2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar asya biberon almıyo......alsa bile damağına yapıştırıp çekmeyi bilmiyo...ayın 15-16 sında okulda sınav görevim var.anneannesine bırakıcam ama biberondan içmeyi öğrenmesi gerek.nasıl alıştırcam?

kızlar ya benim göğüsler eskisi gibi dolmuyo ya özellikled gece taş gibi olurdu şimdi yumuş yumuş bakıyorumda oğlumda doymuyo okdar gece bazen sık sık uyanıyo genelde 11.30 12 gibi uyur sabah 5 te kalkar yoğurt verdim az önce meyve püresi yapıyorum bide cici bebebisküvi veriyorum başka ne verebilirim ya bide dün ilk defa pirinç unu verdim ya aç kalmasın oğlum kilosuda 6.170 gr pek kilosuna takmıyorum ama doysun oğlum

Silver hoşgeldin canım, konu kaynanalar evet, herkes dertli sorma..

Eylülsarım, Allah yardımcın olsun canım, seninkide daha farklı hakkaten, sen anlattıkça ben sinir oldum burda, bu mama konusu bizde de gündemde, ben doğum iznindeyim şu an ama evden çalışıp para kazanıyorum, hatta eşimden daha fazla kazanıyorum, buna rağmen eşim ve annesi sürekli mamanın pahalı olduğundan, benim emzirmemek için elimden geleni yaptığımdan dem vuruyorlar, güya ben üşenmişim emzirmemişim, yemek yemeyip süt üretmemişim, lafa bak yaa, kendileri sütümün kesilmesi için ellerinden geleni yaptılar aslında, ama suçlu benim.

kızlar ya benim göğüsler eskisi gibi dolmuyo ya özellikled gece taş gibi olurdu şimdi yumuş yumuş bakıyorumda oğlumda doymuyo okdar gece bazen sık sık uyanıyo genelde 11.30 12 gibi uyur sabah 5 te kalkar yoğurt verdim az önce meyve püresi yapıyorum bide cici bebebisküvi veriyorum başka ne verebilirim ya bide dün ilk defa pirinç unu verdim ya aç kalmasın oğlum kilosuda 6.170 gr pek kilosuna takmıyorum ama doysun oğlum

Canım, sebze çorbası verebilirsin, milupanın sütlü pirinçli kaşık maması var, ondan da verebilirsin, armutlu-portakallı kaşık maması var sonra, çeşit çok sen yedirmek istedikten sonra..

Silver hoşgeldin canım, konu kaynanalar evet, herkes dertli sorma..

Eylülsarım, Allah yardımcın olsun canım, seninkide daha farklı hakkaten, sen anlattıkça ben sinir oldum burda, bu mama konusu bizde de gündemde, ben doğum iznindeyim şu an ama evden çalışıp para kazanıyorum, hatta eşimden daha fazla kazanıyorum, buna rağmen eşim ve annesi sürekli mamanın pahalı olduğundan, benim emzirmemek için elimden geleni yaptığımdan dem vuruyorlar, güya ben üşenmişim emzirmemişim, yemek yemeyip süt üretmemişim, lafa bak yaa, kendileri sütümün kesilmesi için ellerinden geleni yaptılar aslında, ama suçlu benim.

sorma canım benimde sütümü kesilmesine neden oldular doğumdan 4 gün sonra annemlere gelip siz yapamıyorsunuz ya gel bizimle yaşayın yada ayrılın gibi laflar ettiler eşimde babam ne derse ben onu yaparım dedi geçti kenara taşan sütüm şimdi damla yok dikişlerim zedelendi bunalıma girdim çocuguma dokunamadım 3 gün sorumlu olarak onu gördüm ailem yanımda olmasaydı intahara kadar giderdi dururmum

Canım, sebze çorbası verebilirsin, milupanın sütlü pirinçli kaşık maması var, ondan da verebilirsin, armutlu-portakallı kaşık maması var sonra, çeşit çok sen yedirmek istedikten sonra..

ya doktorumuza diyorum hani aç ne yapabilirim anlatıyorum durumu o kilosu çok ii diyo 1ay erkn doğmasına rağmen ii diyo ben kendim yoğuurdu meyve püresini vermeye başladım doktorum hala verdirmiyodu çok ii bi doktor ama mama da vermedi

kızlar asya biberon almıyo......alsa bile damağına yapıştırıp çekmeyi bilmiyo...ayın 15-16 sında okulda sınav görevim var.anneannesine bırakıcam ama biberondan içmeyi öğrenmesi gerek.nasıl alıştırcam?

canım damağının üstünde bi yer var oraya değerse alır :) püf nokta yani biraz sabırlı olursan alır canım ayrıca yalancı emzik emiyormu emiyorsa biberonla yalancı emzik aynı şekil olmalı yani damaklıya alışmışsa diğerlerinden almaz bi yol daha geceleri biberon dene uykuluyken gögsün sanabilir

sorma canım benimde sütümü kesilmesine neden oldular doğumdan 4 gün sonra annemlere gelip siz yapamıyorsunuz ya gel bizimle yaşayın yada ayrılın gibi laflar ettiler eşimde babam ne derse ben onu yaparım dedi geçti kenara taşan sütüm şimdi damla yok dikişlerim zedelendi bunalıma girdim çocuguma dokunamadım 3 gün sorumlu olarak onu gördüm ailem yanımda olmasaydı intahara kadar giderdi dururmum

İşin gerçekten zor, Allah sabır versin ama intihar kelimesini bile kullanma, kimse için değmez, hayat güzel, ileride bebeğin büyüdüğünde bunları unutup güleceksin yaşadıklarına, bebeğin sana arkadaş olacak, gözün kimseyi görmez,

ya doktorumuza diyorum hani aç ne yapabilirim anlatıyorum durumu o kilosu çok ii diyo 1ay erkn doğmasına rağmen ii diyo ben kendim yoğuurdu meyve püresini vermeye başladım doktorum hala verdirmiyodu çok ii bi doktor ama mama da vermedi

O halde ne diye oğlum aç deyip duruyorsun, doktor iyi diyorsa iyidir, ah biz anneler yok muyuz, herşeye kafamızı takıyoruz değil mi, benim sütüm yok, emmiyor yani, mama veriyorum kızıma, o yüzden başladım ek gıdalara.

İşin gerçekten zor, Allah sabır versin ama intihar kelimesini bile kullanma, kimse için değmez, hayat güzel, ileride bebeğin büyüdüğünde bunları unutup güleceksin yaşadıklarına, bebeğin sana arkadaş olacak, gözün kimseyi görmez,

etmem zaten bi bunalıma girdim yaşamak çok zor geldi ama ALLAH dan ailem yardımcı oldu

simenaycım kaşıklada sabırsızlanıyor.....sinirleniyo ağlıyo..

eylülsarım yalancı meme de emmiyo.....dediklerini deniycem sağol............ama yazdıklarına üzüldüm.boşver gitsin.u anda bizi hayata bağlayan meleklerimiz var.kendini bilmez insan ne yapsan değişmez o yüzden hiç takmamak en güzel yol.eşine çok kızdım ama............ evlendikten sonra iki taraf içinde öncelik kendi kurduğu yuva olmalı..........

O halde ne diye oğlum aç deyip duruyorsun, doktor iyi diyorsa iyidir, ah biz anneler yok muyuz, herşeye kafamızı takıyoruz değil mi, benim sütüm yok, emmiyor yani, mama veriyorum kızıma, o yüzden başladım ek gıdalara.

ya ben kilosuna gerçekten takmıyorum sağlıklı olsun yeter bana amaşöyle bişi var emziriyorum emiyo sonra memeyi çıkarıp çıkarıp almaya başlıyo bağrınıyo uykusu vardır diyorumbeşiğe bırakıyorumağlıyo tekrar diğer memeyi veriyorum yarım saat sonra uyanıyo tekrar istiyo ve bende farkındayım dolu değil göğüslerim

oyyy oyyyy oyyyyy kurt kaynanalar azıtmıslar yine benimkide yakındır azma dönemleri sanırım..... 40 gün boyunca bende cektim kaynana artı suratsız görümce hala daha laf sokarlar kıskanclıklarından çünkü biri oglan delisi biri abi delisi düşünün artık görümcem 35 yasında abisini devamlı oksayıp öpen bitip 1 ay önce evlendi görümcem kocası yoktu bi aksam hala abisini sapur şupur öpüyo ellerini oksuyo valla cok komik :)))) bu durumda ben ne yapıyorum hiçççççççççç ikili diyaloga girmiyorum sizli bizliyim artık k.valide artı görümceyle

simenaycım kaşıklada sabırsızlanıyor.....sinirleniyo ağlıyo..

eylülsarım yalancı meme de emmiyo.....dediklerini deniycem sağol............ama yazdıklarına üzüldüm.boşver gitsin.u anda bizi hayata bağlayan meleklerimiz var.kendini bilmez insan ne yapsan değişmez o yüzden hiç takmamak en güzel yol.eşine çok kızdım ama............ evlendikten sonra iki taraf içinde öncelik kendi kurduğu yuva olmalı..........

canım bende çok kızıyorum eşim eger kızımız yaşına girene kadar düzelmezse kızım tartışmaları tam anlamadan boşanmayı düşünüyorum çünkü ayrı yerlerde huzurlu yvada büyüsün aynı yerde huzursuz yerde büyüyeceğine ALLAH hakkımızdan hayırlısını versin...

Ya benım oĞlanda var bıŞeyler..yıne yemedı doĞru dÜzgÜn bıŞey bu gÜn..artık yarın dr nın yolu gÖzÜkÜyor anlaŞılan bana..bır huysuzlukta var zaten..uyumadıda adam gıbı..Çok az uyuyor zten genelde...

hiç başlama derim. o hatayı ben de yaptrım. zayıf kilo alsın diye mamaya başladım .şimdi biberona alıştı. sadece gece emzirebiliyorum. kaşıkla yada enjektörle besle. öyle pişmanım ki anlatamam.senağlama

Esrincim Avent Medela'dan daha yumuşak sağıyor bence.
Medela'da sadece vakum gücünü ayarlayabiliyorsun, Avent'te emme hızını değiştirebiliyorsun.
Bir de silikon masaj başlığı var, göğüse biraz daha hassas davranıyor gibi geliyor bana.
Meela'nın huni kısmı bana küçük gelmişti, büyüğünü verdiler, o da çok büyük oldu, ben hiç süt sağamadım medela ile...

Eee nasıl uzak durucam ben şimdi stresten :)

Benim göğüslerim küçük değil ama kahverengi alanı küçük huninin dar kısmının daha küçük olması gerekmişti.

Stresden uzak durman için çözüm bulamıyorum maalesef ama şunu söylemeliyim ki ben eşimden ümidimi kestiğimde kayınvalidemden destek alırım. Yanlış anlamayın kadıncağız gelinim haklı deyip arkama durmaz, her durumda oğlunu tutar, ama oğlunun yanındayken söylediklerini işime gelince kullanırım.

Örneğin cümleten denize gitmek istediler. Ben hiç kendi ailemle denize gitmedim. Kız arkadaşlarımla gittim. Benim için amcamın dayımın önünde mayo giymek ters. Kayınvalidem de benzer bir hikaye anlattı; o erkek kardeşlerile, babasıyla gidermiş ama eşinin erkek kardeşleriyle gitmezmiş, gitmemiş. Eşim zorluyor gideceğiz diye... Tartışmadım, çok tatlı bir dille seni incittiğim için kusura bakma ben babanın, eniştenin, erkek kardeşinin önünde mayo giyemem böyle yetişmedim. Kaldı ki senin annen çok serbest bir kadın o bile bunu yapmamış bana anlayış göster dedim.

Daha böyle çok hikaye var. Asla kayınvalidemin önünde bize ait bir mevzunun konuşulmasına izin vermem, benim çalışıp çalışamayacağım sadece beni ilgilendirir. Bunları evlenmeden önce konuştum ve bence halettim. Benim hasta bir annem var. Annemin bakımı bende, böyle kabul ediyorsan evlenelim, ileride biz baktık ablan bakmadı, onunda annesi lafı istemem dedim.

Bir sürü sorunumuz sıkıntımız bizimde oluyor kayınvalidem bebek bakımında bana çok ters idare etmeye çalışıyorum. Başka elden ne gelir ki.

X