2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Canım bildiğim kadarı ile toplam kilosundan ziyade aylık gelişimi önemli sanırım.
Düzenli kilo alıyorsa hiç takılma bence...

Valla ben hiç aklımdan çıkarmıyorum :)
Sanırım üst üste geldi biraz, bi yandan stres sinir, diğer yandan Doruk'un az az emmesi derken azaldı işte...
Perşembe günkü kontrolde mama yolları görünecek sanırım bize...

yaw ayına göre herşeyi yapıyor hareketli dr normal diyor kg anneyiz ya herşeyden nem kapıyoruz kocam geçen diyorki kız benide kendin gibi yapıcan endişeli kaygılı sresle cebbelleşen biri olam yolunda az kaldı diyor o çok sakin ve prtaik zekalı:))))

BEBEĞİN TARTI - BOY ÇİZELGESİ - TARİH YAŞ TARTI (Kg) BOY (Cm) DOĞUM - bebekler ayda kaç cm uzar - bebekler ayda kaç kilo alır - 24 aya kadar bebeklerde olması gereken boy ve kilo gelişimi
bebekler ayda kaç cm uzar - bebekler ayda kaç kilo alır - 24 aya kadar bebeklerde olması gereken boy ve kilo gelişimi

Normal koşullarda bir yaşına dek bir bebeğin büyüme ve gelişmesini şöyle özetleyebiliriz:
Zamanında doğan bir bebek 3-3,5 kg ağırlığındadır Doğumdan sonra ilk 3-4 gün bebek, doğum tartısının %6-10′unu, yani 180-300 gr’ını kaybeder Yaklaşık olarak yaşamın 10 gününde bebek doğum tartısına ulaşır Bundan sonra bebeğin tartısı beslenmesiyle orantılı olarak düzenli olarak artar Bu nedenle bebek belli aralıklarla tartılır ve boyu ölçülür
Yaşamın ilk 6 ayında bebek, günde 20-30 gr, haftada 150-250 gr, ayda 600-900 gr bir artış gösterir Beşinci ayda bebek doğum tartısının iki katına ulaşır İkinci 6 ayda büyüme yavaşlar, günlük tartı artışı 15-20 gr, haftada 100-150 gr, ayda 400-600 gr’a düşer Bir yaşındaki bir bebeğin tartısı, doğum tartısının 3 katına (9-10,5 kg) ulaşır

Zamanında doğmuş bebeğin boyu 48-52 cm’dir İlk 3 ayda bebeğin boyu 10 cm uzar, ikinci 3 ayda 7 cm , üçüncü 3 ayda 5 cm dördüncü 3 ayda 3 cm uzama gösterir Bir yaşına gelmiş bir bebek doğum boyunun %50’si oranında bir uzama göstererek 75 cm’ye ulaşır

Bir yaşına kadar Türk erkek çocukları kilo - boy çizelgesi

Bir yaşına kadar Türk kız çocukları kilo - boy çizelgesi

aşağıdada bebeklerin 24 aya kadar olması gereken boy ve kilo değişimleri verilmiştir

Boy Gelişimi: Yeni doğan çocuğun ortalama boy uzunluğu 50 cm’dir Bu biraz eksik veya fazla olabilir Kız çocukları biraz daha kısa doğabilirler Süt çocuğu altıncı aya kadar ortalama ayda 2,5-3 cm, 6-12 aylar arasında ise ayda 1,5 cm uzar Bir yılın sonuna doğru 75 cm’lik bir boya sahip olur Çocuk 2 yaşına geldiğinde boyu yaklaşık olarak 80 cm civarındadır 2-6 yaşları arasında çocuk, süt çocukluk dönemini geride bırakmıştır Büyümesi daha yavaş olur Bu yaşlarda çocuk yılda 6-8 cm uzar Boyu da ortalama 90-100 olmuştur Önemli olan kilo ve boyun oranıdır

Çocuğun Yaklaşık Olarak Olması Gereken Boy Değerleri

Erkek----- ---Ay-------- Kız

50 cm----- Doğum ---50 cm

60,5 cm---- 3 ay -----58,5 cm

66,5 cm ----6 ay -----64,5 cm

71 cm ------9 ay -----69,5 cm

74,7 cm ---12 ay---- 73 cm

78 cm ------15 ay--- 76,5 cm

81,5 cm-- -18ay-----79,5 cm

84 cm-----21ay---- 83 cm

86,5 cm-- -24ay ----85,5 cm

Kilo Gelişimi: vücut ağırlığı bebeğin gelişip gelişmediğini gösteren önemli bir veridir Annenin önce ve sonra iyi beslenememesi, sigara kullanması, Bebeğin kız olması ve ilk çocuk olması, doğumdaki kilosunun daha az olmasının sebeplerindendir Yeni doğmuş bir bebeğin kilosu, yaklaşık olarak 2,5 ila 5 kilo arasında değişmekte beraber, ortalama 3-3,5 kilodur Yeni doğan bebek ilk hafta su kaybı ve vücudundaki şişliklerin gitmesi nedeniyle 400-400 gr civarında kilo kaybına uğrar 10 güne doğru eski kilosuna kavuşur Yeni doğan bir bebeğin 6 Aya kadar ayda ortalama 600 gr aldığı söylense de, anne sütü ile beslenen bir bebeğin bundan daha fazla kilo aldığı görülmektedir 6 aya kadar ayda 1-1,5 kilo artışı anne sütü ile beslenen bebeklerde görülebilir Bebek ne kadar küçükse kilo alış oranı o kadar yüksektir 6 Aydan sonra bu hızlı kilo artışı azalarak devam eder 6-12aylar arasında her ay 400-500 gr alması beklenir Bebek 5 Ayda doğum ağırlığının iki katı, 1 yaşında 3 katı,2 yaşında dört katı bir ağırlık gösterir Çocuk 2 yaşından buluğ dönemine kadar, her yıl 2,5 kilo alır

Çocuğun Yaklaşık Olarak Olması Gereken Tartı Değerleri

Erkek ------------Ay------------ Kız

3400 gr------ Doğum -------3250 gr

5900 gr -------3 ay ---------5400 gr

7800 gr -------6 ay ---------7400 gr

9000 gr -------9 ay ---------8600 gr

10000 gr -----12 ay --------9600 gr

10750 gr -----15 ay -------10400 gr

11450 gr -----18 ay -------11000 gr

12100 gr -----21 ay------- 11600 gr

12650 gr -----24 ay -------12200 gr

]

Dene tabi Ebrucum, ne kaybedersin..
İnşallah gürül gürül gelir sütün...

Aaa evet orası da var...
Özlenmez mi canım ya, Allah sabır versin valla...
Ben bile özlüyorum eskisi kadar sık gidemediğim için...

Ohhh, maaşallah Emirhan'a...
Gözün aydın canım, toparlamış bak...

Ben de sadece Devit veriyorum.

gürül gürül gelmesi hayal ancak acıkcıkta olsa bana yeter..

ya şırınga işe yaradı ben emirhana ek besinlerini önce kaşıkla sonra kalanı sırıngayla veriyorum...ek besinleri 100-120 gr arası yediriyorum böylelikle...yoksa yemiyor...

yaw ayına göre herşeyi yapıyor hareketli dr normal diyor kg anneyiz ya herşeyden nem kapıyoruz kocam geçen diyorki kız benide kendin gibi yapıcan endişeli kaygılı sresle cebbelleşen biri olam yolunda az kaldı diyor o çok sakin ve prtaik zekalı:))))

canım kan ilacını zayıf bebeklere ver,iyorlar benimde büyük oğlan 2770 dopğdu banada verdiler onda..kilo alması gelişmesi için takviye ediyorlar....

]

gürül gürül gelmesi hayal ancak acıkcıkta olsa bana yeter..

ya şırınga işe yaradı ben emirhana ek besinlerini önce kaşıkla sonra kalanı sırıngayla veriyorum...ek besinleri 100-120 gr arası yediriyorum böylelikle...yoksa yemiyor...

canım kan ilacını zayıf bebeklere ver,iyorlar benimde büyük oğlan 2770 dopğdu banada verdiler onda..kilo alması gelişmesi için takviye ediyorlar....

tamam canım benim haklısındır bende kulalnam ozamam allahıma her dk yalvarıyorum hayırlsııyla şu bebeklerimiz 1 yaşına gelelerdii ne rahatlayacaz....

yaw işte ne bir kan sayımı ne bir deger bakımı direk verdi bunu bende bunda endişeliyim versemmi vermesemmi diye? birde direk dilinden aşır dedi dişleri kahverngi çıkar dedi

Aynen bizde de tahlil fln istemedi...
Dişleri öyle olsa bile zamanla geçiyo lekeler.. Arkadaşlarımın çocuklarınınki hep geçti..

Haftanın ilk günaydını benden olsun...

Günaydın herkese,
Bebişlerimiz iyidir inşallah...

Cumartesi günü doktor kontrolümüz vardı... Benim kuzunun gelişimi, hareketliliği, kendisi ile aynı ayda olan bebeklerden öndeymiş... Boyu 65 cm olmuş, 3 haftada 3,5 cm uzamış yani... Fakaaaat, 3 haftada sadece 210 gr almış. Çok canım sıkıldı, sadece anne sütünde ısrar etmemem lazım sanırım.
Yine de doktorumuz emzirme düzenini değiştirerek 5 gün daha süre verdi. Narkoz aldığı için iştahsız olabilirmiş, biraz daha deneyelim dedi. Şimdi gündüz 2 saatte bir biberon verilecek, gece de 3 saatte bir emzirilecek. Uyusa bile uyandırıp emziriyorum, bakalım ne olacak?
Bu arada hiç bir açlık belirtisi yok kuzuda, gayet huzurlu, oynuyor, çığlıklar atıyor, düzenli uyuyor, anlamadım gitti...

al benden de o kadar. bugün ben de kontroldeydim. 1 ayda sadece 500gr. almış. azar azar mama verdiğim halde. gündüz beni emmiyor. gece 9-12-2-4-6-7 de emziriyorum. benimkinde de açlık belirtisi yok.anlamadım gitti. bebelac veriyordum sma gold alacağım. bu kızın çirozluğu beni öldürecek....mafoldumben

kızlar selam ben bugün kürtaja gittim biliyorsunuz içim kan ağlaya ağlaya ama ilginç dr un muayenehanesindeyken kanamam başladı usg ye koydu zaten kese bozulmuş dedi yani aldırmasaymışım da düşüyormuş yine de kürtaj etti tabii zaten 5 haftalıkmış kalp atımı v.s zaten yoktu bu biraz benii rahatlattı sanki

kızlar selam ben bugün kürtaja gittim biliyorsunuz içim kan ağlaya ağlaya ama ilginç dr un muayenehanesindeyken kanamam başladı usg ye koydu zaten kese bozulmuş dedi yani aldırmasaymışım da düşüyormuş yine de kürtaj etti tabii zaten 5 haftalıkmış kalp atımı v.s zaten yoktu bu biraz benii rahatlattı sanki

geçmiş olsun...

canım gecm,ş olsun üzülme yenidogum yapmıs bayanların bir çogunun basına gelebiliyor bu durum,regl olmusmuydun dogum sonrası ? bende korunmayanlardanım :KK43:(((((((( hiç regl olmadım arada test yapıyorum kendime

canım geçmiş olsun...böyle olmuş olması rahatlatmıştır seni...birçok kadının başına geliyor bu...

bebeklerimiz için peynir tarifi yazdım hasretin ek besinlerle ilgili konusuna...isteyen bakabilir...

ebrucum evinde güle güle otur canım
selinius geçmiş olsun canım...biraz rahatlamısındır....aman dikkat bidaha....

canım gecm,ş olsun üzülme yenidogum yapmıs bayanların bir çogunun basına gelebiliyor bu durum,regl olmusmuydun dogum sonrası ? bende korunmayanlardanım :KK43:(((((((( hiç regl olmadım arada test yapıyorum kendime
evet canım regl olmuştum ben haziran da
canım geçmiş olsun...böyle olmuş olması rahatlatmıştır seni...birçok kadının başına geliyor bu...

.
evet canım inan bir nebze hafifledim
ebrucum evinde güle güle otur canım
selinius geçmiş olsun canım...biraz rahatlamısındır....aman dikkat bidaha....

hem de nasıl dikkat hem de nasıl

al benden de o kadar. bugün ben de kontroldeydim. 1 ayda sadece 500gr. almış. azar azar mama verdiğim halde. gündüz beni emmiyor. gece 9-12-2-4-6-7 de emziriyorum. benimkinde de açlık belirtisi yok.anlamadım gitti. bebelac veriyordum sma gold alacağım. bu kızın çirozluğu beni öldürecek....mafoldumben

Benim kızımda öle wermesem hiç istemicek inan. boşwer sağlıklı olsunlarda napalım artık. Allah gayretinin karşılığını versin inş. millet deliksiz uyuyo artık sen kaç kere kalkıyorsun gücünü artırsın inşş...

Aşımızı olduk bacaklarımı<z şişti calpol werdim sürekli mızmız emmek istio deli gibi gece napcaz bakalım. siz ne alemdesiniz aşıcılarrr

Aşımızı olduk bacaklarımı<z şişti calpol werdim sürekli mızmız emmek istio deli gibi gece napcaz bakalım. siz ne alemdesiniz aşıcılarrr

canım ge.miş olsun bizde rota aşısını olduk..ama bir ateş fala yapmıyor bu aşı...ay kıyamam baçakları şişti demek...bizişmde eski dr vurduğ zaman öyle oluyordu..bu yeni drde hiç şişmiyor..güzel vuruyor adam...

kocamla toptan kuru gıda haline gittik pirinci bulguru mercimeği bebek bezini mamazı falan aldık geldik...
aptamil 350gr mamayı 14,60a aldık...
prima 4 numara 94+94 ikiz paket 43tl.. bu ucuza geldimi kestiremedim geçerken başka bi yere sorduk adam en büyükleri 35 dedi ama bizim ki gibi ikiz paketmi inip arabadan bakmadık..

X