2009 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

gülşah cnaım geçmiş olsun.selinde aynı ya burnu tıkalı serum fizyolojik yaptım gece şimdi daha iyi gibi.bende de chicconun soğuk iyonlu makinası var çok rahat ve iyig eliyor istersaen bunu da araştır.

banuu nerelerdesin şekerim gerçi ben pztden beri yokum geçmişede bakamadım.fırsat bulursam arıcam seni.

Gunaydın Arkadaslar,,,

Anne gıbı yar yok valla.Sabah 10 da kalktım enerjım tavan yaptı bugun.Tum gece annem baktı Boraya sabahta kahvaltı yapmıslar kaldırdılar benı.Esımde geldı annesınden ıse gıtmeden eve kosmus cok ozlemıs oğlunu hasret gıderıp ayrıldılar.Annemde gıttı kaldık yıne basbasa.Şımdı tavuk yapıyorum cok ıstahsız son gunlerde bakalım yıyıcekmı.Dıslerde bıttı ama 2. azılar gelıyor olablır mı acaba yaa erken dıye dusunuyorum ama neden boyle.

Fılızcım hayırlı olsun cok sevındım okul ısıne.Umarım sever Doruk.Banyo ve uyku sorununu halletmıssınız tebrık ederım.Devamı hep boyle gelsın.Bende cumartesı goturucem Borayı okula cok heyecanlıyım bakalım napıcak.Aslında sımdıye kadar baslasın ıstemıstım ama arabasızlıktan goturemedım.Beklenen arabam ınsallah cuma gunu gelıyor artık plaka cıkısını beklıyoruz.Bız sabah 10 gıdıcez 12.30 kadar ordayız.

Pınarcım ısler karısmıs ama kuzum sıcak sıcak otursun bu kıs.Senınde ellerıne sağlık yardım etmıssın kayınvalıdene.Annen acıl yardıma kosmus bugun rahat olursun ıste en azından.

Gulsah boyatamadım kı yarın kısmetse bu cocuklarla plan fılan yapılmıyor malesef.Gecmıs olsun canım Duruya vıks le sıcak suda aklında olsun nefesını acar.

Nuran sende dısardasın bugun kolay gelsın kayınvalıdene gıdıncede konuyu cok ılımlı aktar derım.Anne kız gıbı dertles bıraz belkı ıse yarar.Bı taraf sultanlık yasıycak dığer taraf zorluk olurmu hıc yaa.

Tulay.Banu kolay gelsın kızlar...Bora uyandı..

saol gulhancım hayırlı olsun arabandaaa ıslatmaya beklerıs bu tarafa:))

saol tulaycım chıco da düşünüyorum bakalım karar vermedım henuz.. kafam karısıyo bılende bılmeyende bıseyler yazmış buhar makınelerıyle ılgılı

<P><FONT face=Tahoma size=2>Hepimiz bir potansiyelle doğuyoruz. Sorun hangi ortamda yetiştiğimizde yatıyor.</FONT><FONT face=Tahoma size=2>Her çocuk potansiyel bir filozof ve bilim adamı olarak doğar. Ama bu potansiyel çok kırılgandır. Beslenip korunmazsa 6-7 yaşında sönmeye ve kırılmaya başlar.</FONT></P> <P><FONT face=Tahoma size=2>Çocuk dünyaya gelişinin ilk üç yılında olağanüstü bir gelişme sergiler. Bebekler bağlantı için hazır konumda olan yaklaşık 100 milyar sinir hücresi ile doğarlar. İnsan yaşamının ilk yıllarında, beynin kabuk bölgesinin her cm2 sinde saniyede 30,000 bağlantı oluşur. Beynin kabuk bölgesi çocukların doğuştan getirdikleri muhteşem bir yapıdır. Gelişmeye en yatkın beyin çocukların beynidir.</FONT></P> <P><FONT face=Tahoma size=2>Çocuk beyni gelişmeye en yatkın beyindir.</FONT></P> <P><FONT face=Tahoma size=2>Her bir sinir hücresi diğer sinir hücreleriyle oluşturduğu kavşaklar yolu ile ilişki kurar. Bu sini hücresi kavşaklarına sinaps adı verilir. Sinapslar öğrenmenin temelini oluşturur. Her bir sinir hücresi ortalama 120 bin dolayında sinap oluşturur.</FONT></P> <P><FONT face=Tahoma size=2>Beynin sinaps kapasitesini bir bilgisayara aynen kopyalamaya kalkışsak oluşturacağımız bilgisayar dünyadan daha büyük olur. Bu kapasite nedeniyle insanoğlunun donanım şekli eşi benzeri bulunmayan zenginliktedir.</FONT></P> <P><FONT face=Tahoma size=2>Beynin beslenmesi için oksijen ve şeker dışında başka beslenme kaynaklarına da ihtiyacı vardır. Bu kaynaklar bebeğin bedeninin dışında, yakın çevresinden gelen 5 duyu organı kanalı ile bilgi ve deneyim sunan ses, ışık, koku ile dokunuştur. Bunların uygun zamanda ve yeterli düzeyde olması halinde beyin/zeka ve bunların bileşkesi olan yeteneklerinin üst sınırına hiçbir zaman ulaşamayacağı büyük bir olasılık olarak düşünülmektedir.</FONT></P> <P><FONT face=Tahoma size=2>Doğumdan dil öğrenmeye kadar geçen dönemde (0-2 yaş arasında) beyin olağanüstü bir gelişme gösterir.<BR>Anne ve babalar çoğu kez bebeğin ilk üç aylık döneminde beslenme ve uyumaktan başka bir şey yapmadıklarını düşünürler. Bunun sebebi zekânın ve duygunun gelişimini izlemeye olanak veren konuşmanın bu döneme eşlik etmemesidir. Bebek bir yaşına geldiğinde beyin tüm gelişiminin %70'ini tamamlamaktadır.</FONT></P> <P><FONT face=Tahoma size=2>Öğrenmek çocuklar için biyolojik bir ihtiyaçtır. Çocuk etrafındaki dünyaya duyuları ile anlam verir. Bakarak, dinleyerek, dokunarak, koklayarak çevresi ve insanlarla ilişki kurmaya başlar. Tüm bunların yanı sıra kendini besleme konusunda son derece yararlı emme refleksini de beraberinde getirir.</FONT></P> <P><FONT face=Tahoma size=2>Çocuğun iletişimi doğumla birlikte başlayan ve tüm yaşam boyu devam eden bir süreçtir. Çocuklar doğdukları andan itibaren çevrelerindeki sesleri algılamaya, sesler çıkarmaya ve içinde yaşadıkları toplumda konuşulan dilin temel yapısını kazanmaya başlamaktadır.</FONT></P> <P><FONT face=Tahoma size=2>Çocuğa bakan kişilerin (anne, baba ve bakan kişi) alacakları danışmanlık çok önemlidir</FONT></P> <P><FONT face=Tahoma size=2>Çocukluk döneminde gelişim alanlarının gelişmesine katkıda bulunmak amaçlı bebeğe verilecek eğitim ve bilinçli olarak bebeğe beş duyusu dikkate alınarak uyaran verilmesi çok önemlidir.

Kızlar hosuma gıttı paylasmak ıstedım.

Saol Gulsahcım ıslatırız ınsallah.

Neden kafan karısıyo bakayım senın.Bence mantık aynı cok bırsey değişmez dıye dusunuyorum.Ama ben hala medısana derım sana:))

kızlar selam nasılsınız çok yoğunum çok yazmaya fırsatım olmuyor herkes iyidir umarım
çok şükür kızım okula alışmaya başladı bu bizim için büyük mutluluk aile içindeki huzur sağlık hiçbirşeyden önemli değilmiş kızımın en küçük mutsuzluğu bizi çok etkilemişti şimdi alıştı okula gitmek istiyor bu mutlulukta mükemmel herşeye değer:))))

günaydın kızlarr
aman dün akşm hanzade muhallebisini yerken hepsini kustu offf benimde canım sıkıldı ama ortalıgı temizleyince kalan 3-5 kaşık daha verdim agzına
sabahta erkenden kalktık
şimdi uyuyor uyansın corba yedirip cıkcaz
kardeşim yeni evdeymiş oraya gidip yardım etcez yerleşmelerine
bahda oldukları için tam yerleşemediler
sonrada bir ihtimal eşim isterse kayınvaidelere gecicem
benim günlük raporum
pınar canım kolay gelsin sana
tülaycım ve bigudicim sanada günaydın

Sağolasın canım size de kolay gelsin a.s.

Kustuysa zorlamasaydın tutuyor bazen inatları a.s.

Sorma tatlim ya, ne cekiyorduk haftalardir. Insallah böyle gider...
Anaokulunun oyun sinifina gidecek. Kendi yasitlariyla birkac saat olur sanirim. Daha detaylari konusmadik. Ve bir dahaki sene icinde anaokuluna yazdiracagiz, erken gitsin istiyorum, Almanca'yi kolay kavramasi acisindan. Cünkü evde Türkce ögreniyor. Okula basladiginda, sorun yasamasin dil acisindan.

Çok şanslı 2 dil konusunda. Arkasında durun mutlaka. Hadi bakalım inşallah sever. Bende önümüzdeki sene oyun sınıfına, diğer sene 3,5 yaşında olucak o zaman da anaokuluna göndermeyi planlıyorum a.s.

merhaba kızlarrrr
karnım cok acıktı ve cok üşüyorum bugun
yemekten once bı selam verıyım dedım
fılızcım doruk'un sansı ıkı dili birden öğrenecek ne guzel buyudukten sonra daha zor oluyorr kavraması pratık ımkanı olmuyor buralarda cunku

pınarcım sızınkıler işleri baya yarılamış hafta sonuna sıcacık oturacaklar kayınvalıdenler anlasılan defnenın sansınaa kurtulmuş sobadan ne guzell...
annemlerın evıde sobalı valla ezıyet gıbı ınsallah bu dogazgaz cabuk yayılırr her yerede herkez kurtulur bu dertten annemlerın yakacak parası bızım odedıgımız dogalgaz parasını gecıyorrr ezıyetıde bonusu oluyorrr:KK43:ayy ne cok derdım varmış sobadan yanakaydirigubbakcemile3

duruya gelınce hala burnu tıkalı dun aksam dısarı cıkardık hıc bırsey yememıs dun kandırır yedırırıs dedık ama ne faydaa
bı tandık soylemıstı kettle kaynat odasında 3-4kez dedı denedım dun aksam sankı hırıltısı daha azdı hala arastırıyorum buhar makınası ıcın bugun yarın alırım artık
inşallah bugune duzelır ıstahı

Sorma canım soba meselesi çok takılıyordu aklıma. Normalde hiç ellemiyor ama düşebilir Allah korusun farkında olmadan eller falan. Birde salon sıcak diğer odalar soğuk. E bu çocuğu artık olduğu yerde tutamıyorsun ki. Çok iyi oldu. Onlar alışmışlar Defne olmasa yine yaptırmazlardı. Çok sevindim bende. Onlar da bizde rahat edeceğiz inşallah a.s. Valla inşallah annenlerin oraya da gitse de rahat etseler a.s.

Buhar iyi geliyor kesinlikle canım. Al biran önce. Chico bence iyi ama yine de araştır sen a.s.

Gunaydın Arkadaslar,,,

Anne gıbı yar yok valla.Sabah 10 da kalktım enerjım tavan yaptı bugun.Tum gece annem baktı Boraya sabahta kahvaltı yapmıslar kaldırdılar benı.Esımde geldı annesınden ıse gıtmeden eve kosmus cok ozlemıs oğlunu hasret gıderıp ayrıldılar.Annemde gıttı kaldık yıne basbasa.Şımdı tavuk yapıyorum cok ıstahsız son gunlerde bakalım yıyıcekmı.Dıslerde bıttı ama 2. azılar gelıyor olablır mı acaba yaa erken dıye dusunuyorum ama neden boyle.

Pınarcım ısler karısmıs ama kuzum sıcak sıcak otursun bu kıs.Senınde ellerıne sağlık yardım etmıssın kayınvalıdene.Annen acıl yardıma kosmus bugun rahat olursun ıste en azından.

Ohhh süper valla tatlım ya iyi olmuş annenin sende olması, dinlenmişsin güzelce. Afiyet olsun kuzuma severek yemiştir inşallah. Bende netten baktım daha vakti değil 2.azıların ama Defne'de çok huzursuz. Heralde çıkarmaya başladılar :uhm:

Sağolasın canım Allah razı olsun hem annemden hem kayınvalidemden ikisi de olmasa yanmıştım a.s.

Hepimiz bir potansiyelle doğuyoruz. Sorun hangi ortamda yetiştiğimizde yatıyor.

Her çocuk potansiyel bir filozof ve bilim adamı olarak doğar. Ama bu potansiyel çok kırılgandır. Beslenip korunmazsa 6-7 yaşında sönmeye ve kırılmaya başlar.

Çocuk dünyaya gelişinin ilk üç yılında olağanüstü bir gelişme sergiler. Bebekler bağlantı için hazır konumda olan yaklaşık 100 milyar sinir hücresi ile doğarlar. İnsan yaşamının ilk yıllarında, beynin kabuk bölgesinin her cm2 sinde saniyede 30,000 bağlantı oluşur. Beynin kabuk bölgesi çocukların doğuştan getirdikleri muhteşem bir yapıdır. Gelişmeye en yatkın beyin çocukların beynidir

Çocuk beyni gelişmeye en yatkın beyindir. Her bir sinir hücresi diğer sinir hücreleriyle oluşturduğu kavşaklar yolu ile ilişki kurar. Bu sini hücresi kavşaklarına sinaps adı verilir. Sinapslar öğrenmenin temelini oluşturur. Her bir sinir hücresi ortalama 120 bin dolayında sinap oluşturur

Beynin sinaps kapasitesini bir bilgisayara aynen kopyalamaya kalkışsak oluşturacağımız bilgisayar dünyadan daha büyük olur. Bu kapasite nedeniyle insanoğlunun donanım şekli eşi benzeri bulunmayan zenginliktedir.

Beynin beslenmesi için oksijen ve şeker dışında başka beslenme kaynaklarına da ihtiyacı vardır. Bu kaynaklar bebeğin bedeninin dışında, yakın çevresinden gelen 5 duyu organı kanalı ile bilgi ve deneyim sunan ses, ışık, koku ile dokunuştur. Bunların uygun zamanda ve yeterli düzeyde olması halinde beyin/zeka ve bunların bileşkesi olan yeteneklerinin üst sınırına hiçbir zaman ulaşamayacağı büyük bir olasılık olarak düşünülmektedir.

Doğumdan dil öğrenmeye kadar geçen dönemde (0-2 yaş arasında) beyin olağanüstü bir gelişme gösterir. Anne ve babalar çoğu kez bebeğin ilk üç aylık döneminde beslenme ve uyumaktan başka bir şey yapmadıklarını düşünürler. Bunun sebebi zekânın ve duygunun gelişimini izlemeye olanak veren konuşmanın bu döneme eşlik etmemesidir. Bebek bir yaşına geldiğinde beyin tüm gelişiminin %70'ini tamamlamaktadır.

Öğrenmek çocuklar için biyolojik bir ihtiyaçtır. Çocuk etrafındaki dünyaya duyuları ile anlam verir. Bakarak, dinleyerek, dokunarak, koklayarak çevresi ve insanlarla ilişki kurmaya başlar. Tüm bunların yanı sıra kendini besleme konusunda son derece yararlı emme refleksini de beraberinde getirir.

Çocuğun iletişimi doğumla birlikte başlayan ve tüm yaşam boyu devam eden bir süreçtir. Çocuklar doğdukları andan itibaren çevrelerindeki sesleri algılamaya, sesler çıkarmaya ve içinde yaşadıkları toplumda konuşulan dilin temel yapısını kazanmaya başlamaktadır.

Çocuğa bakan kişilerin (anne, baba ve bakan kişi) alacakları danışmanlık çok önemlidir. Çocukluk döneminde gelişim alanlarının gelişmesine katkıda bulunmak amaçlı bebeğe verilecek eğitim ve bilinçli olarak bebeğe beş duyusu dikkate alınarak uyaran verilmesi çok önemlidir.

Kızlar hosuma gıttı paylasmak ıstedım.

Sağolasın canım güzel bir yazıymış iyi oldu eklediğin a.s.

kızlar selam nasılsınız çok yoğunum çok yazmaya fırsatım olmuyor herkes iyidir umarım
çok şükür kızım okula alışmaya başladı bu bizim için büyük mutluluk aile içindeki huzur sağlık hiçbirşeyden önemli değilmiş kızımın en küçük mutsuzluğu bizi çok etkilemişti şimdi alıştı okula gitmek istiyor bu mutlulukta mükemmel herşeye değer:))))

Çok sevindim herşeyin yolunda olmasına tatlım a.s.

Ay bi firmaya ödeme planı hazırlıyordum. Ancak bitti. Hep saçma sapan ödemeler göndermişler. Hangisi hangi poliçeye ait diye bulana kadar canım çıktı valla kafamçokkarıştı Patronlarda gitti. Ofis elemanı Mustafa Abi ve ben kaldık. Çay demliyor şimdi keyif yapıcaz zemuszemus

Kızım da tarhana delisi olarak koca bir tabak ekmekli tarhana yemiş. Banyo yapmış. Şimdi uyutacakmış ananesi.

Bana da çorba ile , kıymalı patates yemeği yapmış annem sağolsun. Bende akşama bi makarna yaparım bitti gitti alkisalkisalkis

Geçen gün Tülay'cım sağolsun Sabiha Paktuna Keskin bi kitabını bedava yolluyormuş. Onun adresini vermişti. Geldi kitap bugün. Testlerle çocuğunuzun yeteneğini keşfedin kitabı. 2-5 yaş arası ama bulunsun. Sizde isteyin kızlar bu adresten Anaokulu Dergisi / 3-6 Yaş Anne Çocuk Eğitim Dergisi / Boyut Yayın Grubu alkisalkisalkis

Ay bi firmaya ödeme planı hazırlıyordum. Ancak bitti. Hep saçma sapan ödemeler göndermişler. Hangisi hangi poliçeye ait diye bulana kadar canım çıktı valla kafamçokkarıştı Patronlarda gitti. Ofis elemanı Mustafa Abi ve ben kaldık. Çay demliyor şimdi keyif yapıcaz zemuszemus

Kızım da tarhana delisi olarak koca bir tabak ekmekli tarhana yemiş. Banyo yapmış. Şimdi uyutacakmış ananesi.

Bana da çorba ile , kıymalı patates yemeği yapmış annem sağolsun. Bende akşama bi makarna yaparım bitti gitti alkisalkisalkis

Geçen gün Tülay'cım sağolsun Sabiha Paktuna Keskin bi kitabını bedava yolluyormuş. Onun adresini vermişti. Geldi kitap bugün. Testlerle çocuğunuzun yeteneğini keşfedin kitabı. 2-5 yaş arası ama bulunsun. Sizde isteyin kızlar bu adresten Anaokulu Dergisi / 3-6 Yaş Anne Çocuk Eğitim Dergisi / Boyut Yayın Grubu alkisalkisalkis

canımcımm güle güle oku.benimki hala gelmedi:)) bende o akdar çok kitap aldımki okumaya fırsat yok ne zaman başlıcam bilmiyorum.bide yeni bebişimiz geliyor kısmetse kasım sonu ona battaniye başladım hala bitecekk :))

canımcımm güle güle oku.benimki hala gelmedi:)) bende o akdar çok kitap aldımki okumaya fırsat yok ne zaman başlıcam bilmiyorum.bide yeni bebişimiz geliyor kısmetse kasım sonu ona battaniye başladım hala bitecekk :))

kızlar iyi akşamlar

Ooo sen bana söyledin sana gelmedi mi hala :) Ben hiç kitap alamadım canım ya. Vallahi okuyacak vaktim yok. Şimdi ehliyet sınavı için çalışıyorum. O bitecek açıköğretim başlayacak. Ama araya bi yere sıkıştırmam lazım. Şu Sabiha Paktuna'nın serisini alayım en kısa zamanda a.s.

Oyyy yeni bebeiş yeni umut ne güzel. Bitirirsin inşallah canım a.s.

İyi akşamlar canım a.s.

Son düzenleme:
Burda da fena yağmur başladı. Kızım uyumuş. Annemde kuruyan çamaşırım varmış 3-4 tane. Onları ütülüyormuş. Bana da beyazlar kalıyor. Yarın hallederim. Kayınvalidemin evde fenaymış hala. Kadın da sıkıntıdan komşuya atmış kendini. Yarın belki sana gelir orda bakarım Defne'yi bu halde eve sokmak istemiyorum dedi. Bakalım akşam konuşucaz :uhm:

Bende ufaktan toparlanayım. Eve gidicem fazla geç kalmayayım da annemde evine gitsin biran önce a.s.

Bu arada artık havalar soğudu saçları da uzadı diye ben yıkadıktan sonra kurutmanın kısık ayarı ile kurutuyorum Defne'nin saçlarını. Türü bana çekmiş. Kurutmasam uzun süre ıslak kalıyor. Benimde öyledir. Akşam yıkasam sabaha kurumaz hayatta. Sizde kurutuyor musunuz kızlar? Bi zararı olmaz heralde?

Avon'dan da saç açmak için bebek spreyi varmış. Ondan istedim. Kendi saç kremimi sürmemiş olurum çocuğa. Gelsin bakalım etkili bişeymiş :uhm:

ayyy keşke sacımız olsa akıl verırdım ama kel bızımkıııı kestırdıkten sonra anca uzamaya basladı onuda havluyla kurulayıp bırakıyorum kaydirigubbakcemile3
ınsanın anası gıbı yok tabııı ellerıne saglıkkk

gulhan yazmıstı sanırım sabıha paktuna medyanın abartısı dıye okuyan varmı kıtaplarını bı yorumları anlatında bızde fıkır edınelım bacılarrrr

selam bugün evdeydim ama telaş içinde geçti sabah Türkizin odasını toparladım beşiği duruyodu kuzenim hala almadı yer kaplıyordu çıkardım üst kata koycaz artık onar alana kadar sonra bu telaşın üstüne 1 saat önce arkadaşları ARADI eşimin geldiler üstte oturuyolar bende onlara islim kebabı yaptım pilav yanına çorba salata falan 8 e doğru yeriz dediler ondan rahatım kızı uyuttum size bakayım dedim
Yalnız bu ara çok sıkıntıdayım annemle eşim anlaşamıyor arada ben kalıyorum annem karşımızda oturuyor biliyorsunuz eşim takmış evine götürmesin bizde baksın, zaten evde bakıyor arada sıkılınca götürüyor sonra aşağı indirmesin okak çocuğu olacak, çok oynamasın bnalıyordur daha böyle neler deli olcam ya anneminde belki yanlışları var bazen aşırıya kaçıyor ama resmen eşim savaş açtı ya biraz elimiz rahatlasın yüzünü göstermiycem kızımın diyor sanki kadın bişey yapıyor yok benim adam kafayı yedi iyice deli olcam yakında cevap verincede 1 ton kavga ediyor acayip bunaldım takıntılı manyak adamın teki oldu kız doğduğundan beri Allah yardım etsin bana valla

selam bugün evdeydim ama telaş içinde geçti sabah Türkizin odasını toparladım beşiği duruyodu kuzenim hala almadı yer kaplıyordu çıkardım üst kata koycaz artık onar alana kadar sonra bu telaşın üstüne 1 saat önce arkadaşları ARADI eşimin geldiler üstte oturuyolar bende onlara islim kebabı yaptım pilav yanına çorba salata falan 8 e doğru yeriz dediler ondan rahatım kızı uyuttum size bakayım dedim
Yalnız bu ara çok sıkıntıdayım annemle eşim anlaşamıyor arada ben kalıyorum annem karşımızda oturuyor biliyorsunuz eşim takmış evine götürmesin bizde baksın, zaten evde bakıyor arada sıkılınca götürüyor sonra aşağı indirmesin okak çocuğu olacak, çok oynamasın bnalıyordur daha böyle neler deli olcam ya anneminde belki yanlışları var bazen aşırıya kaçıyor ama resmen eşim savaş açtı ya biraz elimiz rahatlasın yüzünü göstermiycem kızımın diyor sanki kadın bişey yapıyor yok benim adam kafayı yedi iyice deli olcam yakında cevap verincede 1 ton kavga ediyor acayip bunaldım takıntılı manyak adamın teki oldu kız doğduğundan beri Allah yardım etsin bana valla

böyle arada kalmak çok kötü tabı allah kolaylık versın canım
ama eşinde çizgiyi geçmiş bencee kadın tum bakıyor bıde damattan gordüğü muameleye bak..konuşmaktan aılene karsı saygılı olmasının gerektıgını kafasını sokması gerektıgını söylemekten baska care yok canım:KK43:(
tüh ya üzüldüm senın ıcın bı konuş eşinle canım
nekadar kırıldıgını anlat:1closedeyes:

İyi Akşamlar Kızlar,,

Yorucu bır haftasonu yıne sonlandı.Sabah kızlarla kahvaltıya gıttık.Acık havada cocuklar oynadı guzelce.Sonra Bora beyın uykusuzlugu tutunca.bıde kaka olayı eklenınce donduk evımıze.Pasa uyudu mama yedı duramadık yıne evde.Bu sefer alısverıs merkezınde bulduk kendımızı.Bıraz makyaj malzemelerım bıtmıstı eksıklerı tamamladım.Mama yedık donduk kurkcu dukkanına.Şımdıde baba oğul uyudu bende bıraz keyıf yapıp yatıcam.

Esra masallah acaba bıle dıyorsa cozmus Turkız konusma ısını.Evde kıtaplara hep bakıyoruz ama ınatla ben ördek dıyorum o vakvak bıyor ben kuzu dıyorum o meekıyor.Kusa cııı dıyor.Bakalım ne zaman canı ıstıycek konusmak.

Pınar ohh ıcıne sınmesı onemlı gule gule gıy tatlım cıcılerını.Bosver arada olsun ole kacamaklar.Kulağında bırsey cıkmamasıda sevındırıcı.Gercı doktorun kendısı bıle sevınmeye yeter anladığım kadarıyla:))

Nuran sızede kolay gelsın telasınız varmıs canım.Allah ıyı gunlerde oturmayı nasıp etsın.
valla çeneli biraz sani annesine çekmiş ama boğazsız odamı bana çekmiş ne?

sağol pınarcığım :) elbiseni ve ayakkabını güle güle kullan sen herşeyin en iyisine layıksın cnm
versin kocişin olmasa maddiyat sen zaten almazdın....arada böle şeyler olacak

hem anladımki böle yapınca kıymetli oluyorsun :)

kaynım çok ormantikti bu arada kızlar bizim yanımızda evlenme teklif etti kıza....

ayyyy asıl bombaa kaynanam çok özlemiş bizi ......ben kaldım yanlız sen annemedemiisin şimdi dedi
annemdeyim dedim.....bende gelirim bi gece kalırım o zaman dedi...
anammm ben ev alırsam kesin bana yerleşecek kredi ödüyorsunuz destek olayım size diyecek....
hep 3+1 olsun alırsanız diyor yoksaaaaaa bendemi yaşamayı düşünüyor.............. anammmmm anammmmm

tülaycığım sende yoğun geçirmişsin cnm güzelll kolayy gelsinn

pınar kızzz nereler tatil ne yapacan ????resmi kuruluşlar olabilir sadece cnm bankalar felan açıktır..heralde
vay vay vay kaynana özledi sizi demek yalnız dediğin gibi bu gelecek planlarıysa yandın bi ömür naıl çekilir

Ben geldim :)) a.s. a.s. a.s.

Selam Herkese Kızlar...

Biraz üzgün,biraz boşluktayım.Ama güzel geçen 20 günün sonunda aranızdayım.Malum annem,kardeşlerim burdalardı ve dün annemi ve evli olan kızkardeşimi yolcu ettik..Boluda okuyan kızkardeşim bende ve o da yarın yada çarşamba sabahı gidecek,tamamen yalnız kalıcam...Şimdilik tek tesellim bayramda yani bir buçuk ay sonra bizim onların yanıan gidecek olmamız..Hatta dün babam arayıptarih ve saati söyleyin uçak biletlerinizi alıcam dedi.Bakalım eğer benim iş olayıda o tarihe kadar olmazsa 10 aralıkta eymenin doğumgüünü var o zamana kadar da kalmayı düşünüyorum...Aslına bakarsanız iş içinde yılbaşını geçirsemmi diyorum...Dur bakalım,zamana bıraktım şimdilik...

Dolu dolu yirmi gün geçirdim kızlar,herşey çok güzeldi..sabahları uyudum annem Selda Dağhanla ilgilendiler kahvaltıyı bile hazırlayıp uyandırdılar çoğu zaman,ev sahibi değilde misafir rolunde bendim yani...Allah razı olsun..Gedik tozduk bi yada iki gün evde oturup temizlik yaptık valla.onun dışında hergün dışardaydık,o yüzden fırsat bulamadım size bakmaya...Şimdi eski düzene dönmeye başladık.Artık aranızdayım...Ama onlarıda şimdiden özledim,laf aramızda...

Bu ara Dağhan çok fena kızlar yaa dişden dolayı galiba sabahları bir lokma bile yemeiyor..Çıldırıyorum..Neyseki çorbayı,yoğurdu muhallebiyi zorlada olsa yediriyorum...18.ayda doktor kontrolu var bakalım neler oluyor,sorucaz artık..Azıların sonuncusu tamamlanıyor,şimdide köpek dişleri çıkıyor sanırım,ama çok büyüdü çok tatlı artık,herşeyi söylemeye başladı,hele bi sosis diyoki duymalısınız,aslında bi video yapıp yüklesemmi diyorumm...Fırsat bulursam yaparım.

Geçmişe pek bakamadım Dağhan uyanınca pazara gidicez,bide ünivtede olan kardeşime biraz pasta filan yapıyım diyorum...Şimdilik kaçıyım ben öptüm hepinizi canlar...

Allah kavuştursun canım ailen gitmiş inşallah yine kısa zaamnda bir ziyaret olur da yine neşelenirsin.

Selamlar,

Keyifsiz, sönük bir gün. Birde üstüne regl olmusum, arti Dorugun krizli dönemleri basladi yine ve birkac gündür biriken uykusuzlugum...

Hani bir sarki var ya, "Bisey yapmali..." diye. Onu tekrarlayip duruyorum sabahtan beri. Doruk'da, anlamis gibi, "Yap" diyip gülüyor.

Pinar'cigim, elbisen biraz tuzlu olmus ama olsun, arada böyle jestler iyi geliyor insana. Güle güle giyin.

Birsen, kaynanan size tasinirsa, bence alacaginiz evin keyfini burnunuzdan getirir. Umarim, öyle bir düsüncesi yoktur.

Nurten, umarim kansizligi gecer bir an önce Defne'nin. Istahsizlikta yapiyor kansizlik ayrica o kan damlasida kabizlik...Bol kirmizi et ve yanina yesil sebze ayrica portakal suyuna karistirilmis pekmez verdim ben, 1 ay sonra ilac kullanmamiza gerek kalmadan, düzelmisti Dorugun durumu.

Kizlar ben kactim, Doruk uyandi ve agliyor. Sonra ugraririm yine.
keyifsizlik havalardan sanırım kapalı olunca insan sıkılıyor kış geldi alışcaz artık
gunaydın bacılarrr
esen gecmıs olsun canım duruda aynııı:KK43:
duruda dun gece fenaydı üstünü örtmeyenlerden benım kızımda sonunda kaptı şifayı

dun gece erken yatırdım ama bellı nefes almakta zorluk ceıyor nasıl hırlıyo tıknamıs burnu soguk algınlıgı ıcın surup verdım uyuttum eşimde kalktı gıttıı okyonus suyu aldı sabah onuda sıktım sabah karsı atesı yukseldı bıraz doktora goturmedım sımdılık onunda verıcegı ılaclar aynı nasılsa gecmezse goturecem
kombıyı yakmaya basladım artık soguk oluıyor ev
buhar makınesı almayı dusunuyorum duru gecen kışta hep burnu tıkalıydı belkı ıyı gelırr kullanan varmı tavsıye edermısınızz?hulya saolsun okalıptus tavsıye etmıstı ama fayda etmıyo benım kızaa
canım geçmiş olsun bizde yaktık kombiyi artık kış geldi galiba

böyle arada kalmak çok kötü tabı allah kolaylık versın canım
ama eşinde çizgiyi geçmiş bencee kadın tum bakıyor bıde damattan gordüğü muameleye bak..konuşmaktan aılene karsı saygılı olmasının gerektıgını kafasını sokması gerektıgını söylemekten baska care yok canım:KK43:(
tüh ya üzüldüm senın ıcın bı konuş eşinle canım
nekadar kırıldıgını anlat:1closedeyes:
valla sorma iki arada kaldım hep asabi bu ara konuşamıyorum ki her eve geldiğimde eve önce o geliyor 2 saat kadını izliyor bana şu yanlış bu yanlış herşeye bi yanlış buluyor şu okulum değişsede rahatlasam annemde şikayetçi geliyor bana öyle yapma böyle yapma diyor diye dert yanıyor valla bunaldım 3 ümüzde bunalımdayız yakında büyük bomba patlıycak diye korkuyorum kadın düzenini bıraktı geldi ben gidiyorum dese ortada kalırız benim adamada bakıcı dayanmaz valla vay halimize

Selam Kızlar Herkese İyi Geceler,

Ayy nasıl içim geçmiş anlatamam,Dağhanla yerde sızmışız,onun üstünü örtmüştüm Allahtan uyumuşuz ve ben donmuşum,sevgili kocam tahmin edememiş üşüdüğümü,neyse kalktım şimdionu yerine yatırdık bende size bakıyım dedim.Yatıcam birazdan.

Kardeşim de gitti bugün,tamamen yalnızım artık.Eski düzene döndük.Neyseki ilk gün yalnız değildik,eltim aradı okullar tatilmiş diye Lara gelmek istemiş Dağhanın yanına, onlar geldiler a.annesiyle.Kek yaptım buzluktan börek çıkardım atıştırdık...Anıl gelince kalktı onlarda bende ona tabak hazırlarken müzik eşliğinde Dağhanıda uyutmuş babası,bizde biraz keyif yaptık...

Filizcim Doruk okula başlıyormuş çok sevindim,umarım çok sever zorluk çıkarmaz,bir an evvel alışır,bende en kısa sürede düşnüyorum....a.s.

Pınarcım işler biraz olsun bitmiş,kolay işler değil,bu ara çok yorulursunuz,Defneyede sizin evde bakması iyi olur cidden hastalanmaz çocuk ...Yoksa soğuk evde ne olur ne olmaz dimi??Bu arada ben hala sana dediğim şampuanı tavsiye ediyorum defne için,bence kreme hiç gerek kalmaz.a.s.

Gülşahcım senide özledim valla bigün görüşelim artık olurmu,aslında ayarlasakta bi akşam size oturmaya gelsek evinede gelemedik daha?? a.s.

Gülhancım dinlenemne sevindim cnm,annem burdayken bende öyleydim valla süper oluyor...Arda yap derim :KK66:) Arabanda hayırlı olsun bu arada..Gülşahında dediği gibi ıslatmaya buraya bekleriz...a.s.

Banucum kızının okuluna alışmasına çok sevindim...İnşallah bidaha sorun yaşamazsınız...

Esracım eşine pes diyorum!!!! Anenden biraz uzaklaş kıymetini o da anlar o zaman..ne diyimki???

Umarım unuttuğu kimse yoktur,Ben artık yatıyım kocamda koltukta sızdı sanırım...

Öptüm hepinizi a.s.

X