Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
merhaba kızlar men geldimm allahım mügeye takıldım 54 gündürbulunmayan..kızı merak ediyorum..
bide şu çocuğunu kaybeden kadına difrit oluyorum...
gülhan kuzu yoğun
pınarcığım gezmiş
nurten yalova dönüşü bendede ali vardı kızzzz
hadi hayırlı olsun cnm krediniz..bitmiş.ev alacakmıssını...hayırlısı olsun cnm...
bizde sabahları erken kalkıyoruz...aksamdan kalma bulaşıkları yıkıyorum..çocukları besliyorum..
sonrada kahvaltı yapıyorum....sofrayı kaynana topluyor...bende netteoluyorum
karar verdim benim kaynana gerçekten bunamış ve herşey herkes hakkında fesatdüşünüyor
aksam PATLICAN yemeği vardı..anne bu bitsin dedim...tmm dedi...
şehriyeçorbası yapmışş löp olmuş dışarıda unutmuş..bozulmuş..hemen patates kızarttım...gündüzde bana kaynana dediki oğluma patates kızart yok dedim yemek bitsin....ne bilem çorba bozulmuş..
hemen kızarttım...sofrayı koydum....eşime..diyooki...ben..kızart dedim kızrtmadı....bi bozuldum..
ben evde yemek varken önden yenilcek yemek yapmam yemek kalıyor dedim....öğlende kendisi yemiyor yemek....hep benyiyorum....neyse gececek bu günler....çocuklara sürekli bağrıyo...çocuklarda bunu istemiyor....beni istemiyorlar seni istiyolar diyor.........
Günaydın Kızlar...
Bora pasa öğle uykusuna yattı.Bende bı kahve ıcmeye kactım.Bugun temızlık gunu.Malum haftasonu evde durulmaz sımdıden bıtsın.Allahtan utu yok.Bı tek Boraya yenı aldıklarımı yıkadım onlarda bıraz beklese ağlamaz heralde.İşlerı bıtırırsem akşam ustu bı arkadasımla kahve ıcmeye kacıcaz.Borayıda anneme satarım 1 saatlığıne.
Pınar olsun değişiklik olmustur sızede.Paralar kalmıs bosver.Yoksa ındırımde cok harcıyorum ben.Esınede afıyet olsun.Kuzu bugun evındeymıs.Anneannesıyle oynasınlar ıslerde olur bıraz.Masallah annene canım.
Nurten valla genelde aynı sekılde gıdıyoruz canım.Sadece Bora yoğurt sevdığı ıcın ben gun asırı mayalıyorum.Bırde badem verıyorum cevızle mutlaka.Sakatat konusuna gelınce ayda 2 kez pişiriyorum.Ya dana cıgerı yada böbrek.Boranın doktoru aksatmadan ver dıyor bunları.Haftayada dalak denıycem bakalım.Bırde pazar gunu genelde mısır unuyla somon yıyor.Muhallebıyıde bır kavanoza pırıncunu,buğday nısastası ve ırmık karıstırdım.Sutunun ıcıne 2 kasık atıyorum.Hazır gıda nerdeyse hıç tuketmıyor Bora.Danıno tarzı seylerı zaten sevmem.Ama Ferda gecen gun bısey soyledı ıyıce nefret etım.8 yasında adet olmus bı tanıdığı ve Doktor bu tarz gıdalarda olduğunu soylemıs.
Hamburgerde orayı bılmıyorum bak.Insallah bı denk getırırsek yerız kız.Nede olsa zayıfız ıkımızde.:)))
Bırsooomm bencede bunamıs senın kaynana.Bosver hıccc duyma onu sen amaca yonelık calıs bacım.
Gulsah askerlık 3 ay dusuyormus galıba.Sızın sıpada yararlanır ınsallah.Iyı yolculuklar sımdıden canım.
Tuba hanım gezmıs gelmıs yorgunmus.Iyı gunlerde kullan papuclarını canım.Aman kızıda babası dusunsun ıyı yapmıssın.Ayy keske denk gelsem bulusma ısıne ama hıc ıstahlanmıyayım sımdıden kaplumbağa kocam hıc plana gelemez benım.
Dunur benı unutmussun hadı ben senı öpeyım yınede:)))
incihan günaydın canım sana iyi keyifler
valla sen ve nurten anlatınca yeme işini ben kendimi üvey anne gibi hissettim
ben hanzadeye sabah yumurta peynir süt veriyorum isterse bazen ekmekle yiyor yoksa düz veriyorum
uyurken pınarın devam sütü
uyanınca corba yogurt 1 saat gecince meyve yada sütasın taneli meyve yogurtlarından sonra akşam yemegi yatarkende muhallebi
sakadat vermedim hiç balıkta su altın balık varya ondan vericem yerse bi denedim yemedi
danino hakknda bende iyi şeyler duymadım yani genel olarak danone markası hakkında onun için ben hanzadeye yörsan büyüdüm yada büyümix falan veriyorum aklında bulunsun
şimdi sizin anlattıklarınızla benim kızımın yediği hiç uygunsuz kendimi kötü hissettşm yav
haa buarada ama hanzade eline bişi verildimi cok güzel yer muz patates kızartma hamburger ceşitli meyveler ekmek poaca falan
valla durum bu dogrumu bilmem
günaydınn
sabah 7 de kalktık
kahvaltı falan derken evi süpürdüm mutfak topladım hanzadeyi uyuttum biraz ütü var bekim onları yaparım aksam yemegim hazır
dün kaynanalara gittik hazade orda kudurdu tabi eve gelirken bi market yaptık geldik hanzade uyudu bizde mac izledik:hulya:
bugun evdeyim canım pasta börek bişiler yapmak istiyor ama yemek istemiyorum kilo oayı için eee bizim evde eşim kuş mideli o az yiyince yazık olmasın diye yiyen bana oluyor olan
burada bende ip atlamaya başlıyorum hadi hayırlısı
benden böle kızlar
Aaaa gazeteyi elde okumak gibisi yoktur bacım. Hele otobüste sabahları çok keyfili oluyor a.s
Sorma ya kuzum üzdü beni ama neyseki bu sabah gayet iyiydi a.s.
Ayakkabılarını güle güle kullan. Nasılsa kuzulara hep alınıyor arada kendimize bakalım dimi yerimseniben
Hadi bakalım iyi sporlar, Yasin'ini de Allah kabul etsin canım a.s.
:Saruboceq:
Bizim ofiste kalabalıklaştı. İşlerimi yapıyorum yavaş yavaş. Anneciğimde ütülerimi bitirmiş. Bi posta daha yıkamış. Kurursa onları da ütüleyecek. Olmadı az bişeymiş zaten haftasonu ben hallederim. Şimdide markete gidip taze fasulye alıcaklar. Akşama kıymalı olarak pişirdi mi başka da bişey kalmıyor :lepi:
incihan
evde yogurt yapmayı denedim ama hanzade sevmedi onları
bende gıda mühendisi bi arkadasla konustum zaten kendimde gıda teknikeriyim arastırdım ve en uygun olarak yörsan ve sütaş ürünlerine karar verdik evet her cocugun bünyeside farklı bu konuda bilgi alısverişi güzel bişi dur bakalım taze ciğer bulalımda yapayım neim hatuna
haa bide altın balık dondurulmus bir gıda normal balık yemiyor hanzade biz cok severiz 2 haftada bir mutlaka yiyoruz ama hanzade yemiyor
hamburgeride evde kendim köftesini pişirip yapıyorum eline vernce yiyor cok şükür
haa bişi sorcam ya su tefalin aktifry diye kızartma makinası var biliyorsunuz kullanan varmı acaba hanzade patates kızartmasına bayılıyorda o az yagda oluyor ya onumu alsam acaba dedim
Sanada gunaydın canım.Valla her cocuğun gelısımı,tarzı farklı tatlım.Herkesın doğrusuda kendıne gore sanırım.Ama sende gereklı öğünlerı verıyorsun ıste.Ama bal,pekmez,kaymak,ıhlamur kahvaltıda olmazsa olmazım benım.Sakatat dene derım cok faydalı ben asla ağzıma surmem ama Bora ıcın tıksıne tıksıne pişiriyorum.Balık mutlaka verırım ama altın balık ne kız senden duydum ılkkez.Ben genelde Somon verıyorum.
Borada elıne bırsey alıp yemıyor ıste.Ozellıkle ıslak seylere dokunamıyor mesela meyve.Ama ben ağzına verıyorum ole yıyor.Kızartma ,hamburger sımdıye kadar hıc denemedım.Buyuyunce ben engel olsamda yıyıcek zaten.
Yörsan ürünlerı verıyormussun cok sevıyosa yapıcak bısey yok ama ben denemedım onuda vermeyı dusunmuyorum.Evde meyvelı yoğurt yapsan yemez mı acaba?
Valla bu konuda yaz yaz bıtmez.Ama burda fıkır alısverısı cok faydalı oluyor kesılıkle.
Selam arkadaslar..
İşlerim çok yoğun olduğu için ne geçmişi okuyabiliyorum ne de burda aktif olabiliyorum (
Kızlar sanırım kimse davetimi üstüne almadı. 25 eylül cumartesi muhakkak gelebilen herkesi bekliyorum..
Birsen,Pınar,Tuba şu ana kadar kesin gelecekler inşallah..
Ferda,Gülşah,Esra,Hülya,Nurten,Esen sizlerde lütfen ayarlayın kızlar yaa..Uzun zamandır görüşemedik topluca..Güzel bigün geçirelim hep birlikte..
Gülhan sende lütfen ayarla canım ya..cumartesi sende gel hazır İstanbul'a gelmişken..
Sabahtan olursa herkese daha iyi uyar herhalde..Gün için yaptığınız planlarda bozulmaz..Karşıdan gelenlerde trafiğe takılmazlar..
Herkesi muhakkak bekliyorum kızlar.. İsmini atladığım yoktur inşallah varsada kusuruma bakmayın kafam çok fena (
gidip kizcemle evcilik oynayim biraz..bebek salliyoruz..kızımda bebegi kiskaniyor..kafasindan tuttugu gibi firlatiyor demekki kardes zamani daha gelmedi bizim için DD Allah muhafaza bu yavru herkül firlatir cocugu heran yada dişarimi ciksam ya..hava cok güzel..gerci karnimda agriyor..püff bakalim zaman nereye sürükleyecek bizi :))) hadi öptüm hepiniziiii :)
ohhhhh kızlar muhabbette bii ara çıktım anam bu vınn tek kötü yanı
nete girmediğinde çıkarman gerek ...çocuk kullanmayacaksınız
çıkarın kotanzdan yer dedi....
kızlar şimdi ben sizin yazdıklarınzı okudumda
gerçekten ben çocukları hiç beslemiyorum yaa
yani kof besliyorum sanrım...
ben mesela hiç ceviz vermiyormuyorum yaşdan önce ceviz verdim kabardılar doktor alerji yapar dedi..
kestim..şimdilerde vermiyorum.....
sonra balık yeni başladığı için daha henüz sezonu açmadım....
ama somon hiç vermedim sevmediğim için evede almam
şimdi kaynananın davul fırın var artık onda yapacağım
ama şunu sorayım bu çocuklar gece muhakak süt içiyolar
balık sonrası süt nasıl olacak
sonra ben evde yoğurt mayalamıyorum
normal yoğurt çok aç olmalılar ki yesinler yoksa pilavda bile ayırıyolar.....
ben danino veriyorum kızlar 8 aydan beridir gittiğim tüm doktorlarda sakıncalıdr kesinlikle verme demedii
ve bu kadar sakıncalı bişey nasıl bu kadar satılıyor....
tabiki evde yaptığımızla aynı değil
ama siz biöyle diyince bende acaba zehirmi veriyorum demek geldi içimden
benimkiler birkerede en az 3 en fazla 5 tane yiyolar....
ben kahvaltıda bisküvi ,yumurta,süt,bal,peynir koyuyorum
arada üzüm,şeftali ne varsa
öğlende mercimek ağrlıkl sebzeli etli çorba yapıyorum
ama o anda yapamazsam normal mercimek yada şehriye bezelye
bulgur vs.veriyorum
ciğer felan vermedim....alamam yapamam tiksiniyorum ama bu sene eşim verecek
kendisi çok seviyor....
bu sene nohut,kurufasulye vereceğim....
geri kalan her yemeği yiyolar ömer et seviyor ali ise tavuk...ama öle kocaman parçalar yemiyolar...
neyse ben bu kadar yapabiliyorum.......gezenti yaşantımızdan olsa gerek tam konstre olamıyorum sanırım.....
tubişiiiiiiiiimmmmmmmm kızz sabah kahvaltıya geleceğim...eşimle konuştum git dedi
heee şuda var o gün ikiz annelerinden bir arakdaşımın doğumgünü varmış
onlar eşi ile geldi ....bende gitmeliyim öğlen olacakmış sibelden erken çkacağım yani....
tubiş bana cevizliğibağdan 500 bin dedi..inş. kaybolmadan sabah 8 de çıkmak niyetim
siboş kızzzzzzzzzz kaçta gelelim ...aman kızlar 11 olmasın 11 deriz 12 anca toplaşırız....
sonra yedi kaçtı olacak......sibelciğim uykusuz kalacak ama erkenden buluşalım kuzular kalkıyorsa tabiii
Kız dünür unuturmuyum hiç hep aklımda ve gönlümde olduğun için yazmaya bile gerek duymadım anlar zaten kalben dedim.Günaydın Kızlar...
Bora pasa öğle uykusuna yattı.Bende bı kahve ıcmeye kactım.Bugun temızlık gunu.Malum haftasonu evde durulmaz sımdıden bıtsın.Allahtan utu yok.Bı tek Boraya yenı aldıklarımı yıkadım onlarda bıraz beklese ağlamaz heralde.İşlerı bıtırırsem akşam ustu bı arkadasımla kahve ıcmeye kacıcaz.Borayıda anneme satarım 1 saatlığıne.
Pınar olsun değişiklik olmustur sızede.Paralar kalmıs bosver.Yoksa ındırımde cok harcıyorum ben.Esınede afıyet olsun.Kuzu bugun evındeymıs.Anneannesıyle oynasınlar ıslerde olur bıraz.Masallah annene canım.
Nurten valla genelde aynı sekılde gıdıyoruz canım.Sadece Bora yoğurt sevdığı ıcın ben gun asırı mayalıyorum.Bırde badem verıyorum cevızle mutlaka.Sakatat konusuna gelınce ayda 2 kez pişiriyorum.Ya dana cıgerı yada böbrek.Boranın doktoru aksatmadan ver dıyor bunları.Haftayada dalak denıycem bakalım.Bırde pazar gunu genelde mısır unuyla somon yıyor.Muhallebıyıde bır kavanoza pırıncunu,buğday nısastası ve ırmık karıstırdım.Sutunun ıcıne 2 kasık atıyorum.Hazır gıda nerdeyse hıç tuketmıyor Bora.Danıno tarzı seylerı zaten sevmem.Ama Ferda gecen gun bısey soyledı ıyıce nefret etım.8 yasında adet olmus bı tanıdığı ve Doktor bu tarz gıdalarda olduğunu soylemıs.
Hamburgerde orayı bılmıyorum bak.Insallah bı denk getırırsek yerız kız.Nede olsa zayıfız ıkımızde.:)))
Bırsooomm bencede bunamıs senın kaynana.Bosver hıccc duyma onu sen amaca yonelık calıs bacım.
Gulsah askerlık 3 ay dusuyormus galıba.Sızın sıpada yararlanır ınsallah.Iyı yolculuklar sımdıden canım.
Tuba hanım gezmıs gelmıs yorgunmus.Iyı gunlerde kullan papuclarını canım.Aman kızıda babası dusunsun ıyı yapmıssın.Ayy keske denk gelsem bulusma ısıne ama hıc ıstahlanmıyayım sımdıden kaplumbağa kocam hıc plana gelemez benım.
Dunur benı unutmussun hadı ben senı öpeyım yınede:)))
inşallah eşim beğendi ama biraz kara kuru olmuşum annem beğenmedi kesinlikle sarı dedi komşular beğendik dedi ama ne kadar doğru pazartesi okulda yorumları görcem onlar ne diycek bu arada belime yaklaşan sarı saçlarım omuzlarımın hemen hizasında annem şok oldu eşimde ilk kez bu kadar kısa gördüler radikal değişimim şaşkınlık yarattı ben beğendimmi pek değil ama değişikliğe ihtiyacım vardı oldukız allah senşi napmasın valla yıkıldım gülmekten babane evide pis bagısıklık tam olur ha valla alem kadınsın
aman canım ya sorma valla heryerden atlıyor yakında yatagından atlarsa sasmam valla
aman sende dikkat et bu mevsim gecişleri fena sarıyor ben bayram ve öncesinde ilaçlarla atlattım bidaha olmaz inşallah
araba borcunuzun bittigine sevindim darısı bize
hadi hayırlısı ev de olur inşallah dua edelimde ev sahibi olmayan herkeze Rabbim kısmet etsin
günaydın bacım aman dün bişi yoksada gezmiş oldun nasıl iyi olmus değişiklik
annende bayıldım benim yerime ellerinden öp Allah ondan razı olsun
günaydın canım hadi kuaför sonrası görelim bi seni haa:)
aman birsen bende taktım mügeye ama psikolojim bozuluyor valla töbe noldu su 2 aydır kayıp kız göremedimde neyse o eksik kalsın
aman su kaynananı duymazdan gel boşver
zaten bu ara indirim diyorlar etiketler aynı nerde indirim anlamadımtEKRAR aLLAH KAVUŞTURSUN CANIM. vALLA BENİM KUZENİMDE AYNI KARDEŞİN GİBİYDİ. aSKERE GİTSİN ADAM OLUR GELİR DERDİK. gERÇEKTEN DE ÖYLE OLDU. hEMDE HİÇ SIKINTI ÇEKMEDEN ASKERLİK YAPTIĞI HALDE GELDİĞİNDE AKLI GAYET BAŞINDAYDI. Şimdi kız istemeye gidicekler. İnşallah kardeşinde asiliğini bırakırda gelir a.s.
Aman iyi ki gitmedin ya bi halt yoktu klava:
Ooo düğün var yine he. İyi vakit geçirirsiniz inşallah canım a.s. İyi yolculuklar şimdiden a.s.
Kız ne moda haftası ne moda haftası sorma. Bi halt yoktu indirim bile yapmamışlar klava:
Aaaa gazeteyi elde okumak gibisi yoktur bacım. Hele otobüste sabahları çok keyfili oluyor a.s
Sorma ya kuzum üzdü beni ama neyseki bu sabah gayet iyiydi a.s.
Ayakkabılarını güle güle kullan. Nasılsa kuzulara hep alınıyor arada kendimize bakalım dimi yerimseniben
Hadi bakalım iyi sporlar, Yasin'ini de Allah kabul etsin canım a.s.
Selam canım a.s. Anam bunamış , fesat senin kaynanan. Boşver dert etme hiç yerimseniben
Hoşgeldin canım. Sorma parala cebimize kaldı, bizde dolaştığımızla kaldık kaydirigubbakcemile3
Sağolasın canım öperim tabi. Valla sorma anam bi başka. Atom karınca gibi. Her yere yetişiyor :Saruboceq:
inşallah canım o gün eşimin arkadaşının kızı nikahlanıyor o gidecek belki bizde sana kaçarız söz vermiyorum yoksa hayal oluyorSelam arkadaslar..
İşlerim çok yoğun olduğu için ne geçmişi okuyabiliyorum ne de burda aktif olabiliyorum (
Kızlar sanırım kimse davetimi üstüne almadı. 25 eylül cumartesi muhakkak gelebilen herkesi bekliyorum..
Birsen,Pınar,Tuba şu ana kadar kesin gelecekler inşallah..
Ferda,Gülşah,Esra,Hülya,Nurten,Esen sizlerde lütfen ayarlayın kızlar yaa..Uzun zamandır görüşemedik topluca..Güzel bigün geçirelim hep birlikte..
Gülhan sende lütfen ayarla canım ya..cumartesi sende gel hazır İstanbul'a gelmişken..
Sabahtan olursa herkese daha iyi uyar herhalde..Gün için yaptığınız planlarda bozulmaz..Karşıdan gelenlerde trafiğe takılmazlar..
Herkesi muhakkak bekliyorum kızlar.. İsmini atladığım yoktur inşallah varsada kusuruma bakmayın kafam çok fena (
şimdi sibelin daveti içinmi bu çığlık yoksa başka bişeymi?gülşahla ferdayada bagirayim gülşahhhhhhhh ferdaaaaaaaaaaaa lütfen ayarlayinnnnnnnnnn bak aglarim diyorummmm p aglarsan agla be dicek biri görcem günümü
maşallah diyorum Türkiz bunlarıda yemiyor ama yaşıyor canım inşallah düzelir iştahlarısiz yazdıkca kendımı kotu hıssetım valla kızı beslıyemıyomuşum gıbı geldı
durunun buara hıc ıstahı yok buara
sabah 7de 150cc süt 1kasık bal 6tane bebe bıskuvısi
11edogru yagda yumurta veya ülkerın hazır kahvaltılıgını yıyo
aralarda elınde tuzlu kraker
2gıbı tarhana veya sebze baska agzına surmuyo
4gıbı danone
aksam geldıgımdede benı emıyor bızım yedıklerımızden tadıyo bıde salatalık yer yarım okadar
11gıbıde arı mamadan muhallebı yaparım sütle veya sade uyutuncada onu ıcırırım bıberonla
benım kızın sadece tek faydalısı sut okadar baskada vıtamın olcak bısey agzına surmuyo
yarım dilimdende az ekmek içi kemırır bıde aksamları oda keyfı yerındeyse
bu yazdıklarımızdan baska hıcbıseyıde agzına sürmüyor pılav ve makarna yer oda 6corba kasıgını gecmezz
maşallah diyorum sana vercem 1 haftalığına bu benim kızı gerçektenValla sizin yazdıklarınızı okuyunca bende kendimi sorguladım.
Defne sabah uyanınca önce bi 150 cc mama içiyor. 1 saat sonra 1 domates ve 1 yumurta ile yapılmış menemeni 2 yada iştahına göre 3 dilim ekmek içi ile yiyor. Peyniri içine koyarsak anlıyor. Bi kaç sefer lor peynir vermiş kayınvalidem onu anlamamış. Ama normal peynir olursa yemiyor. Pınar beyaz alıp deneyeceğim yarın. Yumurtanın arkasından da 1-2 tatlı kaşığı reçel yada pekmez yiyor. Kahvaltımız bu kadar...
Kahvaltıdan sonra canı ne zaman isterse ya muz yiyor, ya danino yada muzlu muhallebi. Canı hangisini isterse buzdolabından onu gösteriyor yediriyoruz.
Öğlene evde ne çorba varsa. Çorba yoksa ne yemek varsa onu yiyor. Tarhana hastası. 3 tabak yediğini biliyorum :bbo:
Öğle yemeğinden sonra uykudan uyanınca 150 cc mama içiyor yine. Sonra sabahla öğle arası meyve, yoğurt yada muhallebinin hangisini yemediyse onu yiyor.
Akşama da evde ne varsa çorba, yemek, pilav. Azar azar hepsinden yediriyorum. Ama toplamda 1 tabak yemiş oluyor.
Yatarkende yine mama içiyor 150 cc kadar. Gece karnı acıkır çok ağlarsa sabaha karşı yine mama.
Normal yoğurdu pilavla olmadığı sürece yemiyor. Her türlü denedim. Doktor pudra şekeri bile koy dedi. Nasıl tatlandırırsam tatlandırayım yemiyor. O zaman danino verebilirsin dedi doktor. Günde 3-4 bazen 5 bile yiyor.
Balığı biz evde yapmıyoruz. Ancak bi yere gidip yersek yada kayınvalidem yaparsa yiyoruz. O yüzden Defne'de pek yiyemiyor. Aslında sevmiyorda zorla tıkıştırıyorum işte.
Sakatata gelince. Ben 15 günde bir kendimize dana ciğeri kızartırım. Defne'ye yağsız tavada yapınca yemiyor ama bize yaptığım unlu olanından 4-5 küçük parça yiyor.
Ama eli boş durmayı hiç sevmiyor. Anası gibi illa elinde bişeyler olucak. Kraker, meyve, hiç olmadı sakız istiyor.
Bizden böyle kızlar. Çok dikkatli ve özenli olamıyorum ama doktor bu beslenme şekli iyi diyor. İnşallah bünyeleri sağlam olur kuzularımızın a.s.
sağol canım hoşgeldinselam kızlar bayadır gıremıyordum massallah hepımızın bebıslerı kocaman olmuss
sorma valla ha bire bakımdaselam kizlar..bakimli süslü kokoş forumumuz gene bakimda oldugundan giremedim :)))
gecmişe uzanayim hemen :))
siz yazdıkca kendımı kotu hıssetım valla kızı beslıyemıyomuşum gıbı geldı
durunun buara hıc ıstahı yok buara
sabah 7de 150cc süt 1kasık bal 6tane bebe bıskuvısi
11edogru yagda yumurta veya ülkerın hazır kahvaltılıgını yıyo
aralarda elınde tuzlu kraker
2gıbı tarhana veya sebze baska agzına surmuyo
4gıbı danone
aksam geldıgımdede benı emıyor bızım yedıklerımızden tadıyo bıde salatalık yer yarım okadar
11gıbıde arı mamadan muhallebı yaparım sütle veya sade uyutuncada onu ıcırırım bıberonla
benım kızın sadece tek faydalısı sut okadar baskada vıtamın olcak bısey agzına surmuyo
yarım dilimdende az ekmek içi kemırır bıde aksamları oda keyfı yerındeyse
bu yazdıklarımızdan baska hıcbıseyıde agzına sürmüyor pılav ve makarna yer oda 6corba kasıgını gecmezz
herseyın hayırlısı tubacım bosver nasılsa zamanı geldıgınde olucak sen yınede önlemını alda allah muhafaza kaydirigubbakcemile3valla bana 1yasına gelıp verırlerse alırım ama bıdaha bastan aynı seylerı yasamayı goze alamıyorum ne yalan soyluyeyım
allah once esene sonra ısteyene versınyerimseniben
ağlama sen sıbellede konustuk az once gelmeye calısıcam ınsallah o gune camcı gelıcek balkonları cam yapmak ıcın kaçabılırsem ugrucam canım:dance:
ohhhhh kızlar muhabbette bii ara çıktım anam bu vınn tek kötü yanı
nete girmediğinde çıkarman gerek ...çocuk kullanmayacaksınız
çıkarın kotanzdan yer dedi....
kızlar şimdi ben sizin yazdıklarınzı okudumda
gerçekten ben çocukları hiç beslemiyorum yaa
yani kof besliyorum sanrım...
ben mesela hiç ceviz vermiyormuyorum yaşdan önce ceviz verdim kabardılar doktor alerji yapar dedi..
kestim..şimdilerde vermiyorum.....
sonra balık yeni başladığı için daha henüz sezonu açmadım....
ama somon hiç vermedim sevmediğim için evede almam
şimdi kaynananın davul fırın var artık onda yapacağım
ama şunu sorayım bu çocuklar gece muhakak süt içiyolar
balık sonrası süt nasıl olacak
sonra ben evde yoğurt mayalamıyorum
normal yoğurt çok aç olmalılar ki yesinler yoksa pilavda bile ayırıyolar.....
ben danino veriyorum kızlar 8 aydan beridir gittiğim tüm doktorlarda sakıncalıdr kesinlikle verme dedi
ve bu kadar sakıncalı bişey nasıl bu kadar satılıyor....
tabiki evde yaptığımızla aynı değil
ama siz biöyle diyince bende acaba zehirmi veriyorum demek geldi içimden
benimkiler birkerede en az 3 en fazla 5 tane yiyolar....
ben kahvaltıda bisküvi ,yumurta,süt,bal,peynir koyuyorum
arada üzüm,şeftali ne varsa
öğlende mercimek ağrlıkl sebzeli etli çorba yapıyorum
ama o anda yapamazsam normal mercimek yada şehriye bezelye
bulgur vs.veriyorum
ciğer felan vermedim....alamam yapamam tiksiniyorum ama bu sene eşim verecek
kendisi çok seviyor....
bu sene nohut,kurufasulye vereceğim....
geri kalan her yemeği yiyolar ömer et seviyor ali ise tavuk...ama öle kocaman parçalar yemiyolar...
neyse ben bu kadar yapabiliyorum.......gezenti yaşantımızdan olsa gerek tam konstre olamıyorum sanırım.....
tubişiiiiiiiiimmmmmmmm kızz sabah kahvaltıya geleceğim...eşimle konuştum git dedi
heee şuda var o gün ikiz annelerinden bir arakdaşımın doğumgünü varmış
onlar eşi ile geldi ....bende gitmeliyim öğlen olacakmış sibelden erken çkacağım yani....
tubiş bana cevizliğibağdan 500 bin dedi..inş. kaybolmadan sabah 8 de çıkmak niyetim
siboş kızzzzzzzzzz kaçta gelelim ...aman kızlar 11 olmasın 11 deriz 12 anca toplaşırız....
sonra yedi kaçtı olacak......sibelciğim uykusuz kalacak ama erkenden buluşalım kuzular kalkıyorsa tabiii
Valla sizin yazdıklarınızı okuyunca bende kendimi sorguladım.
Defne sabah uyanınca önce bi 150 cc mama içiyor. 1 saat sonra 1 domates ve 1 yumurta ile yapılmış menemeni 2 yada iştahına göre 3 dilim ekmek içi ile yiyor. Peyniri içine koyarsak anlıyor. Bi kaç sefer lor peynir vermiş kayınvalidem onu anlamamış. Ama normal peynir olursa yemiyor. Pınar beyaz alıp deneyeceğim yarın. Yumurtanın arkasından da 1-2 tatlı kaşığı reçel yada pekmez yiyor. Kahvaltımız bu kadar...
Kahvaltıdan sonra canı ne zaman isterse ya muz yiyor, ya danino yada muzlu muhallebi. Canı hangisini isterse buzdolabından onu gösteriyor yediriyoruz.
Öğlene evde ne çorba varsa. Çorba yoksa ne yemek varsa onu yiyor. Tarhana hastası. 3 tabak yediğini biliyorum :bbo:
Öğle yemeğinden sonra uykudan uyanınca 150 cc mama içiyor yine. Sonra sabahla öğle arası meyve, yoğurt yada muhallebinin hangisini yemediyse onu yiyor.
Akşama da evde ne varsa çorba, yemek, pilav. Azar azar hepsinden yediriyorum. Ama toplamda 1 tabak yemiş oluyor.
Yatarkende yine mama içiyor 150 cc kadar. Gece karnı acıkır çok ağlarsa sabaha karşı yine mama.
Normal yoğurdu pilavla olmadığı sürece yemiyor. Her türlü denedim. Doktor pudra şekeri bile koy dedi. Nasıl tatlandırırsam tatlandırayım yemiyor. O zaman danino verebilirsin dedi doktor. Günde 3-4 bazen 5 bile yiyor.
Balığı biz evde yapmıyoruz. Ancak bi yere gidip yersek yada kayınvalidem yaparsa yiyoruz. O yüzden Defne'de pek yiyemiyor. Aslında sevmiyorda zorla tıkıştırıyorum işte.
Sakatata gelince. Ben 15 günde bir kendimize dana ciğeri kızartırım. Defne'ye yağsız tavada yapınca yemiyor ama bize yaptığım unlu olanından 4-5 küçük parça yiyor.
Ama eli boş durmayı hiç sevmiyor. Anası gibi illa elinde bişeyler olucak. Kraker, meyve, hiç olmadı sakız istiyor.
Bizden böyle kızlar. Çok dikkatli ve özenli olamıyorum ama doktor bu beslenme şekli iyi diyor. İnşallah bünyeleri sağlam olur kuzularımızın a.s.
Cevizi unutmuşum. Kahvaltısını karışım yaptığımda içine koyardım ama şimdi nasıl versem bilmiyorum :uhm: Siz nasıl veriyorsunuz kızlar :uhm:
selam kızlar bayadır gıremıyordum massallah hepımızın bebıslerı kocaman olmuss
Selam Iyı Akşamlar Kızlar,,,
Aaaa uzuldum valla neden herkes kendını eksık hıssettı bu beslenme olayında hemen hemen aynı yıyır ıste hepsı.Sımdı deyatlı yazıp bıtırıcem bu konuyu.Ben fazlamı abartıyorum oldum sımdı:)))
Sabah 1 dılım tam buğday ekmek ıcı,ıhlamur,bal yada pekmez,kaymak,tereyağ,cevız badem,yarım muz,yumurta,peynır(lor,kasar,labne,pınar beyaz donusumlu olarak)Muzu tek olarak sevmedığı ıcın arada kaynasın dıye ılave edıyorum.
Öğle corba yada yemek.Parcalı deıl blendırda deıl catalla ezıyorum.Haftada bır tavuk,balık,bırgun boş sebze,dığer gunler etlı corba(pirzola,kusbası ve kıyma seklınde)Tereyağ ve zeytınyağ karısımlı yapıyorum sureklı.Yazmıstım 10 gunde bır de sakatat.
Evde mayalanmıs yoğurt.Kucuk parcalar halınde meyva verıyorum akşam öğünune kadar.Malesef elıne alıp yemıyor.Elınde ekmek,cubuk kreker ve salatalık alıyor sıpa.
Akşam evde uygun corba yada yemek varsa onu verıyorum ama ayrı yaptığımda oluyor.Akşam oğününü az yıyor.Ama mutlaka besleyıcı ve vıtamını olan seyler yıyıyor.
Yatmadan önce muhallebı.Pırınc unu,buğday nısastası,ırmık karıstırıp sutle ve bır tane esmer sekerle hazırlıyorum.Gunluk az meyva yedıyse muhallebının ıcıne uzum suyu,seftalı puresı gıbı seyler katıyorum.
Gece 200-300 cc arası sut ıcırıyorum.Gece harıcı bıberon beslenmesı yapmıyorum kı dığer öğünler tamamlansın.Dr 500 cc gecme dıyor cunku.
Bunun harıcınde herhangı bır vıtamın ılac takvıyesı yapmıyorum.
Offff yaz yaz bıtmedı beee yedırınce az gelıyordu gözume dağ gıbı lıste varmıs meğer.Tam kase bıtırmıyoruz ama genelde yarımı bıraz gecınce doyuyor cunku.