2009 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

banu, benim eşim kamuda çalışıyor. ama bütün işler onun sırtında. akşam eve pestil vaziyette geliyor. bir sürü çalışan var ama hiçbiri benimki kadar çalışmıyor. her işi müdür ona söylüyor. üstelik eşim yüksek mühendis ondan daha eğitimli yok dairede.tabi bende her gün onun şikayetlerini dinleyip stresini yaşıyorum.bu ara tutturmuş tayin isteyip gidelim burdan diyor. inşallah gittiğimiz yerde biraz rahat eder

canım eşin ve benim gibilerin şansı yok canım sanırım ne kadar çok çalışır emek verirsen o kadar eziliyorsun valla gönlümüze göre olur inşallah herşey

tülaycım değişik tarifler denemek lazım

gonca 1 çay bard.portakal suyu ve çokaz süt ekleyerek yapıyorum daha sonra içine küçük portakal parçacıkları koyuyorum armutlu yaparkende rendeleyip yapıyorum armutu

pirinç unuylamı yapıosun portakal suyu kaynıyo yaniii.....armutu rendelıyosun onumu kaynatıosun kıs bacımmm ....sorada pirinç unu içine demı bugun ole denıyım bakım bende benımkı portakal da sewmıyo am bakalım belkı muhallebıde yerdelikafadulden

canım her işin bir zorluğu var.benim görümcemde adliyede hakim ama haftasonları bile çalışıyor akşamları 9 da evinde oluyor.diyorki devlet memuruyum ama canımı çıkarıyorlar ama daha 10 yılı var emekli olmasına..bazen elinde bir sürü dava dosyalarıyla evine gidiyor pazarları bile adliyede dosya inceliyor

bizde diş yok daha canım bekliyoruz
çıkınca ne yapacaksınız? var mı sizde diş buğdayı adeti?

bızım burda yok ole adet canım ya ılk sızden duydum bende diş bugdayını ...baya galeleı sanırım..:emir_bebek:kolay gelsın aysecımmmm
sağol canım. bizde aslında dişi çıkınca diş buğdayı (hedik deriz biz) yapılıp dağıtılır. ama akrabaları eve çağırıp diş kurabiyeleriyle beraber ikram etmek daha hoş geldi kulağıma:))

cerencim bizdede diş yok henüz ama çıkınca aile ve birkaç arkadaşımla birlikte yapacağız diş buğdayını :)) inşallah
ben duru hanımın dişi çıktı diye hatırlıyorum yaa:uhm:

ayşeicm bende tam şimd şeker hamuru kalığlarına bkıyordum ben kendim denicem bakalım ama sadece süs için dağıtıcam kurabiyeleri ama kalıplar çok pahalı:KK43:(

yok canım ya 1 tane diş kalıp alsan yeter. o da 7 TL. birde şeker hamuru. onunda kilosu 13-14 TL. bir sürü kurabiye çıkar. ama ben becerebilir miyim tereddütteyim-tatlicadiarzu-

canım öyle tabi herişin zorluğu var ona katılıyorum ama şuda birgerçek maaşım süper olsun bende katlanırım yoğun çalışmaya üç verip beş istemek adaletli değil hiç şükür ki işim var ama bugün gerildim o nedenle yazma ihtiyacı hissettim

cerencim dört aylıkken falan alt dişini çıkıyor sandık kabarmıştı ve beyazdı ama değilmiş yanlış hatırladın sanırım

pirinç unuylamı yapıosun portakal suyu kaynıyo yaniii.....armutu rendelıyosun onumu kaynatıosun kıs bacımmm ....sorada pirinç unu içine demı bugun ole denıyım bakım bende benımkı portakal da sewmıyo am bakalım belkı muhallebıde yerdelikafadulden

canım önce az süyle pirinç ununu muhallebi kıvamında pişiriyorum ocaktan almaya yakın portakal suyu ve parçacıklarını ekliyorum. armutluyu ise pirinç ununu sütle pişirip armut rendesini içine atıp 1 dak.kaynatıyorum..arada içine pekmez katıyorum o zaman daaha iştahlı yiyor şekerden sanırım:)

banu hepimiz toplanıp patronuna :eek:klava: :eek:klava:

ama ne sen bizi tanı ne de biz seni. işinden olma sonra :roflol:

ayşecim ben senden önce diş buğdayı yapıcam allah nasip ederse yani şubata kalmıcak ben şeker hamuru ve kalipla denicem.diş kalıbı ve bebek eşyaları kalıplarıyla eğer olursa kurabiyelerim sana söylerim.

canım önce az süyle pirinç ununu muhallebi kıvamında pişiriyorum ocaktan almaya yakın portakal suyu ve parçacıklarını ekliyorum. armutluyu ise pirinç ununu sütle pişirip armut rendesini içine atıp 1 dak.kaynatıyorum..arada içine pekmez katıyorum o zaman daaha iştahlı yiyor şekerden sanırım:)

saol canım zemuszemusdenıcem bakalım bugun sewecekmııııCADIARZU

koftelerıde hazırladım benım yayamaz uyuyo bırazdan uyanır,uyansın pişircemmm, ocakta corbamızda kaynıyo bakalım once kofteyle baslıcamm inşallah sewer.... dag gıbı utu var ama hiç yapasım yok yaa havadanmıdır nedır oyle bın uyusukluk varkı ustumde aksam yemegını yapmaya bıle usenıyomm pehhhhhhhh

Ütülerimi bitirdim, annemi yolcu ettim, kızım uyandı şimdi mamasını yiyor bende geldim a.s.

Yemeğimde var akşam için. Bitek makinada renklilerim var. Bitsin küçük odaya onları asacağım a.s

Banu'cum özel sektör hep böyle canım :eek:klava:

Ayşe'cim ben kısmetse 26 Aralık'ta aile arası yapacağım diş buğdayını. Bi pastane ile anlaştım. 10 yada 15 kişilik diş şeklinde pasta yapacaklar. Kişi başı 6 tl dediler. 60 ile 90 tl arası olacak. Birde diş şeklinde kurabiyeler yapacaklar sopalı falan çok şirin. Tanesine 2 tl dediler. 20 tanede ondan yaptırıp çok yakınlarıma dağıtmak istiyorum. Sopalarına da kurdele takıcam. Üzerine de "Dişlere selam, Gülmeye devam" yazdırıcam kısmetse. Birde ilk diş çıkış tarihimizi yazdırıcam. Zaten aile arasında önce akşam yemeğimizi yiyip sonra arkasından pastamızı keseceğimiz için başka hazırlık yapmayacağım. Heee tabi bide en önemlisi buğdayımızı yapıcam şekerlemeli zemuszemus

ayşe bide zaten kurabiye kolay yaparız.ama şeker hamuru eğer mikrodalga da hafif ısıtılıp şekil verilirse kolay oluyor.sonra kurabiyeler piştikten sobnra bal sürüp şeker hamurunu yapıştırabiliriz.benimki bir fikir.ama farklıda yapılır heralde.

Kızlar pastamız ve kurabiyelerimiz bu şekilde olacak nasıl sizce :uhm:

1.JPG

3659590765_9e13fe4075.jpg

pınar iyiymiş ya.ben sadece yaş pastayı yaptırıcam kurabiyeleri kendim yapıp süslücem umarım altından kalkabilirim:):) ya sırf onuda şu şeker hamuruyla yapılan kurabiyeler çok güzel oluyor merakım için.tabi o arada selini anneme göndermem lazım yoksa hiçbişey hazırlayamam.

X