cerencim dört aylıkken falan alt dişini çıkıyor sandık kabarmıştı ve beyazdı ama değilmiş yanlış hatırladın sanırım
aa aynısı bizde de oldu! işte çıktı dişi derken,2 ay geçti de öyle çıktı:))
ayşecim ben senden önce diş buğdayı yapıcam allah nasip ederse yani şubata kalmıcak ben şeker hamuru ve kalipla denicem.diş kalıbı ve bebek eşyaları kalıplarıyla eğer olursa kurabiyelerim sana söylerim.
tamam canım. bekliyorum. gerçi ben şubatta annemin yanında olacam. o çok marifetlidir bu konularda. ona güvenmesem hiç girişmezdim bu işe! kolay gelsin sana da tatlımopuyorumnanaktan
Ayşe'cim ben kısmetse 26 Aralık'ta aile arası yapacağım diş buğdayını. Bi pastane ile anlaştım. 10 yada 15 kişilik diş şeklinde pasta yapacaklar. Kişi başı 6 tl dediler. 60 ile 90 tl arası olacak. Birde diş şeklinde kurabiyeler yapacaklar sopalı falan çok şirin. Tanesine 2 tl dediler. 20 tanede ondan yaptırıp çok yakınlarıma dağıtmak istiyorum. Sopalarına da kurdele takıcam. Üzerine de "Dişlere selam, Gülmeye devam" yazdırıcam kısmetse. Birde ilk diş çıkış tarihimizi yazdırıcam. Zaten aile arasında önce akşam yemeğimizi yiyip sonra arkasından pastamızı keseceğimiz için başka hazırlık yapmayacağım. Heee tabi bide en önemlisi buğdayımızı yapıcam şekerlemeli zemuszemus
anladım canım. netten bende çok araştırdım,kafam patladı sabahtan berikafamçokkarıştı yaş pastayı bilmem ama kurabiyelerin yapımı basit gibime geldi. tanesi 2 TL çok para canım ya! 7 liraya kalıp 13 liraya da 1 kilo şeker hamuru, ettimi 20 TL. bu malzemeyle 1 kilodan fazla kurabiye yapılır. hatta kalan hamuru da doğum günü için saklayabilirsin. ben öyle düşünüyorum yani.
bide o sopalar kurabiye pişmeden takılıyor canım. beraber pişiyorlar. yoksa sert olur kurabiye,içine girmez çubuklar.
ayşe bide zaten kurabiye kolay yaparız.ama şeker hamuru eğer mikrodalga da hafif ısıtılıp şekil verilirse kolay oluyor.sonra kurabiyeler piştikten sobnra bal sürüp şeker hamurunu yapıştırabiliriz.benimki bir fikir.ama farklıda yapılır heralde.
nette video izledim bi tane canım. orda nasıl yapıldığını göstermiş.
Kızlar pastamız ve kurabiyelerimiz bu şekilde olacak nasıl sizce :uhm:
çok cici pınarcım. bende bunların erkek versiyonlarını yapmayı düşünüyorum. veya tek beyaz diş,üzerine bir papyonkaydirigubbakcemile3
kurabiyerleride ya renkli saksıya yada renkli cam gibi gondol bir kaba koyup süslücemm..bunları yazdım gerçi bir kağıda umarım hayata geçer.
inşallah geçer canım. opuyorumnanaktan
bizedede var canım bakalım çıkarsın bi hayırlısı ile inşallah
inşallah çıkar canım yakında da sizde yersiniz buğdayınıa.s
Sağolasınız kızlar bende bunları netten araştırıp buldum. Kayınvalidemlerin orda pastalarını çok beğendiğim bi pastane var. Orası ile hem telde konuşup hem mailleştim. Örnekleri gönderdim. Aynılarını yaparız dediler. Bende aslında netten şeker hamuru falan alıp yapabilirdim ama ne bileyim cesaret edemedim. Herşeyi güzel olsun istiyorum ben katletmeyeyim şimdi kuzumun kurabiyelerini falan akannehir Ama şu diş buğdayını halledeyim bu malzemeleri satan yer kayınvalidemlere yakınmış netten baktım da. Gidip ordan bir iki malzeme alıp bende deneme yapacağım. Çok merak sardım bu işe yerimseniben
hadi bakalım önce sen yap,resimleri de ekle,fikir alalıma.s