2009 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

hadi boynuzlara kuvvet :KK70: hadi inşaAllah canim ya..süper olur valla gelirsen :)

valla anliyorum canim seni..ne kadar iyi anlaşirsan anlaş anacim..bi evde 2 kadin olmazzzz..cok zor bi iş..herkesin öyle yada böyle bi düzeni var..ve kimsede kolay kolay değiştiremez..hele sen titiz birisin..cok daha zor..ama en güzeli bunlara takilmaman..son cümlen muhim olan..senin bi hedefin var..keyfine orda degilsin..tatilede gitmedin..belli bi süre ordasin..sonra rahatlayacaksin..ama bu süreyide kendini zehir etme..sana zehir olcak herşeyden uzak dur takma..cocuklarinla ugras..kendinle ugras..diyetinle sporunla kocanla ilgilen yeter..her gecen dakika seni hedefine daha yakalştiriyor böyle düşün..

aynen cnm tabir biraz abes olacak ama hapisdeki mahkum gibi
dediğin gibi yediğim içtiğim tabak canak elimde temiz..yatağım çamaşırımda öle
şartlar insanı herşeye alıştırıyor tubişimm
en güzeli kendime günde 1 saat ayırmam....sipor yapıyorum..haftaya bir arakdaşımla akıl hastanesinin parkurunda yürüyeceğiz...eşimde evde 1 hafta süper geçecek....eee arada annemede gideceğim..yarın annem gelecek..böylelikle annemede sürekli ihtiyac duymadığımdan daha rahat olacağım..iyi tarafından baktığımıza
işte pencere aynı sen nasıl bakarsan o

aynen öyle birsenim..mutlulukla mutsuzlukta cogu zaman bakış acimizla alakali..sen böyle bakmaya devam et..cok güzel sonuclarla evine döneceksin inşaAllah..Allah sabredenlerle birliktedir :KK66:

tuBacim ayarlamaya calisicam insallah sagolsun sibel arayip haber verdi

kaçaklar gecesi hele hülya garusu okuyoooo okuyooo sahalara gelemedi bi türlü len esen gellll ifadeni alalım...

sabah erkeden çıkarm allahtan mani olmazsa inş. sibel erken geleceğimizi okudu
yoksa yataktan kaldırmış olacağızzzzz..kızı

neyse kızlarrrrrrr ben kaçarım wc gideyim aliş paşanın sütünü koyaym....yatayım...anneciğimm gelecek...öptüm hepiniziiiiiiiiii kuzularmm

İyi Akşamlar Kızlar,,,

Ayy sabah corba yapıp gelıcem dedım.Gece 12 oldu ama gunu bıtırmeden uğradım yınede.Ben burayı cok özlüyorum ama bi mıcımı toplayamıyorum.

Nurten gecmıs olsun kuzu hastalanmıs ama duzelmıs masallah.Beslenmesı ıcınde tebrık ederım bence sen yınede bole devam et.Bunyesı bıraz hassas olabılır sımdılık.Ama buyuduğunde mutlaka bu emeğinın karsılığını alırsın.

Nuran saol tatlım.Gezmelere gıdılıyormus.Mama sandalyesınde ınme olayı benı korkuttu aman bos bırakma derım.Allah korusun göz onunde tutmak lazım sureklı.

Pınar cadde turunda.Ohh benım ıcınde gez bacım.Offff kızılkayalarda ıslak hamburgerde ye barıı.Canım cektı bak aklıma gelınce.

Dunya moda haftası etkınlıklerınden dolayı acık mağazalar sekerler....

Bırsom guldurdun benıde kızz.Bağısıklık super desene bu kıs.

Gulsah Allah kavustursun canım kardesımı askere göndermıssınız sanırım.Ayy ne guzel gururdur bee.Bız dana kadar abımı gonderırken bıle gunlerce avare gıbı gezmıstık.

Ferdacımla konustuk ama burdada gördum.Keyıf yapıyordur emınım suan afıyet olsun tatlım.

Bora sanırım hastalığı bana sattı.Akşamdan berı hapsırık ve burun akıntısıyla uğrasıyorum.Insallah basıt bı sekılde gecer.Yoksa benım kıbar kocaya bulasırsa ışımız var valla.Boradan daha cok naz yapar
.

Sağol tatlım,yaptık sayılır,iki bebişle ne kadar yapılırsa..
sagol pınarcım, hakkaten sakınan göze çöp batıyor ama şöle bişi var benim defnede asla eline bişi alıp kemirmiyor çok açsa yiyor ama çok açta bırakmıyorum malesef.. sen defne muz seviyo istiyo diyosun ya çok imreniyorum maşALLAH

canım ya relaxta olsam böyle gidiyo işte :) ya ben defneye özel bi çorba yapıyorum muhahkak alışkanlık oldu galiba aa akşam biz ne yersek bende veriyorum pilavdı,makarnaydı,bulgurdu defnede acı falan demiyo amş. sevdimi yiyor :) daninoya gelince beniki sevmiyo zaten midesi kalkıyo bi ara yedi ama şimdi sevmiyor..

ararım ben eseni yrn bakalım nerdeymiş kaçak?? haberleşiriz yine benimde gelmem zor gibi..

eyvahedigeldismile eyvahedigeldismile eyvahedigeldismile

aaa süpermiş gezin valla süperdir cadde :)

ayy bende koptum ya hakkaten babannenin evinde tam olacakkaydirigubbakcemile3

ayy sogol canım ya biliyorum yardım edersin Şeniz

kız niye öyle diyon yardım sever arkadaşıma?? benim yiyecek çantamı taşıyacak o:roflol: neyseki bebekli evlere giderken o kadar hazırlık yapıyorum cünki herşey oluyo :)

kaydirigubbakcemile5 yalnızzzz benim defnede kudurdumu ta kuduruyo vapurdaki olayı hatırlatırım :)

sagol ferdacım seninde ailen tam kadro geliyorlarmış gözün aydın heyecanını tahmin edebiliyorum bu doping sana tüm kış yeter bak yalnız ve kötü hisstemek yok okeymiyerimseniben
yok canım sende cok dikkatlisin, napıyım ferdacım okadar sık hasta oluyorki hala eksik bişileri var diye düşünüyorum mecburum bu şekilde bakmaya yoksa nasıl olur bilmem..

selam cicim hoşgeldin özletiyon haaaa :)

sagol canım bende senin gibi düşünüyorum inş. büyüdüğünde daha sağlam bünyeli bi kız olacak :)
ama eminim senin kadar dikkat etmiyorumdur sen anlatsan mutlaka eksik bişiler olacaktır şu uyduruk çorbanı bile merak ettim doğrusu :)
bide şey soracaktım sana, sen ciğeri nasıl yapıyorsun boraya? dana ciğermi,tavuk ciğermi veriyorsun ciğerde çok iyi kan yapıyormuş..

nasılda herşeyi takip ediyor dünya moda haftası he??
sen nezamn geliyosun ist. gelde ıslak hamburgeri ben sana taksim bambide yedireyim kızılkayalarda güzel ama bambi daha güzel :)
Sağol cnm dikkat etmeye çalışıyoruz işte,,Ayy birileri ıslak hamburgermi dedi :)) bayılırım ama ne zamandır yemiyorum unuttum..:kedi:
iyi geceler,,

size yazdıktan sonra ani bi kararla abime gittim defneyi alıp eşim götürdü sagolsun annemlerde ve bizim gelinin kız kardeşleri vardı bitannesi iyi fal bakıyo fal baktırdım :))))
hayırlısı diyelim çatı çıktı çatıııııııııı:teytey: :teytey: :teytey: :teytey:
hee dediki birden ev alacaksınız hemde 5.kat olacak söylüyorum dedi :)
zaten yavaştan olmaz bizim işler birden alınırsa ev sahibi oluruz ama planlarsak asla olmaz malesef..
arabanın borcu bitti çok şükür :) yrn eşim gidip rehinini kaldıracak nasıl mutluyuz sormayın!
ALLAHIN izniyle bide ev sahibi olursak karada ölüm yok bize :)
hiç birikmişimizde yok ama bizim işler belli olmuyor tuttumu iyi tutuyor, olmadımıda hiç olmuyor..
kısmet işte ümit ediyorum inş. bi gün olur...
neyse işte fala inanmak olmazda doping oluyo :)

şimdi tv izliyoruz ama yorgunum kaç gecedir çok geç yatıyorum gidimde dinleneyim..
öpüyorum hepinizi...
Çok sevindim cnm borcunuzun bitmesine hadi darısı falcınında dediği gibi eve inşalalh...Allah bol kazanç versin..
Herkese günaydınlar bacılar a.s.

Dün akşam kayınvalideme gittim. Yemeğimizi yedik hemen attık kendimizi bi hevesle caddeye. Anam sözüm ona her yer %50 indirimde olacaktı. Gazete ilanlarında yazan mağazalarda bile %15'den fazla indirim yoktu. %50 indirim olan bikaç yer vardı. Zaten oralarda da bişey kalmamış. Millet gündüz halletmiş kafamçokkarıştı

Heryere dj, müzik, dans standları kurmuşlar. Eğlence kısmı iyiydi. Bi de mağazalar sürekli alkollü-alkolsüz içecekler dağıttılar. Millet sapıtmış durumdaydı.

Anlayacağınız bi halt bulamadık. Gezip gelmiş olduk. Defdoş'u babanesinden alıp eve geldik. Saat geç olmuştu zaten yattık hemen.

Sabahta babam annemi getirdi 7 gibi bana. Kahvaltı ettik ben çıktım. Evde ütüler birikince annemin içi rahat etmedi. Hafta sonu temzilik mi yapacaksın, ütü mü yapacaksın , kendinizle mi ilgileneceksin. Ben ütülerini hallederim bugün. Akşam için de yemek yaparım. Sen yarın bir tek temizlik yap dedi. Allah razı olsun dedim valla. Ana gibisi yok. Ütüm olmadı mı temizlik bişey değil. 1-2 saate hallederim.

Bende sabah habeleri böyle. Fazla boşlamayım burayı kızıyorum heee :eek:klava:
Hadi yaa demek bişey yoktu caddede benimde aklım kalmıştıı,iyi bari üzülmeyim :))

ohh annen el attı yine desene süpermiş,yarında gez toz bakalım...
gunaydınnnnlarrrrraklinialirimsmile
nurtencım elınden gelenı yapıyosun zaten bunyesı cok nazık anlasılan buyudukce gırer duzene merak etmee adapazarının havasını soluyo kolaymıııı :eek:
ferdacım gözün aydın canım ne guzel evın nekadar bereketlenmıs annen kardesınn...sanada ıyı gelmıstırr daghanadaa
saolun kızlar ya askerı gonderdık..bakalım ıyı gelır ınsallah askerlık ona bıraz kafayı toparlar kıymet bılır döner ınsallah..evın bı oglu olunca okumadıda bıraz asidir anlıcagınız ama evın en kıymetlısıdır o baska bı tane olunca hayırlısı bakalım
ayy içim gecmısss valla anladıkkı moda haftasını bı pınar bıde gulhan takıp edıyomuşşşbayanssulusmile
dun aksam buraya yazdıktan sonra mesaj geldı telefonuma markspencerdan.ama hıc keyfım yok sokak gezmelerıneee içim gecıyor benım galıbaa
bırsencım merhaba canım buara gorusemez olduk musaıd olunca arıcam senı
yarın edırneye gıdıyorus dugune...canımda hıc ıstemıyo ama cok yakın arkadasımın
bugun pek bı keyıfsız huysuz basladım ınsallah böle gecmez gün..hiç çekılır degılım vallaaa:umursamaz:
sağol cnm öyle oldu valla,keyfim yerinde..
Günaydın kızlar ben dün kuaföre gidemedim misafirim geldi şimdi gidicem.
Pınar moda haftası kapsamında geziyormuşsun haberim olmadı takılırdım bende
KNK cım hadi atlatmışsınız hastalığı bi daha olmasın inşallah güzel bir gün olmuş senin içinde
İlgin sen nasılsın canım.
Bigudicim nasılsın tatlım sende
Ferda canım öpüyorum senide
Dırım canım Alş ve Ömer nasıl facede gördülçe fotolarını gülüyorum onlara
Sibel nice yıllara tekrar
Nurran güle güle kullanın giydiklerinizi
özlem bebiimiz nasıl öp onu şimdi mis gibi kokuyodur o ya
Çavvvvvvvvv kızlar
bende seni öptüm tatlım...
hayirli cumalar ve günaydin kizlar a.s.

pek bi mahmurum bugun..ayilamadim hala..dün annemle kadikoyde gezdik tozduk..kizima bişeyler alirim diye planlarken kendime ayakkabi aldim..artik babasi alir kizina napayim :)) eve gelincede kizimla oyna,yedir,uyut,ortaliği topla,spor yap derken 23 gibi sürünerek yataga gittim..pestilim cikti..sabah 6 da kalktik gene..sütünü içirdim zatalinin..bu sefer tam kahvalti saati uyudu cadi..hala uyuyor..saat 11 oldu biz kahvalti yapcaz hala..bakalim menuyu doldurmak için 2 saatte bir yemek yedircez herhalde..

birsencim eşine sordunmu kahvalti olayini? bencede süper olur kahvalti..karamürsele gitsekte gelirim ozaman :)

ferdacim tahmin etmiştim kardesinle gezmekten gelemedigini :) ohh anneciginde geliyormus..degmeyin ferdanin keyfine :) ya inşaAllah bi ara gelirsin sibosada :)

gülhancim hoşgeldin canim..borişe geçmiş olsun..inşaAllah hasta felan olmaz..sende c vitamini felan al da hasta olmadan topla kendini inşaAllah..haftaya buraya geliyormussun..hadi bakalim inşaAllah bu sefer tuttururda görüşürüz :) hatta sibosa gidecegimiz gün burda olcaksan süper olur :)

pinarcim demek moda haftasiydi he :) valla hiç haberim yoktu :) netten gazete okumanin dezavantajida bu sanirim :KK70: reklamlari kaciriyoruz be :))) ay dün okuduklarima cok üzüldüm ya..kuzum benim aglamis he :KK43: kiyamam ona yaa..neyseki moralini düzeltip gitmişsin..

nurtencim maşaAllah gayet iyi besliyormussun kuzuyu..yanliş okumadiysam demir ilacini kahvaltiyla veriyormussun..kahvaltidaki bütün kalsiyumu öldürür..bide meyveyle vermeyi dene..hem kahvaltidaki kalsiyumdan olmassin,hem meyveyle daha iyi emilir demir..bide kan testini yenilemeyi dene..bukadar yemege ne diye bukadar hasta oluyor bu kuzu ya..ama bence dedigim gibi o ilk hastaliği tam atamadiği için böyle tekrarlandi..ay neyseki geçmiş gitmiş..inşaAllah bi daha hasta olmaz kuzucummm :)

esen hanim hakketen yok nezamandir? nerde bu mercimek annesi??

gülşahcim hayirli yolculuklar tatlim a.s. umarim güzel vakit gecirirsin..böyle istemeyerek gittiğin yerde daha cok egleniyor insan :KK70:

sibosummmm ben ne yapayim sana gelirkennnn??? dur msnden yazarim en iyisi :KK70: sen şimdi buraya cevap verene kadar bulusma günü gelir :pp

oyy kizcem uyandi..gidip kahvalti yaptirayim ona :) sonra sporumu yapayim,duşumu alayim,yasin okuyayim..inşaAllah gelirim gene :)
İnşallah cnm çok isterim ama dur bakalım...sende gezip tozmuşsun,ayakkabılarınıda güle güle kullan....
Günaydın Kızlar...

Bora pasa öğle uykusuna yattı.Bende bı kahve ıcmeye kactım.Bugun temızlık gunu.Malum haftasonu evde durulmaz sımdıden bıtsın.Allahtan utu yok.Bı tek Boraya yenı aldıklarımı yıkadım onlarda bıraz beklese ağlamaz heralde.İşlerı bıtırırsem akşam ustu bı arkadasımla kahve ıcmeye kacıcaz.Borayıda anneme satarım 1 saatlığıne.

Pınar olsun değişiklik olmustur sızede.Paralar kalmıs bosver.Yoksa ındırımde cok harcıyorum ben.Esınede afıyet olsun.Kuzu bugun evındeymıs.Anneannesıyle oynasınlar ıslerde olur bıraz.Masallah annene canım.

Nurten valla genelde aynı sekılde gıdıyoruz canım.Sadece Bora yoğurt sevdığı ıcın ben gun asırı mayalıyorum.Bırde badem verıyorum cevızle mutlaka.Sakatat konusuna gelınce ayda 2 kez pişiriyorum.Ya dana cıgerı yada böbrek.Boranın doktoru aksatmadan ver dıyor bunları.Haftayada dalak denıycem bakalım.Bırde pazar gunu genelde mısır unuyla somon yıyor.Muhallebıyıde bır kavanoza pırıncunu,buğday nısastası ve ırmık karıstırdım.Sutunun ıcıne 2 kasık atıyorum.Hazır gıda nerdeyse hıç tuketmıyor Bora.Danıno tarzı seylerı zaten sevmem.Ama Ferda gecen gun bısey soyledı ıyıce nefret etım.8 yasında adet olmus bı tanıdığı ve Doktor bu tarz gıdalarda olduğunu soylemıs.

Hamburgerde orayı bılmıyorum bak.Insallah bı denk getırırsek yerız kız.Nede olsa zayıfız ıkımızde.:)))

Bırsooomm bencede bunamıs senın kaynana.Bosver hıccc duyma onu sen amaca yonelık calıs bacım.

Gulsah askerlık 3 ay dusuyormus galıba.Sızın sıpada yararlanır ınsallah.Iyı yolculuklar sımdıden canım.

Tuba hanım gezmıs gelmıs yorgunmus.Iyı gunlerde kullan papuclarını canım.Aman kızıda babası dusunsun ıyı yapmıssın.Ayy keske denk gelsem bulusma ısıne ama hıc ıstahlanmıyayım sımdıden kaplumbağa kocam hıc plana gelemez benım.

Dunur benı unutmussun hadı ben senı öpeyım yınede:)))
Ohh Gülhancım yine kahve keyfinde..ahh sen benim komşum olucaktınki ...:))gerçi böyle dediğime bakma benim pek kahveyle aram yoktur aslında çaya daha düşkünümdür ama ya sen beni kahveye ya ben seni çaya alıştırırdım kesin..

Şu ciğer olayını senle konuşmamıza rağmen hala el atamadım ..:kedi:
Selam arkadaslar..

İşlerim çok yoğun olduğu için ne geçmişi okuyabiliyorum ne de burda aktif olabiliyorum :KK43:(

Kızlar sanırım kimse davetimi üstüne almadı. :KK70: 25 eylül cumartesi muhakkak gelebilen herkesi bekliyorum..

Birsen,Pınar,Tuba şu ana kadar kesin gelecekler inşallah..

Ferda,Gülşah,Esra,Hülya,Nurten,Esen sizlerde lütfen ayarlayın kızlar yaa..Uzun zamandır görüşemedik topluca..Güzel bigün geçirelim hep birlikte..

Gülhan sende lütfen ayarla canım ya..cumartesi sende gel hazır İstanbul'a gelmişken..

Sabahtan olursa herkese daha iyi uyar herhalde..Gün için yaptığınız planlarda bozulmaz..Karşıdan gelenlerde trafiğe takılmazlar..

Herkesi muhakkak bekliyorum kızlar.. İsmini atladığım yoktur inşallah varsada kusuruma bakmayın kafam çok fena :KK43:(
İnşallah cnm çok sağol..
gülşahla ferdayada bagirayim :KK70: gülşahhhhhhhh ferdaaaaaaaaaaaa lütfen ayarlayinnnnnnnnnn :KK70: bak aglarim diyorummmm :pp aglarsan agla be dicek biri görcem günümü :p
duydum kız dur bağırma,valla ben de çok istiyorum gelmeyi...
siz yazdıkca kendımı kotu hıssetım valla kızı beslıyemıyomuşum gıbı geldı
durunun buara hıc ıstahı yok buara
sabah 7de 150cc süt 1kasık bal 6tane bebe bıskuvısi
11edogru yagda yumurta veya ülkerın hazır kahvaltılıgını yıyo
aralarda elınde tuzlu kraker
2gıbı tarhana veya sebze baska agzına surmuyo
4gıbı danone
aksam geldıgımdede benı emıyor bızım yedıklerımızden tadıyo bıde salatalık yer yarım okadar
11gıbıde arı mamadan muhallebı yaparım sütle veya sade uyutuncada onu ıcırırım bıberonla :KK43::KK43::KK43::KK43:
benım kızın sadece tek faydalısı sut okadar baskada vıtamın olcak bısey agzına surmuyo
yarım dilimdende az ekmek içi kemırır bıde aksamları oda keyfı yerındeyse
bu yazdıklarımızdan baska hıcbıseyıde agzına sürmüyor pılav ve makarna yer oda 6corba kasıgını gecmezz
yok yaa öyle düşünme ama genelde vitaminli şeylere ağırlık ver cnm...
ohhhhh kızlar muhabbette bii ara çıktım anam bu vınn tek kötü yanı
nete girmediğinde çıkarman gerek ...çocuk kullanmayacaksınız
çıkarın kotanzdan yer dedi....

kızlar şimdi ben sizin yazdıklarınzı okudumda
gerçekten ben çocukları hiç beslemiyorum yaa
yani kof besliyorum sanrım...

ben mesela hiç ceviz vermiyormuyorum yaşdan önce ceviz verdim kabardılar doktor alerji yapar dedi..
kestim..şimdilerde vermiyorum.....
sonra balık yeni başladığı için daha henüz sezonu açmadım....
ama somon hiç vermedim sevmediğim için evede almam
şimdi kaynananın davul fırın var artık onda yapacağım
ama şunu sorayım bu çocuklar gece muhakak süt içiyolar
balık sonrası süt nasıl olacak
sonra ben evde yoğurt mayalamıyorum
normal yoğurt çok aç olmalılar ki yesinler yoksa pilavda bile ayırıyolar.....

ben danino veriyorum kızlar 8 aydan beridir gittiğim tüm doktorlarda sakıncalıdr kesinlikle verme dedi
ve bu kadar sakıncalı bişey nasıl bu kadar satılıyor....
tabiki evde yaptığımızla aynı değil
ama siz biöyle diyince bende acaba zehirmi veriyorum demek geldi içimden
benimkiler birkerede en az 3 en fazla 5 tane yiyolar....

ben kahvaltıda bisküvi ,yumurta,süt,bal,peynir koyuyorum

arada üzüm,şeftali ne varsa
öğlende mercimek ağrlıkl sebzeli etli çorba yapıyorum
ama o anda yapamazsam normal mercimek yada şehriye bezelye
bulgur vs.veriyorum

ciğer felan vermedim....alamam yapamam tiksiniyorum ama bu sene eşim verecek
kendisi çok seviyor....

bu sene nohut,kurufasulye vereceğim....

geri kalan her yemeği yiyolar ömer et seviyor ali ise tavuk...ama öle kocaman parçalar yemiyolar...

neyse ben bu kadar yapabiliyorum.......gezenti yaşantımızdan olsa gerek tam konstre olamıyorum sanırım.....

tubişiiiiiiiiimmmmmmmm kızz sabah kahvaltıya geleceğim...eşimle konuştum git dedi
heee şuda var o gün ikiz annelerinden bir arakdaşımın doğumgünü varmış
onlar eşi ile geldi ....bende gitmeliyim öğlen olacakmış sibelden erken çkacağım yani....

tubiş bana cevizliğibağdan 500 bin dedi..inş. kaybolmadan sabah 8 de çıkmak niyetim
siboş kızzzzzzzzzz kaçta gelelim ...aman kızlar 11 olmasın 11 deriz 12 anca toplaşırız....
sonra yedi kaçtı olacak......sibelciğim uykusuz kalacak ama erkenden buluşalım kuzular kalkıyorsa tabiii
cnm şu dadino olayına bişey söylemeden geçemicem..Gazetede tv de alkol ve sigaranında reklamı var ve kullananda çok insan var ama ikiside zararlı bunun gibi pek çok şey var ama ben en bilinenlerini söyledim sana..Ne kaybederki yemese,onunyerine başka bişey ver çıkar hayatından ama tabiki senin bileceğin bişey bişey diyemem ben sadece yaşanan ve çevremde olan bişeyi söylüyorum ...uzun uzadıya konuşulacak bi konu...bir araya gelince konuşuruz inşalalhh..
Valla sizin yazdıklarınızı okuyunca bende kendimi sorguladım.

Defne sabah uyanınca önce bi 150 cc mama içiyor. 1 saat sonra 1 domates ve 1 yumurta ile yapılmış menemeni 2 yada iştahına göre 3 dilim ekmek içi ile yiyor. Peyniri içine koyarsak anlıyor. Bi kaç sefer lor peynir vermiş kayınvalidem onu anlamamış. Ama normal peynir olursa yemiyor. Pınar beyaz alıp deneyeceğim yarın. Yumurtanın arkasından da 1-2 tatlı kaşığı reçel yada pekmez yiyor. Kahvaltımız bu kadar...

Kahvaltıdan sonra canı ne zaman isterse ya muz yiyor, ya danino yada muzlu muhallebi. Canı hangisini isterse buzdolabından onu gösteriyor yediriyoruz.

Öğlene evde ne çorba varsa. Çorba yoksa ne yemek varsa onu yiyor. Tarhana hastası. 3 tabak yediğini biliyorum :bbo:

Öğle yemeğinden sonra uykudan uyanınca 150 cc mama içiyor yine. Sonra sabahla öğle arası meyve, yoğurt yada muhallebinin hangisini yemediyse onu yiyor.

Akşama da evde ne varsa çorba, yemek, pilav. Azar azar hepsinden yediriyorum. Ama toplamda 1 tabak yemiş oluyor.

Yatarkende yine mama içiyor 150 cc kadar. Gece karnı acıkır çok ağlarsa sabaha karşı yine mama.

Normal yoğurdu pilavla olmadığı sürece yemiyor. Her türlü denedim. Doktor pudra şekeri bile koy dedi. Nasıl tatlandırırsam tatlandırayım yemiyor. O zaman danino verebilirsin dedi doktor. Günde 3-4 bazen 5 bile yiyor.

Balığı biz evde yapmıyoruz. Ancak bi yere gidip yersek yada kayınvalidem yaparsa yiyoruz. O yüzden Defne'de pek yiyemiyor. Aslında sevmiyorda zorla tıkıştırıyorum işte.

Sakatata gelince. Ben 15 günde bir kendimize dana ciğeri kızartırım. Defne'ye yağsız tavada yapınca yemiyor ama bize yaptığım unlu olanından 4-5 küçük parça yiyor.

Ama eli boş durmayı hiç sevmiyor. Anası gibi illa elinde bişeyler olucak. Kraker, meyve, hiç olmadı sakız istiyor.

Bizden böyle kızlar. Çok dikkatli ve özenli olamıyorum ama doktor bu beslenme şekli iyi diyor. İnşallah bünyeleri sağlam olur kuzularımızın a.s.
cnm niye sorguluyosunki defnede gayet güzel besleniyor,herkesin bir düzeni var yesinlerde vitaminli şeyleri gerisi boş...
Cevizi unutmuşum. Kahvaltısını karışım yaptığımda içine koyardım ama şimdi nasıl versem bilmiyorum :uhm: Siz nasıl veriyorsunuz kızlar :uhm:
cnm bizde hergün kuruyemiş olayı oluyor,bizde ezip veriyoruz ona hepsindende ççok seviyor..
Selam Iyı Akşamlar Kızlar,,,

Aaaa uzuldum valla neden herkes kendını eksık hıssettı bu beslenme olayında hemen hemen aynı yıyır ıste hepsı.Sımdı deyatlı yazıp bıtırıcem bu konuyu.Ben fazlamı abartıyorum oldum sımdı:)))

Sabah 1 dılım tam buğday ekmek ıcı,ıhlamur,bal yada pekmez,kaymak,tereyağ,cevız badem,yarım muz,yumurta,peynır(lor,kasar,labne,pınar beyaz donusumlu olarak)Muzu tek olarak sevmedığı ıcın arada kaynasın dıye ılave edıyorum.

Öğle corba yada yemek.Parcalı deıl blendırda deıl catalla ezıyorum.Haftada bır tavuk,balık,bırgun boş sebze,dığer gunler etlı corba(pirzola,kusbası ve kıyma seklınde)Tereyağ ve zeytınyağ karısımlı yapıyorum sureklı.Yazmıstım 10 gunde bır de sakatat.

Evde mayalanmıs yoğurt.Kucuk parcalar halınde meyva verıyorum akşam öğünune kadar.Malesef elıne alıp yemıyor.Elınde ekmek,cubuk kreker ve salatalık alıyor sıpa.

Akşam evde uygun corba yada yemek varsa onu verıyorum ama ayrı yaptığımda oluyor.Akşam oğününü az yıyor.Ama mutlaka besleyıcı ve vıtamını olan seyler yıyıyor.

Yatmadan önce muhallebı.Pırınc unu,buğday nısastası,ırmık karıstırıp sutle ve bır tane esmer sekerle hazırlıyorum.Gunluk az meyva yedıyse muhallebının ıcıne uzum suyu,seftalı puresı gıbı seyler katıyorum.

Gece 200-300 cc arası sut ıcırıyorum.Gece harıcı bıberon beslenmesı yapmıyorum kı dığer öğünler tamamlansın.Dr 500 cc gecme dıyor cunku.

Bunun harıcınde herhangı bır vıtamın ılac takvıyesı yapmıyorum.

Offff yaz yaz bıtmedı beee yedırınce az gelıyordu gözume dağ gıbı lıste varmıs meğer.Tam kase bıtırmıyoruz ama genelde yarımı bıraz gecınce doyuyor cunku.
süpersin cnm yaaa helal olsun sana valla..
Pınarcım cevızı sormussun muhallebı yada yoğurduna katsan yer belkı canım.Ama masallah hersey yıyıyormus kusum.

Esra ıyıyız saolasın canım saclarınıda gule gule kullan ama merak ettık bı görelım valla cemalını.

Tubaaaa bu nasıl gaza getırme kızzz valla gelmezsem ayıp olur.Hee esımde oğlak burcu bu arada:))

Off Bora cok öksurdu balgam cıkaramıyor 1 saatten berı sayfa yarım kaldı ne yazacağımı sasırdım valla.
cnm yaa nac diye bi ilaç var çok etkili dene derim, çok geçmiş olsun
Tubanın damarına bastık yazık yarın Serros kuşum sen kac en ıyısı evden.Ay tubıs Bora bugun 1 tane sıgara böreği yedı hemde ben parca parca verdım ağzına.Mılad ılan edebılırmıyım bu gunu acaba.
yaşasınnnn zemuszemus
Ayy hatun kahvaltı hatrıda bosatacak benı tutucak sımdı damarım dılle yıycem gelene kadar.Saka maka gelıcem ınsallah kız gercı görumcemde o hafta sonu sehır dısına gıdıyormus.Sımdıden gelırım denedım.Yoksa oldurur benı ben yokken gelme dıye.Ayy su sıpayla cesaret etsem yanlız gelırım belkıde.Bu sefer babannesı sen cık gez,uyu ben bakarım dıycek ama.Bora da onda durmuyor.Bırakmasam ıcım rahat etmıycek bırakmasam o kırılacak.En ıyısı benım koca oğlağı kandırmak.
oğlaklarda bi kolay kanarkii....kaydirigubbakcemile3

günaydın kızlar annem gelecek....yine sinirliyim .....
kaynana ekmek almaya gitti...geldi ben gece yemek yedim o tansiyonumu çıkardı dedi...
yeme dedim..öğlen yemeği yemiyorsun sonra ekemek alıp yiyorsun ilkindi saati sonrada
aksam az yiyorsun.... gecede kalkıp yemek yiyormuş...
ben diyor sabah erken kalkıyorum ya o zaman yemek yiyordum ondan böyle oldu o zaman kalkınca kahvaltın sen yap dedim...yaa daha ne kadar erken kalkmalıyım yaa ....nefret kat sayılarım çıkıyor..şimdide annemi bekliyoruz ...şaşıryorum yaa o kadar yemek yiyor sürekli ackıyor..birini bekleme ahlakı yok zaten sofrada...

tubacığım danino seviyolar....yediriyorum....

bu ara dışarı .çıktığımızdan fazla yiyolar mesela şeftali yedirdim bugün muz yedirdim...
çorbalarnı yediler...daninolar yendi....kendi kahvaltısı dışında bizlede yiyolar...

sonrada normal muhallebi tarifinin iki katını yapıyorum yeniyor...soframıza gelip salata suyu domates salatalık ve yemeklerden alıyolar....

kurabiye kek ,çıbıkkk kraker ne varsa yerler....

ama gece sütü alişten azaltmam gerek yaaaaaaaaaa 4+ bez yetmiyor gece için aliş 10650 gr ama bez yeterli değil çişşş kapasitemiz yüksek...bide benimkiler çok su içiyolar yaa sizdede varmı cokk cokk lar yaaaaaaaaa
selam birsen valla hanzadeninde son 3 gündür çiş dışına cıkıyor ama gece 300 ml süt içiyor bide yanında su tabi olacagı bu bende 5 e gecmeyi düşünüyorum ama bakalım
buarada serranin günlük sütü hiç 500 olmadi..taş catlasa 300 olur..ay şiştim valla..kim şu açtı bu yemek mevzusunu beeee..olan gene serraya olcak yarin :)))))) bu gidişte tıp tarihine gececem..ama nasil gecerim bilemicem..ya "katı gidalara gecmemiş cocuklara mucize formulu bulucam" deneye deneye yada "1.5 yaşina gelmiş hala katı gıda yemeyen türünün tek örnegi" olarak gecicem :)))) bakalim hangisi olcak :))))
kız gülmekten öldürdün beni hangissini alıntı yapayım bilemedim bırak cocugu yiyende büyüyor yemeyende valla benim teyzemin 2 ogluda 3 yasına kadar tane emediler teyzem hep kahvaltılarını canakta hazırlardı şimdi ikiside bombik gibi büyümese onlar büyümedi

Tubanın damarına bastık yazık yarın Serros kuşum sen kac en ıyısı evden.Ay tubıs Bora bugun 1 tane sıgara böreği yedı hemde ben parca parca verdım ağzına.Mılad ılan edebılırmıyım bu gunu acaba.
maşallah paşaya afiyet bal şeker olsun

kaynana ekmek almaya gitti...geldi ben gece yemek yedim o tansiyonumu çıkardı dedi...
yeme dedim..öğlen yemeği yemiyorsun sonra ekemek alıp yiyorsun ilkindi saati sonrada
ben diyor sabah erken kalkıyorum ya o zaman yemek yiyordum ondan böyle oldu o zaman kalkınca kahvaltın sen yap dedim...yaa daha ne kadar erken kalkmalıyım yaa ....nefret kat sayılarım çıkıyor..şimdide annemi bekliyoruz ...şaşıryorum yaa o kadar yemek yiyor sürekli ackıyor..birini bekleme ahlakı yok zaten sofrada...
aman su kaynana seni sinir ediyor belli ama valla he de gec cevap verdikce kadın manyaklasıyor bak annen geliyormus eşinde bu hafta evde tadını cıkar

günaydınlarrr
sabah 8 de kaktık kahvaltımızı yaptık ortalıgı topladık hanzadeyle oyndık
ben tam mutagı topladım makinaya attım
makinaya azcık domestos dökeyim dedim neyse döktüm o sırada bulasık makinası canavarı kızım koşa koşa geldi makinaya yapıştı tabi kapagı acık sonra eline domestos bulaştı bende yapma iye bagırmama kalmadı elini hoooppp üstüne mis gibi güzelim pembe t-shirt bembeyaz oldu
bende sinirlendim tabi neyse elini yıkadık şimdi uyuttum
off bu kızla bas edemiyorum yaa arkasını toplamaktan normal iş yapamıyorum

neyse geceyim bu konuyu dün yazacaktım gene bakıma girmiş site maşallah
arkadasım aradı dün hamile 37. haftadaydı doguma giriyorum nuran dua et diye sezaryen olucak şeker hastası kendi neyse bende hemen kalktım erik hoşafı yaptım hem sütü gelir hemde kabız olmasın diye neyse hanzde uyandı gidelim hastaneye dedik eşim geldi arabaya bi indik babam ve kardeşim gelmiş hanzade onları görünce bizi bıraktı bay bay yatı onlarla gitti şok oldum neyse bizde eşimle hastaneye gittik arkadasım ameliyattan cıkalı yarım saat olmus daha kendinde degildi bebekte yoktu yanında megersem yogun bakıma almıslar bebgi maşallah 4 kilo dogmus ama sürekli şekeri düşüyormus yavrum benim anneden sanırım dogustan şeker hastalı dogdu
neyse bebegi cam arkasından gördüm maşalla topac gibi dedim heralde 40 hafta dogursa 5 kilo rahat dogururdu
neyse eve gldim gec vakit gene gidelim hastaneye dedik kısmet olmadı şimdi arıyorum acan ok hastaneden cıktılarmı bilmiyorum da kıza sölememişlermiş sekeri düştügünü
inşallah iyi olur
neyse bugun öğleden sonra eşim gelcek azcık dolaşcaz dünden yaptıgım ama annemlerde oldugumuz için yiyemedigimiz ıspanak yemegim var dolaşmadan gelincede onu yeriz hazır yani
hadi öpt

kızlar slm
ben 2009 nisan annesiyim
bir gözatayım dedim:)
beslenme konusunda kendinize haksızlık etmeyin
oğlum okadar iştahsız bir çocuk ki bu saate kadar ağzına hiç birşey koymadı:KK43:
yemesi gereken gıdaların hiçbirini tüketmek istemiyor
çok şükür sağlığı yerinde dr.umuz yapısı bu dedi
ama içimiz rahat etsin diye ist.da bir dr.a yönlendirdi
sizin bebeklerinize maşallah diyorum ve benim durumumu örn.vererek üzülmeyin diyorum

maşallah herkez cumartesi gemesinemi gitttttiiiii
buralar boş kalmısss

kimseler yokmuş ama ben raporumu verip kaçayım:))
okulda durumlar hala karışık. güç bela bir sınıf ayarladılar benim için. kütüphaneyi kapatıp sınıf yapıyolar ama sınıf demeye bin şahit ister!! yanyana 2 sıra sığmaz, o kadar!! tek iyi yanı, normal bi sınıf olsaydı 40 civarı öğrencim olacaktı, buraya sığmayacağı için 25 filan olacak heralde. bu arada bu yıl 1. sınıfları okutuyorum kızlar, benden umudu kesin:KK43:( komşularıma da dedim,daha beni göremezsiniz:))
kırtasiyeciler bir sürü örnek set getirmiş okuma yazma için. onların cd'lerini izliyordum pc'de. Kaan gülmekten öldürdü kızlar yaa:)) cd'de harfleri öğretiyor, "e" diyor bizimki de ardından "e" diyor:)) sonra bide kahkaha atıyor:))) "a" diyor cd'deki kız, ardından Kaan!! :)) bu gidişle okumayı benim öğrencilerden daha çabuk sökecek kuzum:))
yemek mevzusu açılmış hatta kapanmış bile:)) çok şükür bugünlerde biraz yemeye başladı benim iştahsız tosbağa:)) öğlen uykusu uzun olunca düzensiz oluyor yememiz ama; vitamin, protein, karbonhidrat dengelemeye çalışıyorum. dün akşam 1 tane karnıyarık, yanında pilav ve cacık yedi ve ben hala şokk içerisindeyim!!! doktor kansızlıktan dolayı hergün kırmızı et ver dedi,pilavını yayla çorbasını bile kıymalı yapıyorum.önce yemedi ama artık alıştı.
siboşta toplanıyormuş hatunlar, bizi de anarsınız artık:))
öpüyorum hepinizi. iyi geceler.

hayırlı akşamlar....
ayy sizi dikizlemeyede gelmiyor he hemen enseliyorsunuz :))

son günlerde nedeni olmayan baya yoğun,yorgun,uykusuz günler geçiriyorum...

geçmişe çok bakamadım af ola...

buluşmadan haberim var sadace NASİP diyebiliyorum şimdilik...

yemek konusu açılmış....bize hiç dokunmayın valla halimizden pek memnunuz ..benim küçük bebeğim hala 8 aylık :) kardeşleriyle aynı öğünleri yemekte bu durumdanda hiçte şikayetçi değil cimcime..
ama bana sorcak olursanız...nerdeyse sırf kendimi sınamak için yeni bir bebek yapmayı düşünüyorum..acaba bende mi var bir yanlış diye....herneyse anlatacak okadar cok şey varki aslında bu konuda hiç çenemi açmıyım sabaha kadar anlatsam bitmez ..

ayşecim 1.sınıfları okutacakmışsın hadi gazan mubarek olsun :)) yakışıklımada afiyet olsun..maşAllah açılmış iştahı aşmış kendini :))
anneside öğretmen olunca doğaldır onun erken okumayı sökmesi tabi :))

Birsencim kayganayla yaşamaya mahkum edilmişsin yine :)))) Allah sabır versin hijyen abla :)))

Nurancım nöbeti ben devir aldım bu gece nöbetçiyim :))

Nurtenim kuzumun iyi olmasına sevindim Allah tekrar hastalık vermesin :KK43:

Pınarcım cevizi Defnoş'a ufak parcalar halinde versen sade yemez mi acaba ??

Gülhancım İstanbula geliyormuşsun..buluşmaya gidemezsen bile bana uğra mutlaka beklerim ...

Esen cnm nezamandır aklımdaydın bugunde arıyacaktım seni kısmet olmadı..yarın ararım inşAllah...

Ferda senle küsüm ''koç aldım kurban kestirdim kaç tane takvim bitirdim hani geleceğin yokkk'' diye bir türkü var sana hitap ediyorum onu :p

Gülşahcım face dende yazdım ama birde burdan yazayım Allah sağ sağlım kavuştursun kardeşinle sizi hayırlı teskereler inşAllah...

Siboş büyük gün yaklaşıyor hee kendini hazır hissediyormusun :)))

yukarda geçmişe bakamadım dedim ama yine dayanamadım döndüm :))ayy valla döne döne bu kadar geriye dönebildim atladığım kimse varsa kusuruma bakmayın lütfen hepinizi ve kuzularını cok öpüyorummmm

Birsencim ben galiba biyerde kaçırdım sen artık kayınvalidendemi kalıyorsun,yani bi ara oraya geçeceğini biliyordumda o günlermi gelip çattı diye soruyorum.Eğer öyleyse Allah sabır versin değişik bi bayan anladığım kadarıyla cidden işin zormuş....

günaydınlarrr
sabah 8 de kaktık kahvaltımızı yaptık ortalıgı topladık hanzadeyle oyndık
ben tam mutagı topladım makinaya attım
makinaya azcık domestos dökeyim dedim neyse döktüm o sırada bulasık makinası canavarı kızım koşa koşa geldi makinaya yapıştı tabi kapagı acık sonra eline domestos bulaştı bende yapma iye bagırmama kalmadı elini hoooppp üstüne mis gibi güzelim pembe t-shirt bembeyaz oldu
bende sinirlendim tabi neyse elini yıkadık şimdi uyuttum
off bu kızla bas edemiyorum yaa arkasını toplamaktan normal iş yapamıyorum

neyse geceyim bu konuyu dün yazacaktım gene bakıma girmiş site maşallah
arkadasım aradı dün hamile 37. haftadaydı doguma giriyorum nuran dua et diye sezaryen olucak şeker hastası kendi neyse bende hemen kalktım erik hoşafı yaptım hem sütü gelir hemde kabız olmasın diye neyse hanzde uyandı gidelim hastaneye dedik eşim geldi arabaya bi indik babam ve kardeşim gelmiş hanzade onları görünce bizi bıraktı bay bay yatı onlarla gitti şok oldum neyse bizde eşimle hastaneye gittik arkadasım ameliyattan cıkalı yarım saat olmus daha kendinde degildi bebekte yoktu yanında megersem yogun bakıma almıslar bebgi maşallah 4 kilo dogmus ama sürekli şekeri düşüyormus yavrum benim anneden sanırım dogustan şeker hastalı dogdu
neyse bebegi cam arkasından gördüm maşalla topac gibi dedim heralde 40 hafta dogursa 5 kilo rahat dogururdu
neyse eve gldim gec vakit gene gidelim hastaneye dedik kısmet olmadı şimdi arıyorum acan ok hastaneden cıktılarmı bilmiyorum da kıza sölememişlermiş sekeri düştügünü
inşallah iyi olur
neyse bugun öğleden sonra eşim gelcek azcık dolaşcaz dünden yaptıgım ama annemlerde oldugumuz için yiyemedigimiz ıspanak yemegim var dolaşmadan gelincede onu yeriz hazır yani
hadi öpt

Canım arkadaşın sağlıkla büyütsün bebeğini inşalalh şeker çıkmaz ondada yoksa zor olur cidden...
Hanzadeyede bravo valla dağhan gibi bulaşık makinesini boş bırakmıyo desene,valla hepimiz aynıyız güzelim,evde oyuncak yerine,elektrik süpürgesi,saç kurutma makinesi,pc,ütü,Şarjlı süpürge hep onlarla oynanıyor,ben anlamadım gitti...akannehir...
okulda durumlar hala karışık. güç bela bir sınıf ayarladılar benim için. kütüphaneyi kapatıp sınıf yapıyolar ama sınıf demeye bin şahit ister!! yanyana 2 sıra sığmaz, o kadar!! tek iyi yanı, normal bi sınıf olsaydı 40 civarı öğrencim olacaktı, buraya sığmayacağı için 25 filan olacak heralde. bu arada bu yıl 1. sınıfları okutuyorum kızlar, benden umudu kesin:KK43:( komşularıma da dedim,daha beni göremezsiniz:))
kırtasiyeciler bir sürü örnek set getirmiş okuma yazma için. onların cd'lerini izliyordum pc'de. Kaan gülmekten öldürdü kızlar yaa:)) cd'de harfleri öğretiyor, "e" diyor bizimki de ardından "e" diyor:)) sonra bide kahkaha atıyor:))) "a" diyor cd'deki kız, ardından Kaan!! :)) bu gidişle okumayı benim öğrencilerden daha çabuk sökecek kuzum:))
yemek mevzusu açılmış hatta kapanmış bile:)) çok şükür bugünlerde biraz yemeye başladı benim iştahsız tosbağa:)) öğlen uykusu uzun olunca düzensiz oluyor yememiz ama; vitamin, protein, karbonhidrat dengelemeye çalışıyorum. dün akşam 1 tane karnıyarık, yanında pilav ve cacık yedi ve ben hala şokk içerisindeyim!!! doktor kansızlıktan dolayı hergün kırmızı et ver dedi,pilavını yayla çorbasını bile kıymalı yapıyorum.önce yemedi ama artık alıştı.
Sevindim cnm bak seninde sınıfın var artık,hadee kolay gelsin zordur heralde 1.sınıfları okutmak,ama özletme kendinii fazla tamammı???
hayırlı akşamlar....

yemek konusu açılmış....bize hiç dokunmayın valla halimizden pek memnunuz ..benim küçük bebeğim hala 8 aylık :) kardeşleriyle aynı öğünleri yemekte bu durumdanda hiçte şikayetçi değil cimcime..
ama bana sorcak olursanız...nerdeyse sırf kendimi sınamak için yeni bir bebek yapmayı düşünüyorum..acaba bende mi var bir yanlış diye....herneyse anlatacak okadar cok şey varki aslında bu konuda hiç çenemi açmıyım sabaha kadar anlatsam bitmez ..

Hiç yakışıyomu sana dikizlemek hayatım,aaa gel aramızaa olmaz ama çok özletiyosun sende,gezmekten fırsat yok dimi ama...:KK1: Kız yapsana bitane daha sende ne güzel olur..yakışır sana kaydirigubbakcemile3 Gazelcim akıllı nasılsa üzmez seni...yerimseniben
ayşecim 1.sınıfları okutacakmışsın hadi gazan mubarek olsun :)) yakışıklımada afiyet olsun..maşAllah açılmış iştahı aşmış kendini :))
anneside öğretmen olunca doğaldır onun erken okumayı sökmesi tabi :))

Birsencim kayganayla yaşamaya mahkum edilmişsin yine :)))) Allah sabır versin hijyen abla :)))

Nurancım nöbeti ben devir aldım bu gece nöbetçiyim :))

Nurtenim kuzumun iyi olmasına sevindim Allah tekrar hastalık vermesin :KK43:

Pınarcım cevizi Defnoş'a ufak parcalar halinde versen sade yemez mi acaba ??

Gülhancım İstanbula geliyormuşsun..buluşmaya gidemezsen bile bana uğra mutlaka beklerim ...

Esen cnm nezamandır aklımdaydın bugunde arıyacaktım seni kısmet olmadı..yarın ararım inşAllah...

Ferda senle küsüm ''koç aldım kurban kestirdim kaç tane takvim bitirdim hani geleceğin yokkk'' diye bir türkü var sana hitap ediyorum onu :p

Gülşahcım face dende yazdım ama birde burdan yazayım Allah sağ sağlım kavuştursun kardeşinle sizi hayırlı teskereler inşAllah...

Siboş büyük gün yaklaşıyor hee kendini hazır hissediyormusun :)))

yukarda geçmişe bakamadım dedim ama yine dayanamadım döndüm :))ayy valla döne döne bu kadar geriye dönebildim atladığım kimse varsa kusuruma bakmayın lütfen hepinizi ve kuzularını cok öpüyorummmm

Ayyy hangi türküyü söylesen haklısın ,hatta gelmezsen gelme gelmezsen gelme gelmezsen gelme...diye bi türküzü varya ibonun onu bile söyleyebilirsin.Yok gülüm nasip olmadı valla..Hattta bugün yine o taraftaydık ama malum kız kardeşimin eşini yolcu ettik atatürk havalimanından şimdi nasıl geliyim onlaral..Ama kulakklarını çınlattım ..Anıllada konuştuk inşallahçocuklar 2.yaşına gelmeden görüşücez...SÖZ a.s. vereliniortak

hayirli cumalar ve günaydin kizlar a.s.

nurtencim maşaAllah gayet iyi besliyormussun kuzuyu..yanliş okumadiysam demir ilacini kahvaltiyla veriyormussun..kahvaltidaki bütün kalsiyumu öldürür..bide meyveyle vermeyi dene..hem kahvaltidaki kalsiyumdan olmassin,hem meyveyle daha iyi emilir demir..bide kan testini yenilemeyi dene..bukadar yemege ne diye bukadar hasta oluyor bu kuzu ya..ama bence dedigim gibi o ilk hastaliği tam atamadiği için böyle tekrarlandi..ay neyseki geçmiş gitmiş..inşaAllah bi daha hasta olmaz kuzucummm :)

oyy kizcem uyandi..gidip kahvalti yaptirayim ona :) sonra sporumu yapayim,duşumu alayim,yasin okuyayim..inşaAllah gelirim gene :)
canım yalnış okumuşsun demir ilacını meyveyle beraber veriyorum zaten şu ilaç olmasa meyvede asla bu kadar istikrarlı olamazdım meyve öğünü tam doyurmadıgı gibi bide iştahını tıkıyodu oyüzsen atlıyordum ama ilaç olunca daha başka türlüsü içime sinmiyor öğün gibi yapıyoruz meyveyide içine cevizdi,bademdi bebe bis. falan katıyorum aradada ilacını veriyorum doyurucu ve besleyici oluyo..
şu kan testini yenileicezde çapada yaptırmak istiyorum özeller malum hep yalnış çıkıyo randevu alabilsem hemen gidicez ama hep dolu diyo..
incihan;15198070]Günaydın Kızlar...

Nurten valla genelde aynı sekılde gıdıyoruz canım.Sadece Bora yoğurt sevdığı ıcın ben gun asırı mayalıyorum.Bırde badem verıyorum cevızle mutlaka.Sakatat konusuna gelınce ayda 2 kez pişiriyorum.Ya dana cıgerı yada böbrek.Boranın doktoru aksatmadan ver dıyor bunları.Haftayada dalak denıycem bakalım.Bırde pazar gunu genelde mısır unuyla somon yıyor.Muhallebıyıde bır kavanoza pırıncunu,buğday nısastası ve ırmık karıstırdım.Sutunun ıcıne 2 kasık atıyorum.Hazır gıda nerdeyse hıç tuketmıyor Bora.Danıno tarzı seylerı zaten sevmem.Ama Ferda gecen gun bısey soyledı ıyıce nefret etım.8 yasında adet olmus bı tanıdığı ve Doktor bu tarz gıdalarda olduğunu soylemıs.

Hamburgerde orayı bılmıyorum bak.Insallah bı denk getırırsek yerız kız.Nede olsa zayıfız ıkımızde.:)))
canım ya yoğurt sevmesi çok iyi maş. yesin oğluş. bide senin şu balık gününe bayılıyorum valla ben balık uzun zamandır vermedim sen balığı mısır ununa bulayıp kızarıyomusun? ben çorba yapmıştım bidefa ama pek severek içmedi..
bugun ciğer yaptım kafadan uyduruk bi corba haline getirdim 1 kase içti kuşum
:)))

incihan günaydın canım sana iyi keyifler
valla sen ve nurten anlatınca yeme işini ben kendimi üvey anne gibi hissettim
ben hanzadeye sabah yumurta peynir süt veriyorum isterse bazen ekmekle yiyor yoksa düz veriyorum
uyurken pınarın devam sütü
uyanınca corba yogurt 1 saat gecince meyve yada sütasın taneli meyve yogurtlarından sonra akşam yemegi yatarkende muhallebi

sakadat vermedim hiç balıkta su altın balık varya ondan vericem yerse bi denedim yemedi

danino hakknda bende iyi şeyler duymadım yani genel olarak danone markası hakkında onun için ben hanzadeye yörsan büyüdüm yada büyümix falan veriyorum aklında bulunsun

şimdi sizin anlattıklarınızla benim kızımın yediği hiç uygunsuz kendimi kötü hissettşm yav
haa buarada ama hanzade eline bişi verildimi cok güzel yer muz patates kızartma hamburger ceşitli meyveler ekmek poaca falan
valla durum bu dogrumu bilmem
canım ya kahvaltısna daha fazla özen göster bence kesinlikle ekmek katmalısın doyurucu olsun bide ben hazır kahvaltılıkta ekliyorum daha lezzetli oluyor iştahla yesin ne o öyle peynir süt yumurta sen hiç denedinmi ne kötü oluyo tadı???
Selam arkadaslar..

İşlerim çok yoğun olduğu için ne geçmişi okuyabiliyorum ne de burda aktif olabiliyorum :KK43:(

Kızlar sanırım kimse davetimi üstüne almadı. :KK70: 25 eylül cumartesi muhakkak gelebilen herkesi bekliyorum..

Birsen,Pınar,Tuba şu ana kadar kesin gelecekler inşallah..

Ferda,Gülşah,Esra,Hülya,Nurten,Esen sizlerde lütfen ayarlayın kızlar yaa..Uzun zamandır görüşemedik topluca..Güzel bigün geçirelim hep birlikte..

Gülhan sende lütfen ayarla canım ya..cumartesi sende gel hazır İstanbul'a gelmişken..

Sabahtan olursa herkese daha iyi uyar herhalde..Gün için yaptığınız planlarda bozulmaz..Karşıdan gelenlerde trafiğe takılmazlar..

Herkesi muhakkak bekliyorum kızlar.. İsmini atladığım yoktur inşallah varsada kusuruma bakmayın kafam çok fena :KK43:(
canım inş. ya gelirsem kesin defneyi getirmeyecegim benimki yola gelemiyo :)
kiz senin kayinvalideye he diyip geçmek en iyisi :KK70: sen bence yemek işini tamamen ele al :KK70: buarada hala sormadinmi eşine kahvalti işini?? ay cok iyi olur kahvalti olsa ya..ozaman karamürsele gitsekte gelirimmmm :) ay burnumun dibine kadar gelmişken sizi görmeden olmazzzz yaaaa :KK43:((

ben serraya hiç sakatat vermedim valla..pişiremem de valla..ama beyin vermeyi denicem..onuda anneme postalicam..ama ciger felan yok yaa..ette daha fazla demir var..et yesin daha iyi :)) anasida rahat rahat yapsin dimi ama :KK70:DD

ay balikta ne zamandir vermedim..nasilsa hergün ceviz yiyor diye..ay bu arada serranın 8-9aylik bi videosunu gördüm kayinvalidem cekmiş..salataya ekmek batiriyorum,pilav veriyorum,balik veriyorum o 2dişle cigneyip yutuyormus danacik :KK43:(( şimdi nerdeee yicek..

8 yaşinda reglmi olmus oyyyyy :KK43:( bende haberlerde okumustum abd de 3 yaşinda bi kiz regl olmustu..hormonlu gidaninda etkisi büyükmüş..Allah korusun ya..direk yiyeceklerle alakadar degildir bence..ama büyük bi etkisi oldugu kesin..

ay evet yaaaa..bulusmusken hep beraber olalimmmm

esennnnnnnn hülyaaaaaaaa nurtennnnnnn gülhannnnnnnn ayarlayin yaaaa :KK43: bak aglarim susturamassiniz 2 hafta :pp
tubiş beyin demişsin beyin yedirmenin bi faydası yok diye okudum karaciğer daha faydalıymış beyin ne faydasını biliyon sen bakım??
kız ben seni bir gece ansızın bi ararım susturum alimAllah :)))
siz yazdıkca kendımı kotu hıssetım valla kızı beslıyemıyomuşum gıbı geldı
durunun buara hıc ıstahı yok buara
sabah 7de 150cc süt 1kasık bal 6tane bebe bıskuvısi
11edogru yagda yumurta veya ülkerın hazır kahvaltılıgını yıyo
aralarda elınde tuzlu kraker
2gıbı tarhana veya sebze baska agzına surmuyo
4gıbı danone
aksam geldıgımdede benı emıyor bızım yedıklerımızden tadıyo bıde salatalık yer yarım okadar
11gıbıde arı mamadan muhallebı yaparım sütle veya sade uyutuncada onu ıcırırım bıberonla :KK43::KK43::KK43::KK43:
benım kızın sadece tek faydalısı sut okadar baskada vıtamın olcak bısey agzına surmuyo
yarım dilimdende az ekmek içi kemırır bıde aksamları oda keyfı yerındeyse
bu yazdıklarımızdan baska hıcbıseyıde agzına sürmüyor pılav ve makarna yer oda 6corba kasıgını gecmezz
canım ya eline bişiler alıp yemesi çok güzel inanki o daha çok yararmış annme hep öyle der :) aslında öğünler iyide sen gelene kadar bide meyve yese şeftali ve muzun içine bebe bis. ve ceviz katsın çok leziz oluyo kesin sever şu daninoları verme ya..
ohhhhh kızlar muhabbette bii ara çıktım anam bu vınn tek kötü yanı
nete girmediğinde çıkarman gerek ...çocuk kullanmayacaksınız
çıkarın kotanzdan yer dedi....

kızlar şimdi ben sizin yazdıklarınzı okudumda
gerçekten ben çocukları hiç beslemiyorum yaa
yani kof besliyorum sanrım...

ben mesela hiç ceviz vermiyormuyorum yaşdan önce ceviz verdim kabardılar doktor alerji yapar dedi..
kestim..şimdilerde vermiyorum.....
sonra balık yeni başladığı için daha henüz sezonu açmadım....
ama somon hiç vermedim sevmediğim için evede almam
şimdi kaynananın davul fırın var artık onda yapacağım
ama şunu sorayım bu çocuklar gece muhakak süt içiyolar
balık sonrası süt nasıl olacak
sonra ben evde yoğurt mayalamıyorum
normal yoğurt çok aç olmalılar ki yesinler yoksa pilavda bile ayırıyolar.....

ben danino veriyorum kızlar 8 aydan beridir gittiğim tüm doktorlarda sakıncalıdr kesinlikle verme dedi
ve bu kadar sakıncalı bişey nasıl bu kadar satılıyor....
tabiki evde yaptığımızla aynı değil
ama siz biöyle diyince bende acaba zehirmi veriyorum demek geldi içimden
benimkiler birkerede en az 3 en fazla 5 tane yiyolar....

ben kahvaltıda bisküvi ,yumurta,süt,bal,peynir koyuyorum

arada üzüm,şeftali ne varsa
öğlende mercimek ağrlıkl sebzeli etli çorba yapıyorum
ama o anda yapamazsam normal mercimek yada şehriye bezelye
bulgur vs.veriyorum

ciğer felan vermedim....alamam yapamam tiksiniyorum ama bu sene eşim verecek
kendisi çok seviyor....

bu sene nohut,kurufasulye vereceğim....

geri kalan her yemeği yiyolar ömer et seviyor ali ise tavuk...ama öle kocaman parçalar yemiyolar...

neyse ben bu kadar yapabiliyorum.......gezenti yaşantımızdan olsa gerek tam konstre olamıyorum sanırım.....

tubişiiiiiiiiimmmmmmmm kızz sabah kahvaltıya geleceğim...eşimle konuştum git dedi
heee şuda var o gün ikiz annelerinden bir arakdaşımın doğumgünü varmış
onlar eşi ile geldi ....bende gitmeliyim öğlen olacakmış sibelden erken çkacağım yani....

tubiş bana cevizliğibağdan 500 bin dedi..inş. kaybolmadan sabah 8 de çıkmak niyetim
siboş kızzzzzzzzzz kaçta gelelim ...aman kızlar 11 olmasın 11 deriz 12 anca toplaşırız....
sonra yedi kaçtı olacak......sibelciğim uykusuz kalacak ama erkenden buluşalım kuzular kalkıyorsa tabiii
kız sen şu gece süt içerken içine bebe bis. veya kaşık maması katsan daha besleyici olur nasıl olsa biberaonda yiyorlar sade verme bence.. bide 4+ prima çok sızdırıyo sen hagiz yada canbebe al en iyisi onlar..
sen şimdi otobüslemi gidicen tek vesaitmi oluyomuş? haberleşelim senle gelmeye niyetim var annm bakarım defneye sen git dedi :)
Valla sizin yazdıklarınızı okuyunca bende kendimi sorguladım.

Defne sabah uyanınca önce bi 150 cc mama içiyor. 1 saat sonra 1 domates ve 1 yumurta ile yapılmış menemeni 2 yada iştahına göre 3 dilim ekmek içi ile yiyor. Peyniri içine koyarsak anlıyor. Bi kaç sefer lor peynir vermiş kayınvalidem onu anlamamış. Ama normal peynir olursa yemiyor. Pınar beyaz alıp deneyeceğim yarın. Yumurtanın arkasından da 1-2 tatlı kaşığı reçel yada pekmez yiyor. Kahvaltımız bu kadar...

Kahvaltıdan sonra canı ne zaman isterse ya muz yiyor, ya danino yada muzlu muhallebi. Canı hangisini isterse buzdolabından onu gösteriyor yediriyoruz.

Öğlene evde ne çorba varsa. Çorba yoksa ne yemek varsa onu yiyor. Tarhana hastası. 3 tabak yediğini biliyorum :bbo:

Öğle yemeğinden sonra uykudan uyanınca 150 cc mama içiyor yine. Sonra sabahla öğle arası meyve, yoğurt yada muhallebinin hangisini yemediyse onu yiyor.

Akşama da evde ne varsa çorba, yemek, pilav. Azar azar hepsinden yediriyorum. Ama toplamda 1 tabak yemiş oluyor.

Yatarkende yine mama içiyor 150 cc kadar. Gece karnı acıkır çok ağlarsa sabaha karşı yine mama.

Normal yoğurdu pilavla olmadığı sürece yemiyor. Her türlü denedim. Doktor pudra şekeri bile koy dedi. Nasıl tatlandırırsam tatlandırayım yemiyor. O zaman danino verebilirsin dedi doktor. Günde 3-4 bazen 5 bile yiyor.

Balığı biz evde yapmıyoruz. Ancak bi yere gidip yersek yada kayınvalidem yaparsa yiyoruz. O yüzden Defne'de pek yiyemiyor. Aslında sevmiyorda zorla tıkıştırıyorum işte.

Sakatata gelince. Ben 15 günde bir kendimize dana ciğeri kızartırım. Defne'ye yağsız tavada yapınca yemiyor ama bize yaptığım unlu olanından 4-5 küçük parça yiyor.

Ama eli boş durmayı hiç sevmiyor. Anası gibi illa elinde bişeyler olucak. Kraker, meyve, hiç olmadı sakız istiyor.

Bizden böyle kızlar. Çok dikkatli ve özenli olamıyorum ama doktor bu beslenme şekli iyi diyor. İnşallah bünyeleri sağlam olur kuzularımızın a.s.
canım gayette süpermiş ne istese onu yesin :) yarasın kuzuma :)
Cevizi unutmuşum. Kahvaltısını karışım yaptığımda içine koyardım ama şimdi nasıl versem bilmiyorum :uhm: Siz nasıl veriyorsunuz kızlar :uhm:
meyveyle ver canım ben rondoya vuruyorum güzel oluyo..
Selam Iyı Akşamlar Kızlar,,,

Aaaa uzuldum valla neden herkes kendını eksık hıssettı bu beslenme olayında hemen hemen aynı yıyır ıste hepsı.Sımdı deyatlı yazıp bıtırıcem bu konuyu.Ben fazlamı abartıyorum oldum sımdı:)))

Sabah 1 dılım tam buğday ekmek ıcı,ıhlamur,bal yada pekmez,kaymak,tereyağ,cevız badem,yarım muz,yumurta,peynır(lor,kasar,labne,pınar beyaz donusumlu olarak)Muzu tek olarak sevmedığı ıcın arada kaynasın dıye ılave edıyorum.

Öğle corba yada yemek.Parcalı deıl blendırda deıl catalla ezıyorum.Haftada bır tavuk,balık,bırgun boş sebze,dığer gunler etlı corba(pirzola,kusbası ve kıyma seklınde)Tereyağ ve zeytınyağ karısımlı yapıyorum sureklı.Yazmıstım 10 gunde bır de sakatat.

Evde mayalanmıs yoğurt.Kucuk parcalar halınde meyva verıyorum akşam öğünune kadar.Malesef elıne alıp yemıyor.Elınde ekmek,cubuk kreker ve salatalık alıyor sıpa.

Akşam evde uygun corba yada yemek varsa onu verıyorum ama ayrı yaptığımda oluyor.Akşam oğününü az yıyor.Ama mutlaka besleyıcı ve vıtamını olan seyler yıyıyor.

Yatmadan önce muhallebı.Pırınc unu,buğday nısastası,ırmık karıstırıp sutle ve bır tane esmer sekerle hazırlıyorum.Gunluk az meyva yedıyse muhallebının ıcıne uzum suyu,seftalı puresı gıbı seyler katıyorum.

Gece 200-300 cc arası sut ıcırıyorum.Gece harıcı bıberon beslenmesı yapmıyorum kı dığer öğünler tamamlansın.Dr 500 cc gecme dıyor cunku.

Bunun harıcınde herhangı bır vıtamın ılac takvıyesı yapmıyorum.

Offff yaz yaz bıtmedı beee yedırınce az gelıyordu gözume dağ gıbı lıste varmıs meğer.Tam kase bıtırmıyoruz ama genelde yarımı bıraz gecınce doyuyor cunku.
maş. borama daha ne olsun gayet güzel benim bi eksiğim balık ve yoğurt gibi gözüküyo :KK43:
he he sizin yeme düzenleriniz okudumda utandim valla he :) biz söylemesi ayip hala 8 aylik gibi yiyoruz :KK70: bakmayin 17aylik olduguna, o aslinda 8 aylik diyesim geliyor bazen :KK70:

sabah 6da kalkarsa 150-180cc ballı süt (bazen 8de kalkiyor,ozaman süt içirmiyorum,ögünler sarkiyor cünkü)
8-9 arasi kahvalti: süt+tereyag+1kibritkutusu yagli beyaz peynir+1ceviz rendesi+1yumurta+8-9 bebe biskuvisi karişimi..cok sukur kahvaltiyi pütürlü ve kati yiyor,catalla eziyorum yani uzun zamandir..ama tek tek asla agzina sürmüyor hala :*

12-13 gibi meyve + demir surubu karişimi..o da hemen hemen bi tabak oluyor..

14-15 gibi etli yada tavuklu tuba corbalarindan yiyor :KK70: şuana kadar bi yere bakip yaptigim corba olmadi hiç..kafama ne eserse koyuyorum..ama artik önce kiymayi yada tavuğu haslayip blenderdan geciriyorum sebzelerle bakliyatlarla..sonra onlari romdodan gecirip sehriye atiyorum içine..katilaşiyor böylece..sehriyeyi yiyor ama agzina kiyma yada tavuk geldiginde bögürüyor :S

17-18 gibi eger uyumadiysa yada iştahi yerindeyse ballı yada sekerli yogurt (haftada 2kerede 3tane smart yiyor) 1-2 kere makarnali yedirdim..yedi..ama son yedirdigimde kustu cok fena..oyuzden tirsiyorum bu ara..

aksamda aptamil muhallebi yiyor..yada pirinç unu+tereyag+seker+sütten ben yapiyorum..

gece artik hiçbişey içmiyor..zaten emerkende gece pek emmek istemezdi..huyu böyle cocugun..biara gecede 100-150cc süt veriyordum..ama artik asla almiyor..agliyor hemen..

böyle işte..benim kiz hala katı bişey yiyemiyor..yemiyor..ben biraktim artik tamamen denemeyi..eline bişeyler veriyorum gün içinde..yaliyor..buda bi gelişme benim için..hemen atardi..hatta pütürlü ve kıvamlı yemeside büyük gelişme..eskiden onuda yemezdi sıpa..hele islak şeylerden resmen tiksiniyor..meyve yada salatalik gibi şeylere asla elini sürmüyor..oyyy oyyyy gece gece sinirlerim zipladi gene..bakalim ne zaman baslicaz biz yemeklere..
aaa serra gece süt içmiyoru ben içiyor biliyordum kötü olmuş be.. kaç saat açmı kalıyor kuzum ya ? defnede acıktım diye uyanmıyor bıraksam oda sabaha kadr uyanmaz ama ben hem kendim yatarken veriyorum bide sabah 6-7-8 gibi kalkıp veriyorum günde 500 bizde bulmuyoruz benimki en fazla 120lik içiyor..
buarada serranin günlük sütü hiç 500 olmadi..taş catlasa 300 olur..ay şiştim valla..kim şu açtı bu yemek mevzusunu beeee..olan gene serraya olcak yarin :)))))) bu gidişte tıp tarihine gececem..ama nasil gecerim bilemicem..ya "katı gidalara gecmemiş cocuklara mucize formulu bulucam" deneye deneye yada "1.5 yaşina gelmiş hala katı gıda yemeyen türünün tek örnegi" olarak gecicem :)))) bakalim hangisi olcak :))))
bence kesin formulü bulacaksın beklliyorum senden :)
kızlar slm
ben 2009 nisan annesiyim
bir gözatayım dedim:)
beslenme konusunda kendinize haksızlık etmeyin
oğlum okadar iştahsız bir çocuk ki bu saate kadar ağzına hiç birşey koymadı:KK43:
yemesi gereken gıdaların hiçbirini tüketmek istemiyor
çok şükür sağlığı yerinde dr.umuz yapısı bu dedi
ama içimiz rahat etsin diye ist.da bir dr.a yönlendirdi
sizin bebeklerinize maşallah diyorum ve benim durumumu örn.vererek üzülmeyin diyorum
selam canım evet ya her bünye farklı ama yemeyen bebkle uğraşmak cok ama cok zor sinir minir bişi kalmıyor insanda direk farklı boyuta geçiyosun uğraşırken.. neyseki sağlıgı yerindeymiş bu da çok iyi maş.
hoşgeldin ayşecim :)
sınıf olayın sorunuda olsa çözülüş hayırlısı diyelim..
yakışıklı oğluşun nelerde diyormuş beee yirim onu ben beeee bu bidahaki seneye okumayıda .çözer :)
hayırlı akşamlar....

ama bana sorcak olursanız...nerdeyse sırf kendimi sınamak için yeni bir bebek yapmayı düşünüyorum..acaba bende mi var bir yanlış diye....herneyse anlatacak okadar cok şey varki aslında bu konuda hiç çenemi açmıyım sabaha kadar anlatsam bitmez .

sende ne yalnışı olacak bee denede gör ozman bende merak ettim gazele kardeş gelsin ozaman bekliyoruz :)
haberleşelim cicim gelirsin sende ne olcek bakarız gazele beraber, cadı defene gibi değil gazel seviyo arabaları.. sen bi düşün ok

selamlar,,,

aslında bu saatelere kadar kalmak istemiyorum ama illa oturuyoruz bide mutfaga takıldım öteberi temizlerken geç oldu yine yatamadım sizede bakmadan yatmak istemedim eee böle gider artık..

sabahta kalkamıyorum defne erken kalkıyor ve yanımızdada yatmıyor yatktan aşagı iniyor bu sabah kalktıgım andaki evin manzarasını hiiççççççç unutamammmm bütünn çekmeceler boşalmıştı çoraplar,pedler,tülbentler,boş poşetler,rende,oyuncaklar vs.vs...

bugun işim hiç bitmedi tüm cekmeceleri baştan düzenledim elinin altındaki çekmeceleri boşalttım onu oraya,bunu buraya tıkıştırdım biraz idare edicez böle saglık olsun..
eşim defnneyi bi ara parka cıkardı ilk defa yalnız cıktılar 3 saat takıldılar baba kız:) bi geldiki hertafı çiş olmuş heralde bezini kaydırdılar kucakta tutarken yoksa bez çok şişmemişti..
hemen yıkadım temizledim..

koşturmuş durmuş çok seviyor sallnmayı her park dönüşümüz ağlayarak oluyor.. salıncaktan alırken yırtıyo kendini zilli..

saat yine geç oldu ama yok defne kalktıgı zman bende kalkacagım olmuyo ya geç kalkınca evde işim bitmiyo bi bakıyorum akşam olmuş keyifti,dolanmaktı imkansız..
en iyisi yatayım öpüyorum
iyi pazarlar herkese :)

merhaba kızlarrrr dün annem geldi bende havuzlu hana gittim kuzularıma 4 er tane uzun ve yarım kollu çıt çıtlı badi aldım..birer tane pijama aldm birer tane bu havalar için yelek aldım...eşimle bakrköyde gezdik vs...eve geldik yemek faslı felan sonras yattım çok yorgundum.....

bugünde anneme gideceğiz kuzenim gelmiş kahvaltıya ....kız var bizimkilerden 1 ay küçük onlarla dolaşacağız....

ferdacığm evet o günler geldi çattı hatta 1 haftası bitti bile

nurten cnm sabah 8 de çıkacağım evden bakırköy incirli metrobüsüne binip cevizlibağında inip 500t bineceğim denizotobüsü tutuyor benii konuşur buluşuruz..olmadı direk cevizliği bağında buluşuruz...

selam kızlar nasılsınız?
Ben iyiyim yalnız kızımın arkasını toplamaktan ve tekrar tekrar toplamaktan bıktım ya sizinde dağılıyormu bu kadar eviniz odasına alıştıramadık bi türllü bütün oyuncaklar salonda bide bu ara alışsın diye eline veriyoruz bi şeyler heryerde artıklar topla dur yoruldum valla.
bde eşim demezmi ev çok dağınık diye hadi ya dedim kaldır poponuda biraz çocukla ilgilen hatta git gezdir dedim bende toparlıyım bugün 3. toplama seansım deli etti beni bu adam
bu arada dünde zekeriya sofrası diye bişey yaptı komşu oraya gittim 41 şeşit yiyecek vardı dualar namaz falan kılındı dileğin olsun diyeymiş aslında ben oğlu okula başlıyor onu için hediye almıştım üstüne geldim yani bende diledim olursa sende yapıyormuşsun yedim herşeyden azar azar sora midem döndü durdu tüm gece

X