2009 Mart Anneleri Paylaşım Alanı


canimm cok sevindim kontrolunun guzel gecmesine, hep boyle guzel haberler alirsin inslh, yerim senin tomurcugunu ben:)
 
kizlar birde bu gece ruyamda oglumla benim pesimizde bir aslan vardi, Allahim aslandan kacmaktan yoruldum evlerin catilarina cikiyorum , o catidan baska catiya atliyorum felan cok aksiyonluydu:) birde oglumun pesine takiliyo bir suru cam kapilar vardi, kosuyorum bir cam kapiyi kapatiyorum biraz daha kosuyorum baska cam kapi kapatiyorum boyle onlarca ayyy bir yoruldum bir yoruldum, en sonunda aslan oglumu kapiyor altina aliyor yiyor, kendimi parcaliyorum oglum diye aslana saldiriyorum ver oglumu geri diye agzini zorla aciyorum bakiyorum ordami oglum, vuruyorum agzindan bir bebek dusuyor aslanin ama sevinmiyorum hayir bu degil oglumu istiyorum ben diyee nasil agliyorum
 
nazancim allahim ogluna uzun ömürler versin.. dogum günü kutlu olsun..
rüyanida hayra yor, hayir olur insallah.. epey yorulmussundur uyanana kadar
 
kızlar merhaba yoğunluktan dolayı fazla giremiyorum. hepinizin bayramını kutluyorum. bebeklerinizle, sevdiklerinizle birlikte daha nice mutlu bayramlara..... hepinizi öpüyorum.....
 

nazancım gerçekten o tür rüyalar insanı çok yoruyor ve moralini bozuyor. oğlunun ömrü uzamış canım inşallah. hayırlar olsun..
 
nazancım gerçekten o tür rüyalar insanı çok yoruyor ve moralini bozuyor. oğlunun ömrü uzamış canım inşallah. hayırlar olsun..


hakkatten yoruldum ya, halada yorgunum desem yeridirkaydirigubbakcemile3 hamilelikte gorulen gicik ruyalardan biriydi yine hayirlar olsun
 
masallah Alya Derin´ e..

benimde randevum yarin 3te.. bugün bitmek bilmez artik ..
inşallah çerezim iyi haberlerini bekliyoruz burada senin.
mutlaka yaz olurmu bitanem..
kızımın resmi var ama evde teyzesi biz rizeye geldik bayram tatiline.
cuma günü koyayım hemen:Şeniz:


nazancım benim arkadaşımda da var bu durum.
bak 1 aya doğum yapıyor.doktoru ona kendi kendine sakinim diyerek sakinleşmesini söyledi.
bu şekilde tansiyonunda normale döner dedi.
lütfen canımın içi sakin ol..önemli bi durum değil ama sen başarırsın:a.s.:
bu arada oğluşuna da mutlu yıllar.öperim onu ben öperrcokacimcoook
 
selam kızlar.dün gez gez yoruldum.gece bir gazım oldu anlatamam korktum birazda.şimdi iyiyim.cuma günü benimde kontrolümde var.bakalım nasılmış kızım?
nazan ve sarıböceğim güzel haberler almanıza sevindim.hep böyle devam eder inşallah.
çerezcim sende güzel haberlerle gel canım.
selencecim canım sende dikkat et kendine.
kızlar yormayın fazla kendinizi,bu bayram bebişler içimizde ama öbür bayram beraber gezicez miniklerimizle.enerjimizi onlara ayıralım.
kızlar lavinia nerde çok merak ettim ben yaaa?
 
tetanozu illa hamileliktemi yaptirmamiz gerekiyor??
yoksa önceden asi olmus olmamiz yeterlimikii?
 
masallah Alya Derin´ e..

benimde randevum yarin 3te.. bugün bitmek bilmez artik ..

senin adina cok sevindim canim ins hersey yolundadir sagliklidir vede cinseyetini ögrenirsin ins hakkinda hayirlisi



oglunun dogum günü kutlu olsun canim nice yaslara ins askerligini damatligini cocuklairnida görürsün ins
 
HAFTANIN ÖNERİSİ
9 ay süren gebeliğiniz boyunca çeşitli tatil dönemlerine denk geleceksiniz. Tatile çıkarken otobüs, araba veya uçak gibi taşıma vasıtalarından birini kullanacaksınız. Tatil anne ve baba adayı için çok önemlidir ve ihmal edilmemelidir. Fiziksel ve ruhsal olarak dinlenme fırsatı elde edeceğiniz bu dönemle ilgili olarak mutlaka önceden doktorunuzdan onay alın. Genel olarak söylemek gerekirse yukarıda bahsedilen taşıma araçlarının tümü hamilelikte güvenlidir ve sağlıklı seyreden gebeliğinizi riskli bir duruma sokmaz. "Kesinlikle bir sorun çıkmaz" diyemesek de ortaya çıkan riskin siz zaten bu tatile çıkmasanız da oluşacak bir risk olduğunu söyleyebiliriz.
Doktorunuzdan seyahat edebileceğiniz yönünde onay aldıktan sonra eğer kendi aracınızla gidecekseniz 2 saatte bir mola vermeyi ve bu molalarda kısa yürüyüşler yaparak dolaşım sisteminizi rahatlatmayı aklınızda bulundurun. Otobüs yolculuklarında da molalardan bu amaçla faydalanın. Dört saatten daha uzun sürecek uçuşlar için doktorunuza mutlaka ayrıntılı olarak danışın. Çoğu hava yolu şirketi 36. haftaya kadar uçmaya izin vermektedir. Doktorunuzdan mutlaka yazılı bir onay belgesi alın.

Hamile yolcular için Türk Hava Yollarının kuralı:
28. haftayı doldurmamış anne adaylarının seyahatinde beyan yeterlidir. 28. haftadan sonra anne adaylarının doktorlarından gebelik haftasının net olarak belirtildiği ve “uçakla seyahatinde sakınca yoktur” ibaresinin yer aldığı bir rapor almaları gerekmektedir. Bu raporun tarihi 7 günden eski olmamalıdır.

Doktorunuzdan dönüş için de ayrı rapor almanız gerektiğini unutmayın.

Bebekler doğum sonrası ilk seyahatlerini ne zaman yapabilirler?
Bebek yolcu kabulü ve taşıma kurallarına göre; doğumundan sonraki ilk 7 gününü bitirmemiş bebekler, sağlıkları açısından istisnai bir durum olmadıkça, ebeveynleri ile olsa dahi THY uçuşlarına kabul edilmez. Sağlık açısından istisna arz eden bebeklerin taşınması, ancak doktor raporu ile gerçekleştirilir.

İster normal doğum, ister sezaryan ile doğum yapmış olun, lohusalığınızın ilk 7 günü uçak seyahati sizin için de uygun olmayabilir.

Yukarıdaki kurallar çeşitli hava yollarında değişiklik gösterse de genelde benzerdir.

Özellikle uzun süren uçak yolculuklarında dolaşım sisteminizin olumsuz etkilenmesini engellemek için varis çoraplarından faydalanmanız önemlidir. Yanda anne adaylarının kullanımına uygun ve tüm bacağı içine alan bir varis çorabı modeli görülmektedir.
Ciddi bir kalp-dolaşım sistemi sorunu olan anne adayları için uzun süren uçuşlar uygun değildir.


Özellikle uzun süreli olarak doğum yapacağınız yerden ayrılacaksanız yanınızda gerekli tıbbi belgeleri mutlaka götürün ve bulunacağınız yerdeki sağlık kuruluşlarını öğrenin.

Yaz tatiline çıkıyorsanız güneşte uzun süre kalmamaya özen gösterin ve hatta sadece gölgede güneşlenin. Güneşlenirken çok yüksek koruma faktörlü güneş yağları ile cildinizi korumanız kalıcı cilt lekelerini önlemek açısından son derece önemlidir. Yazın, her zaman olduğu gibi sıvı alımınızın yeterli olmasına dikkat edin. Yaz ishalleri genellikle bozuk gıdaların alınmasıyla ortaya çıktığından bu konuya özen gösterin. Ülkemizde populer bir yaz sporu olan tüplü dalma>> gebelik döneminde sakıncalı olabilir. Yazın en iyi yapılacak spor iyi klorlanmış bir havuzda veya belediye tarafından bakteriyolojik ölçümleri yapılmış bir havuzda yüzmektir.

Kış tatiline çıkıyorsanız üst solunum yolu enfeksiyonlarından ve gripal enfeksiyonlardan korunmak için gerekli önlemleri mutlaka alın ve mevsime uygun giyinin. Kış sporları gebelik döneminde önerilmediğinden bu sene seyirci olacaksınız demektir.

Gideceğiniz yer çeşitli enfeksiyonlar açısından riskli bir bölgeyse gerekli aşılar için doktorunuza danışın (bu tür yerler genellikle tropikal bölgelerdir ve çoğu anne adayının bu tür yerlerde pek işi olmaz).
 
GEBELİKTE SIK RASTLANAN YAKINMA VE BELİRTİLER:
KAŞINTI

--------------------------------------------------------------------------------


Gebelikte Tehlike Belirtileri için buraya tıklayın...

Gebelikte kaşıntı nispeten sık rastlanan belirtilerden biridir. Bu kaşıntı gebeliğin kendisinden kaynaklanan bir durum olabilir veya gebe olunmayan dönemlerde kaşıntı yapan durumlar gebelik dönemine rastlamış olabilir.

Her durumda gebelikte kaşıntı doktor tarafından değerlendirilmesi gereken bir durumdur.

Allerjik durumlar gebelikte nispeten daha az sıklıkta görülseler de allerji öyküsü olan anne adaylarında görülen cilt döküntülü kaşıntılarda bu durumu akla getirmek gerekir.

Yine uyuz, bitlenme, sinek sokması gibi parazitlere bağlı kaşıntılar da söz konusu olabilir.

Uyuz kendini özellikle karın bölgesinde başlayan inatçı kaşıntı ve karın cildinde hastalık için özgün olan cilt lezyonlarıyla belli eder. Aile bireylerinde de genellikle kaşıntı vardır. Uyuz tedavisinde parazite etkili maddeler içeren losyon şeklindeki ilaçlar doktor önerisine göre kullanılır.
Bitlenme kendini saçlarda ve/veya genital kılların olduğu bölgede inatçı kaşıntılar şeklinde gösterir. İncelemede bit parazitinin yumurtaları kolaylıkla bulunabilir. Tedavide yine doktor önerisine göre şampuan ve losyon şeklineki ilaçlardan faydalanılır.
Gebelikte bölgesel kaşınmanın en sık görülen nedeni genital mantar enfeksiyonudur. Vajina ve vulvada kaşıntı, kızarıklık, şişme ve peynir kesiği gibi akıntı bu enfeksiyonunun özgün belirtileridir.
Gebelikte mantar enfeksiyonları
Gebeliğin kendisinden kaynaklanan kaşıntılar

Çatlaklar:

Karın, göğüs ve bacaklardaki çatlaklar cildi gererek rahatsız edici kaşıntılara neden olabilirler. Gerginliği azaltmak için bademyağı, krem ve ileri durumlarda kaşıntı giderici ilaçlar doktor önerisine göre kullanılabilir.

Gebelik kaşıntısı:

Gebelik döneminde vücutta yaygın kaşıntının en önemli nedeni gebelik kaşıntısı adı verilen durumdur. Yaklaşık 700 anne adayından birinde genellikle gebeliğin son haftalarında görülen bu hastalıkta artan gebelik hormonların etkisiyle safra kanallarında akım yavaşlamakta ve böylece kanda kaşıntıya neden olan safra asitleri birikmektedir.

Gebelik kaşıntısında genellikle tek belirti kaşıntı olmasına karşın ileri durumlarda kaşıntıdan birkaç gün sonra safra kanallarındaki tıkanıklık kanda bilirubin artışına ve sarılık gelişmesine neden olabilir.

Tek başına gebelik kaşıntısı gebeliğin seyrini ve bebeğin durumunu olumsuz etkileyen bir durum olarak kabul edilmemekle birlikte beraberinde sarılık olması durumunda gebeliğin daha yakın takibi gereklidir.

Gebelik kaşıntısı preeklampsi seyrinde gelişebilen karaciğer tutulumundan ayırtedilmesi gerekli bir durum olmakla beraber bu ayrım tansiyonun normal olması ve idrarda protein çıkışı olmamasıyla kolaylıkla yapılabilir.

Gebelik kaşıntısının tedavisinde doktor önerisine göre bölgesel krem veya losyon şeklinde tedavi veya ağızdan tablet alınması şeklinde tedavi yapılabilir

Gebelik kaşıntısı genellikle doğumdan iki hafta sonra kaybolur, ancak genellikle her gebelikte tekrarlayıcılık arzeder ve hastalığı geçiren anne adayları doğum kontrol hapı kullandıklarında da aynı belirtiler ortaya çıkabilir.
 
Gebelikte Tehlike Belirtileri

Gebeliğinizin hangi döneminde olursanız olun, aşağıdaki belirtilerden bir ya da birden fazlasını gördüğünüzde mutlaka doktora başvurun! Bu belirtiler çoğu durumda selim tabiatlı bir olaya işaret etmelerine karşın mutlaka dikkate alınarak değerlendirilmelidirler.

Belirti Muhtemel nedenler

--------------------------------------------------------------------------------

Vajinal kanama (az miktarda, ya da durmuş bile olsa) Düşük, düşük tehdidi, placenta previa, ablatio placenta, erken doğum tehdidi

--------------------------------------------------------------------------------

Karın ağrısı Düşük, düşük tehdidi, dış gebelik, ablatio placenta, erken doğum tehdidi, başlamış doğum eylemi, ağır preeklampsi

--------------------------------------------------------------------------------

Rahimde kasılma, ya da kramp tarzında ağrılar Erken doğum tehdidi, başlamış doğum eylemi

--------------------------------------------------------------------------------

Karnın ileri derecede sertleşmesi ve gevşememesi (kanama olabilir ya da olmayabilir) Erken doğum tehdidi, başlamış doğum eylemi, ablatio placenta

--------------------------------------------------------------------------------

Vajinadan sıvı gelmesi (miktarı ne olursa olsun) Vajinit, erken membran rüptürü

--------------------------------------------------------------------------------

Ellerde, yüzde, ya da ayaklarda aniden ortaya çıkan şişme, kısa zamanda "aşırı kilo almış olma" hissi Preeklampsi

--------------------------------------------------------------------------------

Şiddetli başağrısı Preeklampsi

--------------------------------------------------------------------------------

Görme bozuklukları (bulanık görme, sinek uçuşması, kısmi körlük, parlak noktalar, görme alanında kör noktaların ortaya çıkması) Preeklampsi

--------------------------------------------------------------------------------

Başdönmesi, sersemlik Preeklampsi, pozisyonel (sırtüstü) yatmaya bağlı tansiyon düşmesi

--------------------------------------------------------------------------------

Bebek hareketlerinde belirgin azalma Fetal distres

--------------------------------------------------------------------------------

Bebek hareketlerinin durması Inutero mort fetalis (bebeğin ölmesi)

--------------------------------------------------------------------------------

Ayakta, baldırda, ya da bacakta ağrı veya kızarık bir bölge ortaya çıkması Tromboflebit

--------------------------------------------------------------------------------

Pubik bölgede ve kalçalarda şiddetli ağrı, bacak hareketlerinin kısıtlanması Simfiz pubis ekleminin aşırı zorlanması ya da ayrılması

--------------------------------------------------------------------------------

İdrar yaparken yanma ya da ağrı İdrar yolu enfeksiyonu, Cinsel yolla bulaşan hastalık (CYBH)

--------------------------------------------------------------------------------

Vajinal akıntı, genital bölgede yara ya da yanma Vajinit, Cinsel yolla bulaşan hastalık (CYBH)

--------------------------------------------------------------------------------

Ateş (38 derecenin üzerinde) Enfeksiyonlar (başta idrar yolu enfeksiyonu)

--------------------------------------------------------------------------------

Şiddetli bulantı ve kusma Hyperemesis Gravidarum
(İleri gebelik haftalarında mide problemlerine ya da idrar yolu enfeksiyonuna işaret edebilir, her zaman değerlendirilmelidir.)
 
masallah ruhe-haben.. seninkide girmis 18. haftaya.. nerdeyse yolu yariladik yani..
 
insallah canim insallah :Saruboceq:

bayram nasildi canim??
dün ne güzel bayram ettik.. bugün yine calisiyorum..
ah ahh türkiyede olmak var

canim ben bayram filan anlamadim oruc tutamadim zaten esimde izin alamadi namazada gidemedi calisti bende sabah 9 30 kalkdim sonra kayinvalideme gectim ordada kimse yok biri isde biri okulda biri disarda filan yok ya burda bayram filan yok bize senağlama
 


haklisin canim..
bayramlasmaya gidecek büyüklermiz bile yok.. hepsi türkiyede..
bu sene ailenin büyügü babamdi.. o yüzden amcamlar ve halamlar kahvaltiya bizdeydi.. cokacimcoook güzeldide..
ama ya sonrasi?? kime gitcen, kim gelcek..
ya calisiyorlar ya okuldalar.. deigin gibi kaydirigubbakcemile
ama önümüzdeki yillarda yaz tatiline denk gelecek insallah bayramlar.. o zaman tadini cikaririz
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…