2010 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

benimde farklı çıktı bende anlamadım süt içince farklımı çıkıyor bak bende anlamdım dr gidince sorayı bari testleri gösterecem 2 gün sonra

zaten süt içemiyorsanız yoğurt veya peynir yiyin diyorlar.bende her gün içemiyorum zorlaa yani...bal karıştırıyorum bişiler yapıyorumda öyle ancak....ama süt çok içemediğimden yoğurt falan tüketiyorum her öğünde.sabahta peynir...
sabahları bende açık çay içiyorum.

banada folikasit ağır geldi galiba beden hemşirelere sordum balık ye kanlı bahar ye yeşil fasulye yededi bende bunları biliyorum yoğurt yiyorum arada yiyesim gelmiyor napayım yaaaaaaaohaoldumsmile

Merhabalar Eylül Annelerii :)

ben ağustos annelerindenim... son sayfada merak ettiğiniz bikaç konu gördüm :)) ben ve benimle aynı haftaları yaşayn anne adaylarının tecrübelerine dayanarak sanırım cevaplayabilriim :)

1- bebeklerimiz ilk 12 hafta siz ne yerseniz yiyin sizden zararlı yada yaralı hiçbişey almıyor.. yediklerinizin önemi 3 aydan sonra başlıyor.. yani şimdi süt içmenizin bebeğinize bir yararı dokunmuyor.

2- Sat ve usg de çıkan farklılıklar burada bizimle olan arkadaşlarımda da var durum bunu da geç döllenme ile açıkladı bize doktorlarımız.. hem hiç merak etmeyin bebekleriniz bir kontrolünüzde 3-4 gün geriden geliyorsa 2. kontrolünüzde 3-4 önden de gidebiliyor.. onlar çok çabuk gelişiyorlar :)) bunun için sakın canınızı sıkmayın..

3- biz ağustos anneleri olarak neredeyse yarımız 2li testimizi yaptırdık... 2li testte hem kan veriyorsunuz hem de detaylı bir ultrasona giriyorsunu bebeğin ense kalınlığı ölçülüyor organlarına ve ve şeylere bakılıyor.. ancak bazı arkadaşlarımız ultrasonda çıkan sonucu yeterli gördüğünden kan vermek istemediler vermediler de bu biraz sizinle doktorunuz arasında geçen diyaloga baglı.. illaki yaptırın diyorsa yaptırın... sonuçta önemli olan bebeğin ense kalınlığı ilk aşamada..

umarım sorularınıza biraz olsun cevap verebilmişimdir :)))

sevgiler,

benimde farklı çıktı bende anlamadım süt içince farklımı çıkıyor bak bende anlamdım dr gidince sorayı bari testleri gösterecem 2 gün sonra

Ay evet Nagiş sor bakalım. Merak ettim doğrusu. Eğer öyleyse sütü içelim içelim erkenden doğuralım olmazsalaelaelaelaelae

peki özeller de ücretli mi oluyor 2li test
anladığım kadarıyla karından bakılıyor galiba

tamam işte nagihan karnıbaharda çok faydalı hamilelikte .onları yemeye çalış.ıspanak pırasa.yoğurtla ye...lahana ye lahana sarması yap yemeğini sevmiyorsan ne bileyim bak bürüksel lahanasıda harika yani ağzına en çok uyanları tüket..onlardada kiminde c vitamini kiminde kalsium var...
mesela beyaz ekmektede kasliyum var.kepekli ekmekte yokmuş.1 dl tüketebilirsin...pilav makarna çok gerekli değil zaten onları hiç zorlama yemek için.....yanına bir kaşık yoğurt koy yemeye çalış...birde hergün 1 veya 2 tane ceviz ye gerisini düşünme...
biraz sabret geçecek bulantılarında rahatlarsın yani....hele 9. ve 10. haftalar bebek gelişiminin en hızlı olduğu aylarmış busabah nette okudum kızlar.....

suray verdiğin bilgiler için tşkler canım.benim doktorum da aynen söledi ilk üç ay bebiişler kendi başının çaresine bakıomuş canım.yemek istemediğin şeyi yeme zorlama kendini dedi.

1.madedede yazdığının doktorlasr tam tersini söylüyor.ilk 3 ay çock gelişimi için çok önemli diyorlar...
hım bide ben sigara içiyordum yani bi zararı olmuyorsa içeyim ozaman...
hiçbiryerde böyle bişi duymadım ben ama kafam karıştıııbilmiyorumkismile

peki özeller de ücretli mi oluyor 2li test
anladığım kadarıyla karından bakılıyor galiba

evet tabii ki ama bu senin sigortana göre değişiyor. mesela SSK isen ayrı bir ücret veya ayrı bir indirim özel sigortalı isen ayrı bir ücret veya indirim..

bu gittiğin hastaneye göre değişiyor..

detaylı ultrason bildiğiniz her zaman bebeğinizi gördüğünüz bir ultrason aynı şekilde karından bakılıyor ama biraz daha detaylı diğerinden...

canım sigara alkol dışında yiyeceklerden bahsediyor bence.:uhm:

suray verdiğin bilgiler için tşkler canım.benim doktorum da aynen söledi ilk üç ay bebiişler kendi başının çaresine bakıomuş canım.yemek istemediğin şeyi yeme zorlama kendini dedi.

banada doktorum tam tersini söyledi.hersabah 1 yumurta hergün 1 ceviz haftada 1-2 kez balık tüket..folicasid al ilk 3 ay bebeğin sinir sistemi omuriliği oluşuyor çok önemli dedi..nebileyim daha birsürü şeyanlattı ilk oluşumla ilgili...zaten nettede birçok gebelik gelişim sitesinde okudum bunları...
nasıl hiçbirşey etki etmezmiş yani anlamadım doğrusubilmiyorumkismile
mantığıma bile uymuyor..

Verdiğin bilgiler için saol.. a.s.

Ayy kafam allak bullak oldu yemin ederim:bbo:
Ne yiyelim, hangi aylar önemli, sat ile doktorun verdiği tarih farklı, süt içemiyorum, yeterli besleniyormuyum falan filan :1shok::1shok:

canım senin yaptıklarının hepsini bende yapıorum ama sizlerden duyduğum için ne olur ne olmaz die yapıorum yoksa doktorum bana şunu ye bunu yeme demedi.folik asid yazdı onu içiorum.

canım biz öyle öğrendik öyle araştırdık ve bu şekilde uyguladık..ve çok şükür bu günlere sağlıcakla geldik. ilk üç ay tabii ki çok önemli bebeğin ilk gelişme evresi ama bebek sen daha fazla süt içtin diye daha fazla büyümüyor o şuan tamamı ile senden yararlanıyor.. bununla ilgili çok ünlü doktorların videoları var izleyebilirsiniz... hem her yediğinden yararlanıyor olsa.. sürekli kusan hiçbişey yiyemeyen kilo veren annelerinin bebeklerinin hiç büyümemesi lazım deil mi sence de? tabii yediklerine özen göstereceksin.. ama sen çok yedin az yedin diye bebeğin gelişimi hızlanıp yavaşlamaz...

bu arada sigara ve alkol zaten çok ayrı şeyler bebeğin kaçamadığı 2 kötü şey...

çookk teşekkürlerrr soho opuyorumnanaktan

allah hayırlısıyla bebeğini kucağına almayı da nasip etsin :Saruboceq:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…