2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

filiz yagmur daha iki aylıkken basmaya başladı civi gibiydi dimndik oturtamazdım onu ..
noolduysa sadece şu iki üç gündür ayaga kaldırıyorum kucagımda bacakları boşanıyo gibi salıyo bacaklarını halsizmiş gibi ..dr tahlil aldı kan ve idrar sonuclar bugün cıkacak bakalım..
bir de bol bol güneşe cıkar dedi bende taşınma telaşası yavrumu gezdiremedimhiç güneşleer cıkaramadım..

canım umarım bişey yoktur belki biraz rahatsızlandıya zayıf düşmüştür görümcemede bol bol güneşe çıkart demiş.
buarada doğanın boyu 65 cm sen 69 yazmışın uzatmışın kız ama olsun bukadar telaşta bide bunla uğraşıyon yarın doktora gidicek rota için ozaman kaç çıkıcak yazarım

selam kızlar bu sıcaklar mahvetti bizi yaa yavrum isilik oldu gerçi hiç geçmedi. gece uyuyamıyo sabahları uyuyoo şu anda hala uyuyoo. bayağı hareketlendi oyun halısı aldık ve can kurtardı arada bi kucağıma alıp oynuyorum geri kalan zamanlarda oynuyo. ve uyuya kalıyo yürüteç ve mama sandalyesi bende alacağım jokerde indirim var ama yinede pahalı yaa
Hasretim hayırdır niye gitti ankara ya can sıkıcı bişey yok dimi. dinle kafanı biraz.

saçma sapan işleri için.. arkadaşı cezaewindeymiş onu görcekmiş o bunun için çok çabalamış zamanında v.s. v.s.
sen daha kesmedinmi saçlarııı

benimkide aynı gündüz anakucağına yatırıyorum türlü şaklabanlıkla zorla uyutuyorum oda anca 10 dk bilemedin 20.24 saat klimamız açık o yüzden isilik olmadı.

saçma sapan işleri için.. arkadaşı cezaewindeymiş onu görcekmiş o bunun için çok çabalamış zamanında v.s. v.s.

canım ya boşver gitsin sen kafanı dinle bizim terzi kendi söküğünü dikemez miş ya bizim babamız berber bi ara kesecek kaynana dan izin bekliyo varya alacak makası kesecem sonrada başımın etini yiyecekkk adam her banyodan sonra kızın saçını kurutuyo fönle keser mii

Sağol Filizcim...

Canım sıcaklar bütün bebekleri mahvetti sanırım, benim oğlum da gündüz uykularını bıraktı... Bizim ev gündüz çok sıcak oluyor, ondan herhalde...

Ebrucum sabah saat 10.30'daki güneş d vitamini açısından çok faydalıymış, doktor her gün 10.30'da koruyucu sürmeden çıkarın, kollarına bacaklarına güneş gelsin dedi. Aklında bulunsun...
bizim balkona cıkarayım bari yavrumu güneş alıyo ..saol burcum..
canım umarım bişey yoktur belki biraz rahatsızlandıya zayıf düşmüştür görümcemede bol bol güneşe çıkart demiş.
buarada doğanın boyu 65 cm sen 69 yazmışın uzatmışın kız ama olsun bukadar telaşta bide bunla uğraşıyon yarın doktora gidicek rota için ozaman kaç çıkıcak yazarım
ok aşkım..düzelteyim..

hasret aklımdayken ek gıda topigin süper..vereliniortak

benimkide aynı gündüz anakucağına yatırıyorum türlü şaklabanlıkla zorla uyutuyorum oda anca 10 dk bilemedin 20.24 saat klimamız açık o yüzden isilik olmadı.

benim kızımın uyku düzeni Allah a şükür çook iyii idi. gündüzleri 3 saatte bir en az 1 saat uyuyoo geceleri zor uyuyoruz cam açık yattığımız haldee isiliyoruzz

tünaydın anneler;
sabah 9 da aşı olmak için çıktık yola Hilal fazla ağlamadı ama içim gitti benim kıyafetleriyle ölçmelerinide sinir oluyorum walla kendi dr'umuz çıplak ölçüyor Hilal 6600 kg 60 cm olmuş
ferro sanol verdiler günde 4 defa 6 damla kg suna göre imiş damla miktarı..
bende kan sayımı yaptırsak mı dedi hemşire 4 ayına kadar kanındaki demir deposunu kullanıyordu şimdi hergeçen gün depodaki demir azalacağında takviyesine şimdiden başlamalısın dedin anne sütü ile de alır ama şimdi ilaç kullanarak demir eksiliğini de karşılıyor dedi aç karnına ver dedi yarım saat sonra emzir dedi eve geldik Hilal meme istiyor zor oyaladım oyunlar oynadık ayağımda salladım bir saldırdı memeye anlatamam ...Sonra aradan 15 dk sonra çorbasını verdi şimdi uyumaya daldı kend kendine ninni söyleyerek...

BURCU;Doruk'un saçlarına mı kıydınız olsun kökü onda çıkar Hilalinde yan ve ense azaldı eşimde sıfıra vuralım diyor bende yaşına gelmeden olmaz diyorum ....

Sağol Pınarcığım, rahatladı valla, gece ıslak değildi güzel başı...

Niye sabahın köründe uyanıyor bunlar anlamıyorum, Doruk da 5.45'de uyandı, beni işe gönderdikten sonra uyumuş. Zaten gece de kalkıyorum 3 saatte bir, sürünüyorum uykusuzluktan. Sabah şirket kartı yerine bonus kartla geçmeye çalıştım turnikeden, düşünün halimi kaydirigubbakcemile3

dertleri ne bende anlamadım...
canım bende 1 gibi yattım 2 de kalktı Eymensonra 4 de kalktı yine emdi VE SONRA 5 de uyandı.. halini anlayabiliyorum...

tünaydın kızçeler,sabah kızçeme siyah üzüm suyu sıktım verdim şimdide çorbasını yapıyom,pirinç,havuç,kabak,taze fasulye ve patatesten oluşan

kızlar ben deli miyim ne yim uyuyan kızı uyandırdım 12 de kendim uyandırdımm ama akşam 11 buçukta uyudu gece huzursuzduu sabah 7 de uyandı 1 saat uyanık kaldıktan sonra uyudu 3 defa emzirdim 12 de kendim uyandırdımm bu ne yaaa

tünaydın kızçeler,sabah kızçeme siyah üzüm suyu sıktım verdim şimdide çorbasını yapıyom,pirinç,havuç,kabak,taze fasulye ve patatesten oluşan

ohhh yarasın kuzucuğa ben de az önce yedirdim patates pirinç ve taze fasulyeli çorba gerçi çorba denemez benim yaptığıma püre şeklinde yaptım kaydirigubbakcemile3

4.aydan itibaren meyve püreleri dışında çorba da verilebilir. Baharatsız yapılan tarhana çorbası, mercimek çorbası, havuç çorbası ve sebze çorbası besleyici değerleri yüksek olan besinlerdir. Anne sütü ile beslenen bebeklere 6. aydan sonra patates püresi tavsiye edilir. Ancak anne sütü ile beslenemeyen bebeklere 4. ayda patates püresi verilebilir. Diğer önemli ek besin ise yoğurttur. Bebeğe evde yapılmış taze yoğurt verilmelidir. İlk olarak bir çay kaşığı ile başlanmalıdır. Eğer bebek sevmediyse, içine sevdiği meyveleri katarak verebilirsiniz. Kansızlığı önlemek için bu aydan itibaren yoğurt ve pekmezi karıştırarak vermeniz gerekir.

Bebeğe sebze çorbasını verirken bir tatlı kaşığı ile başlamalısınız. Bu miktar bebek alıştıktan sonra arttırılır. Sebze çorbasının içine balıketi ya da tavuk eti katabilirsiniz. Et pişirildikten sonra ezilerek çorbanın içine ve ya ezilip bebeğe doğrudan verilebilir.

Bebeğe ek besinler verilirken bazı konulara anne ve babalar dikkat etmelidir. İlk olarak bebeğe verilecek yeni besin bebek açken verilmelidir. Tok karnına kabul etmez ve kusar. Verilen yeni gıda çok az miktarda verilmelidir. O gün içinde başka gıda verilmemelidir. Eğer bebek sevdi ve yemeye devam ediyorsa miktarı biraz arttırılarak verilmelidir. Sevmediği bir besin varsa, yemesi için bebek zorlanmamalıdır. Aynı besini iki üç gün sonra tekrar vermeyi deneyin. Verdiğiniz ilk ek gıdalar çoklu karışımlar olmamalıdır. Örneğin ilk başlangıçta sebze çorbası verilemez. Bunun yerine tekli gıdalar olan yoğurt ve meyve suyu tercih edilmelidir. Verilen her besinin taze ve doğal olmasına dikkat edilmelidir. Hazırlanan bir gıda 2 saat içinde bebeğe verilmelidir. Aksi durumda besin değerini kaybedecektir. Bebeğe hazırlanan yiyeceklerde kaynatılmış su kullanılmalıdır. Aynı şekilde bebeğe içirilirken de kaynatılmış olmasına dikkat edilmelidir. Bu aydan sonra bebeğe besinleri kaşık ile vermeye dikkat edin. Ek gıda verilirken biberon kullanmak yanlıştır. Bebeğin bu refleksi kazanması için besinleri kaşık ile tüketmelidir. Ancak bebeğin gelişimi açısından ilk 4 ay anne sütü ile beslenmelidir. Anne sütünün yetersiz kaldığı durumlarda yukarıda yazan ek gıdaları vermeye başlayabilirsiniz.

X