2009 Mart Anneleri Paylaşım Alanı


mrb.zaman zaman bendede baş ağrısı oluyo dr.bana minoset verdi bazen içiyorum çoğu zamanda ağrıya katlanıyorum aslında bilgisayardan kaynaklanmıyodur bilgisayara bağlama baş ağrını psikolojik olarak şartlanmamak lazım dr.söylemelisin uygun bir ilaç verecektir.
 

somonu biliyorum evet...hem tadi da cok güzel..Bol bol ondan yemek lazim..hem de cok hafif biliyorsun degil mi? kilo da yapmaz hic kaydirigubbakcemile3
bilgiler icin bir kez daha saol cnm,merakimi gidermis oldun..öptüm :içelim:a.s.
 
neyse kizlar ben ciktim..hepinize kucak dolusu selam ve öpücük..a.s.

kendinize nazik davraninkaydirigubbakcemile3laelaelaelaelae
 
canım hayırlı uğurlu olsun oğluşun.sağlıkla büyüsün inşallah.
teşekkür ederim canım sağol

canımya sana sormuşun :bbo:gerilere baktımda bu hamile ve yaşlı bayanı mazur gör:tomato:kafamçokkarıştıkafamçokkarıştı
evet sormuştun dememe gerek kalmadı canım iyi dilekerin için teşekkür ederim
benimde 2li normal çıktı ama cumartesi gittiğimizde dr yapacağız dedi bende tamam dedim bakalım yarın alacağız sonuçları
 
hayırlı uğurlu olsun .sağlıkla büyüsün inşallah....(Boddim ) inş kucağınada alırsın.
 
Sezaryenle doğum yüzde 15'le sınırlandı
ANKARA
15.09.2008
Normal doğumu artırmayı hedefleyen Sağlık Bakanlığı, sezaryenle doğum oranını eğitim hastanelerinde yüzde 20, diğerlerinde yüzde 15'le sınırladı..
Sağlık Bakanlığı'nın, 1 Eylül'de yürürlüğe giren Sağlıkta Performans ve Kalite Yönergesi'ne göre, kurumsal performans kriterleri arasında sezaryen oranları da yer alacak. Buna göre bir hastanede gerçekleştirilen sezaryenle doğum oranları da hastanenin performansında bir gösterge olacak. Sezaryen oranlarını düşürmek ve normal doğuma yönlendirmek amacıyla belirlenen bu kritere göre, eğitim hastanelerindeki sezaryenle doğum oranının yüzde 20'yi, diğer hastanelerde ise yüzde 15'i geçmemesi gerekiyor.

'SEZARYEN YÜZDE 70'LERE ÇIKTI'
Sağlık Bakanlığı Performans Yönetimi ve Kalite Geliştirme Dairesi Başkanı Hasan Güler, Türkiye'deki sezaryen oranlarının yüksek olduğunu ve bu oranları sorguladıklarını bildirdi. Güler, Bakanlık olarak sezaryen oranlarını Dünya Sağlık Örgütü'nün belirlediği oranlara çekmek istediklerini ifade ederek "Sezaryen oranlarını da performans kriterlerinde bir klinik gösterge olarak alıyoruz" dedi. Güler, "Sezaryen oranları özel sektörde yüzde 70'lere çıktı. Bu ne tıbbi ne de insani anlamda kabul edilebilir değil" diye konuştu. 2006'dan beri uygulamayı gerçekleştirdiklerini ifade eden Güler, bunun kültürel bir süreç olduğunu ve çalışmalarının sonuç verdiğini ifade etti. Sağlık Bakanlığı verilerine göre Türkiye'de 2006'da 706 bin doğumun 288 binini, yani yüzde 40.8'ini sezaryenle doğum meydana getiriyordu. 2007'de ise, toplam 766 bin doğum gerçekleşti. Bu doğumlarda 251 bin anne, yani yüzde 32.8'lik bir oran sezaryenle doğum yapmayı tercih etti.
 
Arkadaşlar ikili test için ne zmana doktora gitmem gerek.12. haftanın içinde mi yani bu hafta mı 11+2 yim ya da gelecek hafta mı?Doktor 12. hafta da gel dedi ama bunu söylemedi.
 
kızllllaaarr oğlan anası oluyomm Doram geliyooooo!!!kocaman pipisi var oğlumun nohut gibi burnu var herşeyi normal dedi doktor amcası edepsiz hemen gösterdi :ecrin_bebek:
 
kızlar bana yardım edin lütfen ne yersem çıkıyo çok kötüyüm.ne yapmalıyım.
 
 
kızlar bana yardım edin lütfen ne yersem çıkıyo çok kötüyüm.ne yapmalıyım.

bende senin gibiydim canım belki çok bilinen şeyler ama tuzlu şleylerle bastırmaya çalış beyaz leblebi çubuk kraker gibi 1 kaç damla limon da iyi gelir çok geçmiş olsun bu arada
 
bende senin gibiydim canım belki çok bilinen şeyler ama tuzlu şleylerle bastırmaya çalış beyaz leblebi çubuk kraker gibi 1 kaç damla limon da iyi gelir çok geçmiş olsun bu arada

olmuyo olmuyo yediğim gidiyor . çok kötüyüm.senağlamasenağlamasenağlamasenağlamasenağlamasenağlamasenağlamasenağlama
 
12. haftanın içerisindesin canım bu önümüzdeki 2 hafta içinde gidebilirsin

2 li test 11 ve 14. haftalar arasında yaplır. 3 lü test ise 16 haftadan itibaren yapılır öykübebek. benimkini 11+2 de yapmışlardı. kolay gelsin:)


midesi bulanan arkadaşlar çok ama çok şükür migren atakları dışında hiç kusma yaşamadım. ama mide ekşimesi her an var. doktor grisini gibi yağsız şeyler atıştır dedi. susamlı olmasın ama arkadaşlar. bol bol temiz hava içinize çekmeye çalışın. yemekten hemen sonra uzanmayın. bir arkadaşım yeni doğum yaptı. o yaklaşık 60 kg portakal tüketti hamilelliğinde. çoğunu çıkardı ama inat etti çıkardıkça sıktı içti.

baş ağrısı çeken arkadaşlar öncelikle stresten uzak durun. ben bu kponuda nörolojiye gittim. önerilerini ve araştırdıklarımı paylaşmak isterim.

besinlerinize dikat edin özellikle başınızı ağrıttığını düşündüğünüz gıdalar varsa azaltın. peyniri azaltın ki benimkinin nedeni stres ve bol peynir tüketimiydi sanırım. özellikle ense kaslarınızı güçlendirin ve kasmamaya çalışın. çikolatayı azaltın. başınızın sıcak kalmasını önleyin. büyüklerimiz ne der? "başın serin ayakları sıcak olsun":)

hepinize bol geçmiş olsun...
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…