2009 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Damlacım çok geçmiş olsun.. üzülmemek elde değil tabi... duyunca çok sevinmiştim ama şimdide çok çok üzüldüm... Allah Ada'ya uzun ömür versin

Son düzenleme:

canım geçmiş olsun çok üzüldüm allah adaya uzun ömürler versin..

günaydın arkadaşlar
geçmiş olsun dilekleriniz için çok teşekkür ederim iyiki kızım var ona sarılmak öpmek anne dediğini duymak boynuma sarılması beni öpmesi... okadar iyi geliyor ki bana allah yavrularımızı bize bağışlasın acılarını göstermesin bizlere doğupta kaybetmek çok ama çok daha acı

damlacım çok geçmiş olsun canım alah adaya uzun ömürler versin inşallah rabbim kimseye evlat acısı yaşatmasın. bende epeydir giremedim siteye 2 hafta oldu çanakkaleden geleli evimi temizledim kayınvalidemler geldi 4-5 gün onları misafir ettim 17 kişi iftarda misafir agırladım falan failan.. gelelim kızçemeeee:) benim kızçem artık 2 hareketle pencereye çıkıyooorrr camlarııı açıyorrr aşagı sarkarken yakaladım evimizde 1, kat yanşi griş üzeri tüm pencerelere güvenlik kilidi aldık taktık allahım o kadar çaresiz kalıyorumki yaptıkları karsısında. size desemki kızım 5 parmak yüksekliğindeki kanepemin altından geçiyorr inanırmısınız bana? evet arkadaşlar inanın yaptıkları karsısında çok çaresiz kalıyorum artık. mutfak tezgahına çıkıyor ocaga tırmanıo camları açıyo daha neler neler. bir hafta önce mutfaga gittim bir baktım tezgaha çıkmıç meyve bıcagını almış yalıyo:) ki ben askla bıcakları ortada bırakmam ocagın dış tarafında yemek yapmam ama yetmiyo işte.. eylülde oyun grubuna başlatıcam kızımı haftada 3 gün 2 şer saat annelerle beraber. umarım bir çözüm olur yoksa pedagog a gidip akıl danısıcam. napmalıyım bilimiyorum. kızım huysuz mızmız bir çocuk diil insanın üzerine de saldırmaz yani kucak huyu falan yok ama çok aktif aşırı hareketli ve yaptıklarının hepsi tehlikeli şeyler. korkuyorum ve psikolojim alt üst oldu napmalıyım bilemiyorum. yetersiz hissediyorum kendimi

buarada kızım artık emmek istemiyor dün geceden beri emmiyor emmeyi reddediyor sanırım artık bırakıcak. 18 aylık olmak üzere ama o kada üzüldümki anlatamam sanki bişeyler koptu içimden. emerken hasta olmuyodu fındıgım maşallah. ne bileyim çok karısık duygular içerisindeyim. bir yandanda artık ilaçların hepsini kullanabilecegim en önemlisi de dogum kontrol hapını. ilerleyen günlerde gögüslerde sancı ve hassasiyet olucak sanırım öyle duymuştum ne yapmalıyım bu konuda biligisi olan varmı arkadaşlarmafoldumben

damlacım çok geçmiş olsun canım belki hayırlısı böyledir sakın kendini üzme Allah Adaya ömür versin. Allahım kimseye evlat acısı vermesin Allah hepimizin evlatlarını esirgesin

Merhaba canım öncelikle memeyi bırakıyor diye üzülme batuda 1 ay kadar önce 2 gün memeyi reddetti bende çok korktum bırakıyor diye ama sonra tekrardan eski aşuklu maşuklu günlerine döndü ikisini açtırmadan rahat etmiyo illaki birinin ucuyla oynarken diğerini emecek ve istediği zaman diğerine geçebilecek benim göğüsleri batuhan yönetiyor

kızına gelince okurken bile ağzım açık kaldı bizimkisi kapıları açıyor ama cam açmayı hiç denemedi denesede açamaz gerçide mutfak tezgahına çıkmak şok edici nasıl bir cadıdır bu kendini yetersiz hissetmen yalnış sadece biraz daha dikkatli olman şart ve bence kızını yoracak aktiveler bulman gerekiyor parka gidin koşsun oynasın yorulsun evde cadılık yapacak hali kalmasın aklinialirimsmile

merhaba kızlar nasılsınız valla ben bu aralar oruçdan salak gibiyim yat kalk yat kalk sersemleşiyorum bide zaman uzun iş yeri sıcak allahdan 3-4 gündür havalar soğududa rahatladım
kızlar batuhan artık iyice dilleniyor 2 gündür favori sorusu anne napıyon bıkmadan usanmadan soruyor bende aynı şekilde cevap veriyorum sabah kalktık güzelce emdi sonra hemen lavobaya gittik çişini yaptı tuvaletten doğruca babaannelerin odasın babaneye vuruyo hadi hadi diye sonra doğru babaya kapıyı açtı hadiii yaaaa diye bağrıyo nanası kalktı baba baba diye nasıl mutlu oluyo benim evden çıkma vaktim yaaklaşınca tv açtım gayyu başladı diye önce koştu koltuğa oturdu gayu diye ben odadan çıktım peşime gideceğim biliyor sıpam gayyuyu bıraktı geldi:) babaannesi çağırıyo gitmiyo ağlamaklı ses tonuyla başladı anne anne demeye çantamı koluma takınca ağlamaya kapı çarpıncada çığlıklar atmaya anne diyeee ama akşam eve gidişim çok hoş kapıda gülen bir ses tonuyla anne diye bağırması yokmu apartmanın içi yankılanıyor o güzel sesle ben annem geliyorum dedikce daha mutlu bir sesle anne çıkıyor ve sonuç sarılma öpüşme ve emişme üçlüsüyle son buluyor

bide mutfakdaki bütün tencere tava v.s yerini biliyor artık dağıttı için her yeri dün masanın üstündeki tencerenin kapağını aldı bende izliyorum ne yapacak acaba diye dolabı açtı yerine koyuyor sıpam eeee herzaman dağıtacak değilya azcıkda toplayıp yardım etsin annesine demi:)))

Sabah sabah yüreğimden bişeler akıp gitti yasenağlamavalla çok üzüldüm damla.
Allahım Adaya sağlık sıhhat versin.Sakın öyle düşünme sağlıksızdı diye telkin et kaldı ki sen zaten sağlıklı bir hamilelik geçirmiş insansın.Lütfen kendini salma.En yakın zamanda bekliyoruz tekrar ikinci bebek haberini senden.:teselli:

Günaydın arkadaşlarrrr..
Ben çok yorgun çok argınım.Dün gece Alya ilk defa 11.30a kadar oturdu.eltimlerde yemekteydik,tüm kuzenlerini bir arada görüp hepsi tarafından da eğlendirilince yerde yata yata uyumamakta direnip onlarla oyunlar oynadı.Hadi gidiyoruz dediğimizde de ağladı.Duğğcee Duğğcee diye diye(eltimin kızının adı)Arabaya biner binmez göçtü.Gece hiç uyanmadı sabah 7de uyandı ağlayarak.Gittim yanına gözü kapalı mama dedi.Kahvaltısını hazırladım.HAdi kalk dedim baktım yatarak yemek istiyor.Gözü kapalı kahvaltısını yaptı.Ağzını yıkayalım dediğimde dayanamazdı hadi ağzını yıkayalım annecim dedim ıhh dedi döndü arkasını uykuya devamkafamçokkarıştı
Sildim ağzını hala uyuyor bayada uyuyacak gibi derin uykuda
Sizlerden naber?

Okurken ben yoruldum canım ya,cam açmak tezgaha çıkmakkafamçokkarıştı
Alya sandalyeye çıkıp hoppiii yapıyordu ama baktıki biz tepki gösteriyoruz kızıyoruz artık çıkmıyor.Çıksada otuu diyor kendine oturuyor.
Bencede bir pedagogla görüşüp en azından hareketini nasıl tehlikeli halden yararlıya dönüştürebileceğiniz üzerine fikir alın derim.Çok hareketli çocukların bu isteğinden dolayı ilerde ders çalışmayı filan yada bir aktiviteyi yapmayacaklarını sadece oyun üzerine bir dünya düşüneceklerini okumuştum.Sen şimdiden bunun üzerine bir araştırma yap canım.
Oh yerim ben onu,cadı.Bacak kadar boyula yaptıklarına bak helesempatiksalakcinni

Emer ya sen ara sıra ver gene göğsünü.Almazsada üzülme ne kadar güzel 1.5 yaşına kadar aldı maşallah süphanallah
Bende çok istedim ama 6.5 ay yettide arttı kuzuma.

Bu kabak kafa gaaaayyyyu bide uzata uzata söylüyor.facede yazdım ya sabahın 7sinde geliyor yanımıza aç gayyu diyor.gün içinde 10 defa gayyu izliyorum.neyseki içeriğini bakıyorum yararlı abuk subuk bir içeriği yok.konuşmalar kibar diyologlar iyi.
alyanın öyle tabak canak merakı yok olsada benden korkusuna yapamıyor.ben zaten titizim izin versem ona herşeyi dökerdi ortaya ben sonra kafayı yerdim.kırklamk için günlerimi harcardımmafoldumben
alya henüz öyle sorular sormuyor.bende oyun grubu düşünüyorum yada kreş düşünüyorum artık.samsunda iyi bir kreş var oyun grubu bulamazsam kafama göre kreşe vericem.haftada iki gün bende onunla gider yarım gün oyalanırım hemde çalışmaya başlayınca aynı yere devam etmesini düşünüyorum.facede önce baktık çok beğendik zeynep abla anaokulu diye.sonra konuştu babamız.haftada iki gün tam gün yarım gün farketmiyor 250 lira dediler.bakalım artık yaşıtlarıyla vakit geçirme zamanı geldi.ev çocuğu olsun istemiyorum ya.dün kzuenleryle aralarına kaynaşmalarını bir görseydiniz.
Saklanbç oynadı Alya düşübeiliyormusunuz:)))Allahım ne tatlılar ya.

Canım alyayı kreşe verirsen bak çok iyi takip et onlar öyle biz yanlrındayken oh oh gülüyolar biz çıkınca çocuğun yüzüne bile bakmıyorlar.kesinlikle kamera sistemiyle takip edeceğin bir yer olsun biz sude yi 2 ay gönderdik ama o uslu akıllı çocuğumun karekteri değişti şuan bakıcıyla evde bence 3 yaştan öncesi çocuğu mutsuz ediyo evde mutluysa hiç karışmayın kuzuya.allah esirgesin hepsini

Var canım çok profosyonel bir ekip.Profosyonel bir kadro.Kamera sistemini sordum bende var dediler netüzerinden bakabiliyorsunuz.Zaten ben haftada iki gün kendi gözetimim altında götürmeyi düşündüm.Sonrada işe başlayınca haftada iki gün tam güne dönsün diyorum.Zaten her günü kabul edemem,imkansız o.Çalışırsam 3 gün kayınvalidem bakacak 2 günde kreş.Şimdiden buraya alışması kolay olacak.
Ne gibi olumsuzluklarını gördün sen?
Ben oyun grubu niyetine düşündüm.

aslında bende oyun grubu istiyorum haftada 2-3 gün yarım gün olmak şartıyla çünkü batu evde babaannesiyle beraber ve bebeğim kendi halinde oynuyor kendi yaşıtlarıyla kaynaşsın birşeyler öğrensin istiyorum

selam herkese çok şükür kızım dün tekrar emmeye başladı. hasta kuzum öksürüyo hafif hafif. bende haftada 3 gün 2 şer saat oyun grubuna başlatıcam annelerle birlikte tabiki. bizim hiç komsumuz arkadaşımız yok. kızımla ikimiz hep yanlızız eşimde çok yogun. hem çevre edinme hemde arkadaş grubu kurmak açısından iyi olacagını düşünüyorum. kızımda enerjisini atar bikaç arkadaşı olur

günaydın kızlar..
dün reyyanın kontrolü vardı doktora gittik kilomuz 9200sanırım bizden azı yok boy 79.5..bunlara takmıyorum artık kafayı yicem yoksa.
doktora calliou hastası olduğunu söyledim lütfen izletme bağımlılık yapıyor dedi..tam oyun çocuğu havuza indir dedi.bende site havuzlarının güvenli olmadığını düşündüğümü söyledim onu iyileştiririz ama ruhuna bişey yapamayız dedi.oyun grubuna götüreyim dedim erken daha dedi hastalık kapar dedi(bağışıklık sistemi tam gelişmediği için sanırım)..günde 2kez indir havuza dedi inelim şimdi iyi hoş ama orucum antalyanın 40derecelik sıcağında havuzda napayım..
şurup içmediği için multitabsın tabletini verdi..
vee en önemlisi akşam 9da uyudu 7de uyandı(arada 6kez kalktı)inşallah bu düzene alışırız.gerçi bende alışmışım 11e kadar yatmaya gözlerimi zor açıyorum..
tuvalet eğitimiyle ilgilide onun önemli bişey olduğunu anlamasın tutar tuvaletini kabız olur psikolojik problemler olur dedi.anam ne ince çocuklar var ufacık hatada hemen psikoloji bo
zuluyoreyvahedigeldismile

biz zamane anneleriyiz gül onlarda zamane bebeleri
maşallah batuhanın uyku düzeni iyi yani gece hiç uyanmıyor ama gece 12de de yatsada saat 7de ayakda inşallah reyyanda geceleri uyanmakdan vazgeçer ben alışdım gece uyanmamaya bazen uyanınca zorlanıyorum valla

merhaba reyyanın annesi bana iyi bir haber verdin ben çizgi film izleyen çocuklara çok imrenirdim sude calliou izlemiyo diye çok üzülüyordum,bi gör eşimle zorla izletmeye çalışıyorum vazgeçeyim ozman bundan.şimdide ben seni sevindireyim arkadaşım bizim ölçülerde o civarlarda bende çok üzülüyordum ama sonra sağlıklı olmasına şükredip bundan vazgeçtim.ve sude de geçede en az 2 defa uyanıp ağlıyo babasını yanına istiyo yani bizim hala uyku düzenimiz yok benim hayatımda çok yoğun olduğundan onnu alıştıramıyorum tek çare yanımıza gelince susuyo bende o yorgunlukla kolayı seçip yatağımıza götürüyom yanlış biliyom ama çok yoruluyorum inanın: iş, ev temizliği, misafirler, ütüsüne çok titiz bir eş,ismi gibi nazlı bir kız ve bulunduğum kurum bölge müdürlüğü yakın illlere günü birlik görevler artık gerisini siz düşünün bu arada evde net 288 metre.(hı aşırı titizliğiyle beni panik atak yapma yolunda ilerleyen kaynanamı da unutdum.)

evet batuhan artık babaannesi maanne diyo onada anne diyordu benimkiler tepeme geliyordu ama öğrendi bebeğim
ya kızlar banyo aşığı oldu sıpa yıkanıp çıkmak değil ama suda oyun oynamak istiyor elimden tutuyor banyoya götürüyor eğer geri dönersek basıyor ağıdı ağıtki ne ağıt erken girersek 1 saat sonra tekrar istiyor yıkanıp çıksak tamam ama yarım saat banyoda baklemekden bıktım o yüzden yatmadan girdiriyorum sonrada yatıyoruz tabi yatana kadar 3-4 sefer banyoya gidip geri dönüp ağlıyoruz
ayakkabısını çıkarınca ayakları çok terlemişoluyor bende çorabını çıkarınca kokluyor gibi yapıp üüüff kokmuş batu diyordum şimdi ayakkabısını çıkarır çıkarmaz ayaklarını kokluyo gülüyoo üffff diye çok komik bunlar yaaa hala bir acı biber sevdamız var nasıl seviyor vermiyoruz artık almasın diyede uzanamayacağı yerlere koyuyoruz birde batuhan bunu nerden aldıysan oraya koy bebeğim diyorum nerden aldıysa oraya götürüp koyuyor artık

günaydın kızlar nasılsınız
fatmacım ecrinyağmurcum ve gülşahcım hepinize çok teşekkür ederim şimdi biraz daha iyiyim yarın tatile gidiyoruz bana çok daha iyi gelecek 2 hafta yokum sizlerlede görüşemiyeceğim bayram sonunda burdayım işallah
esmacım canım valla bizimkiside su delisi hadi banyo yapalım diyorum hemen şapşapşap diyip banyoya koşuyor ve aynen Batuhan gb en az yarım saat duruyoruz bazen 1 saat oluyor bayılıyor suya hergün mutlaka banyomuz vardır

aynen titiz eş bendede var ama benim misafirim gelmiyor eşim11 de geldiği için ben iftara gidiyorum anneme kayınvalideme.allah kolaylık versin sanada..

reyyanda çok seviyor banyoyu suyu batuhan gibi..az önce indik havuza daha girişte su birikintisi gördü ona sevindi..baya bi durdu dudakları morarınca çıkardım.bende aynı üff kokmuş diyorum gülüyor ama cidden kokmuş oluyor terleye terleye sporlar kokutuyor..acı biber çok ilginç yaa nasıl seviyor acaba benimki acı olmasa bile beğenmezse acı diyor...

çok iyi gelecektir tatil kızınla beraber zaman geçirirsiniz..iyi tatiller size.

bu arada biz artık odamızı ayırdık ve kuzucuk artık alıştı odasına...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…