2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

sadece anne sütü verirken suya gerek yok di mi?
sürekli doktora soruyorum ama bu sıcakta, bu kadar terlerken su vermemek korkutuyor beni.
hasret'e sormuşsun ama ben de cevap vereyim.
emzirme önlüğü hayat kurtarıyor.
nikah dairesinde bile emzirdim valla ben Doruk'umu...
herkese şiddetle tavsiye ederim.

ewet filizcim ben sürekli dükkanda emziriyorum... gayet kullanışlı bizimki lila mor halkalar war üzerinde onları yakalamaya çalışıyor tutup çekiştiriyo o kadar:)

sağolasınız kızlar hemen alayım bitane bizimki kredi kartıyla internetten alışverişe karşı bende kapıda ödemeolan siteleri tercih edeyim bari.
bosnacım bende hem mama veriyorum hem emziriyorum doktora sordum sütte su var e mamayıda suyla yapıyosun verme dedi ama ben kaşıkla arada veriyorum biberonla içmiyo çünkü.suya alışsınlar sonra reddediyolarkaşıkla yine biraz içiyo

Filizcim bugün ben de 1-2 damla veriyim bari.

Benim süt sağma saatim geldi.
Sonra gelir işleri toparlar çıkarım, kavuşurum güzel oğluma.
Yarın görüşürüz, öptüm hepinizi...

aaa emzirme önlüğünü yeni duydum nasıl kaçırırım böyle bişeyi ben yaa internetten hemen araştırdım çok basit dikmesi annem iyi dikişçidir kumaş alıp diktiririm ona ben 22 TL nette fiyatı daha ucuza getiririm ben onu delikafadulden hihoyyyt :dance:

Filizcim bugün ben de 1-2 damla veriyim bari.

Benim süt sağma saatim geldi.
Sonra gelir işleri toparlar çıkarım, kavuşurum güzel oğluma.
Yarın görüşürüz, öptüm hepinizi...

bizim doktor da su vermene gerek yok dedi. ama beim de hep aklımda doğrusu acaba susuz mudur diye

aaa emzirme önlüğünü yeni duydum nasıl kaçırırım böyle bişeyi ben yaa internetten hemen araştırdım çok basit dikmesi annem iyi dikişçidir kumaş alıp diktiririm ona ben 22 TL nette fiyatı daha ucuza getiririm ben onu delikafadulden hihoyyyt :dance:

canım üst kısmı kawisli geliyor içnde bişey war owal duruyor çocuğu görmen için.... öyle düz bez değil..

ay ay yeni uyuttum zeynepi gazı vardı felaket çıkaramayor çıkaramıyıncada kıyameti koparttı sonra kimyon suyu verdim rahatladı kakasını ypıp yatırdım
saatim geldi hasret süper olmuş resmini çekip ekleyecem akşam kocama verecem bakalım ne diyecek:)))
benim kızımda ellerini emiyor hemde bir yumrugunu ağzına sokmaya çalışınca öğürüyor:)))) yarın rota aşımızı yaptıracam gelecek haftada karma aşılarımızın 2 .dozu var. istanbula gitmekten vazgectim annem gelme felaket bura dedi

selam kızlar,geçmişi yarıda bıraktım, yeni eve kavuştum sırılsıklam vaziyte duşa girdim çıktım,
sabah oğlumu kontrole göütrdüm öksürüyü gitmtdi balgamı çıkaramadı 8 gün de atamazmı diye endişelendim,dr muyene etti bu defa igne verdi 3 adet günde yarım vurulucak ignesini aldım saglık ocagı ilk igneyi vurmuyomuş tekrardan hastaneye gittim,
hastanede vurdular ma test felan yapmadılar nasıl iş anlamadım ,neden o zaman hastaneye yönlendiriliyo ilk ignesi :KK43:ayy vavrum çok ağladı içim sızladı inşallah bu defa geçer, ben berbat durumdayım zaten oğlum bir iyleşse ben kendime bakıcamda ya minosetten başka ilaç kullanamıyozmu kızlar ...?
herifimgeldi bütüngün çocuklarla ilgilendim birazda o ilgi bekler oda bir çocuk nede olsa herkese iyi geceler bebişleredeiyi uykular.
sağol EFTELCİM GEÇMİŞ OLSUN CANIM.

,

bu memelerle sut olmazsa ayıp yanı :)))) oglus uyudu sabah 6 da kalktı demekkı ac degılmıs ben evhamlanıyorum.kocısımde bugun tekrar dıdım bak senol efendı dıdım benı goturuyonmu ben mı gıdeyım.ay anacıgım bu adam ne huysuz bu konularda sınır edıyor benı.ıyı gıt dedı sonra ben bırakırım dedı sonra ben onu yıne sınır ettım ıyı bın denızotobusune gıt dedı sonra bende 1 saat sonra vazgectım gıtmıyorum dedım :))))) ıkımızde gulduk.merveemır ın oglu rotavırusune yakalandı ya yawrucak cok gozum korktu asısını vurdurayım oyle gıderım dedım.cumartesı olacak pazar gıderım.hem soyle dusundum sonra aklıma geldı gercı cınlık yapmadım yanı :))) ablamdan donerken bulusmaya katılırım.yoksam kocam kesın gondermez.

aa hastamısın sen gecmıs olsun canım.ıyı geceler.

kacmıs bılem o kaydirigubbakcemile3

sağolun kızlar

canım üst kısmı kawisli geliyor içnde bişey war owal duruyor çocuğu görmen için.... öyle düz bez değil..

anladım canım nette baktım iice zaten hem sen benim annemin marifetlerini bilmiosun ne marifetlidir oooo meselaa bebek çantası ve tulum şeklinde battaniye ördü portbebe gibi şimdi de salıncak dikmiş bahçede sallansın diye hafta sonu yine kırıkkalede olcam resmini çeker gösteririm size de

ben geldim.
doktora gittim genel cerraha.göğüs yaralarıma baktı.bukadar süredir çekiyomusun bunu dedi.ilaç olarak sadece bepanten verdi günde 8-10 kere ince tabaka sür ki yumuşasın dedi ve her emzirme öncesi karbonatlı su ile sil dedi.emzirmediğimi söyledim kanamadan dolayı hayır emzir sağma dedi kanın bebeğe hiçbir zararı yok aksine bebeğin tükürüğünün senin yaralarına faydası var dedi.alp in kakasının koyu yeşil siyah olduğunu söyledim normal buda kandan dolayı dedi.ama ben genede tahlil ettirdim ve evet kakasındada kan var.alp son günlerde az çiş yapıyordu bunuda sordum oda sıcaklardan terlediği için bu şekilde atıyor bir kısmını dedi.bizden böyle...

ben geldim.
doktora gittim genel cerraha.göğüs yaralarıma baktı.bukadar süredir çekiyomusun bunu dedi.ilaç olarak sadece bepanten verdi günde 8-10 kere ince tabaka sür ki yumuşasın dedi ve her emzirme öncesi karbonatlı su ile sil dedi.emzirmediğimi söyledim kanamadan dolayı hayır emzir sağma dedi kanın bebeğe hiçbir zararı yok aksine bebeğin tükürüğünün senin yaralarına faydası var dedi.alp in kakasının koyu yeşil siyah olduğunu söyledim normal buda kandan dolayı dedi.ama ben genede tahlil ettirdim ve evet kakasındada kan var.alp son günlerde az çiş yapıyordu bunuda sordum oda sıcaklardan terlediği için bu şekilde atıyor bir kısmını dedi.bizden böyle...

hoşgeldin..inşllah bu şekilde bir an önce iyileşirsin Yazgıcım:Saruboceq:

ben geldim.

hoşgeldin cnm, e sen zaten denememiş miydin pepantheni? benimki de bugünlerde az çiş yapıyo, aklıma gelmişti terlrediğinden olabileceği, demek öyleymiş cidden

arkadaşlar tamam işinize düzeninize karışmaları doğru değil..ben de karıştırmam...öyle bir durumda...ama elbette sevcekler,öpecekler bu kadarını çok görmeyin...bebekleriniz de anneanne babaanne dede sevgisini bilsin tatsın...benim hoşuma gidiyor kızımın sevilmesi...sonuçta bu insanların hepsi hastalık saçmıyor...hoşunuza gitmeyen bir şey olursa güzelce uyarın boşa kendi kendinizi yemeyin...

bir de özellikle babaanneler genel olarak hamileliği,doğumu ve sonrasını daha dışardan takip ettikleri için...her fırsatta olaya müdahil olmak için gereksiz şeyler yapıp söyleyebiliyorlar...arada hoş görün...

selam kızlaar.... hihoyyyt
ebrucum çok geçmiş olsun yağmur'umuza
yazgıcım inşallah etkili bi tedavi olur da biran önce düzelir göğüslerin ve bu kaynanan da hakkaten sinir bozmak için gelmiş dünyaya heralde :eek:klava: hanifenin dediğine katılıyorum sevsinler tabii ki ama burda sanki biraz gıcıklık yapmaya çalışıyo gibi bi durum var

Yazgıcım okudum yazdıklarını.
Ben de benimkinden nefret ediyorum ve aynen katılıyorum. Bir gün boşanırsak, sebebi kayınvalidem olacak.

Ay yazgı okudumda yazdıklarını ŞıŞtım valla sevsın yanında elınden alanmı varmıŞveya dÜzgÜnce ıstesın ne o Öyle ınŞallah gÖgÜslerınde geÇerde rahat rahat emzırırsın bebeĞını.
Yaaa kızlar benın oĞlanın aĞzının suyu Çok akıyo sızınkıler nasıl dıŞımı erken Çıkcak ne

01cf98b217fdede367e221c831589a61.gif

biz cok kıskanc anneleriz yaa vallahi ben daha fenayım bende paylaşamıorum ..dün kaynvaldedeydik..yagmur u ayagında sallayarak uyutmaya calışıo..bende kızım sana söylüorum kaynanam sen işit misali, yagmur bu ilk ve son olacak kızım tamammı bidaha aykta sallanmak yoook..dedim..alışcan yoksa buna dedim..kaynanam iyidir bidaha yapmaz mesela aynı şeyi..bakma bende biraz paylaşımcılık yok..koc aslan ve yay..kabullenelim zaman zaman bencilliklerimiz oluyoo..en azından benim..
kızlar yanlış anlamayın sevmesin demiyorum.ama bu şekilde laf sokulması işime karışılması beni deli ediyor.tabii sevecek ama aşağı götürmeyi istemek ben bişey yapmaya çalışırken tersine hareket edilmesi bunlara karşıyım ben.kendi ailemi bile hiçbir zaman işime düzenime karıştırmam.ayrıca birde safa yatıp sonra böyle cinlik yapması dellendiriyor beni.ikiyüzlülüğe tahamülüm yok.zaten gün içinde 4-5 kere geliyor seviyor ben eşimle yolluyorum yada eşim kendi götürüyor.buna rağmen bu hakimiyet kurma çabası niye?kusura bakmasın da bende salak değilim ki alık alık her dediğine tamam diyeyim.doktora bile beni söylüyor bugün bu çocuğa su vermiyor diye.
hoşgeldin..inşllah bu şekilde bir an önce iyileşirsin Yazgıcım:Saruboceq:

hoşgeldin cnm, e sen zaten denememiş miydin pepantheni? benimki de bugünlerde az çiş yapıyo, aklıma gelmişti terlrediğinden olabileceği, demek öyleymiş cidden

çok teşekkür ederim canlar evet denemiştim meralcim ama uzun süreli değil.bunu söyledim sen benim dediğim gibi kullan faydasını göreceksin dedi.

Son düzenleme:
MERAAALLL
kız sewabına gidip şu ewahirde bize güzel rahat bi mekan baksanya!!

ha bide şimdi sürekli birileri emzirmeye mi gidecek süt sağıp getirsek yanımızda... ya da mama takwiyesi yapanlar mamada getirse.. inşallah zor olmaz bende daha ne yapacağıma karar wermedim.. emzirme odası nasıldır ki tek tek herkes 15.20 dakika kaybolursa gün biter yaa:KK43:(
belkide emzirmek süt ısıtmak yada mama hazırlamaktan daha pratik olabilirkaydirigubbakcemile3
bende hala kararsızı süt sagsam, hava sıcak kötü olur zaten mama vermiyorum, artık 5 dk katlanıcaz çifter çifter..
selam herkeseopuyorumnanaktan
birazdan göğüslerim için doktora gidiyorum.dün akşamdan beri alp i emzirmedim hep sağarak verdim sütü.ve yaraların acısı azaldı.
biraz önce gene kaynanatör burdaydı gene bana laf soktu bende gene oğluna sayıp sayıştırıcam.ben kahvaltı yapıyorum alp te anakucağında yanımda oynuyor.gelmiş hadi alp seni aşağı götüreyim serinle falan diyor ses etmedim.sonra ben alp i indiriyorum diyor.bende çocuk duruyor kucağa alınınca mızlayacak dedim.oda çocuk bizim değil senin kucağına alıştı hep kucağında dedi.bende bak kucağımda değil yatıyor orda dedim.hep kucağında olmasa evinin işini yaparsın dedi bana.geçen günkü temizlik mevzusu ağzına koz oldu ozamanda ben yardım istemedim kendi teklif etmişti.bu aralar sürekli alp i bensiz aşağı indirme çabasında.hep aynı laf.sonunda doğur birtanne meraklıysan ne bok yiyosan ye diyeceğim o olacak azkaldı:eek:klava:
bak yazdıklarımı okurken bile kafam attı.
ya kaynana lafını duyunca bile sinir geliyo bana ohh şükürler olsun gitti benimkisi,sende taviz verme cnm seviyosa evde sevsin, sevmiyosa güle güle gelip laf sokup gidiyo ne cadı bu kaynanalar hee..
merhaba kızlar.herkesin kandili mübarek olsun.
ay ceren alemsin valla aman allah korusun iki çocuk yeter.
öznur vardiyalı çalışıyo 8-4.4-12.buhafta 4-12de.
ay yağmurcuğumuza geçmiş olsun.valla gaz büyük insanı bile mahvediyo kuzucuğu neyapmıştır kimbilir geçmişolsun.ben gaz damlasını bıraktım artık zaten yediklerşme dikkat ediyorum.ya şu sab siblexde benim kafamı karıştırdı içinde neolduğunu bilmiyoruz hep yabancı yazıyo.
EH BULUŞUN BAKALIM BANA NİSPET YAPIN BAK OLMADI BİR İNAT TAŞINICAM İSTANBULA GII HASRET TAŞINMIYONMU ANTALYAYA ASİ BEN SEN BİDE EFTEL GELECEMİŞ BİZDE BULUŞAK
sagol cnm seninde olsun, asi kim? ne güzel olur dur öncesehiriçi buluşmayı bitirelim sonra şehir arası:))
hımm ok ozaman.ya şimdi internetten baktımta 3 aylık bir bebek 16-18 saat uyumalıymış anam benimki bunun yarısını ancak uyur.sizinkiler uyuyomu bari?
yağız toplam 12 saat felan uyuyo .. bu sıralar az emiyo soluksuz 2.3 saat uyuyo ama emmesi yine 5 dk geçmiyo:KK43:(
KOÇ LAR hiçbi zaman direktif almaktan hoşlanmazlar ve işlerine karışılmasından..ee haliyle anneler bile müdahale ederlerken kayınvaldeler hayde hayde..ama artık benim huyumu bildiklerinden gıklarını cıkarmazlar..

geçmiş olsun yağmura annesi gerçekten onlar ağlayınca insanın içi parçalanıyo,bende koç burcuyum ,işime karışılmasını hiç sevmem..

Kızlar ya şey sorcam 4-5 gündür bizim kakalar yeşil renkte hep. yeşillikde yemiyorum öyle çok inetrnette bi yerde fazla gıda alırsa yeşil olur diye okumuştum. halk arasındada üşütünce derler ben birinci söylediğimi tercih ediyorum ama üşütmüşde olabilirz:) Sizin durumlar nasıl?hava ısınınca bebişleri soyunca mı oldu acaba dedim.

X