2009 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

selam kızlar dün apr komşum doğum yaptı çok sevindim kurtuldu çok şükür arkadaşın bebekleri hamileyken ölüyordu karnında bu yaşadı şükür birazdan tel edicam gözaydınlığı için bende hastayım boğazım ağrıyor dışarda hava çok güzel ve malesef pinekliyoruz hoşcakalın güzel bebeklerin güzel anneleri
 
Benim kanamalarım kısa kısa sürer ben iğne vurulunca geçerdi.En sonuncusu biraz uzun sürdü doktor 10 günlük rapor verdi yerinden hiç kalkmayacaksın dedi.O 1.5 kiloyuda o 10 günde aldım zaten.Tam iyileştim derken bu çarşamba ishal+kusma hastanede yatırıp serum bağladılar.İki gündrü yine raporluyum.Allah kimseye göstermesin çok zor geçti bu 2 gün

Geçmiş olsun canım kendine dikkat et

merhaba kizlarr oncelikle hayatist cok gecmis olsun umarim bidaha yasamazsin boyle sorunlari. bu arada aksam aksam yuregim agzima geldi, bebegin kalp atislarini dinlemek icin internetten bi cihaz almistim bugun geldi aksam kocisle heyecan icinde cihazi kurduk kulakliklari taktik ama bebisimin kalp sesini duyamadik benimkini duyoyorduk ama kiziminki yoktu elim ayagim buz kesti zaten kipirdamiyor diye huzursuzdum offf o an hersey bitti kizim gitti dedimberbat bir andi hemen doktora gittik baska bi doktor vardi sakin ol dedi eminim bi sorun yok falan dedi ama oda ikincide buldu bebegin kalp atislarini o arada benim tansiyon falan gitti yani herhalde hayatimda duydugum en guzel sesti. 1 dk kadar dinletti 160 atiyomus dk da sonra ciktik geldik eve hala elim ayagim buz gibi. Allahim evlatlarimizi bize bagislasin.

ege denizcim ityilik yapim derken kötülük olmuş geçmiş olsun

merhaba ben yeni üyeyim ama elimden geldiğince okumaya çalışıyorm .
bende sizin adınıza sevindim.
şu anda bende 4 aylık gebeyim

Hoşgeldin canım aramıza :)

merhabalar hamiş anneler bende ikinci bebeğimi bekliyorum henüz oğlum kardeşe hazır değil gibi ama alıştırmaya çalışıyoruz ilkinde acemilik oluyor ewet ikincide tecrübe kazanıyoruz nede olsa

Hoşgeldin canım aramıza
 
yaa keşke çok yakın olsak birbirimize gider gelirdik yada bi cafede kakaolu sütlerimizi içiyor olurduk

canım valla ben Mart 2009 anneleri buluşalım mı diye konu açtım hiç katılım olmadı doğru dürüst. Bence bir çoğumuz yakın oturuyoruzdur. Biz forumdaki bir kaç arkadaş bir araya gelip hamilelik yogasına gitmeyi düşünüyoruz.
 
tatlım sorun şu ki.. doktorum hastane değiştiriyor.Bende 2 farklı hastanedeki doktor arasında karar vermeye çalışıyorum.Medical Park Gökmen bey yada Medipol hastanesi Leyla hanım arasında.

bir sonraki randevum haftaya 24.haftada hem şeker yükleme testi zamanım geldi hemde tetanoz yaptıracaksam zamanım geçmek üzere.
Şuan bir doktorum olmadığı içinde soramıyorum tetanoz yaptırmalımıyım yaptırmamalıyım? kımı doktorlar ıstıyor kımısı ıstemıyormus :KK43: offf cok moralım bozuk

melekcim hic moralini bozma.
existhunder leyla hanıma gidiyor ve cok memnun, ona sorarsan daha ayrintili bilgi verir sana.
diger dedigin doktoru ben hic duymadim..
asiyi cok takma kafana, ben ASM John Hopkinse gidiyorum, doktorum gerek yok dedi.
Bu arada sinemaya Nautilus a gittigini okudum, bende orayi kullaniyorum sinema icin.seviyorum salonlarını.
belki hic farkinda olmadan kac kere aynı salonda film seyrettik şakkıdı
 
iyi aksamlar kizlar, pazar gunu yine tenha buralari, bende eve yeni girdim bir suru isim var, size selam vermeden islerime bakamiyorum nedense:)
 
döndüm hayatım döndüm merak etme:Şeniz:
kanımca perşembeye kadar buralardayım.gitmicem..
siz ne yaptınız görüşmeyeli
 
valla özledik gitme o kadar fazla ya otur oturduğun yerde :)
ne yapalım buralardayız işte bugün pek kimse yok pazar ya çok sıkıcıydı bugün çookk
 
merhaba arkadaslar,

umarim herkes iyidir. 2-3 gündür siteye bir türlü giremedim,giris vermedi anlamadim ama. neyse Allahtan simdi girebildim. Ben birikmis sayfalari bir okuyayim...

burda olan var mi?
 
canımın içi bende özledim inanki.
artık ara ara kalıcam kayınvalidemde.
hem evdeki kadar yorulmuyorum canım orda hemde rahatım.sağolsun iyidir kayınvalidem.
evet okudum kimse yokmuş bugün..
neyse yarın toplaşırız hep birlikte kanımca..
başka topiclere uğrasaydın canım..
 
Merhaba arkadaslar,
Ben epey bi erken uyandim sanirim ama gün böyle bitmez yeniden uyumayi deneyecegim. Bu aralar cok fazla pinekleyen bir halim var ama nedense kalkis ve yatis saatlerim birbirine girdi. Bazi geceler uyuyamiyorum. Ayrica bende tekrardan basdönemsi ve yer yer migde bulantilari basladi. Umarim basa sarmiyorumdur:uhm:

genel anlamda haberler iyi masallah.ama kasim annelerinden birinin dogum esnasinda ölmüs oldugunu duymak benim de psikolojimi alt üst etti. Allah ailesine sabir versin.Allah rahmet eylesin insallah.

che: seninde yüregin agzina gelmis ama neyse ki ciddi birsey yokmus,sevindim. Umarim iyi haberler alirsin bugün de.

cerez: Almanlarin "z" ye olan vurgusundan ötürü zehra ismi sanki daha cok kulak tirlamaz mi? nisa sanki daha iyi gibi. Hayir benimde ismim zeynep,ordan biliyorum canim şakkıdı:roflol: walla gurbetcilerin isim koymasi daha bir zor,bir de yasadiklari yerde nasil telaffuz edilecegini de düsünüyorlar a.s insallah gönlüne göre bir bulursun.

Enel güzelim, magnezyum eksikliginden oluyor senin de degindigin gibi kramplar. eger doktorun vermemekte israrciysa sana cok güzel bir yöntem söyliyeyim: Kuru kaysi ye günde 3 tane! anneme doktoru söylemisti ve cok ise yaradigini söyleyebilirim. Hem oldukca da faydali her acidan.

Kizlar bir de size AYVAyi öneriyorum. Muhakkak tüketin. Migedeye hakikaten cok cok iyi geliyor. su an ben yiyorum bir tane,migde yanmasiyla kalktim dananiknanik

bakin kisaca size ayvanin faydalari:

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Faruk Yorulmaz ayvanın faydalarını şöyle sıraladı;

-Ayva, çocuklarda sağlığı korur, büyüme ve gelişmeyi hızlandırır.
-Birçok hastalığa şifa olan ayva, kalp, akciğer, boğaz, mide, göz, bağırsak ve ağız rahatsızlıklarının tedavisinde faydalı.
-Her yaşta sinir sistemini güçlendirir
-Mide ve bağırsakları zararlı mikroplardan koruyarak hazımsızlık gibi sorunları önler.
-Cildi ve tırnakları zinde, parlak ve daha sağlıklı hale getirir.
-Grip ve nezle de iyileşmeyi hızlandırır.
-Ayva ya da ayva suyu ishalin geçmesi için de çok faydalı. Meyvesi veya meyvesinden hazırlanan şurup ve komposto ishale iyi gelmekte.
-Vücudun gücünü artırarak, zinde tutmaya yardımcı olarak yorgunluk ve bitkinlikten korur.
-Ağız kokusunu önler.
-İçerdiği vitamin ve minarelerle kalp ve damar hastalıklarından koruduğu, varisi önlediği ve varis tedavisine yardımcı olur.
-Cinsel gücü artırdığı bildirilmektedir.
-Kandaki kötü kolesterolü düşürerek damar sertliğinden korur.
-Ayva hoşafı ağızdaki yaraların iyileşmesini hızlandırır.
-Tereyağında pişirilen ayva, balgamı söker, kronik öksürüğe, solunum sistemi hastalıklarına ve bronşite iyi gelir.'
-Ayva çiçeği kaynatılıp içildiğinde annelerin sütünü artırır, kalbi güçlendirir ve baş ağrısına iyi gelir.
-Ayva kabuklarının kaynatılıp içilmesi, idrar yolu iltihaplarında iyileşmeyi hızlandırır.
-Ağızdaki yaralar, boğazdaki şişlik ve ağrı için ayvanın kendisi ya da yapraklarının kaynatılıp suyu ile gargara yapılması mucize etkiler yapıyor.
-Dudak çatlamalarını önlemek ya da iyileştirmek içinde ayva çekirdeklerinin kaynatılıp dudakların bu suyla yıkanması öneriliyor.
-Ayva yaprakları çay gibi demlenip içildiğinde sakinleştiriyor ve uykusuzluğa iyi geliyor.
-Şeker içeriğinin düşük olması nedeniyle şeker hastaları tarafından da rahatlıkla tüketilebiliyor.

ayirca güzellestiriyormus da cocuklari:teytey: aa size bir bilgi daha: annem bana hamileyken ayvayi yedikten sonra yanagimin bir yerine besmele cekip elini sürmüs gamzeli olayim diye:roflol: ayni yerde gamzem var naniknanik ilginc walla,sasilacak durum. ben pek sevmem gerci o gamzemi ama artik yapacak birsey yok :roflol:

hadi bakalim ben biraz da haberlere bir göz atayim,sonra da yatayim insallah. simdiden herkese günaydin :smiley-cool:

bu arada benim ismimde zeynep! :)
 
Son düzenleme:
tebessüm yani zeynep ayva hakkında verdiğin bilgiler için çok saol...ayvanın faydalarını biliyordum bir kez daha görmüş oldum..ben hergün yiyorum ama çok zorlanıyorum boğazıma duruyor resmen su falan içiyorum yanında..bu arada tatlısıda süper oluyoooooor...bide o hamilelikte ayva yersen çocuğun güzel olurmuş lafını bende duymuştum ve hurafe demiştim ama yazın öğrendim ve hatta okudum..hakkında hadis-i şerif var..bulursam kopyalarım...demek gamzen var..ben çok severim.çok ayrı bir hava katıyor...benim erkek kuzenimde var açelye akkoyunun ki gibi..valla onda bile süper duruyor çok sevimlilik katıyoryerimseniben..bundan sonra her ayva yedikten sonra besmeleleri çeke çeke yanağa konduracağım birer tane...kaydirigubbakcemile3

bu arada günaydın en erkenci benim galiba..22.30 olmadan yattım çok uykum geldi 6 da bir uyandım bir daha uyuyamıyorum...midem de kazınıyor sabah sabah kurabiye yedim 1 tane:eek:
 
rehavetcim rica ederim cnm:)
ben cok seviyorum ayvayi,sanirim annem de hamileliginde yemis ondan olsa gerek...hani doktorlarin da söyledigi gibi hamilelik esnasinda yenen seylere karsi cocukta duyarlilik oluyor ve dünyaya geldikten sonra da ayni seyleri severek yiyor deniyor.Bakalim görecegiz insallah o da annesi gibi ayvayi sevecek mi ? :))

herkese günaydin bu arada..ben hala yatamadim ya,uyku tutmadi :S

bu arada rehavet senin adin ne ?
 
herkese günaydın güzel anneler nasılsınız bakalım yni bir haftaya daha başlıyoruz
 
saol canim,sana da günaydin!

walla benim icin oldukca yogun bir hafta olacak. Hastalik zamanimda o kadar cok seyim birikti ki...düsünmek bile yoruyor beni su an...biran evvel kendimi toparlamam lazim...ama onun öncesinde azcik uyuyacagim. Sabah 4 gibi uyandim,sonra uyuyamadim bir daha..bu aralar sacma sapan bir düzenim oldu yine,hamilelikte yasanan ufak tefek sorunlardan sebep...tek onlar sag olsunlar da insallah...

hadi ben yatmaya gidiyorum..1-2 saat uyumayi deniyecegim, yoksa hepten günüm verimsiz gececek.

hepinizi öptüm...
 
X