2009 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

ferda valla bende anlamıyorum neden bu dşkünlük hanzadede öyle tv izlemez sevdiği bir calliou var oda 5 dakka dikkatli izliyor sonra baska seylerle ilgileniyor ama gecenlerde dikkat ettim izledegi halde callionun baba sına söyledigi seyleri tekrarlıyor mesela babası nı cagırıcak oluyor cocuk önce hanzade baba diye sölüyor sonra calliou baba diyor anladımki izlemsede kulagı orda
seninde dedigin gibi nereye gitsem geliyor onla oynamamı istiyor kendi basına durmuyor hiç bir yerde kuyruk gibi peşimde nereye kadar kim bilir

bengicim kemal iyi çok şükür bana biraz büyümüyormuş gibi geliyor ama :)) bizde de öyle çok kelime yok. üstelik eskiden kullandıklarını unutuyor. bi ara baba demeyi kesti. dr a sordum bu gerileme neden dedim. ne gerilemesi gerileme olduğunu nerden çıkardın çocuk baba demeyi tercih etmiyor o kadar dedi. hhehe. babası da başlıcam onun tercihlerine diye bozuk attı ama yine de uzunca bi süre kendisine anne denmesine engel olamadığı gi bi bir de millete malzeme oldu :KK60: neyse şimdi tekrar baba diyo en azından. ama ben iki yaşına hatta üç yaşına kadar tek kelime bile söylemeyen sonra da bülbül kesilen birçok çocuk tanıyorum. hiç kelime kullanmıyorsa belki bi uzmana ya da o epileps teşhisi koyan doktora bir göster istersen ama öyle kafaya takma bu veletlerin ne yapacağı hiiiç belli olmuyo çünkü

hoşbulduk çok teşekkür ederim ben de sizleri özledim. biz aile boyu hasta olduğumuz için annemlere geldik. eşim ben ve kemal hepimiz aynı gün birden bire hastalandık. öyle ağır değil ama paçavra hastalığı işte. bu arada ben pekmezi sulandırıp veriyorum. kola ya da çay içtiğimiz zaman kemal de istiyo ben de dur sana çocuk çayı vereyim diyorum, üç tatlı kaşığı pekmeze 150-200 gr soğuk ya da sıcak suyla veriyorum hergün seve seve içiyo deneyin isterseniz biz de kansızlık vardı şimdi baya kırmızı yanaklı olduk çok şükür
hoşgeldin cnm,ne güzel demek yanaklar kırmızı artık..:) sizede geçmiş olsun bu arada..
gülhan pekmezi ac karnında 1tatlı kaşıgı bende veriyorum cnm ama iştah olayına hic dikkat etmedim ben zaten o niyetle degil kansız oldugu icin veririyorum. bizimkide hemn yutuyor, esen demişti arkasına gec cenesini tut hoop ağzına işe yaradı sende öyle dene ferda..
cnm bende öyle veriyorumda bizimki geri çıkrıyoo ve acayip direniyoo püff yapıyoo..fena yanii.. :KK43:(
tatlım öyle dalması falan yoktu ama yemek yerken irkilme hareketleri yapıyordu bazen yatağında da yapıyordu oynuyor gibi bir iki defa silkeleniyordu... kameraya çektim kuzenim nöroloji doktoru ona gönderdim hemen çağırdı araştırma hastanesine götürdü bizi orada kaldık 1 hafta ... eeg çekildi uyku ve uyanıklık eegsi... tomogrfi falan hafif sapmalar görüldü bebeklerde normalmiş uzmanlar gördü 3-4 tane her çocukta olabilir tekrarlarsa atlayın gelin dediler b15 gün kadar ilaç kullanmıştık kontrollerde onu da kestiler... şimdi yapmıyor o hareketleri ileride bir kez daha götüreceğim kontrole içimiz rahat etsin

anladım cnm umarım bidaha hiçbi belirti olmaz neden sordum biliyomusun Dağhanda uykuya dalarken sıçrıyor..Doktora götürdük o da başka belirtilei sordu bize ama başka hiçbi belirti yok ve önemli bişey olmadığını uykuda rüya filan gördüğü için sıçrayabileceğini söyledii..çok şükür bişey yokmuş yanii,umarım Deniz kaanda bidaha yaşamaz böyle bişey...

üzülme bengicim yaa valla dayımın oglu var hanzadeden 4.5 ay büyük hala konusmuyor oda ıhh ıhh bASKA BİŞİ YOK ama bazı cocuk gec konusurmus tabi onları aglatmadan anlasak dillerini daha iyi olur:KK1:

meltem gecmiş olsun cnm, kemal'i cok öp annesi :)

bengi yaşazsınız bidaha öyle şeyler insanın ici sızlıyor ya allahım korusun :KK43:(

hülyacım yattımı gazel? defne 11den önce yatınca hep böyle yapıyor 5dak. 1 kalkıyor.. bende 11den önce yatırıyoru işte dün 12de yattı mesela! napayım :/

evet erkekler daha gec konusurmus benim erkek kareşim 3 yasında tam konusmus ama ben 1 yasındayken cümlelerle konusuyormusum garip:KK52:

saolun kızlar tam hastalık mevsimi işte...

bu arada bizim uyku düzenimizde çok bozuldu. hala ayakta bizimki..

muhtar hee :KK52::KK52:

birden bülbül kesilir annesi meraklanma sen :KK71:

iyi olduğuna sevindim cnm :KK71: bizde biraz var hala öksürük burun akıntısı ama cok şükür daha iyiyiz...
valla mevsim gecişlerinde başka şehirle bizi bozuyor demekki onu anladım ben inş bu kış gecirdikleri son hastalıkları olur butun kuzuların :KK71:
amin canım ainşallah
ferda valla bende anlamıyorum neden bu dşkünlük hanzadede öyle tv izlemez sevdiği bir calliou var oda 5 dakka dikkatli izliyor sonra baska seylerle ilgileniyor ama gecenlerde dikkat ettim izledegi halde callionun baba sına söyledigi seyleri tekrarlıyor mesela babası nı cagırıcak oluyor cocuk önce hanzade baba diye sölüyor sonra calliou baba diyor anladımki izlemsede kulagı orda
seninde dedigin gibi nereye gitsem geliyor onla oynamamı istiyor kendi basına durmuyor hiç bir yerde kuyruk gibi peşimde nereye kadar kim bilir
biz de aynı durumdayız kucağıma atlıyor bana iş yaptırmıyor ee zaten yüküm ağır ne olacak bilmiyorum
bengicim kemal iyi çok şükür bana biraz büyümüyormuş gibi geliyor ama :)) bizde de öyle çok kelime yok. üstelik eskiden kullandıklarını unutuyor. bi ara baba demeyi kesti. dr a sordum bu gerileme neden dedim. ne gerilemesi gerileme olduğunu nerden çıkardın çocuk baba demeyi tercih etmiyor o kadar dedi. hhehe. babası da başlıcam onun tercihlerine diye bozuk attı ama yine de uzunca bi süre kendisine anne denmesine engel olamadığı gi bi bir de millete malzeme oldu :KK60: neyse şimdi tekrar baba diyo en azından. ama ben iki yaşına hatta üç yaşına kadar tek kelime bile söylemeyen sonra da bülbül kesilen birçok çocuk tanıyorum. hiç kelime kullanmıyorsa belki bi uzmana ya da o epileps teşhisi koyan doktora bir göster istersen ama öyle kafaya takma bu veletlerin ne yapacağı hiiiç belli olmuyo çünkü
inşallah açılır canım bikaç kelime var biraz daha bekliyorum babamızın 2 yaşında ne dediği anlaşılmıyormuş belki ona çekmiştir diye avutuyorum kendimi...
hoşgeldin cnm,ne güzel demek yanaklar kırmızı artık..:) sizede geçmiş olsun bu arada..

cnm bende öyle veriyorumda bizimki geri çıkrıyoo ve acayip direniyoo püff yapıyoo..fena yanii.. :KK43:(

anladım cnm umarım bidaha hiçbi belirti olmaz neden sordum biliyomusun Dağhanda uykuya dalarken sıçrıyor..Doktora götürdük o da başka belirtilei sordu bize ama başka hiçbi belirti yok ve önemli bişey olmadığını uykuda rüya filan gördüğü için sıçrayabileceğini söyledii..çok şükür bişey yokmuş yanii,umarım Deniz kaanda bidaha yaşamaz böyle bişey...
inşallah canım... bu epilepsi düşmeyle bile ortaya çıkabiliyormuş uykuya dalarken ve uykudan uyanırken sıçramaları sormuşlardı bize de onlar yok. kendi çocuk drumuz reflüden kaynaklandığını söylemişti... neyse gelmiş geçmiştir inşallah... en azından tüm beyin filmleri normal çıktı onu öğrenmiş olduğuma seviniyorum... o ara babamız da askerdeydi berbat zamanlardı... neyse Allah yaşatmasın kimseye

Valla Nurancım ne yapalım bizimkilerde böyle işte,ben çalışmaya başlıcam inşalalh o yüzden sabır diyorum nasılsa az kaldı bırakıyım oğlumla doyalım diyorum ama sanırım sen çalışmayıda düşünmüyorsun öyle gidecek işte o da!!

bengi yaşazsınız bidaha öyle şeyler insanın ici sızlıyor ya allahım korusun :KK43:(

hülyacım yattımı gazel? defne 11den önce yatınca hep böyle yapıyor 5dak. 1 kalkıyor.. bende 11den önce yatırıyoru işte dün 12de yattı mesela! napayım :/

ya valla aynı buda oyle cnm eger 9 da uyumuşsa gece 1 e kadar en az 5 defa uyanıyor...tabi 1 den sonrada uyanıyor am daha seyrek olarak

memeden kesiyim diyorum bu seferde durmadan su diye uyanıyorr bende bu uyku duzenine napıcam bilmem resmen alışkanlık etti ve şimdi yine ayagımda düşün yani 5 etti :KK47::KK47:

evet erkekler daha gec konusurmus benim erkek kareşim 3 yasında tam konusmus ama ben 1 yasındayken cümlelerle konusuyormusum garip:KK52:
ben de çok erken konuşmuşum ama bana çekmemiş zaten hiçbi şeyi benzemiyo:)

amin canım
üzülme bengicim yaa valla dayımın oglu var hanzadeden 4.5 ay büyük hala konusmuyor oda ıhh ıhh bASKA BİŞİ YOK ama bazı cocuk gec konusurmus tabi onları aglatmadan anlasak dillerini daha iyi olur:KK1:
o çok kötü işte bazen hemen büyüyüversin istiyorum sonra da bu halleri çok tatlı diye düşünüp vaz geçiyorum:))
tubaaaaa nerdesinnn:KK68:
evet Tuba nereye gittin? burdayım deyip kaçma:)
saolun kızlar tam hastalık mevsimi işte...

bu arada bizim uyku düzenimizde çok bozuldu. hala ayakta bizimki..

hastalık yapıyor canım biz de 11'i gördük 1-2 gece şükür iyiyiz şimdi

oyyy geldim gene..ya noluyor bu kıza anlamiyorum yaaa..yatmadan önce kakasinida yapti..ne sıkıtısı var gene anlamadim yaaa..gaz mi diş mi baska bişeymi :S yarim saattir yanindayim pişpişleyip duruyorum..ay eskiden kuzu gibi uyurdu kuzum yaaaa..

off ya biliyorum cok zor oluyo bizimki meme istemiyo işte, senin o derdin var! sende daha gec yatırsan 10,30- 11 gibi yatır bakalım uyanacakmı yine??

ya valla aynı buda oyle cnm eger 9 da uyumuşsa gece 1 e kadar en az 5 defa uyanıyor...tabi 1 den sonrada uyanıyor am daha seyrek olarak

memeden kesiyim diyorum bu seferde durmadan su diye uyanıyorr bende bu uyku duzenine napıcam bilmem resmen alışkanlık etti ve şimdi yine ayagımda düşün yani 5 etti :KK47::KK47:
Acab 9 erkenmi geliyor Gazele,daha geç yatırsan nasıl oluyor Hülya..Bide memeden keserken suyada fazla yüklenme çünkü bu seferde onu bağımlılık yapıyor ve ona uyanıyormuş...

hülya'cım yatmadan muhallebi falan versen karnı doyunca uyanmaz belki

evet ferda calışmıcam
ya birbirimize baglı olmamız süper ama bazen gercekten boguyor uyuyunca rahat ettiğimi anlıyorum
kucagımda hanzade kahve yapıp tepsi tasıdıgımı biliyorum
en kötüsüde okadar baglıki bana bırakıp gidemiyorum bir yere bıraksam annaneye falan ben gelene kadar ne uyuyor ne bişi yiyor ben gelincede off anne yaa diyoror
haa annaneyi sevmediginden degil dilinden düşmez onlar ama bana düşkünlük aşırı geliyor
gecen akşam sinemaya gittik annanesine bıraktık saat 10:30 a kadar oturmus uyutamamıs annem hatta süt bile içirememiş düşün kardesi falan olsa napcak bilmem

X