile yufka büyüklüğünde açın. Ortası delik kek kalıbını tereyağı ile yağlayıp kalan bademleri dekoratif bir şekilde yapıştırın. Üzerine yufkayı kenarları dışa sarkacak şekilde yayın. Pilavı ilave edip sarkan kısımları içe doğru kıvırıp kapatın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Servis tabağına ters çevirip servis yapın.

ben dedim di mi söylemeyeyim diye...

Sinpac, ıstanbul'da Niyazibey yapıyor. Ankara'yı hiç bilmem ben ama iskenderci gibi bir yerlerde yapılıyordur sanırım. Ankaralı arkadaşlar, siz biliyor musunuz?

Pınarcım, kusura bakma valla ya, söylemeseydim keşke. Bizim şirketin yemekhanesi de bi garipleşti ramazanda. Ben en rahat çorba içebiliyorum bu sıralar, ne çorbası olursa olsun, yeter ki çorba olsun... Bugün bir gittim, dünkü çorba bitmedi diye sulandırıp vermişler... Zaten bir tek onu yiyebiliyordum, yine aç kaldım. Evden getirdiklerimle idare ediyorum şimdi.

Kızlar maşallah kaynatmışsınız yine, işlere daldım, bu aralar şirkette işler çok yoğun, müdürde göz açtırmıyor, sayfalar almış başını gitmiş yine...

Selkie, görmemişim ben, kusura bakma şimdi farkettim, geçmiş olsun canım..

Dila, merak ettim, aldığın tayt hamile taytı mı ve kaç liraya aldın?

Mutlu,
Yatmıyorum şimdi... Şimdi iyiyim... İşteyim... Senin sağlığın nasıl?

sağol canım iyiyimsağ tarafımda bi ağrı var önceden olmayan acaba bebğin ayağı olabilirmi dünden beri pıt pıtlar hissediyorum
çok çabuk acıkıyorum sık yemek yiyorum

X