2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

sinpac canım ayaklarının şişmesinin en büyük nedeni tuz'dur sonra ayakta çok kalmak yada çok oturmak gibi nedenlerden dolayı şişebilir tatlım

kızlar günaydın.
canan canım bencede kestirme saçlarını batıl inanç olabilir ama bende kestirmiyorum.uzadı keçe gibi oldu.ama doğumdan sonra ancak.kezban olucaz sanırım hepimiz.
beknur tatlım merak etme eşin askere gidicek ama biz varız dimi.sakın şimdiden kendini sıkıntıya sokma.
yaz34 canım benim bak allahım bir evlat verdi sana.demekki zamanı şimdiymiş.sağlıkla kucağına almayı nasip etsin allahım hepimizle beraber.bende çekiyorum bu evhamları.keşke her hafta gitsem dr.dr iyi diyene kadar nefesimi tutuyorum.aslında bu kadar yapmak doğru değil.ama işte annelik sanıırm bu.

ben de krem kullanmaya başlamadım ama bütün vücudum korkunç şekilde kaşınıyor, kuruluktan galiba...
birçok arkadaşım bebe yağı önerdi, bu akşam aklım başımda olursa alıp sürmeyi düşünüyorum.
kaşınmaktan, her yerim tırnak izi oldu...

Bosna tamamen aynı durum, kaşınmaktan helak oldum... Bir arkadaşım söyledi, derim gerildiği için kaşınıyormuşum... Kaşınınca çatlak olabiliyormuş... Ondan dolayı kaşınan yerlerime krem sürmeye başladım. Ama ne sürmeliyim bilemiyorum. Bir arkadaşım Neutregena önerdi... Ama ne sürmeliyim bilemiyorumkafamçokkarıştı

Bebek yağını elimde denedim, bir süre sonra elimin üzeri sertleşti... Ben de daha yumuşak birşey istedim.

Şu yağlardan da hoşlanmıyorum. Eskiden hamama gidince o yağlardan sürdürürdüm ve her yerimi boyardı, o boya da çıkmazdı. Şimdi de boyanmak istemiyorum laelaelaelaelae

Var mı şöyle bildiğiniz birşey...

sinpac canım ayaklarının şişmesinin en büyük nedeni tuz'dur sonra ayakta çok kalmak yada çok oturmak gibi nedenlerden dolayı şişebilir tatlım

Raporum bitti, pazartesi işe başladım ya, bütün gün bilgisayar başında oturuyorum.. Herhalde ondan... Ama dün şoka uğradım 1 aydır yattığım için, dizkapağımın altı ve bileklerim benim incecikti... Dün bir baktım dizkapağının altından bileğe kadar olan kısım öncekinin iki katı olmuş... Herhalde 9 aylıkken benim ayaklara ayakkabı bulamayacağız...

Son düzenleme:
BOSNA ve SİMENAY kızlar takmayın inanın aynı dertten müzdarip olan kaç kişi var.bende geçen tartıştım eşimle.huzurum yok şun anda.annesine kardeşine laf söyledim diye.onlar herşeyi deme hakkına sahip oluyorlar bana,her türlü hava poz atılıyor ama ben diyemiyorum.sağlıklı bir hamilelik geçirmemiz lazımallah görüyor herşeyi.üzülmeyin.

Raporum bitti, pazartesi işe başladım ya, bütün gün bilgisayar başında oturuyorum.. Herhalde ondan... Ama dün şoka uğradım 1 aydır yattığım için, dizkapağımın altı ve bileklerim benim incecikti... Dün bir baktım dizkapağının altından bileğe kadar olan kısım öncekinin iki katı olmuş... Herhalde 9 aylıkken benim ayaklara ayakkabı bulamayacağız...

Sinpac, iki ayağın bir den mi şişti, yoksa sadece bir tanesi mi?

Bir arkadaşımın sağ ayağı, 3 aylık hamileyken şişti, şu an 40 haftalık, hala şiş. Bebek tek tarafa baskı yaptığı içinmiş. Tek taraflı şişlik varsa, aklında bulunsun...

BOSNA ve SİMENAY kızlar takmayın inanın aynı dertten müzdarip olan kaç kişi var.bende geçen tartıştım eşimle.huzurum yok şun anda.annesine kardeşine laf söyledim diye.onlar herşeyi deme hakkına sahip oluyorlar bana,her türlü hava poz atılıyor ama ben diyemiyorum.sağlıklı bir hamilelik geçirmemiz lazımallah görüyor herşeyi.üzülmeyin.

Sağol Pembecim... Aynı işte, ben de kardeşine laf söyledim sabah, kızdı. Ben üzülmüyorum valla şu an, sinirleniyorum. Hele bu karmaşanın ilerde bebek doğunca nasıl dallanıp budaklanacağı aklıma gelince, içerde tutasım geliyor bıdığı :)

günaydınn janlarımmm...ne zamandır söyle iki muhabbetin belini kıramadım yaw işim çoktu...dün tartıldım veeee allahımm muhtemelen duba olucam...
61,6 olmuşum yaaa şaka gibi...
ee dün iki tane pantolon aldım bi gri birde kahve ama böyle giderse onları bile giyemem...
varmı sizden haberler?

Kızlar ben çatlaklar için şimdiden yağlanmaya başladım belki erken ama çok korkuyorum çatlamaktan
Güvenilir bir aktara gittim ve bana gliserin kakao kayısı ve keten tohumu yağını önerdi
ben susam ve badem yağını söyleyince onları tavsiye etmem çok tüylenme yapar dedi
düşününce hakikaten öyle ki saçlara falan bakım için kullanılıyor ikisi de

velhasıl sizede tavsiye ederim :)

yazmıştım daha önce gündem olmadı o zaman şimdi tekrardan buldum...

Sağol Pembecim... Aynı işte, ben de kardeşine laf söyledim sabah, kızdı. Ben üzülmüyorum valla şu an, sinirleniyorum. Hele bu karmaşanın ilerde bebek doğunca nasıl dallanıp budaklanacağı aklıma gelince, içerde tutasım geliyor bıdığı :)
aynen valla bosnacım.bizim ailemizdekiler değerli olmaz ama onlarınkiler maşallah çok değerli.bende doğumdan sonra hereşeye karışıcaklar bebeğimle ilgili o yüzden bende şimdiden sinirleniyorum.ama bu gerginlik bebişede zarar.

Günaydın kızlar bugün nasılsınız bakalım.
Selkiecim kızıma hamile kalmadan önce bendede vardı yara hemen dondordum rahat ettim tavsiye ederim.Zaten doğumda sorun yaratıyomuş doktor söylemişti.
Bir arkadaşımız hangi çatlak kremini kullanıyosunuz demiş bana doktor ilk hamileliğimde MUSTELA yı önermişti ben kullanmadım ve sol tarafım acayip çatlak.Bunda kullanıcam MUSTELA yı bi dene bakalım iyi olmasa bana doktor önermezdi herhalde.

kızlar ben tuzu çok sevmeme rağmen kestim.ilerde albüm olurmuşum.çok tuzdan ayakalr şişip albüm gibi oluyormuş.
dilacım ttalım hoşgeldin.ya benimde kendime acilen birşeyler almam lazım.sen nerden aldın kıyafet.

Ben ilk çocuğumda krem'miş yağ'mış hiç kullanmadım karnımda bir çatlak oluşmadı o biraz ırsi oluyor kızlar çok arkadaşım çok pahalı kremler aldı ama banamısın demedi çatır çatır çatladı malesef

Sinpac, iki ayağın bir den mi şişti, yoksa sadece bir tanesi mi?

Bir arkadaşımın sağ ayağı, 3 aylık hamileyken şişti, şu an 40 haftalık, hala şiş. Bebek tek tarafa baskı yaptığı içinmiş. Tek taraflı şişlik varsa, aklında bulunsun...

Yaa Bosna çok komik ama sol ayağım daha şiş... Ben de bu mümkün değil, algı yanılması diyordum... Ve benim bebişte ultrasonda rahmin sol tarafında görülmüştü...

Bakın kızlar ben 6 yıllık evli olarak size bir tavsiye vereyim...Evlilikte herzaman bir üçüncü şahız yüzünden kavga edersiniz biz bunu hep yaşadık.Nezamanki üçüncü şahısları evliliğinize sokmadınız ozaman evliliğiniz düzene girer.Kimse ne olursa olsun ailesine laf söylensin istemez.Ne siz söyletirirsiniz nede eşiniz.Nekadar kötü olsada eşiniz ailesini atamaz bırakın ne halleri varsa görsünler.Duymamazlıktan gelin.Onların istediğini ellerini vermeyin.Senin annen şöyle senin annen böyle yok senin kardeşin böyle derseniz hergün kavga olur.Kendi ailenizide evliliğinize karışrırmayın ve iki kişi arasında olan iki kişi arasında kalır aileleri araya sokmadan sorunlarınızı beraber çözün.Yoksa ailelelerde araya girerse iş dahada büyür.Umarım yardımcı olabalmişimdir.

Günaydın kızlar bugün nasılsınız bakalım.
Selkiecim kızıma hamile kalmadan önce bendede vardı yara hemen dondordum rahat ettim tavsiye ederim.Zaten doğumda sorun yaratıyomuş doktor söylemişti.
Bir arkadaşımız hangi çatlak kremini kullanıyosunuz demiş bana doktor ilk hamileliğimde MUSTELA yı önermişti ben kullanmadım ve sol tarafım acayip çatlak.Bunda kullanıcam MUSTELA yı bi dene bakalım iyi olmasa bana doktor önermezdi herhalde.

Kardeş Mustela ne kadar?
Lierac diye birşeyi önermişler başka bir topicte ama 100 ml si 50 TL civarında... Almayı çok isterdim ama malesef o kadar zengin değilimkafamçokkarıştı. Eşime söylesem alır ama bence günah, zaten azıcık bişi, hemen bitecek...
Mustela ne kadardır? Bir de sağlık güvenceleri karşılar mı?

Yaa Bosna çok komik ama sol ayağım daha şiş... Ben de bu mümkün değil, algı yanılması diyordum... Ve benim bebişte ultrasonda rahmin sol tarafında görülmüştü...

Sincap senin bebeğinin cinsiyti belli değil galiba ben bir tahminde bulunayım senin kızın olacak

Kardeş Mustela ne kadar?
Lierac diye birşeyi önermişler başka bir topicte ama 100 ml si 50 TL civarında... Almayı çok isterdim ama malesef o kadar zengin değilimkafamçokkarıştı. Eşime söylesem alır ama bence günah, zaten azıcık bişi, hemen bitecek...
Mustela ne kadardır? Bir de sağlık güvenceleri karşılar mı?

Fiyatını bilmiyorum ama sağlık güvencelerinin karşılıycanı sanmıyorum.Bir arkadaş kullanıyodu bizden ama hatırlamıyorum neyse ben alınca fiyat bildiririm sana.Bikaç kişi bana nivea da iyi geliyo demişti onların nemlendiricilerini bir dene

Günaydın...

Sağlıklı, huzurlu bir gün diliyorum herkese...

Selkiecim çok geçmiş olsun, inşallah ilaç tedavisi sonuç verir de bir an önce rahatlarsın.

Simenaycım, bugün biraz iyi mi moralin :)

Ben aynıyım yine. Çalışmak istemiyorum... Bulantım var, gece korkunç gazım vardı, hiç uyuyamadım. Şimdi de gözlerim kapanıyor. Bu sabah da biz biraz tartıştık eşimle, bazen ailesinin mantığını anlamam mümkün olmuyor.

ışte böyle...

canım sağol,inşallah işe yarar,dualarınızı eksik etmeyin,,,dondurma işlemi yaptırmak istemiyorum,daha öncede yaptırmıştım çok acı vermişti,,,bebek için bir zararı olmaz dedi dr ama ben endişeliyim yinede....
kocanın ailesinide takma hiç,bende benimkilerinin mantığını anlamıyorum...boşver,canını sıkanları at gitsin bir kenara

günaydın kızlar umarım herkes iyidir
selkiecim canım geçmiş olsun oğluşun iyiymiş çok sevindim :lepi:
canancım bende saçını kestiremeyenlerdenim üstelik saçlarım belimde ve daha önümde çokk uzun bi zaman var bide kış geliyor kısacası yandım amannn napalım gezeriz böyle iki de örük yaparım hehehe kaydirigubbakcemile3

bana gelince akşam sahura kalkamadım aynı zamanda kocişimide kaldıramadım çok üzüldüm benim yüzümden orucunu tutamıcak ama o da bana güvenmeseydi dimi yanii :1closedeyes: hayret bişiiii :umursamaz:

canım sağol,niye kestiremiyorsun saçlarını,ben inanmıyorum şu saç kestirme olayına,mantığınıda anlamıyorum.tamamen batıl inanç..saç boyamaya bile izin veriyor drler ama organik doğal boyayla.
bu arada bende uyanamadım sahura,bende koçişi yediemedim gece ,adam aç aç oruç tutacak benim yüzümden ama ben ona demiştim sende kur telefonunu bak ben ilaç içiyorum ağır uyku yapıyor kalkamayabilirm diye...ama kurmadı...
Selkie geçmiş olsun... Allah acil şifalar versin...

canım sağol,Allah razı olsun....şu iyi dilekleriniz ve dualarınız varya insana çok moral veriyor.....

Dün ayaklarımın şiştiğini farkettim...
Önceden hiç şişmezdi... Sizde de böyle değişimler var mı? Ayak ve bacaklarınız şişiyor mu?
canım hamilelikte olur şişlik benim ilkkinde son aylarda acayip şişmişti,bileklerim 2 katı kalınlığa gelmişti,bana dr bol su iç,fazla ayakta durma gün içinde ve gece yatarkende ayaklarının altına yastık koyarak uzan demişti,,,,kan dolaşımın değişmesinden dolayı oluyormuş,bebek baskı yapıyorya damarlara,birde tuzu az tuketmek gerekiyor vücüt su toplamasın....bol su az tuz canım....
selkiecim bende anlamadım herkez erkenden yaptırıoo 15 eylülde tam 13+1 oluyorum genede geç gibi ben en iyisi 9 eylülde gideyim o zaman 12+2 olyorum

bence sen yaptır ...git 9 aylülde yapsın....geçikme o kadar...

Herkese Günaydın;
Geçmişi okudum anca fırsat bulabildim.Eşleri askere gidecek olanlara şimdiden güçlü olmalarını tavsiye ederim.Ama hepsi umarım kısa dönem yapar...
Selkie geçmiş olsun dikkat et kendine bebeğin maşallah 93 gr cık....EEE erkek yaaa çok hareketli olur.

canım sağol Allah razı olsun sendende,ya erkek,kaldımmı 3 erkeğin arasında ben..kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

bu arada eşi askere gidecek arkadaşlar varmış,Allah güç ve sabır versin,Allah kavuştursun şimdiden....

Çatlaklara karşı bir krem kullanmaya başladınız mı? Hangi kremleri kullanıyorsunuz?

canım ben şimdilik krem kullanmıyorum bir karışım yaptım onu kullanıyorum ama 5 aydan sonra alırım herhalde krem....benim fazla yırtığım olmuyor...ilk gebeliğin senin başla sen....dr ne sor sana iyi bir ilaç verecektir,bu arada bepantheni tavsiye ettiler bana,şu yara için olanını...ama bence pek o işe yaramaz gibi geliyor bana dr ne sor versin bişey sana....

canım çok geçmiş olsn kafana takma bu kanamayı.allahım başka dert vermesin.ilaç vericekmiş işte dr.hem ne güzel sende öğrendin cinsiyeti.yaa bizimki hala göstermedi.mart ayı yakışıklıların ayı olucak demekki.

canım Allah razı olsun...Allah başka dertt vermesin dediğin gibi,hayırlı güzel bir hamilelik geçirelim hepimiz...ya şu kendini göstermeyen bebişler kız olmasın sakın..kızlar nazlı olurya ?

canım geçmiş olsun....fazla hereketsiz kalmamaya çalış canım ,çokta ayakta kalma ama,yarım saatte bir kalk dolaş,böyle ayağını üzerine üzatabileceğin bir tabure falan kullanabilirsen iyi olur. otururken...bebeğin damarlarına baskı yapıyordur...ama şimdiden başlaması senin için iyiy değil,çok zor olur...

iyide canım benim daha bebeğin 50 gr bile değil çok küçük o yüzden onun ağırlığıyla olmaz.Sen doktora gittiğinde idrar tahlili yaptır .Albumin testi orda da çıkar.Belki kilo almışsındır. O yüzden kendini yorma dikkay et ayaklarının yüksekte belinle aynı desteği sağla ben şimdiden masa altına yüksek bişey koydum ki kan dolaşımım ayaklarımla aynı seviye de olsun diye ...

X