2009 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bu Cailllou hastaligi bizdede vardi yaz sonu,o bitti mickey basladi simdilerde pocoyo tutturuyor.bi ara hersabah tv actirir 2saaat izlerdi.artik izlemiyo oyle dikkatli olmada olur.ama yemek yedirirken aciyorum tv.tabi bisey begendirmek kolay degil.illa istedigi seyi izlicek.tvnin kaydetme ozelligi sayesinde kaydedip izliyorus.yoksa yememek icin bahane bulup duruyor.
 

demiştim sana ezgide aglamıştı böyle arabadan inmiyordu... ama alışıyorlar sonra merak etme... kreş yemek işinide çözücek inanamıyacaksın herşeyi yemeye başlıycak... kreşte birinci sen falan diye yarışmalar yapıyorlar yiyeni alkışlıyorlar hoşlarına gidiyor.

fotograflar nasıl çekmişlermi
 
Ayy derya ne tatli oluyodur bıdık mıdık ..bizimkide bu sabah yememek icin vurup duruyodu bana sonra sen uzul demeye basladi,uzuleyimmi peki dedim dudagimi buzup hemen yanagimi oksamaya basladi uzumee ' hep mutlu ol ' ben ona ne soylersem aynilarini oda bana soyluor
 
Ayy derya sen boyle soyledikce rahatliyorum.innsss duzene girer.resim fazla cekmemisler.okulun gozdesi oldu dedi ogretmeni bugun cok aktif tum etkinliklere katiliyormus.ilerleyen gunlerde 5saate cikarmayi dusunuyorum.iice bi alissin
 
Ayy derya sen boyle soyledikce rahatliyorum.innsss duzene girer.resim fazla cekmemisler.okulun gozdesi oldu dedi ogretmeni bugun cok aktif tum etkinliklere katiliyormus.ilerleyen gunlerde 5saate cikarmayi dusunuyorum.iice bi alissin

alışır merak etme ...

ezginin kreşte ezgiyle başlayıp tırnaklarını yiyen saçlarını yolan 2-3 hafta aglayan çocuklar gördüm.. şimdi hepsi alışmış... doğumgününde gördüm en son hepsi çok uyumluydu...

ki ece sorunsuz başladı aynı ezgi gibi oldu o 1 hafta sürmüştü ezginin aglaması sonra oraya bırakıp tekrar alacağımızı öğrendi alıştı ... ben okula gidiyorum almaya gelmiycem diye aglıyordu :))
 
Egede de kelimeler böyle:))
Sabah giderken okul yolunu tarif ediyor, budan budan diyerek,
Başka bir okulun önünden geçerken anne bak okul, bak atatük
tv yi açmamı isterse anne tivizon,
kukuta - çukulata,
baduk - balık,
meyesuu - meyva suyu,
bir şeyi sorduğunda bu ne diye bende anlatıyorum hıııı diyor sanki anlamış gibi.Geçen gün arabalaara yapıştırılan mimarlar odası amblemi vardı, onu sordu bu ne diye bende mimarlar odasının amblemi dedim.Arkasından hıııı deyince koptuk tabii biz:)))
 
durusu senin kız mutluluğa fena takmış. takılacak en güzel şey..
eğer mecburiyetin yoksa gitmek istemediği zamanlarda çok ta zorlama bence. sonra iş inada biniyor hiç yapmak istemiyorlar. bi arkadaşın kızı var inada bindiridi olayı kadın kafaları yiyor. çalıştığı içinde kızın dediğini yapamıyor. öyle işte..
çağanda 4 günde iyice alıştı bana. yarın işe gidince napcaz bilmem. ayşenin yanından ayrılmayan çocuk dün gittik ayşenin yüzüne bakmadı. (ayşe bakıcımız) benim yanımda ayşenin elinden yerdi dün gelmiş ayşeye ııııı diyo annem mama yedirir diyor inat yapar gibi geldi oturdu kucağıma benden yedi herkes şok oldu..
valla hem hoşuma gitti hemde korktum ayşeden soğur diye...
neyse çağan kayu istiyor ben pc yi oğluma bırakıyorummm
 
Evet alışır yavaş yavaş.Bizimde aynı şekilde davranışlar göstermişti, ama arkasından da akşam gelşmeyeceğim diye ağlamaya başlamıştı:)))
 
:)))) ay ezgide ne bu ne bu diye soruyor herşeyi... ama bazen mahsus yapıp 10 kere soruyor... dün kırmızı biber var masada ne bu acı biber ne bu acı biber gülüyor bir yandan yine soruyor babasıda aldı mahsus agzına sürer gibi yaptı .... ne bu dedim acıı dedi :)))

dedim yaşayarak öğreniyor bizimki...

meyvu suyuna meyve duşu diyor bizimki suya duş :)))
 
Zorunlulugum yok serpil evdeyim.aslinda bugun goturmeyi dusunmuyordum.sordum gitmek istermisin diye eeet dedi.hazirlanirkende basladi aglamay.ama bugun goturmesem cuma gunu gene aynisini yapacakti.fazla degil 3saatligine birakiyoru.onun icin gercekten oyunevi oluyor.
 
bende koptum meral.
bizimkide aydede
bazan aybaba diyip gülüyo
balık balıı
bal bıll
babasına hep babacım
bana hep annem
süt--çüt
bulut---buluuu
piller---bille
kıl---gıll
top---doop
sayılar üçle dörtten ibaret
popo
kaka
evet
işte böyle işine gelince acaip şeylerde diyo çilek çiçek acı
bunu dışında bugünlerde sürekli bişeyler diyo ama anlaşılmıyooo
 
Evet yasayarak ogrenmesi en dogrusu.ece de salonda kucuk bi dolap var surekli acip duruyo kapagini kumandayi oraya sakliyo :)
Her defasinda ayy elin sıkısacak dikkat et diyorum ama nafile.kac kere sıkıstırdi parmaklarını.simdi dolabi acmaya calisinca hemen hatirlatiyorum.basliyo anlatmaya.coo tehlikeli elimiz aciiy
 
benimki bugün süt konusunda aştı kendini geceden beri üç bibreon süt içti üstelik kahvaltısınıda yaptı
 
bencede meralcim kansızlık olmasın diye pekmezler veriyoruz falan dediğim gibi bugün aştı yoksa normalde gece 11-12de mama sabah kahvaltı sobnrası içer sütünü çok arada akşam vaktide içer ama çok nadir bugün nolduysa
 
merhaba kızlar
kaynatmışsınız yine :)
bizim oğlanda bugünlerde herşeyi tekrar etmeye vede kelimeleri kullanmaya başladı
araba-aaba yada ııın ıın
tünel-üel
portakal-popanna
mandalina-mannaina
gel-del
süt-çüü
su-çuu
banu-manum
hayır-ma
evet-ebt
çukulata-koanna
şeker-şeer
teyze-tiyse
bunlar aklımdakiler çok tatlılar ya :)
 
aaa birde unuttum en önemlisi :) onat- uvaaat
ben eme aba babası meiş abi
 
selam kızlar uzun bir aradan sonra merhaba ..
umarım herkes iyidir herkesi çook özledim..duru yu kreşe yollamadık henüz bakıcısı var ama aklı fikri oyunda alışveriş merkezlerine oyun gruplarına götürüyoruz kış olnca evde çok sıkılıyo memeyi 20 gün oldu bıraktık benim için daha zor olduyalnız çok enteresan nedediği anlaşışır oldu kendini daha iyi ifade ediyor!
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…