banu, benim eşim kamuda çalışıyor. ama bütün işler onun sırtında. akşam eve pestil vaziyette geliyor. bir sürü çalışan var ama hiçbiri benimki kadar çalışmıyor. her işi müdür ona söylüyor. üstelik eşim yüksek mühendis ondan daha eğitimli yok dairede.tabi bende her gün onun şikayetlerini dinleyip stresini yaşıyorum.bu ara tutturmuş tayin isteyip gidelim burdan diyor. inşallah gittiğimiz yerde biraz rahat eder
gonca 1 çay bard.portakal suyu ve çokaz süt ekleyerek yapıyorum daha sonra içine küçük portakal parçacıkları koyuyorum armutlu yaparkende rendeleyip yapıyorum armutu
çıkınca ne yapacaksınız? var mı sizde diş buğdayı adeti?bizde diş yok daha canım bekliyoruz
sağol canım. bizde aslında dişi çıkınca diş buğdayı (hedik deriz biz) yapılıp dağıtılır. ama akrabaları eve çağırıp diş kurabiyeleriyle beraber ikram etmek daha hoş geldi kulağıma:))bızım burda yok ole adet canım ya ılk sızden duydum bende diş bugdayını ...baya galeleı sanırım..kolay gelsın aysecımmmm
ben duru hanımın dişi çıktı diye hatırlıyorum yaa:uhm:cerencim bizdede diş yok henüz ama çıkınca aile ve birkaç arkadaşımla birlikte yapacağız diş buğdayını :)) inşallah
ayşeicm bende tam şimd şeker hamuru kalığlarına bkıyordum ben kendim denicem bakalım ama sadece süs için dağıtıcam kurabiyeleri ama kalıplar çok pahalı(
pirinç unuylamı yapıosun portakal suyu kaynıyo yaniii.....armutu rendelıyosun onumu kaynatıosun kıs bacımmm ....sorada pirinç unu içine demı bugun ole denıyım bakım bende benımkı portakal da sewmıyo am bakalım belkı muhallebıde yerdelikafadulden
canım önce az süyle pirinç ununu muhallebi kıvamında pişiriyorum ocaktan almaya yakın portakal suyu ve parçacıklarını ekliyorum. armutluyu ise pirinç ununu sütle pişirip armut rendesini içine atıp 1 dak.kaynatıyorum..arada içine pekmez katıyorum o zaman daaha iştahlı yiyor şekerden sanırım:)
banu hepimiz toplanıp patronunaklava: klava:
ama ne sen bizi tanı ne de biz seni. işinden olma sonra :roflol: