-----2010 KASIM hamişleri----

hamilelikte yatış pozisyonları

Gebelikte Uyku Yat Pozisyonu Yatma ekli, Gebelik Ve Hamilelik Uyku (Yat) Pozisyonlar Yatma ekli

Sırt ve yüz üstü yatış
Sırt üstü yatış Inferior Vena Cava adlı ana toplar damar sistemine baskı yapacağından önerilmez. Bu durum nefes almada sıkıntı yaratır; sırt ağrılarını ve basurları arttırabilir, sindirim işlemini engelleyebilir, solunumu ve dolaşımı bozabilir ve kan basıncınızın düşmesine neden olabilir.

Yüz üstü yatış da bebeğe baskı yapacağından önerilmez. Ayrıca tahmin edersiniz ki karnınızdan dolayı bu pozisyonda uyumak pek de mümkün değildir.

Sol yan yatış
Hamilelikte sol yan yatış bebeğe maksimum kan akışı sağlamasından ve annenin böbrek fonksiyonlarını artırmasından dolayı önerilen uyku pozisyonudur. Çünkü böbrek fonksiyon artışı su tutulmasını da azaltır. Ayrıca karaciğerimizin vücudumuzun sağ yanında olmasından dolayı da sola yan yatış karaciğer baskısını da azaltacaktır.

En rahat uyku pozisyonu sol yana yatıp dizlerin karına çekilmesi şeklindedir. Dizlerin arasında yumuşak ve ince bir yastık koyulması da iyi olacaktır. Aynı zamanda sırtın yumuşak bir yastık veya battaniye ile desteklenmesi de önerilmektedir.

Eğer gece uyandığınızda kendinizi sırt üstü yatıyor bulursanız endişelenmeyin. Uyku esnasında pozisyon değiştirmeniz çok normal bir harekettir ve kontrol edilemez. Zaten son trimesterde sırtüstü yatarken rahatsızlık duyacağınızdan bu pozisyona geçiyor da olmayacaksınız; rahatsızlık duyup uyanacaksınız.

İlk 3 ay
İlk üç ayda istediğiniz herhangi bir pozisyonda yatmanız mümkündür. Sonrasında sol tarafa doğru yatmanız gerecektir. Ama yine de alışkanlığı geliştirmek açısından erken gebelik döneminde yana doğru yatış gerçekleştirebilirsiniz.

Son düzenleme:

Teşekkürler canım. Darısı başınıza inşallah.

Valla erkek ismi de kız ismi de haızrdı bizim. Onun için kolaylık oldu

Canım benim en son ikili test zamanımda %60 erkek demişti; ama kesin değil diye söyllememiştim kimseye. Artık Cumartesi kesin belli oldu. Birde ayda 1 kez gidince doktora

canım maşallah sana tebrik ediyorum allah sağlıklısıyla kucağına almayı nasip etsin inş.

Sağol canım. Amin, hepimiz inşallah..

hamilelikte ki yatış pozisyonları ile uyumayı seven biri olarak şanslıyım.

mantar ya da iltihap olabilir, geçmiş olsun... bi doktora gitseydin keşke...

Bende pıtpıtları baya hissediyorum ama doktorum 4 aydan sonra hissedilir dedi hissediyorum işte

günaydın kızlarrr bendede aksine tüylerim çıkmaz oldu diğer çocuklarımdada böyleydi vallahi tüy sorunum ortadan kalktı yani

Kızlar Günaydın......

Sabaha çok iyi başlayamadım maalesef, sular kesik :84::84::84: bütün günüm kötü geçer artık

Kanal D'de Öyle Bir Geçer Zamanki'nin fragmanı yayınlanmış, Ali Kaptan Cemile'ye kıskandım seni Cemile diyor

Balıkçıdan kıskanıyor, adam 3,5 olmuş gelsin salııııı

Bebem kıpırdanmaya başladı, acuktu yawrummm

Bişeyler atıştırayım....

afiyet olsun...
özlemişsin bizi belli...
herkese laf yetiştirmişsin

bizde acıktık...
evdeki anneler ne izliyorsunuz her gün tv de... sabahları hiç bişi yok yaw

cemile de durumlar öyle de
hürremi de evlendireceklermiş!!!

bende siz evde olanları kıskanıyorum valla benim gibi elalemin derdini çekmiyorsunuz off bıktım hepten bu günüm kötü başladı benimde....biran önce haziran gelsin istiyorum burdan kurtulmak istiyorum.......

ben 2 ye kadar tv izlemiyorum valla... saçma sapan bir sürü şey dolu tv de ... sıkıyor beni...

Evet kalkar kalkmaz herkese laf yetiştirdim

Valla ben kanal d'de doktoruma bakıyorum, o bitiyo cinayetlere Müge Anlı'ya bakıyorum

Sora Atv'de evlenmek isteyenlere bakıyom, kimseyi beğenmiyorlar

Alt komşum gelip gidiyor, örtmen oda, atanmayı bekliyor, o da çucuk istiyor, çatlatma iğnesi vurulacak, muhabbetlerimiz aynı, inşallah isteyen herkesin olur Amin...

Hürrem aşiftesi yalandan hamileyim dedi

bende siz evde olanları kıskanıyorum valla benim gibi elalemin derdini çekmiyorsunuz off bıktım hepten bu günüm kötü başladı benimde....biran önce haziran gelsin istiyorum burdan kurtulmak istiyorum.......

Hamileyken Muhasebeci olma zordur canım.......zaten iş bunaltıcı...

Bende bankacıydım bir zamanlar hamile değilken çekilmiyordu, hamileyken düşünemiyorum

Mesai mesai mesai, para para para....

Benim olmayan para, para değildir

beni mahveden iş değil patron bozuntuları.......

beni mahveden iş değil patron bozuntuları.......

Canım büroda filan mı çalışıyorsun??

Kurumsal şirket, diğerlerine göre her zaman daha avantajlıdır...

Bebişden sonra rahatlarsın biraz... en azından çalışmıyor olacaksın...

Sonrasında da belki başka bi yere başlarsın..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…