2009 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

iyi geceler herkese nasılsınız

hasta olanlara çok geçmiş olsun

naz ve nil çok tatlı çıkmış maşallah büyümüşler:nazar:

eymende kreşe başlamıştı ama sınıfın en küçüğü olduğu için göndermedim.4 gün gittik geldik sınıf 4 ve 5 yaşlar karışık eymen henüz 3 yaşını tam olarak doldurmadı fizik olarakta küçük zaten.birde oyun yerleri vardı top havuzu filan ikinci katta öğretmenleriyle çıktılar yukarıya bende bir kontrol edeyim ne yapıyor diye bir baktım benim oğlan yok sordum görevliye öğretmenin haberi yok zaten.boş bir sınıfa girmiş kendi kendine oynuyor.güvenipte nasıl göndereyim..birde müdür 1 ay bile farkeder çocuklarda sınıfları ayırıcaz filan diyordu.sonra eşyalarını filan aldım müdürle konuştum parayı geri iade etmiyolarmış yarı yıldan sonra tekrar gönderin dediler bakalım.

bizde bu pazar son bir deniz yapalım dedik kış geliyr diye eymen yine yaptı yapacağını burnuna taş sokmuş..denize taş atıyordu oynuyordu sonra burnunu karıştırmaya başladı normaldede karıştırıyor zaten bende kızdım çek şu elini dedim..anne taş var diyor..burnunda ne yapsın oğlum taş dedim..anne taş taş diyor tuttum bir baktım iyice gitmiş taş içine bir panik ne yapacağımı şaşırdım eşim geldi kafasını aşağı tuttu başına vuruyor oğlum hıh de diyor allahtan çıktı taş..küçücük burnu ama nasıl girmiş o taş hayret ettim ömrümde bir 5 yıl daha gitti ya..

bende uzun yazdım bak serpil:))) ama söylediğin gibi deşarj oluyor insan rahatlıyo
 
Günaydın kızlar,
Geçmiş olsun, ucuz atlatmışsınız fazilet.Bu çocuklar ömrümüzden yiyorlar kesinlikle yaptıkları yaramazlıklarla:)))
Nasıl bir öğretmenmiş o yaaa, sonuçta tek öğretmen zaten yetemez o kadar çocuğa ama hiç mi farketmemiş çocuğun nereye kaybolduğunu.Nasıl bir sorumsuzluk bu.

Dr u egede sevmiyor, çıldırıyor dr.da.
 
aslı'ya dr. demeyin, çocuk beyaz önlüklü birini gördü mü ağlamaya başlıyor, biz artık önlük giymemelerini rica ediyoruz dr.lardan.
küçücük buruna nasıl sığdırabilmiş taşı, Allah korumuş.
Serpil'cim haklısın o kadar inat ve dedeğim dedikler ki onlar bizi değiştiriyorlar küçücük boylarıyla. Dün bir arkadaşımın kızını gördüm bizimkilerden 8-9 ay büyük, geçen sene aynı bizimkiler gibiydi, kapıları falan öyle bir çarpıyorduki apartmandan şikayet falan almışlardı. Şimdi melek gibi olmuş, sakin, kendi kendine oynuyo, inadı kırılmış, yemek yemesi kısmen düzelmiş, söz dinliyor;önümüzdeki aylar için umutlandım anlayacağınız.
 
aslı'ya dr. demeyin, çocuk beyaz önlüklü birini gördü mü ağlamaya başlıyor, biz artık önlük giymemelerini rica ediyoruz dr.lardan.
küçücük buruna nasıl sığdırabilmiş taşı, Allah korumuş.
Serpil'cim haklısın o kadar inat ve dedeğim dedikler ki onlar bizi değiştiriyorlar küçücük boylarıyla. Dün bir arkadaşımın kızını gördüm bizimkilerden 8-9 ay büyük, geçen sene aynı bizimkiler gibiydi, kapıları falan öyle bir çarpıyorduki apartmandan şikayet falan almışlardı. Şimdi melek gibi olmuş, sakin, kendi kendine oynuyo, inadı kırılmış, yemek yemesi kısmen düzelmiş, söz dinliyor;önümüzdeki aylar için umutlandım anlayacağınız.
 
bizimki önlük bile giymiyodu.
kalbindeki üfürümden bahsettim. bunun kalbini bu şekilde dinleyemeyiz imkansız dedi. bi ara uyuduğunda getirin öyle dinliyim dedi. sonra tramvayla gezerken uyudu demiştim ya hemen aldım gittim. dr.da dinledi. bişey yok. merak etmeyin boşuna da kardiylog falan aramayın dedi. sakince dinlediği içinde rahatladım çok şükür.

ay eymen napmış öyle. allah korumuş. çok korkarım burnuna bişey kaçmasından kaçırmasından. valla nefes alamayıp hayatını kaybeden çocuklar gördüm. çok dikkatli olmamız lazım. baksana sen dikkat etsen nolur çocuk gitmiş başka odaya oynamış kimsenin haberi yok. çekip gitse haberleri olmayacak demekki. valla fazilet başka biyer bul ne diyeyim. bulmak ta çok kolay sankide..

oyy kızlar yarın yola çıkacağız. o kadar yol nasıl biter bilmiyorum. hadi gidişte istanbul daha yakın bandırma bi 6 saat daha .. geri dönüşümüz haftaya pazar günü olacak. nişanı da c.tesiye ayarlamışlar. sinir oldum valla. sonuçta sırf biz olsak neyse de çağanla çok zor olacak. çocuk iki büklüm koltukta 17 saat falansürüyo mola vermemize imkan yok. cuma yapsalardı c.tesi yola çıkardık o gece biyerde konaklar pazar tekrar devam ederdik. molasız çok zor olacak. çağan bağırır durur artık. oyalamak için ne alsam ki yanıma var mı bi öneriniz. ishali de devam ediyo offff çok büyüdü gözümde yaaa
 
valla tuğba bizimki de kusma sonrasında ishale çevirdi. bugün 5. gün. artık doktora gittik bişey demedi bizimkide kan idrar ve gaita kültürü istedi. kanı verdik idrar ve gaitayı evde alacağız tutturabilirsek..
doktorun yanında kıyameti kopardı öyle böyle değil ama adam balon veriyo balonu fırlatıyo kalem veriyo kalemi fırlatıyo ağzından tek çıkan kelime istemem ama defalarca. baba doktor anne hemşire oğlan ikimize de düşma olacak. tabi çağan fırlattıkça dr. da al sana ben de sana fırlattım işte diye diye o da fırlattı biz gülelim mi çağana mı kızalım bilemedik.

sonra çağana onu tramvaya bindireceğim demiştim. aldım onu (daha önce hiç binmedi de) bindirdim. çok hışuna gitti. son durakta inip tekrar binip geri döndük. o arada da uyudu. sonra eve geldik.
boyumuz 91 cm kilomuzda tam 11 çıktı. dr. büyüyo takmayın kafanıza dedi demesi kolay tabi. eşim böyle olmayacak ben kendime psikolog randevusu alcam diyo. çağan değiştiremeyeceğimize göre kendimizi değiştirmemeiz gerekecek galiba.
neyse uzattım yine napıyım deşarj oluyorum işte

Henüz ishalimiz yok en son dün kustu bugünde akşamı bekliyorum. Aybüke de doktorda çıldırdı.Normalde çok ağlamaz hatta bazen sesini bile çıkarmazdı ama ogün kan, idrar, röntgen üstüne üstük birde lavman yapılınca kızım kudurdu. Babasıyla ne diller döktük, sevdiği bir tren var burda tırtıl ona bile binmeyi kabul etmedi. Eve gidelim diye ağlayıp durdu. Aradan 3 gün geçti eczaneye gittik adamlar önlüklü diye eczaneye bile girmedi. Aybükenin boyu da 95 cm kilosu 13,400 felan...

Geçmiş olsun tuğba, sanırım rahatsızlığından huy değiştirmiştir.

İnşallah önemli bir şey yoktur.Dr.lar bir şey demiyor mu neden olabilir diye_?

Hastalıktan bir iki hafta önce zaten huysuzlanmaya başlamıştı. Sanırım kardeş kıskançlığı şimdiden başladı. Doktorlar da reflü olabilir diyolar. Biraz takip edeceğim duruma göre Kayseri ye fakülteye götüreceğim.

Diğer konuda da böyle olumsuz devam ederse bir psikiloktan yardım alacağız sanırım...
 
kardeş ne zaman geliyo.
ay lavman da mı yaptılar. nasıl yaptılar canım benim onun ağlaması çok normal tabi çin işkencesi gibi olmuş. neden o kadar tahlil yapıldı önemli bişey değildir umarım
 
merhabaaa...
ah b u kuzular ii olsunn,serpil onca yol molasız mı 17 saat??valla ne önereyim,kitap al,nil hamur oynar,araba leş olur ama biraz idare eder..
ve kalbinde bi problem olmadığına çok sevindim:))
eymen ne yapmış ya çok korktuğum şey bu buruna sokma işi,bu yaşlarda başlıo,daha da devam ediomuş bikaç yıl,Allah korumuş,geçmiş olsun..:KK43:
okulda ne garip,bi de orda olmasan??..
aybükeye maşallah:)

ben de oturdum kös kös,şu müge anlıyı 3.kez seyrediorum bu kadın da çok garip,neler oluo bu hayatta şaşıp kalıorum..
nil okula gitti,amann uyanıo,annecilik,doktorculuk...çatlayacağım bi gün:KK52:bi de arabaya bindirio beni çocuk koltuğuna,babama götürüo:KK52::KK52::KK60:yolda da diğer arabalarla,kediye kızıo,hiç atlamadan:KK9::KK9:
 
canım ya unutmuşum lavmanı çooook zorda kalmadıkça yaptırmayın,inilin poposu çatlamıştı çoook çektik..tekrar geçmiş olsun:KK43:
 
Ya biz bir gün süren karın ağrısı şikayetiyle gitmiştik. Çocuk cerrahı apandisitten şüphelendiği için röntgen çektirdi gaz ve kakayı görünce önce bağırsakları boşaltmak gerek sonra tekrar muayene edeceğim dedi ve lavmanı yaptırttı. Tabi kızım ondan sonra muayene ettirmedi ertesi gün USG çekildi bir kişi kollarından bende bacaklarından tuttuk anca... Çok şükür bişey yok gibi görünüyor. Eczacı psikolojik diyor, evde kardeşiyle ilgili pek konuşmayın dedi. Doktorda devam ederse reflü olabilir dedi.. Bakalım bugün şimdilik kusmadı. Uyumaya çalışıyor şimdi akşamda kusmazsa rahatlayacağım.

Bu arada 16 haftalık oldu bugün kontrolüm vardı ama eşim olmadığından gidemedim. Haftaya gideceğim, cinsiyetinide öğreniriz doğrusu içime kız doğuyor hayırlısı olsun...
 
Hayırlısı olsun tuğbacım, inşallah bir şey yoktur. Lavman iyice çıldırtmıştır çocuğu tabii.Allah daha beterinden korusun canım.

Serpil çağan da üfürüm filan yokmuş, sevindim.
17 saat çok zor çocukla hiç durmadan.Ama belki puzzle filan yapabilirseniz yolda daha rahat geçirir.Boya kalemi, kitap tarzı şeyler al yanına.Ama yine de zor görünüyor, kolay gelsin canım.

Bizim kide dün anneme ben dr.um demiş, boğazına filan bakmış, ilaç almış getirmiş içirmiş.Akşamda bana yaptı aynısını:))))Serseriler bunlar:)))
 
sıpaya bak sen dr mu olmuş. bakalım gerçekte neler olacaklar.
az önce markete gittik geldik çağanlar. giderken merdivenllerden düştü 4 basamak yuvarlandı. bişey yok öyle çok kötü düşmedi yani. şimdi düştüğünde falan yiğitliğe şey konduramaz bizimki her düştüğünde hoppaa yaptım benn şaka yaptım benn der bu sefer annecimm hoppa yapmadım düştüm bu sefer düşmüş yani..
ay ne biliyim herşeyinden alıyım bari biraz boya biraz puzzle biraz kitap aslında çizgi film izletecek bişey alsam baya rahatlarım. eşimin pc nin şarjı dayanmıyo benimkine biraz yükleteyim bari..
aslında koltuğa monte ettirmiş olsaydık deryalar yaptırmıştı herhalde o baya rahatlatırdı kısa yolda hiç sıkıntı yokta uzun yolu da hesaplamamışız hiç.
 
bayramda bodrum dönüş yolumuz 16 saat sürdü sabah 9 da çıktık gece 2 de evde olduk... çok şükür ki ezgi çok sorun çıkarmadı...

öğlen uyudu sonrada gece belli bir saatten sonra uyudu...

ipad var bende oyun yükledim ona bayagı... puzzle- boyama-yarışma vs... çok işe yaradı arabada şarjda oluyor ...
 
Biz bu sene uzun yolculuga cikmadik ama evde kullaniyoruz ipad ( bu aralar yemek yerken oyun cadirina giriyo ipad bakarken yemegini yediriyorum) gercekten cok guzel oyaliyor.kullanimi cok basit hani cocuk oyuncagi derlerya aynen oyle ben pek cok seyi eceden ogrendim :) cok guzel egitici sarkilar buluyo youtube da. Inglizce sarkilar bile ogrendi bugun markette abc yi soyluyor inglizc :)

Buruna tas kacirmis deyince Fazilet benimde aklima geldi. Gectigimz gunlerde oyun hamuruyla oynuyo bizim kiz burnunun deliklerine sokmus 2 minik parcayi mutfaktaydim yanina geldigimde ugrasiyordu cikarmaya nefesini cektikce dahada ocine kacti bi tanesi aklim ciktiyerinden kostum cimbiz aldim zorda olsa cikardim. Aman diyim gozunu ayirmagin biseylerle mesgulken !
 
aferin ona ingilizceyede başlamış. daha bu yaşta böyleler büyüyünce napcaz bunlarla.
kızlar yola çıkamadık. eşim hastalandı. ateşi çıktı akşam bakalım yarına toparlarsa çıkarız yola. bizim her yola çıkma öncesinde bi haller geliyor başımıza kısmet bakalım....

vanda olsak sıkıntı yapardım da burda öyle gerilmiyorum neden acaba
 
kızzlarrr selamm

hepinize ayrı ayrı tşk ederim gerçektende kortuğum gibi ollmadı ilk iki gün çok umutsuzdum ama çözdük olayı gerçektende dediğiniz gibi şuan hem çiş hem kakayı yapıyo kılozete aparatsızda yapıyo vede geldiğinde söylüyo devamlı tutmak zorundada kalmıyorum maşallah kızıma çok hızlı öğrendi darısı kaanın başına:)) oda seneye bu zamanlar alışırsa bitti demektirr
 
Sevda olayi cozmussunuz cok sevindim.ilk gunler hic olmiyacakmis gibi geliyor insana.ama birdenbire cozuyo akilli bidiklar
Xwfv:)
 
sevda gözün aydın. bizde hafta sonu halıları topladık, ve tekrardan denedik, bu hafta daha iyiydi, bugün bezsiz götürdük kreşe, öğretmenine çişi geldiğinde söyleyecekmiş, kızım öyle diyor.Bakalım bugün kreşte nasıl olcak. Yanlız her gün bir kere kakasını yapan çocuk dün yapmadı, akşam anne bez bağla kaka geliyor deyip durdu, tuvalete götürdüm ama yine de yapmadı, sonrada uyudu.
 
X