canım zaten normaldede ketçap mayonez zararlı.sen yiyebilirsin ama böyle yönlendirmen çok yanlış.ben sadece bunu demek istiyorum.....
tabi canın çekiyarsa aşırıya kaçmayacal şekilde yemekle çocuk sakat olcak sağlıksız olcak demek değil.ama bebeğin bağışıklık sistemi oluşuyor.ki biliyormusun doğum yapan bir annenin krodon kanında birsürü kimyasala kansorojen maddeye rastlanmış..tabiki herşeye dikkat edemeyiz mutlaka 9 ay boyuca kaçacak bazı şeyler...ama yönlendirme yapman ben yiyorum sizde yiyin demen bana doğru gelmedi.zaten zararlı bunlar yaniiiiiiiiiiiiii
hayır tabii ki dikkat ettiysen siz de yiyebilirsiniz demiyorumm.. isteyenler için diyorum.. kimseyi yönlendirme isteğim yok.. ben sadece kendi düşüncelerimi ilettim.. normalde de zararlı olduğu konusunda %100 haklısın.. ama böyle zararlı olan şeyleri farkında olmadan bile okadar çok yiyoruz ki... herşey size kalmışş.. benim demek istediğim ki anlatamadıysam kusuruma bakmayın bebek bizim depolarımızdan yararlanıyor şimdilik... ama 3 ay sonra onun da ihtiyaçları arttığı için sizin depolarınızda ona besin verdiğinden azaldığı için yedikleriniz ve içtiklerinizin önemi ozaman daha farklı bir anlam kazanıyor umarım anlatabilmişimdir..
kızlar bende ki idrar yanması gitmiyor ne yapıcağımı şaşırdım bir gün iyiyim bir gün kötüyüm dr ilaç verdi çok kötü olursan kullan diye hif bir antibiyotik zararı yok dedi. Ama şimdiden annelik iç güdüsü işte ilacı kullanmadım zararı olmasın diye ama ölüyorum offff offf ne zaman geçecek bu durum sonuna kadar böylemi olacak ???
mirmirmirmirmirmirmirmir çok uykum gelior ya evde olsaydım uyurdum ne güzel.
Ay ağzına sağlık valla ben yazıcaktım bunları, baktım yazılmışı var. Zaten sağlıksız mesela kola fast food, Ben son kontrolümde bebeğimi kıpır kıpır kordonla bana bağlı olduğunu gördüm. İnsan kıyamıyor haliyle, kendin için değil yavrun için der ya büyüklerimiz. Aynen öyle. Doktorlar uzun uzun ne yiyeceğini anlatmıyor. Özeller bile dolup taşıyor. O kadar anlatıcak vakitleri yok. Biz bilinçli olm ak zorundayız. Kola bi akrabamızın bebeğine çok zarar vermişti. Çocuktum o zaman, aklımda kaldı yine de. Aman kızlar, artık farklı bi süreçteyiz, biraz dikkat edicez.:icecream:
Kızlar mrb benıde ekleyın lıstenıze
Burdayız canım, ben sabahın kaçından beri burdayım hem de. Akut bronşit olduğum için arada meyve falan yiyorum. Öksürmekten ciğerlerim ağrıyor. Sizler nasılsınız?:1rolleyes:
duyarsın canım hiç merak etme....cuma günü ikimizde hayırlı haberlerle geliriz inşlallahhh
kızlar sonucumu öğrendim 47.380 çıkmış 7.haftaya yeni girmişiz çok iyi dedi hemşire sağlıklı çok şükür.şimdi 2 haftayı geçirmem lazım 15 şubatta kontrolümüz.
evt canım şimdi oldu aynen böyle..tabi farkında olmadan birsürü şey gidiyordur ama bari farkında olduklaımız yemeyelim yiyen yer tabiki.afiyetolsun yarasın bebişe inşallahhopuyorumnanaktan
Ayyy bende herşeyden vazgeçtim çay falanda günde bir bardak içiyorum açık oda. Neskafe çok severim 20 gündür içmedim artık bugün dayanamdım içtim oda az kahveli süt tozu olmadan içince de üzüldüm
Kızlar mrb benıde ekleyın lıstenıze
gebelik.org dan alıntır:
HAFTANIN ÖNERİSİ
Doktorunuz size çeşitli nedenlerle ilaç kullanmanız gerektiğini söylemiş olabilir. Gebelikte en sık kullanılan ilaçlar bulantı gidericiler, vitaminler, demir ilaçları, ağrı kesiciler, mide ilaçları ve antibiyotiklerdir. Doktorunuzun size önerdiği ilaç sizdeki tıbbi bir durumu gidermek için olabileceği gibi (enfeksiyonlar, kansızlık), sizin konforunuzu sağlamak için de olabilir (bulantı gidericiler, mide ilaçları). Tıbbi durumlara yönelik ilaçlar mutlaka kullanmanız gerekli olan ilaçlardır. Örnek olarak bir idrar yolu enfeksiyonu tedavisinde kullanacağınız ilaç sizin erken doğum yapma riskinizi azaltacaktır ve başta penisilin ve sefalosporin grubu antibiyotikler olmak üzere gebelikte kullanımı güvenli olduğu bilinen ilaçlar mevcuttur. Konforunuzu sağlamaya yönelik ilaçlar da yine bebeğinize zarar verme ihtimali olmadığı düşünülen ilaçlardır.
Gebelik döneminde hemen her şikayet ve durum için güvenle kullanılabilecek bir ilaç vardır ve kar/zarar oranı sizin lehinize olduğunda bu ilacı mutlaka kullanmalı ve suçluluk duymamalısınız. "Ben katlanırım, yeter ki bebeğime birşey olmasın" düşüncesini atmalı ve doktorunuza güvenmelisiniz.
cnm büyük geçmiş olsun sana tavsiyem ılık limonlu ballı su iç cnm
inş cnm inş beraber gelir gelişmeleri yazarız şimdiden korku saldı beni
cnm sabah yazdığını gördüm merak ettim
ama maşallah iyimiş meleğin geçmiş olsun kafanı rahat tut cnm bunların hepsi psikolojik
mopsy benimde bu konuda fikrim şu
geçenlerde doktorum programını bi bayan aradı 3 aylık hamileymiş süt ve süt ürünleri bulantı hatta kusma yapıyormuş programın sunucusu kadın doğumcu biliyosunuz dediki
diyelimki vücutta bi maddenin 10 olması gerekir ama sizde 2 var ve bebeğinde buna ihtiyacı varsa size bırakmaz hepsini alır
kendinizi zorlamayın yakında zaten bulantılar geçi,cek ve sizinde iştahınız artacak şu an kanınızdan besleniyor
mümkün oldukça sağlıklı şeyleri yiyim dedi
zaten normaldede bu doğru değilmi
ama süt içicem diyede midenizi alt üst etmeyin ne bileyim yeşillik yiyin başka türlü karşılayın
herşey bebişler için
bu arada bende ülser var 3 tane dr kesinlikle asitli içecek yok dedi ama ben kolayı hiç bırakmadım çektiğim onca şeye rağmen
ama şimdi öğrendiğimden beri içmiyorum annelik böyle bişey galiba
demet hoşgeldin canım
kızlar buda benim çok eski arkadaşım oda yeni hamile kaldı buraya aramıza geldi
evt canım sana katılıyorum bu konuda yani birtek sütte kalsiyum yok.biraz önce nagihanada aynı şeyi anlatmaya çalıştım yani bende sütü hergün içemiyorum ama başka yiyeceklerde sevdiğim şeylerde kalsiyum olanı daha çok yemeye çalışıyorum.yeşil sebzelerde veya beyaz ekmekte bile kalsiyum varmış....katılıyorum sana bıkonuda mideyi altüst etmeye gerek yok.....
bide bu vitaminleri bebek çekiyor sonra bize kalmıyor benim dün gece dişim sızladı mezsela korktum geçmezse ağrı artarsa diye ama bişi yok....işte hamileliklerde böyle kalsiyum eksikliğinden annenin dişleri falan çürüyormş...bende süt yerine yoğurt ve peynir yiyorum:lepi:
Ay ağzına sağlık valla ben yazıcaktım bunları, baktım yazılmışı var. Zaten sağlıksız mesela kola fast food, Ben son kontrolümde bebeğimi kıpır kıpır kordonla bana bağlı olduğunu gördüm. İnsan kıyamıyor haliyle, kendin için değil yavrun için der ya büyüklerimiz. Aynen öyle. Doktorlar uzun uzun ne yiyeceğini anlatmıyor. Özeller bile dolup taşıyor. O kadar anlatıcak vakitleri yok. Biz bilinçli olm ak zorundayız. Kola bi akrabamızın bebeğine çok zarar vermişti. Çocuktum o zaman, aklımda kaldı yine de. Aman kızlar, artık farklı bi süreçteyiz, biraz dikkat edicez.:icecream:
ay allah korusun..neolmuş peki bebeğe??