2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Hamilelikle ilgili batıl inanışlar
Hamilelikle ilgili dilden dile dolaşan ve bilimsel olmayan batıl inançlar, kadının ruh hâline zarar veriyor. Siz siz olun bu gerçek dışı söylentilere kanmayın, sağlığınızı bozmayın... ışte hamilelikle ilgili batıl inançlar ve doğruluk payları.
10 Nisan 2006 11:20

Hayatımızın her alanında olduğu gibi, kadın sağlığı ve özellikle de hamilelik konusunda batıl inançlar, insanların hayatlarını etkiliyor. Bu tür söylentiler, daha çok geri kalmış toplumlarda ortaya çıkıyor ve bunlara inananların sayısı her geçen gün artıyor. Oysa bunların bilimsellikle ve gerçekle hiçbir ilgisi yok. Uzmanlar, bilimdışı bu tür inanışlar konusunda herkesi uyarıyor. ışte Kadın-Doğum Uzmanı Op. Dr. Kağan Kocatepe’den gebelik dönemi ile ilgili güldürürken düşündüren batıl inançlar...
Gebe kadın hangi hayvana bakarsa, doğacak çocuğu o hayvana benzer.
Hamilelikte kadın eşini daha çok seviyorsa çocuğu anneye, erkek kadını daha çok seviyorsa babaya benzer.
7 aylıkken doğan çocuğun yaşayacağına inanılırken, 8 aylık doğan çocuğun ölmesinden korkuluyor. Oysa, bebeğin yaşaması gebelik haftasına bağlı. 8 aylık çocuğun yaşama ihtimâli 7 aylığa göre 10 kat daha yüksek.
Hamilelikte tırnak -saç kesersen çocuğun ömrü kısa olur.
Midesi yanan kadın bebeğinin saçlı doğacağına inanıyor. Fakat, hamilelerde mide yanması mide ile yemek borusu arasındaki kasın gevşemesine bağlı olarak ortaya çıkıyor. Bu sırada asit yemek borusuna kaçtığı için, anne adayı midesinin yandığını söylüyor.
“YE TATLIYI, DOĞUR ATLIYI”
Hamilelik dönemindeki kadın acı ve tatlı yerse oğlu, ekşi yerse kızı olur.
Kadının karnı sivriyse erkek, yayvansa kız çocuğu dünyaya gelir.
Bir önceki çocuğun göbek deliği yukarı bakarsa yeni doğacak çocuk erkek, aşağı bakarsa kız olur.
Bir kız çocuğu hamile bir kadınla çok ilgilenirse, doğacak çocuk erkektir.
Anne adayının yüzüğü ipe bağlanır. ıp yatay sallanıyorsa erkek, dikey sallanıyorsa kız çocuğunun olacağına inanılır.
Hamile kadından gizli iki ayrı minderin altına bıçak ve makas konulur. Anne adayı makasa oturursa kız, bıçağa oturursa erkek olur.
Toplumda “sezaryen olursam içim temizlenmez” inanışı hakim. Kadınlar sezaryen doğumun ardından karınlarının kalıcı olacağını düşünüyor.
Baba adayı, hamilelik döneminde anne adayı ile birlikte kilo alırsa bu bebeğin erkek olacağı anlamına gelir.
“KIZ ÇOCUK ÇıRKıNLEŞTıRıYOR”
Hamilelik döneminde çirkinleşen kadının kızı olur.
Bebeği karnın aşağısında taşıyorsan erkek, yukarıda taşıyorsan kız çocuk dünyaya gelir.
Gebelik boyunca anne adayının ayakları üşüyorsa kızı, bacak kılları arttıysa erkek bebeği olur.
Hamile bir kadına elini göstermesini istediğinizde, avuç içini gösterirse kız, elinin tersini gösterirse oğlu olur.
Bir önceki çocuğunuz ilk “anne” dediyse kız, “baba” dediyse çiftler erkek bekler.
Anne adayının gebe kaldığı zamanda yaşı ve yılı her ikisi de çift sayı ise kız, biri çift diğeri tek sayı ise erkek olur.
HEPSı YANLIŞ DEĞıL
Toplumda yaygın bazı inançlar ise bilimsel olarak açıklanabiliyor...
ılk üç aylık dönemde ölüm korkusu gibi çok ciddi korku yaşayan kadınların, çocukları eksik parmaklı doğar. Bunun bilimsel bir yanı olabilir. Erken dönemde ölüm korkusu gibi çok ciddi bir korku yaşayan kadınlarda damarlar birden daralır. Tam o sırada bebeğin parmakları oluşuyorsa, bebeğin damarlarından biri de tıkanabileceğinden gelişmesi durabilir.
ılk aylarında bulantısı çok olan kadının kızı olur. Bu inancın bilimsel olarak da geçerliliği var. ılk üç ayda bulantıya sebep olan hormonlar genelde kız çocuğunun salgıladığı hormonlardır.
Erkek bebeği olan hamile kadınlarda, karnındaki tüylenmeler erkeklik hormonu, testesteron hormonu salgılanmasıyla açıklanabiliyor.

....kızlar gezinirken nette gördüğüm bi yazı ilginç geldi..paylaşmak istedim.

günaydın kızlar nasılsınız?

cok gecmis olsun.insallah bir an önce atlatirsin.oglu$unda saglikli,hayirli olsun insallah..:emir_bebek:

teşekkürederim canım...

YERIM BEN O ASLAN PARCASINI AYY CANIM BENIMMM:emir_bebek:COK SEVINDIM CANIM BEBISLE BI ALAKASI YOK YANI BU COK GUZEL TEDAVISI VARSA SORUN ETME KENDINE

kaydirigubbakcemile3 yok çok şükür bebekle ilgili değil,ama kanama rahatsız edici...

ya ben dayanamıycam 15 eylüle kadar yavrumu bende görmek istiyorum haftaya kadar sabredeyim12 haftalıkken yapsın 2li testi

canım 15 eylile kadar 14 haftalık olacaksın neden bu kadar geçiktiriyor testi dr. benim 11 hafta 5 günlüktü yapıldı geçti,,,,

selkie cnım geçmiş olsun. İnşallah bir an önce herşey yoluna girer. İlaçların faydasını görürsün canım. Ama moralini yüksek tut. Canını sıkma, dua et bol bol

canım sagol,sıkılıyorum ama fazla takmamayada çalışıyorum...inşallah ilaçlar işe yararda dondurma işlemine gerek kalmaz ....:Saruboceq:

Hamilelikle ilgili batıl inanışlar
Hamilelikle ilgili dilden dile dolaşan ve bilimsel olmayan batıl inançlar, kadının ruh hâline zarar veriyor. Siz siz olun bu gerçek dışı söylentilere kanmayın, sağlığınızı bozmayın... İşte hamilelikle ilgili batıl inançlar ve doğruluk payları.
10 Nisan 2006 11:20

Hayatımızın her alanında olduğu gibi, kadın sağlığı ve özellikle de hamilelik konusunda batıl inançlar, insanların hayatlarını etkiliyor. Bu tür söylentiler, daha çok geri kalmış toplumlarda ortaya çıkıyor ve bunlara inananların sayısı her geçen gün artıyor. Oysa bunların bilimsellikle ve gerçekle hiçbir ilgisi yok. Uzmanlar, bilimdışı bu tür inanışlar konusunda herkesi uyarıyor. İşte Kadın-Doğum Uzmanı Op. Dr. Kağan Kocatepe’den gebelik dönemi ile ilgili güldürürken düşündüren batıl inançlar...
Gebe kadın hangi hayvana bakarsa, doğacak çocuğu o hayvana benzer.
Hamilelikte kadın eşini daha çok seviyorsa çocuğu anneye, erkek kadını daha çok seviyorsa babaya benzer.
7 aylıkken doğan çocuğun yaşayacağına inanılırken, 8 aylık doğan çocuğun ölmesinden korkuluyor. Oysa, bebeğin yaşaması gebelik haftasına bağlı. 8 aylık çocuğun yaşama ihtimâli 7 aylığa göre 10 kat daha yüksek.
Hamilelikte tırnak -saç kesersen çocuğun ömrü kısa olur.
Midesi yanan kadın bebeğinin saçlı doğacağına inanıyor. Fakat, hamilelerde mide yanması mide ile yemek borusu arasındaki kasın gevşemesine bağlı olarak ortaya çıkıyor. Bu sırada asit yemek borusuna kaçtığı için, anne adayı midesinin yandığını söylüyor.
“YE TATLIYI, DOĞUR ATLIYI”
Hamilelik dönemindeki kadın acı ve tatlı yerse oğlu, ekşi yerse kızı olur.
Kadının karnı sivriyse erkek, yayvansa kız çocuğu dünyaya gelir.
Bir önceki çocuğun göbek deliği yukarı bakarsa yeni doğacak çocuk erkek, aşağı bakarsa kız olur.
Bir kız çocuğu hamile bir kadınla çok ilgilenirse, doğacak çocuk erkektir.
Anne adayının yüzüğü ipe bağlanır. İp yatay sallanıyorsa erkek, dikey sallanıyorsa kız çocuğunun olacağına inanılır.
Hamile kadından gizli iki ayrı minderin altına bıçak ve makas konulur. Anne adayı makasa oturursa kız, bıçağa oturursa erkek olur.
Toplumda “sezaryen olursam içim temizlenmez” inanışı hakim. Kadınlar sezaryen doğumun ardından karınlarının kalıcı olacağını düşünüyor.
Baba adayı, hamilelik döneminde anne adayı ile birlikte kilo alırsa bu bebeğin erkek olacağı anlamına gelir.
“KIZ ÇOCUK ÇİRKİNLEŞTİRİYOR”
Hamilelik döneminde çirkinleşen kadının kızı olur.
Bebeği karnın aşağısında taşıyorsan erkek, yukarıda taşıyorsan kız çocuk dünyaya gelir.
Gebelik boyunca anne adayının ayakları üşüyorsa kızı, bacak kılları arttıysa erkek bebeği olur.
Hamile bir kadına elini göstermesini istediğinizde, avuç içini gösterirse kız, elinin tersini gösterirse oğlu olur.
Bir önceki çocuğunuz ilk “anne” dediyse kız, “baba” dediyse çiftler erkek bekler.
Anne adayının gebe kaldığı zamanda yaşı ve yılı her ikisi de çift sayı ise kız, biri çift diğeri tek sayı ise erkek olur.
HEPSİ YANLIŞ DEĞİL
Toplumda yaygın bazı inançlar ise bilimsel olarak açıklanabiliyor...
İlk üç aylık dönemde ölüm korkusu gibi çok ciddi korku yaşayan kadınların, çocukları eksik parmaklı doğar. Bunun bilimsel bir yanı olabilir. Erken dönemde ölüm korkusu gibi çok ciddi bir korku yaşayan kadınlarda damarlar birden daralır. Tam o sırada bebeğin parmakları oluşuyorsa, bebeğin damarlarından biri de tıkanabileceğinden gelişmesi durabilir.
İlk aylarında bulantısı çok olan kadının kızı olur. Bu inancın bilimsel olarak da geçerliliği var. İlk üç ayda bulantıya sebep olan hormonlar genelde kız çocuğunun salgıladığı hormonlardır.
Erkek bebeği olan hamile kadınlarda, karnındaki tüylenmeler erkeklik hormonu, testesteron hormonu salgılanmasıyla açıklanabiliyor.

....kızlar gezinirken nette gördüğüm bi yazı ilginç geldi..paylaşmak istedim.

canım paylalım güzel...teşekkürederim....

Günaydın...

Sağlıklı, huzurlu bir gün diliyorum herkese...

Selkiecim çok geçmiş olsun, inşallah ilaç tedavisi sonuç verir de bir an önce rahatlarsın.

Simenaycım, bugün biraz iyi mi moralin :)

Ben aynıyım yine. Çalışmak istemiyorum... Bulantım var, gece korkunç gazım vardı, hiç uyuyamadım. Şimdi de gözlerim kapanıyor. Bu sabah da biz biraz tartıştık eşimle, bazen ailesinin mantığını anlamam mümkün olmuyor.

ışte böyle...

Son düzenleme:
Günaydın...

Sağlıklı, huzurlu bir gün diliyorum herkese...

Selkiecim çok geçmiş olsun, inşallah ilaç tedavisi sonuç verir de bir an önce rahatlarsın.

Simenaycım, bugün biraz iyi gibi moralin :)

Ben aynıyım yine. Çalışmak istemiyorum... Bulantım var, gece korkunç gazım vardı, hiç uyuyamadım. Şimdi de gözlerim kapanıyor. Bu sabah da biz biraz tartıştık eşimle, bazen ailesinin mantığını anlamam mümkün olmuyor.

İşte böyle...

Bosnacım, yine bol bulantılı ve kusmalı bir gece geçirdim, sabahta işe gelirken yolda çıkardım ama şirkete gelip biraz dinlenince kendime geldim, moral olarak, evet bugun daha iyi gibiyim, çünkü bebeğime üzülüyorum, ona bunları yaşatmaya hakkım yok, doğduğunda hırçın bir bebek olur diye korkuyorum, eşimle olan tartışmamıza ailelerde karıştı, iş daha da büyüdü malesef, evde huzurlu bir ortamım yok bu aralar, umarım en kısa zamanda düzelir, yoksa ben sinir hastası olacam...

Seni çok iyi anlıyorum, ailelerin mantığını anlamak zor gerçekten, bize mantıklı gelen onlara gelmiyor, onların mantıklı dediği şey bize tuhaf gelebiliyor, orta yolu bulmak lazım, ama nedense hep kız tarafından bekliyorlar bu orta yolu bulma işini, kendileri hep haklı nedense....

Bosnacım, yine bol bulantılı ve kusmalı bir gece geçirdim, sabahta işe gelirken yolda çıkardım ama şirkete gelip biraz dinlenince kendime geldim, moral olarak, evet bugun daha iyi gibiyim, çünkü bebeğime üzülüyorum, ona bunları yaşatmaya hakkım yok, doğduğunda hırçın bir bebek olur diye korkuyorum, eşimle olan tartışmamıza ailelerde karıştı, iş daha da büyüdü malesef, evde huzurlu bir ortamım yok bu aralar, umarım en kısa zamanda düzelir, yoksa ben sinir hastası olacam...

Seni çok iyi anlıyorum, ailelerin mantığını anlamak zor gerçekten, bize mantıklı gelen onlara gelmiyor, onların mantıklı dediği şey bize tuhaf gelebiliyor, orta yolu bulmak lazım, ama nedense hep kız tarafından bekliyorlar bu orta yolu bulma işini, kendileri hep haklı nedense....

Çok geçmiş olsun. Bulantı ilacına başlamadın mı? O biraz rahatlatıyordu seni... Gergin olmak da olumsuz etki yapıyor sanırım kusma ve bulantı hallerimize.

9 ayın tamamını böyle kusmalı bulantılı geçirecekmişim gibi gelmeye başladı bana. Uykusuzluk desen doğumdan sonra Allah'ın emri, şimdi uyusak ya azıcık :) Yoruldum sanırım.

Üzüldüm işlerin daha da büyümesine. Düzeltecek olan yine eşin ve sensin, aileler sadece daha çok karıştırmaya yarıyorlar maalesef, iyi niyetli olsalar bile... Sen sağlam durmaya çalış, bebeğin için. Umarım en kısa zamanda düzelir herşey.

günaydın kızlar umarım herkes iyidir
selkiecim canım geçmiş olsun oğluşun iyiymiş çok sevindim :lepi:
canancım bende saçını kestiremeyenlerdenim üstelik saçlarım belimde ve daha önümde çokk uzun bi zaman var bide kış geliyor kısacası yandım amannn napalım gezeriz böyle iki de örük yaparım hehehe kaydirigubbakcemile3

bana gelince akşam sahura kalkamadım aynı zamanda kocişimide kaldıramadım çok üzüldüm benim yüzümden orucunu tutamıcak ama o da bana güvenmeseydi dimi yanii :1closedeyes: hayret bişiiii :umursamaz:

Günaydınnnn,
Simenay umarım bulantıların hafifler, geçmiş olsun... Eşinle tartışmalarına gelince, sen normal bir zaman geçirmiyorsun ki... Sana daha anlayışlı davranmalı...
Bosna sana da geçmiş olsun... Umarım senin bulantıların da hafifler...

Dün ayaklarımın şiştiğini farkettim...
Önceden hiç şişmezdi... Sizde de böyle değişimler var mı? Ayak ve bacaklarınız şişiyor mu?

selkiecim bende anlamadım herkez erkenden yaptırıoo 15 eylülde tam 13+1 oluyorum genede geç gibi ben en iyisi 9 eylülde gideyim o zaman 12+2 olyorum

Herkese Günaydın;
Geçmişi okudum anca fırsat bulabildim.Eşleri askere gidecek olanlara şimdiden güçlü olmalarını tavsiye ederim.Ama hepsi umarım kısa dönem yapar...
Selkie geçmiş olsun dikkat et kendine bebeğin maşallah 93 gr cık....EEE erkek yaaa çok hareketli olur.

ayyy ne 50 sii, 60 dicektımm

iştahım cok scık foruma gırdımden berı ıkı dolma 5 dişlim ekmegın ıcınde kasar yedımm dr normal dedı zayıftın hamıle kaldında dediii ve ben kusan bı ınsanım yanıı

pembiş seninki nazlıcannn :emir_bebek:
ye güzelim ye afiyet olsun.nazlıcan derken benimki kızmı doğuyor yoksa içine.

eşi askere gidecek olan arkadaşlar varmış, ben de yeni okudum.
benim eşim de evliyken, kısa dönem olarak yaptı askerliğini. şimdi o günleri hiç geçirmemiş gibiyiz.
şimdiden Allah kavuştursun hepinizi, bebekleriniz arkadaşlık edecek inşallah sizlere :))

Dün ayaklarımın şiştiğini farkettim...
Önceden hiç şişmezdi... Sizde de böyle değişimler var mı? Ayak ve bacaklarınız şişiyor mu?

benimde arkadasım dedi senin ayakların şiş mi diye ama ben anlayamadım.şiş mi değil mi ayak bileklerin şiş gibi dedi bana ama daha çok erken 7 aydan sonra başlar şişlikler

Çatlaklara karşı bir krem kullanmaya başladınız mı? Hangi kremleri kullanıyorsunuz?

Ben kullanmıyorum kimysal bisey de kullanmak istemem....Ama ben her banyodan sonra baby yağı hep kullanırım cildim çok kurudur nemlendiriyor

ben de krem kullanmaya başlamadım ama bütün vücudum korkunç şekilde kaşınıyor, kuruluktan galiba...
birçok arkadaşım bebe yağı önerdi, bu akşam aklım başımda olursa alıp sürmeyi düşünüyorum.
kaşınmaktan, her yerim tırnak izi oldu...

benim karnıma ara ara ağrı giriyor bu sabahtan beri ....Yürürkende belim ağrıyor yaa üşüttüm ben kendim sanırımm...Tuvalete de sık gidiyorum sabah 3 defa kalktım gecede 3 defa rahim genişleyince beni rahat bırakmıyor bu sıkıntılarCADIARZU

kızlar ben geldim dr den....kanamam olduğu için tekrar gittim bugün...rahim ağzı yarası vardı ya bende gebelikte artan kan nedeniyle daha fazla kanamaya başlamış,,bayabi kanama var.bir sürü ilaç verdi,fitil pomad antibiyotik ve kan ilaçı,,,bunları kullanacağım 15 gün içinde geçmezse yine gideceğim drr ye dondurma işlemi yapacak mecburen.geçirmemiz lazım dedi,erken doğum yapmana sebebiyet verebilir bu kanama dedi!..yara fazla büyük değil ama çok kanıyor...en az bir ay daha çekecem bunu yani,,,
bebeğime gelince gayet iyi,14 hafta 4 günlük olmuş,artık bütün olarak göremiyorum bebişimi kızlar,kol bacak gövde ayrı ayrı görüyorum çok hareketliydi fıkır fıkır....o nedenle boyunu ölçemiyoruz ama kilosunu öğrendim 93 gr olmuş ...birde erkek olduğu kesinleşti....bir aslan parçası daha geliyor.....kaydirigubbakcemile3
canım çok geçmiş olsn kafana takma bu kanamayı.allahım başka dert vermesin.ilaç vericekmiş işte dr.hem ne güzel sende öğrendin cinsiyeti.yaa bizimki hala göstermedi.mart ayı yakışıklıların ayı olucak demekki.

X