2009 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

merhabaa...
ay fotoya bakın yerine balık yazmışım:)))hahhaha..
serpilcim iznin çook ii geçsin işallah,çağan da hemen düzelsin..
bizde de maclaren var,tek geçerim...
sevdacım adaptör kullan canım,özellikler kaka yaparken rahat ediolar,ama ilerde dışarda da ister die,dışarda çok özele alışmasın die dedim,soona başın ağrır..
valla kilo bizde de az..boy da az..kafa da küçük..kırmızı et artık asla yemio..
 

pozitif düşünelim pozitif olsun mantığını güdüyorum Serpil'cim
 
slm kızlarrr
KIZLAR DURU ÇİŞİNİ KENDİ SÖYLEMESEDE BEN GÖTÜRDÜĞÜMDE YAPIYO ARADA KAÇIRSADA ÇİŞTE İİ GİDİYO şuana kadar iki üç kez işaret dili ile çişten bahsetti ama aradada ben çiş varmı die sorduğum evet diyo

ama şu kaka işini çözemiyoruz ayrıca bi öneriniz varmı bu konuda.kakayı hep altına yapıyo.siz nasıl yaptınız bu işi
vede şuan sizin minikler aparatsızmı kullanıyo kılozeti yoksa hala aparata devammı
 
Sevda biz hala kaka olayin tam cozmus degiliz.bizim gecen sene popoda catlak olustu ondan beri kaka sorunumuz var.altinada yapiyo kuvetede yapiyo bazen sularla oynarken.kizmiyorum hic. yapsinda nasil yaparsa yapsin mantigila. Son zamanlarda klozetede yapiyo ama tam olarak alismadi. Bizim durum biraz farkli tabii cok ustune gitme once cisi cozun zamanla kakayada alisir...
Birde altindaki kiyafeti kolay cikailabilen bisey olursa iyi olur.
Bizim kiz İlk 1 hafta lazimliga yapti baktim tutturmaya basladi lazimlik diye tuvalete gourdum lazimligini ordan klozete gectik.kisa bi sure sonra adaptoru istemedi.simdlerde kendi kendine gidip oturuyo tuvalete taburesi var.basarmak cok hosuna gidio.
 
yüzünde kafada falan da çıktı iice emin oldum ya su çiçeği geçiriyo ama sanırım aşıyı çok yeni olduumuz için çok hafif atlatıoruz hep tek tük öle bölgesel iirenç su çiçekleri yok:) maşallah bünyede kuvvetli nazın.2hafta önce kapmış tam oteldeyken.kesin çocuk havuzundandır ya da mini clubün pis şilteleri.ama sevindim bende bi hastalık daha geçmiş gitmiş oluyo çok şükür her hastalık annenin ömründen 1sene götürüyodur kesin.
biz de haziranda öğrenmiştik tuvaleti.şimdi kolay gözüküyo ama 1hafta her yere etmişti hem de naz günde 3kez kaka yapar aynı gün halıya yatağına bizim yatağa yaptıını hatırlıom:))Allah yardım etsin hepimize ne uuzun yorucu bi yolculukmuş annelik..
 

canım sabırlı ol ben bez taraftarıydım ama duru kendisi çıkardı bağlamak istediğimde yerlerde debelendi ağladı yani çocuk hazırdı ben değildim bizim ki kolay oldu çiş de kaka da söyledi ama her çocuk aynı değil sabırlı ve sakin ol biz müzikli lazımlık aldık ama kısa süre sonra oturmadı adaptör kullanıyoruz.
 

geçmiş olsun ayşegül biz su çiçeği aşısını 15 aylıkken olduk !
 
yeni dediim o zaman bizim de.ilkokul çağlarına göre daha yeni aşımız demek istedim.
bizim tatil modumuz buydu tam olarak naz yatar anne baba onun peşinde pervane..


Uploaded with ImageShack.us
 
sevdacım kakayı 3 gün yapmamıştı nil soona yavaş yavaş alıştı,kaka için sakın bez bağlama..bırak yapsın onu da çözecek 1 hafta 10 gün sık dişini ne kolay oluoki??
ayşegül naz çok tatlı olmuş,saçları kısa gerçekten nilin belindeydi de kestik sonunda:))hastalığı da rahat atlatmasına sevindim,geçmiş olsun..
hem sen tatili nası hayal ediodun??:))bizim de çocuk havuzu,park,mini club arasında geçip duruo 3 yıldır..hahahhahahha..
 

maşallah eceye aşmışsınız cnm siz inş bizde görürüz o günleri
benim seneyede kaan var tuvalet eğitiminde erkekler daha zor diyorlar erkek anaları ne dersinizz:)


geçmiş olsun cnm
sorma hayatım hemde ne yorucu hemde ne uzunn



tşk cnm
maşallah adaşımıza darısı başımıza



yeni dediim o zaman bizim de.ilkokul çağlarına göre daha yeni aşımız demek istedim.
bizim tatil modumuz buydu tam olarak naz yatar anne baba onun peşinde pervane..


Uploaded with ImageShack.us



Uploaded with ImageShack.us
saçlara dikkat.hiç uzamadı bu doğduundan beri olan saçı.kakül kestirioruz arada

naz çok şeker çıkmış ayşegül bıcır bıcır maşallah kuzuma


yok canım ben bezi tamamen bıraktım Allahın izniylede artık takmam ne çiş ne kaka ne dışarıda nede yatarken bezsiziz artık.
dün markete gitmiştik akşam duru altına yaptı öle çişli çişli millette diyodur ne pasaklı ana diee :)))))) dışarda öle gezsin gerekirse kısa mesafe die almamıştım yanıma kıyafet artık önlemli çıkarım yapsın gerekirse napim bitsin bu bez işi artık sonuçta o bitsinde kaan tek kalsın :))) bi senede ona dayandıkmı Allahın izniyle bi arada çıktı gitti iştee

ve kızlar bugün hiç çiş kaçırmadı duru sadece bir kez kaka okadar :)
 
Günaydın kızlar,
Hasta olanlara geçmiş olsun.Ayşegül dediğin gibi bir hastalığı daha atlatmışsınız.İyi olmuş.Ben de çiçek aşısını yaptırayım istiyorum. Hiç olmazsa hafifi geçirsin.
Serpil hala geçmedi mi çağanın ishali.Çocuk iyice kilo kaybetmiştir.


hehhe balık şu kuzulara..
Çok tatlılar ikiside:))))Maşallah.

yeni dediim o zaman bizim de.ilkokul çağlarına göre daha yeni aşımız demek istedim.
bizim tatil modumuz buydu tam olarak naz yatar anne baba onun peşinde pervane..


Uploaded with ImageShack.us
Deniz, kum güneş keyfini çok güzel çıkarmış naz:))))

Sevda egeda aynı şekilde çiş olayını daha kolay çözdü, kakada biraz zorlandık.Ama 2-3 gün içinde o da düzene girer.Merak etme. Biraz sabır sadece.Çişini klozete gidip kendisi yapıyor artık, kakasını yaparken adaptör kullanıyorum.
 
meral bişey sorcam çişini ayakta yapabiliyomu merak ettim.
bizimki lazımlığa yapıyo evdeyken klozete yapmak istemiyo ama yanımızda hiç lazımlık taşımayız evde de zorlamıyorum illa klozete otur diye dışarda sorun çıkarmıyo nasılsa..
valla bugün daha yapmadı umarım geçmiştir. çok zayıfladı çok. izinde de yemiycek kötü oldu bu direk iyleşip okula başlasaydı toparlardı da izine gidince inadından yemeyecek gene. düşünmek istemiyorum.........................................
 
İşin zor canım yaaa, inat için yememesi daha kötü.
Bizimkinin rahatsızlığı varsa yemiyor, ama en kötü ihtimalle bir veya 2 biberon meyva suyu, yada meyva yedirmeyi başarıyoruz çoğunlukla.O da beni rahatlatıyor.Şimdilik maşallah iyi yeme konusunda, zaten hemen kendini belli ediyor yediğinde.Kilomuz falan iyi oldu.Şimdilik kreşe göndermeyi de düşünmüyorum artık.Geçen kış çok hastalanmıştı.Oturduğumuz yerde anaokulu açıldı, ama 2008 den başlıyormuş.Bu seneyi bu şekilde geçirmeye çalışalım dedik. Annem biryerlere gitmeye kalkarsa, yanımda götürürüm diyor:))))

Evet canım, ayakta kendisi yapıyor çişini.Klozetin kapağını kaldırıp yapıyor, çokta hoşuna gidiyor.Bizim haberimiz olmadan yapıp geliyor, ama külodunu kaldırmayı başaramadığı için anne çişimi yaptım , kaldır diyor.:))
 
bizimki klozete yetişemez zaten. lazımlığa da hiç denemedi maşallah egeye. küçük erkek gibi oluyodur öyle yani zaten öyle de offf anlatamadım demek istediğimi neyse..
bizimki tam tersi bizsiz wc ye gitmiyo yanında oturcakmışız ama kendi soyunup kendi giyiniyo. ben giydirirsem eğer kızıyo soyunup yeniden giyiniyo bu daha çok vaktimi alıyo
 
Evet gerçekten de küçük erkek oldular, ne demek istediğini anladım canım:))))

Arada kakasını yaparken anne sen de yanımda dur diyor ama, ben sen rahat rahat yap, bittiğinde bana haber ver diyorum tamam diyor:)))
Boyu klozete ayakta iken yetiyor, otururken zorluk çektiği için biz oturtuyoruz.
 
Slm bayanlar iki haftadır kafayı yemek üzereyim. Kızım çok kötü bir şekilde huy değiştirdi. O sevecen, mutlu, huzurlu kız gitti yerine sinirli, agresif, sürekli dız bız eden bir çocuk geldi.

Bir de üstüne üstük cumartesi gününden beri karın şişliği ve 3 gndür de kusma var. Doktora gittik birşey demediler. Kafayı yicem bu ara eşimde il dışında.
 
Geçmiş olsun tuğba, sanırım rahatsızlığından huy değiştirmiştir.

İnşallah önemli bir şey yoktur.Dr.lar bir şey demiyor mu neden olabilir diye_?
 
valla tuğba bizimki de kusma sonrasında ishale çevirdi. bugün 5. gün. artık doktora gittik bişey demedi bizimkide kan idrar ve gaita kültürü istedi. kanı verdik idrar ve gaitayı evde alacağız tutturabilirsek..
doktorun yanında kıyameti kopardı öyle böyle değil ama adam balon veriyo balonu fırlatıyo kalem veriyo kalemi fırlatıyo ağzından tek çıkan kelime istemem ama defalarca. baba doktor anne hemşire oğlan ikimize de düşma olacak. tabi çağan fırlattıkça dr. da al sana ben de sana fırlattım işte diye diye o da fırlattı biz gülelim mi çağana mı kızalım bilemedik.

sonra çağana onu tramvaya bindireceğim demiştim. aldım onu (daha önce hiç binmedi de) bindirdim. çok hışuna gitti. son durakta inip tekrar binip geri döndük. o arada da uyudu. sonra eve geldik.
boyumuz 91 cm kilomuzda tam 11 çıktı. dr. büyüyo takmayın kafanıza dedi demesi kolay tabi. eşim böyle olmayacak ben kendime psikolog randevusu alcam diyo. çağan değiştiremeyeceğimize göre kendimizi değiştirmemeiz gerekecek galiba.
neyse uzattım yine napıyım deşarj oluyorum işte
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…