2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

merhaba canlar a.s.
bu benim oğlum kız olacakmış bu kadar naz olur mu bi adamda yaa çıldıracağım sabah 4.30 da kalktı hala mıy mıy da mıy mıy demlerdinde :bbo:

taburcu canım Allah yardımcın olsun ne diyim zor işin...

bosna Doruk paşaya şimdiden geçmiş olsun...

Yiğit sürekli uyuduğu için uyandıkça emziriyorum ben. 2-3 saat uyuyor, uyanınca emziriyorum. Öğleden önce 120 öğleden sonra 120 cc mama veriyorum. Akşam 9-10 gibi uyuyor sabah 5.30 a kadar. Ben 12-1 gibi emziriyorum bir de uyanırsam 3-4 gibi. Bizim beslenmemiz böyle. Kesinlikle su içmiyor ama zorla veriyorum açken. Neden böyle anlamadım. 2-3 günde bir de meyve püresi yapıp veriyorum. Haftaya da kavanoz maması deneyeceğim. Bakalım sevecek mi. Memleketten eve dönünce de yoğurt mayalayacağım.

Sanırım siz yoğurdu keçi sütü ile yapıyorsunuz. Arkadaşım normal pastorize sütle yapıyor 1 aydır. ıçine bazen meyve koyuyor. Haşlanmış yumurta sarısı yediriyor. Bir de hiç duydunuz mu bilmem, bir akrabası çocuk gelişim uzmanıymış mutlaka kıyma yedir demiş. Köfteden biiraz iyice ez yedir demiş. Yaptı mı sormadım bir daha...

Bizim oğlan anası babası gibi iştahlı olacak sanırım. Ekşiyi falan yüzünü ekşitmeden yiyor sıpa :)))

Kızlar kaç günlerdir giremiyorum . Herşey yolunda mı? Herkes ek olarak bebişlerine bişeyler vermeye başladılar mı?

Yahu bu çocuk sürekli kalkmak istiyor, başının altında biraz yükselti olsun hooopp kafa yukarı... Belini falan ağrıtır diye korkuyorum yaaa sizinkiler de böyle mi, resmen mekşk çekiyor.

Maaşallah canım, bizimki birkaç gündür böyle, Yiğit de ellerine ağzına sığdıramayınca sinirlenp ağlıyor. :))
canan benim kızımı anltıyorsun aynen yatarken oturur waziyete geliyor.. eller ağıza sığmayınca çığlıklar atıyor sesi hiç kesilmiyor zaten çok sewiyor bağırmayı...
Maalesef ablam ABD'de burada olsada çalışıyor olurdu. Teyzelerimde çalışıyor kendi çocukları var. Akraba çok da yardım edecek kimse yok. O konuda yalnızım. Hatta komşum bile yok :KK43: üst ve alt kat tatile gitmişler...
canım ya işin gerçekten çok zor.. zor durumda kalırsan getir bana bırak kız bi kaç saat bakabilirim herhalde esinesempatiksalakcinni bebeği planlı mı yaptınız kaza sonucu mu?
Yiğit sürekli uyuduğu için uyandıkça emziriyorum ben. 2-3 saat uyuyor, uyanınca emziriyorum. Öğleden önce 120 öğleden sonra 120 cc mama veriyorum. Akşam 9-10 gibi uyuyor sabah 5.30 a kadar. Ben 12-1 gibi emziriyorum bir de uyanırsam 3-4 gibi. Bizim beslenmemiz böyle. Kesinlikle su içmiyor ama zorla veriyorum açken. Neden böyle anlamadım. 2-3 günde bir de meyve püresi yapıp veriyorum. Haftaya da kavanoz maması deneyeceğim. Bakalım sevecek mi. Memleketten eve dönünce de yoğurt mayalayacağım.

Sanırım siz yoğurdu keçi sütü ile yapıyorsunuz. Arkadaşım normal pastorize sütle yapıyor 1 aydır. İçine bazen meyve koyuyor. Haşlanmış yumurta sarısı yediriyor. Bir de hiç duydunuz mu bilmem, bir akrabası çocuk gelişim uzmanıymış mutlaka kıyma yedir demiş. Köfteden biiraz iyice ez yedir demiş. Yaptı mı sormadım bir daha...

Bizim oğlan anası babası gibi iştahlı olacak sanırım. Ekşiyi falan yüzünü ekşitmeden yiyor sıpa :)))

bnde paztörize sütle yapıorum canancım.. her sabah günlük gelio bize.. akşamları onla yapıorum ertesi gün yediriyorum keçi sütüyle de yaptım 3 günde keçi sütü yedi we 2 gündür kaka yapmadı acaba ağır mı geldi die düşünüyorum... bugün yine pastörize sütle werdim içinede 3 kaşık elma şeftali kawanoz püresinden kattım yedi hepsini.. arada danino da weriorum ben kayısılı onu çok sewiodelikafadulden
benim kızımda 9 gibi uyuyor ben 12-1 gibi yatıyorum yatarken emziriyorum o 4-5 arası uyanıyor o zamanda 120ml mama weriorum.. sabah 7,30-8,00 dedimi ayakta..
1,30- 2 saat uyanık kalıp tekrar 2 saat kadar uyuyor...
birde şuna dikkat ettim iki gündür öğlen 3,4 g,ibi mama weriorum (kaynana stresinden yine yumoş oldu benim memeler) we 3 saat uyuyor:jeyyar:

herkes olmasada bi çoğumuz başladık ama çoğu kişide damak tadı gelişmesi açısından tattırıyor farklı tatlar..

yaw kimse yok mu medusa82 delisi yine burda.. bana bak senin ümüğünü sıkarım heee sen daha beni tanımııyosun!!!!

ben kaçıorum yeğeni bizde kalıyor sanırım hala burda offf yaa bi bu eksikti neyse ben yemeğimi yiyip çamaşırlar makinada asar uyurum.. dadılık yapamam kimseye.. bişeyde sölmek istemiorum 13,14 yaşında çocuk wicdanım el wermio çok üzülüyorum sonra.. allahım yardım ett

ben de çözemedim Eymen paşayı...annesini hemen özlüyor galiba...başta öyleydik biz de çok zor oluyor Allah sabır versin Meral'e....
Nihan bir kaç gecedir 10 saate yakın uyuyor cidden...7:30-8de yatıyor...11de emziriyorum 5-5:30 gibi uyanıyor..böyle devam eder mi bilmiyorum...

katılıyorum:lepi:

Bİzde 9 gibi uyuyoruz 1 bucuk gibi emzirmeye uyandırıyorum bide 4 te uyandırıyorum kendisi uyanmıyor bazende ben uyandırdığım için huysuzlanıyor. uyandırmasammı bilemiyorum. öle göğsümde 100 cc olup sabaha kadar tutcak kadar süt olduğunu sanmıyorum. benimki uyanamıo uykusunu açamıo kıpırdanıp kıpırdanıp geri uyuyo ben kucaama alıncada saldırıyor. ne yapcaamı bilemedim

selam çoktandır giremiyorum girsemde yazmıyordum
bu aralar depresyonmu yok bunalımmı bilmiyorum ama bana cidden bişeyler oluyor morallenmek için pazar günü kızıma alış verişe çıktık kıyafet aldık olmadı bu gün yine kendim çıktım 1-2 taneyle yetinmeden 4 ayrı oyuncak aldım eve geldik taa 12 de emzirdiğim çocuk 16:30 emmiyor zorla süpürge sesine azıcık emdi habire ellerini yemeye calışıyor mızlanarak bu sefer alamaya başladı bende kızdım baya bi kızdım ama yavrum öyle bi başladıki alamaya içlenerek hemde ne yapsam da susmadı zıplatmak oynatmak gezdridim 1 saatten fazla içini cekerek ağladı o aladıkca ben de ağladım acayip kötü oldum ama krizlere girdim önceden böyle bunaltı geldiğinde gezsem alış veriş yapsam bitiyordu şimdi o da yaramıyor 18 de 15 dk uyuyarak tabi yine süpürge sesiyle emdi annmelr geldi ben cağıdım halimi gördüler senin kesinlikle doktora gitmen gerek dediler
şimdide güneşi gördüm e bakarak anladımki benimki şımarıklık ne yapsamda mutlu olmuyorum yada geccici mutluluklar
ve sonra dedimki kendime benimki hastalık falan diil bak su insanlara ser sefiller bide kendi haline bak
dünyalar güzeli kızın kocan ddesen öyle sadece emmemesi problem olursa biraz zayıf olur ufff amann işte yaa bilmiyorum bunalımdayım heralde neyse benimki uyandı

bu aralar depresyonmu yok bunalımmı bilmiyorum ama bana cidden bişeyler oluyor morallenmek için pazar günü kızıma alış verişe çıktık kıyafet aldık olmadı bu gün yine kendim çıktım 1-2 taneyle yetinmeden 4 ayrı oyuncak aldım eve geldik taa 12 de emzirdiğim çocuk 16:30 emmiyor zorla süpürge sesine azıcık emdi habire ellerini yemeye calışıyor mızlanarak bu sefer alamaya başladı bende kızdım baya bi kızdım ama yavrum öyle bi başladıki alamaya içlenerek hemde ne yapsam da susmadı zıplatmak oynatmak gezdridim 1 saatten fazla içini cekerek ağladı o aladıkca ben de ağladım acayip kötü oldum ama krizlere girdim önceden böyle bunaltı geldiğinde gezsem alış veriş yapsam bitiyordu şimdi o da yaramıyor 18 de 15 dk uyuyarak tabi yine süpürge sesiyle emdi annmelr geldi ben cağıdım halimi gördüler senin kesinlikle doktora gitmen gerek dediler
şimdide güneşi gördüm e bakarak anladımki benimki şımarıklık ne yapsamda mutlu olmuyorum yada geccici mutluluklar
ve sonra dedimki kendime benimki hastalık falan diil bak su insanlara ser sefiller bide kendi haline bak
dünyalar güzeli kızın kocan ddesen öyle sadece emmemesi problem olursa biraz zayıf olur ufff amann işte yaa bilmiyorum bunalımdayım heralde neyse benimki uyandı

aynı sorun biz de de var. ben de diyorum bu kadar saat nasıl acıkmaz. bugün uykudan bayılıyor meme almadı biberonu aldı. bu arada ben biberona 10 gün önce zorla başlattım. benimki çok zayıf şuan yaklaşık5500 gr. zaten 2500 doğdu.çok zor çok iyi anlıyorum seni.

slm kızlar internet gitti kusura bakamayın birden çıktım.
ay burcu kıyamam yaaa ameliyatmı olucak şimdi kuzun çabucak olurda kurtulur inşallah acil lifalar versin rabbim kuzuna.bi tanıdığımızın bebeği doğar doğmaz kalp ameliyatı geçirdi kaç kez operasyon geçirdi sapasağlam maşallah bişeycik olmaz korkma.
esrin ne patronmuş seninkide yaw önceden arayıp haber verseymiştiya sende ona göre bakıcı falan bulurdun ne insafsız adammış yaa.oğluşunla git gülüm işe hem iyi acıtasyon olur.belki insafa gelir.
--------MEDUSA82X sen bence erkeksin burdaki muhabbet hoşuna gitti dalganı geçiyosun bizle.senin hiç işin gücün yokmu allah aşkına ...git kendine başka uğraşlar bul burada aradığın şeyin olduğunu sanmıyorum bi derdin varsa anlat bizde bilelim......aklinialirimsmile

canım yaa kızın seni doğumda normaldi sezeryandı uğraştırdı doğdu hala uğraştırıyo kerata.yani aç ama memeyi zorla alıyo demek oda enteresan.canım doktor nediyo kilosu falan normalmi?

aynı sorun biz de de var. ben de diyorum bu kadar saat nasıl acıkmaz. bugün uykudan bayılıyor meme almadı biberonu aldı. bu arada ben biberona 10 gün önce zorla başlattım. benimki çok zayıf şuan yaklaşık5500 gr. zaten 2500 doğdu.çok zor çok iyi anlıyorum seni.

canım 3 aylıksa her ay bir kg almış normal değilmi.benimkisi ilk ay 200gr almıştı ek mamaya başladık şimdiyse emzirmeyi arttırıp mamayı azalttım

Hay Allah'ım yaaa!! Arkadaşlar forumun hamileliğimin başından beri takipçisiyim ama hep geriden takip ediyorum..5 gün öncesindeyim hala..Merak etmeyin kimsenin kocası ya da kaynanası değilim..Ben de siz gibi Mart annesiyim..Okumaya bile yetişemiyorum ki yazmaya fırsatım olsun..Sürekli bağlı görünüyorum çünkü arada açık bırakıp gidiyorum pcyi..Kusura bakmayın merakta bıraktım sizi..Oldu mu Hasret??

canım 3 aylıksa her ay bir kg almış normal değilmi.benimkisi ilk ay 200gr almıştı ek mamaya başladık şimdiyse emzirmeyi arttırıp mamayı azalttım

bebeklerimizin gelişim tablosuna bakınca en çiroz benimki. geçen ay sadece annne sütüyle 600 gr almıştı.ben de bu nedenle mamaya başladım. ama artık sadece gece uyurkrn vereceğim. çok korktum doğrusu beni bırakacak diye...

bebeklerimizin gelişim tablosuna bakınca en çiroz benimki. geçen ay sadece annne sütüyle 600 gr almıştı.ben de bu nedenle mamaya başladım. ama artık sadece gece uyurkrn vereceğim. çok korktum doğrusu beni bırakacak diye...

canım benimki bırakmadı inşallah seninkide bırakmaz kızımın uykusu gelmiş iyigeceler herkese

X