- 5 Mart 2009
- 5.921
- 0
-
- Konu Sahibi minikcadimm83
- #67.801
Canım yeni evin hayırlı uğurlu olsun güle güle oturun.
CAnım merhaba,
diyosun ya gece 3 saatte 1 emzirilecek diyeeee Doruk 3 saatte 1 kalkmıyormu geceleri?
Ya sorma ben 2 aydır hala bizim kızın emme problemi ile uğraşıyorum...Gözü açık kesseler almıyo memeyi bende sadece uykuda verebiliyorum bu yüzden sadece uykuda karın doyurmaya alıştı sanırım gözü açık emmeyi unuttu...Biberonlada öğürüo kusuyo alıştıramadım biberona ama ben işe başladığımda mecbur alışacak...
Biberon olarak ne kullanıyosun nası alıştırdın???
Benimkindede bazen gün içinde 5 saat emmediği oluyo ama hiiiç oralı olmuyo şen şakrak oynamaya devam ediyo karnı aç yada tok umru değil
3 hafta sonra başlıyorum Pınarcım.
Gece 2-3 kere emziriyorum sonrada uyuyayım diye uğraşıyorum. Sen gece emzirmiyor muydun ki?
Kızlar acil cevap
BU cumartesi kuzenimin düğünü var,
bi elbise alcam ama boşboş gezmek istemiyorum..böle kumaş yada keten,kısa, kayık yaka, kolsuz ve kemerli elbise nerden alabilirim hani böle üstünede incik boncuk filan takılıoooo
İyi bari her verdiğinde hem memeyi hem biberonu alıyosa çok sorun değil..Bizimki açlıktan ölse yinede almıyo memeyi gözü açıkkenNurşahcım ben Nuk'un 120 cc'lik cam biberonlarınnı kullanıyorum, no 1.
İlk günler öğürdü ağladı falan ama karnı aç olunca alıştı mecburen.
Doruk son 15 gündür falan 9 gibi uyuyup 3-4 gibi uyanıyordu. Emzirip tekrar uyutuyordum, sonra 6 gib uyanmasa da kaldırıp emziriyordum işe gitmeden önce, tekrar uyuyordum. 7.30'da uyanıyor zaten genelde.
Gece az emdiği için az kilo almış olabilir dedi doktor.
Doruk da acıkıp ağlayan bi bebek değil, özellikle son dönemlerde hiç sesi çıkmıyor. Ama ben her fırsatta memeyi tıkıyorum ağzına.
Nurşahcım ben Nuk'un 120 cc'lik cam biberonlarınnı kullanıyorum, no 1.
İlk günler öğürdü ağladı falan ama karnı aç olunca alıştı mecburen.
Doruk son 15 gündür falan 9 gibi uyuyup 3-4 gibi uyanıyordu. Emzirip tekrar uyutuyordum, sonra 6 gib uyanmasa da kaldırıp emziriyordum işe gitmeden önce, tekrar uyuyordum. 7.30'da uyanıyor zaten genelde.
Gece az emdiği için az kilo almış olabilir dedi doktor.
Doruk da acıkıp ağlayan bi bebek değil, özellikle son dönemlerde hiç sesi çıkmıyor. Ama ben her fırsatta memeyi tıkıyorum ağzına.
SüperrsinnKadıköy, Opera Pasajı :)
İyi bari her verdiğinde hem memeyi hem biberonu alıyosa çok sorun değil..Bizimki açlıktan ölse yinede almıyo memeyi gözü açıkken
Süperrsinn
Kadıköyün neresinde
benmki xeon marka oda yapıyo canım ben pek memnun kalamdım...kamera kısmı fişe takılıyo benimkinin pratikte değil ayrıca o yüzden sevmedim kullanmıyorum
Ben chicconun 2 modelini kullandım ikisi de cızırtı yaptı geri götürdüm, odada manyetik bi cihaz varsa cızırtı yapar dediler, ben de manyetik etkisi olmayan odam yok ki ya televizyon ya telefon ya buzdolabı dedim geri aldılar.
Ebru aynı yazıyı okuduk muhtemelen. Ben erkeklerin de süt bezleri olduğunu onların bile emzirebildiklerini okudum. Oha dedittiriyor ama öyleymiş. Ben de Esin'i meme de tutamıyorum ve sütümü çoğaltmak istiyorum. Şimdiye kadar sağa sağa mamasız emzirmeye geçtik ama 3 hafta sonra işe başlayacağım şu anda sınırda olan kilo alımı işe başlayınca emziremeyip sadece sağmaktan aşağılara düşecek diye endişeleniyorum. Esin'e saat başı meme veriyorum; bazen 1 dk bazen 3 dk... 2 saatte bir emzirirken 6-7 dk kalıyordu. Saat başı emzirirken sütün artması için biraz göğsümde kalması gerekiyor. Henüz beceremedim. Hepimiz hergün ayrı bir sınav veriyoruz. Kafayı takmış durumdayım. Bu ayda böyle saat başı emzirerek gideceğim, ay sonunda bakalım kilo alımı ne olmuş olacak?
Göğüslerimi sağmaktan da sıkıldım çünkü Esin fırsat vermiyor. Biri olsa oyalasa yapabilirim ama bizim kız hiç durmuyor. Oysa benim süt biriktirmem lazım daha 1 kilo süt bile biriktirememişim.
Ahh canım yaa, dene valla, çıkmadık canda umut vardır demişler.
İnşallah gelir.
Pınarcım narkozdan sonra iştahsızlık olurmuş bebeklerde, düzelir inşallah.
Doruk da göz operasyonundan beri çok iştahsız, kilo alamamış.
Esrincim, gece kalkıp süt sağmanı tavsiye edebilirim sana, ben o yöntemle 3 litre süt biriktirmiştim.
Amma saçma bir savunma. Yani desene telsiz kullanamıycaz :)
Süperrsinn
Kadıköyün neresinde
kızlar bizde dr den geldik..son rota aşımızı olduk...
emirhan 700 gr almış bu ay...8400 olmuş....şırınga ile beslemeniz işe yaramış dedi dr...
dr kefir mayasıyla mayalanmış yoğurt hazırlayıp vermenizi öneririm dedi...ben nasıl mayalayacağım onu yaa...
boyuda 69 cm olmuş...
bogazlarının kızarıklığı normalmiş..dr bebeklerde emdikleri için kızarıklık olur ..size yok yere antibiyotik vermişler dedi...normal florasıdır dedi..birde cici bebe vermeyi yasakladı..180 derecenin üstünde piştiği için kansorejen içeriyormuş...
[sıze="2"]maşallah meleğine allah sana bağışlasın sağlıkla
kızlar ben bir şey sorucam damla kulalnan varmı aranızda bebeklerde vitamin demir vs:??
Gecen ay ferruma başla dedi ama ben 2 defa kullanıp bıraktım erken diye bu ay başlasammı kullanan varmı? [/sıze]
Olur canım dert etme...Stres yaparsan daha da azalır...Bazen almıyor tabi.
Avaz avaz ağlıyor, yay gibi geriyor kendini, sağa sola dönüyor, elimi itiyor.
Ama 15 dk sonra bi daha veriyorum, yarım saat sonra bi daha...
Ne emse kardır diye..
Gerçi görünen o ki, artık o kadar sık verecek sütüm olmayacak.
Boğa heykelinden Bahariye caddesine doğrı çıkacaksın canım.
Yolun sol tarafında, Starbucks'ı geçtikten sonraki pasaj.
Gece elbisesi satan bir sürü dükkan var.
Bende geri vercektim ama iade süresini çoktaaaan geçirdim 1 aydan fazla oldu
Ben chicconun 2 modelini kullandım ikisi de cızırtı yaptı geri götürdüm, odada manyetik bi cihaz varsa cızırtı yapar dediler, ben de manyetik etkisi olmayan odam yok ki ya televizyon ya telefon ya buzdolabı dedim geri aldılar.
Çetinkaya demek istedin dimi???
evet o sırada bir sürü dükkan var aynı zamanda boğadan çetinkatat doğru indiğinde sağda bir sürü mağaza var hemde kimsede olmayan abiyeler:)
ben ordan aldım nişanlığımı oy oy kadıköyüm çok özledim çok
evet aynı yazı büyğk ihtimal....valla emzirin verin sütünüzü nasdıl verebiliyorsanız...insan bebeğini emziremediği zaman bir yanı hep buruk kalıyor...
denesemmi acaba bosna ya...2 saatta bir makinayla sağsam olurmuki...bu saatten sonra emirhan beni hayatta almaz...
bende phşilips aventin normal telsizi var çok memnunum...ondan önce weewell normalını almıştım..çok cızırtılıydı oda...
evet o sırada bir sürü dükkan var aynı zamanda boğadan çetinkatat doğru indiğinde sağda bir sürü mağaza var hemde kimsede olmayan abiyeler:)
ben ordan aldım nişanlığımı oy oy kadıköyüm çok özledim çok
kızlar bizde dr den geldik..son rota aşımızı olduk...
emirhan 700 gr almış bu ay...8400 olmuş....şırınga ile beslemeniz işe yaramış dedi dr...
dr kefir mayasıyla mayalanmış yoğurt hazırlayıp vermenizi öneririm dedi...ben nasıl mayalayacağım onu yaa...
boyuda 69 cm olmuş...
bogazlarının kızarıklığı normalmiş..dr bebeklerde emdikleri için kızarıklık olur ..size yok yere antibiyotik vermişler dedi...normal florasıdır dedi..birde cici bebe vermeyi yasakladı..180 derecenin üstünde piştiği için kansorejen içeriyormuş...
maşallah meleğine allah sana bağışlasın sağlıkla
kızlar ben bir şey sorucam damla kulalnan varmı aranızda bebeklerde vitamin demir vs:??
gecen ay ferruma başla dedi ama ben 2 defa kullanıp bıraktım erken diye bu ay başlasammı kullanan varmı?
gecen ay ferruma başla dedi ama ben 2 defa kullanıp bıraktım erken diye bu ay başlasammı kullanan varmı?
evet çetinkaya demek istedim eylül başı ordayım bayramda gelecem ekim ortasına kadar kalacam :)Olur canım dert etme...Stres yaparsan daha da azalır...
Bir yerde okumuştum azalması da normal aslında..Yazıda diyordu ki çalışan bayanların işyerlerinde çalışırken bile emzirmeye odaklanmalı ve sırf işi ile ilgilenmeyip emzirmeyi akıllarından çıkarmamalı yoksa sütleri azalabilir diyordu...
Saol canım bi akşam kociş işten geldiğinde mutlaka götürmem lazım onu Kadıköyeeee
Nezaman geliyosun İstanbulaaa?
Dene tabi Ebrucum, ne kaybedersin..
İnşallah gürül gürül gelir sütün...
Aaa evet orası da var...
Özlenmez mi canım ya, Allah sabır versin valla...
Ben bile özlüyorum eskisi kadar sık gidemediğim için...
Ohhh, maaşallah Emirhan'a...
Gözün aydın canım, toparlamış bak...
Ben de sadece Devit veriyorum.
biz kg anlamında gerideniz sanırım bazen çok endişeleniyorum sonra dr rahatlatıyor beni:) biz bu ayın 22 sinde 5 ayımızı tam dolduruyor olacaz 6.160 gr ama ben ek hiçbir şey vermiyorum doğum kg 2.340 bu ay bizde başlarız ek gıdaya
Olur canım dert etme...Stres yaparsan daha da azalır...
Bir yerde okumuştum azalması da normal aslında..Yazıda diyordu ki çalışan bayanların işyerlerinde çalışırken bile emzirmeye odaklanmalı ve sırf işi ile ilgilenmeyip emzirmeyi akıllarından çıkarmamalı yoksa sütleri azalabilir diyordu...
Saol canım bi akşam kociş işten geldiğinde mutlaka götürmem lazım onu Kadıköyeeee
Nezaman geliyosun İstanbulaaa?
Ben 2. aydan beri Multitabs kullanıyorum. Bu ay da doktor Ferrum verdi.. Her yere bulaşıyor ama Allahtan yıkanınca çıkıyor..