• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

29 Mart 2025 Koç Burcunda Güneş Tutulması - Burçlara Etkileri

Nhessa

Nirvana
Pro Üye
13 Eylül 2013
58.320
2.965
523
İstanbul

1.webp

29 Mart 2025 KOÇ Burcunda Güneş Tutulması

Yılın ilk Güneş Tutulmasını KOÇ burcunun 9 derecesinde yaşıyor olacağız. Bu Tutulma Koç burcunda olduğu için enerjisi oldukça yüksek ve öncü etkileri ön plana getiriyor. Koç burcundaki tutulmalar, bireysel girişimlerin hız kazandığı, cesaretin ön plana çıktığı ve yeni başlangıçların önem kazandığı zamanları anlatır. Bu süreç, kişisel projelere adım atmak, liderlik vasıflarını ortaya koymak ve bağımsız hareket etmek için güçlü bir motivasyon sağlayabilir. Ancak, Koç burcunun doğasında bulunan acelecilik ve sabırsızlık, düşünmeden alınan kararların riskini artırabilir. Bu yüzden, hızla ilerlerken stratejik düşünmeyi ihmal etmemek önemli olacaktır.

Tutulmanın yönetici gezegeni Mars ise Yengeç burcunda. Ev düzeni, aile ilişkileri ve güvenlik ihtiyacı gibi unsurlar ayrıca yaşayacağımız dönem kalitesinde anahtar kelimeleri oluşturabilir.

Bu tutulmayı Uranyen prensiple ve kardinal aks okuyarak değerlendirelim. Mars Zeus ile birleşip KOÇ noktasını gösteriyor! Koç tutulmasında ise Güneş ve Ay’a eşlik eden, kardinal aksında ise çok önemli büyükler dikkat çekiyor! Plüton, Uranüs ve Jüpiter’in içinde bulunduğu bir hat oluşturuyor.

2.webp

Uranyen prensiple tutulma haritası

Bireysel olarak alacağımız etkilere odaklanırsak;

Olumlu anlamda;

Küllerimden doğuyorum; eski ben artık yok! (Plüton etkisi – derin dönüşüm ve yeniden doğuş)

Kendi yolumu kendim açıyorum; kimse beni durduramaz!" (Koç burcunun öncü enerjisi)

Özgürlüğüm için risk almaktan korkmuyorum! (Uranüs etkisi – bağımsızlık ve ani değişimler)

Genişlemek, büyümek ve kendi potansiyelimi aşmak için buradayım! (Jüpiter etkisi – fırsatlar ve büyüme)

Yeni bir dönemin lideriyim; cesaretimle dünyayı değiştirebilirim! (Kardinal Koç enerjisi – liderlik ve öncülük)

Kendi kaderimi yazıyorum ve hiçbir şey beni yolumdan alıkoyamaz! (Kardinal burçların güçlü iradesi)

Dönüşüm sancılı ama gerekli; yeniden doğmaya hazırım! (Plüton'un yıkım ve yeniden yapılanma etkisi)

Zincirleri kırıyor, kendimi özgürleştiriyorum! (Uranüs’ün devrimci ruhu)

Fırsatları kucaklıyor ve büyük oynuyorum! (Jüpiter’in genişleten etkisi)

Zamanı geldi: Harekete geçiyorum ve geriye bakmıyorum! (Koç’un inisiyatif alan enerjisi)

Her şey elimden kayıp gidiyor, ama durduramıyorum!" (Plüton etkisi – zorunlu dönüşüm, krizler)

Dikkat edilmesi gereken noktalar;

Hızla bir şeylere atıldım ama kontrolümü kaybettim! (Koç’un sabırsız enerjisi)

Her şeyi yıkıp geçmek istiyorum, ama sonra ne yapacağımı bilmiyorum! (Uranüs etkisi – ani, kontrolsüz değişimler)

Büyümek istedim ama açgözlülüğüm yüzünden her şeyi kaybettim! (Jüpiter’in aşırı genişleme riski)

Kendi yolumu açmak istedim ama herkesi karşıma aldım! (Koç’un bencilce hareket edebilme riski)

Kendi kendimi sabote ettim; savaş açtığım kişi aslında bendim! (Plüton’un gölge yönü – kendini yok etme eğilimi)

Özgür olmak istedim ama kaosa sürüklendim! (Uranüs’ün dengesizliği)

Her şeye meydan okudum, ama şimdi yapayalnız kaldım! (Koç’un bireyselliğinin aşırıya kaçması)

Toplumsal anlamda değerlendirirsek;

Dünya bir patlama noktasında, herkes bir şeylere öfkeli! (Koç + Plüton = radikal değişimler, isyanlar)

Özgürlük adı altında kaos yaratılıyor! (Uranüs’ün kontrolsüz devrimci etkisi)

Güç savaşları büyüyor, liderler birbirine meydan okuyor! (Koç’un savaşçı doğası + Plüton’un güçle imtihanı)

Toplum bir yol ayrımında ama kimse hangi yöne gideceğini bilmiyor! (Uranüs’ün belirsizliği)

Aşırı hırs ve kontrol isteği dünyayı felakete sürüklüyor! (Plüton + Jüpiter = güç istismar)

Ani ekonomik ve politik değişimler, dengeleri altüst ediyor! (Uranüs ve Jüpiter’in beklenmedik büyük etkileri)

Savaşın kıvılcımı çakıldı, geri dönüş yok! (Koç’un savaşçı doğası ve Plüton’un yıkıcı gücü)

Güçlü olan hayatta kalır, geri kalanlar ezilir! (Plüton’un sert kapitalist ve rekabetçi etkisi)

Büyük bir lider yükseliyor ama onun gelişi yıkımla birlikte! (Koç’un liderlik enerjisi ama Plüton’un gölge tarafı)

Tutulmanın ekli AstroKartoGrafi haritasına baktığımızda, en güçlü etkinin Avrupa’nın üst bölgelerinden başlayarak Afrika kıtasının ortasından aşağıya inen hat boyunca yoğunlaştığını görüyoruz. Bu bölgelerde, tutulmanın toplumsal etkilerinin çok daha belirgin şekilde hissedileceğini söyleyebiliriz.

3.webp

Tutulmanın AstroKartoGrafi Haritası

Sonuç olarak;

Bu tutulma, bireysel olarak bizi kendi gücümüzle yüzleştirirken, toplumsal olarak da büyük dönüşümler ve krizleri tetikleyebilir. Ancak Koç’un enerjisini bilinçli yönetirsek, kaostan yeni bir düzen yaratabiliriz. Aksi takdirde, kontrolsüz bir yangın gibi her şeyi yakıp yıkabilecek enerjilerin çok ön planda olduğunu bilmeliyiz. Mars’ın önemli bir kardinal yapması ve Zeus ile birleşmesi Yangın gibi olaylara zemin hazırlayabilir! Çok dikkatli olmak çok önemli! Özellikle Nisan son hafta! Mayıs ayının ortaları! Haziran tüm ay! Ağustos ayında ayrıca Mars kardinal aksı tetikliyor olacak.

Tutulmalar her zaman kadim bir kapının açılışıdır—kimileri için bir yükseliş, kimileri için bir çöküş anlamına gelebilir! Bu yüzden, bireysel olarak sabırlı, stratejik ve bilinçli hareket etmek, toplumsal olarak da kaos yerine dönüşüm yaratmayı seçmek en iyisi olacaktır.

🐏 🐏 🐏 🐏 🐏 🐏 🐏 🐏 🐏 🐏 🐏 🐏 🐏 🐏 🐏 🐏 🐏 🐏 🐏 🐏 🐏 🐏 🐏 🐏

Koç ve Yükselen Koç

Bu tutulma, hayatınızda önemli değişimleri tetikleyerek sizi ön plana çıkaran bir etki yaratacaktır. Bekleyen koşullardan ziyade, planlarınızı olgunlaştırmak ve geleceğe sağlam adımlarla ilerlemek için bu dönemi verimli bir şekilde değerlendirebilirsiniz. Tutulmanın yönetici gezegeni Mars ise ev düzeninizi değiştirebileceğinizi veya köklü kararlar alarak önemli başlangıçlar yapabileceğinizi düşündürmekte.

Boğa ve Yükselen Boğa

Bu tutulma, içsel olarak sizi harekete geçiren ve önemli başlangıçlar taşıyan durumları ifade ediyor. Dış dünyaya yansıtmak istemediğiniz, henüz paylaşmanın erken olduğunu düşündüğünüz veya kendinizi hazır hissetmediğiniz konular iç dünyanızda doğabilir. Tutulmanın yöneticisi Mars ise iletişim ve haberleşme alanınızda. Bir eğitimin sonucunu alabilir veya yeni bir eğitime başlayabilirsiniz. Ayrıca, önemli kararlar alabilir, imzalar atabilirsiniz. Bu etki ile seyahat planları içinde de olabilirsiniz.

İkizler ve Yükselen İkizler

Bu tutulma sizi desteklerken, amaç, sabır ve sorumluluk duygusu ile hareket ederek ilerlemeniz gerektiğini de anlatıyor. Tutulma ayrıca sosyal çevre ilişkilerinizi de ilgilendirebilecek konularda önemli farkındalıklar getirebilir. Arkadaşlarınız ile ilişkilerinizde yeni bir dönemi başlatabilir. Yeni bir çevreye girebilirsiniz. Tutulmanın yönetici gezegeni Mars ise finans alanınızda! Gelir ve gider dengenizi tetikleyen bir etki ön planda! Masraflarınız artabilir.

Yengeç ve Yükselen Yengeç

Bu tutulma haritanızın zirve noktasında gerçekleşiyor ve size iş hayatınız, toplumsal statünüz ve gelecek hedefleriniz ile bağlantılı önemli başlangıç fırsatları sunuyor. İş değiştirme veya yeni projelerde görev alma fırsatları yakalayabilirsiniz. Geleceğe dair hedeflerinizi yeniden yapılandırdığınız ve önemli kararlar alabileceğiniz bir enerji açığa çıkıyor. Tutulmanın yönetici gezegeni Mars ise burcunuzda! Hayatınızda yoğunluk, tempo gelirken, hedeflerinizi belirlediğiniz bir süreçtesiniz. Diş sağlığınıza dikkat etmelisiniz.

Aslan ve Yükselen Aslan

Bu tutulma uzak çevreler, yeni vizyonlar ve akademik konular ile bağlantılı etkileri ön plana getiriyor. Bir sınav hazırlığı içinde olabilirsiniz, yaşamınıza yön verecek bir konuda uzmanlaşmak için önemli adımlar atabilirsiniz. Farklı kültürlere açılan bir kapı niteliğinde bu enerji. Yolculuklar ve seyahat konularınızı da ön plana getiriyor. Tayin arzunuz varsa bu tutulma ile bu konular dikkat çekebilir. Tutulma gösteriyor ki, yaşamınıza katacağınız yenilikler sizi ilerletecek ve gelişiminize büyük ölçüde fayda sağlayacak. Tutulmanın yönetici gezegeni Mars ise sizi biraz geri çekiyor ve içsel anlamda bazı kaygılar yaşadığınızı gösteriyor. Gerçek potansiyelinizi bulduğunuz ve bazı endişe kaynaklarınızı fark etme şansı yakalayabilirsiniz.

Başak ve Yükselen Başak

Bu tutulma ortak kazanımlar, harcamalar, kredi ve finans konuları, tazminat, prim, sağlık ve genel sigortalar ile ilgili konularda gündemler getirebilir. Bir kredi alımı veya bir kazanım beklentisi anlamına gelebilir. Sigorta, prim, nafaka, tazminat benzeri konuları tetikleyebilir. Ortak yatırım ve kazanımlar ile bağlantılı kararlar aldırabilir. Bu tutulma ortaklı kazanımlardan yana önemli bir karar gündeme getirebilir. Ayrıca kazanımlarınızı arttıracak adımlar atabilirsiniz. Yatırım konuları dikkat çekebilir. Tutulmanın yönetici gezegeni Mars ise Yengeç burcunda sosyal çevre ilişkilerinizi canlandırmakta.

Terazi ve Yükselen Terazi

Bu tutulma evlilik, ortaklık ve ilişkiler alanınızda gerçekleşiyor. Başlangıçları ifade eden tutulma etkisi ile ilişkilerinizde önemli kararlar alabilirsiniz. Bu evlilik kararı almanız veya ortaklık başlangıcı anlamına gelebilir. Teklifler almaya ve tekliflerde bulunmaya açıksınız. Karşınızdaki insanların sizden beklentileri olduğunu ifade edebilir. İlişkilerinize yön veriyorsunuz. Tutulmanın yönetici gezegeni Mars’ın Yengeç burcundaki konumu ise dikkatinizin toplumsal statünüz ve kariyerinizde olduğunu gösteriyor. Bir iş değişimi veya iş hayatınızda önemli olabilecek atılımlarınızın olduğu anlamına gelebilir.

Akrep ve Yükselen Akrep

Bu tutulma iş değiştirme arzusu ve beraberinde yeni iş fırsatları getirebilir. Genel düzeninizde ve çalışma ortamınızda yeni düzenlemeler içinde olduğunuz bir dönemi işaret edebilir. Bir projenin tamamlanması veya farklı bir sorumluluk alanı içine çekiliyor olabilirsiniz. Genel sağlığınıza da dikkat etmeniz gerektiğini bilmelisiniz. Tutulmanın yönetici gezegeni Mars ise Yengeç burcunda yüksek öğrenim ve seyahatleri ifade eden alanda. Bir eğitim kararı alabilir, eğitim masrafı ile karşılaşabilir, seyahat planı yapabilir ve yaşamınıza yeni vizyonlar katabilirsiniz.

Yay ve Yükselen Yay

Bu tutulma sizi çok destekliyor. Hayatınıza vizyon, perspektif, destek ve motivasyon enerjisi getiriyor sanki. Kalbi boş olanlar için aşkı merkeze taşıtan bir Güneş Tutulması olabilir. Retro Merkür yarım kalmış eski bir konuyu önünüze getirebilir. Belki eski bir aşktır bu! Ya da hayatınızda devam eden bir ilişkinizde eski bir konunun gündeminize gelmesi ve sorunlarınızın üstesinden gelmek olarak da düşünebilirsiniz. Yaşamınızda önemli sorunlarınızı çözmek için fırsatlar bulabilirsiniz. Tutulmanın yönetici gezegeni Mars ise dikkatinizin borç ve alacak-verecek gibi mevzularda olabileceğini gösteriyor. Vergi, kredi, miras, sigorta, tazminat, prim benzeri konularda gündemlere açık olabilirsiniz.

Oğlak ve Yükselen Oğlak

Bu tutulma ev, yuva, hane alanınızda gerçekleşiyor. Köklü enerjileri de ifade eden bu alanda gerçekleşen bu tutulma ile evde düzenlemeler yapmak, eşya almak, değiştirmek, taşınmak, tadilat benzeri konularınızın olma potansiyelini ifade ediyor. Merkür yuvanızda retro konumda, ev hayatınız ile ilgili geçmiş bir konu gündeminize gelebilir. Yarım kalan bir konunun artık çözümlenme döneminde olduğunuzu düşündürebilir. Tutulmanın yönetici gezegeni Mars ise ilişkiler alanınızda! İlişkilerinize odaklanıyorsunuz bir diğer yandan! Önemli kararlar alıyorsunuz.

Kova ve Yükselen Kova

Bu tutulma imzalar, kontratlar, eğitim, seyahat ve yolculuklar alanınızda gerçekleşiyor. Tutulma gösteriyor ki, önemli kararlar alıyor ve önemli imzalar atıyor olabilirsiniz. Kardeş ve yakın çevre ilişkilerinizi de ifade eden alanda gerçekleşen bu tutulma ile kardeşlerinizin de yaşamında önemli başlangıçların olabileceğini düşünebiliriz. Merkür retrosunun da tutulma ile aynı burçta olması geçmiş ile bağlantılı bir konuyu da merkezinize getirebilir. Daha önce aldığınız bir kararı yeniden gözden geçirmeniz gerekebilir. Tutulmanın yönetici gezegeni Mars ise Yengeç burcunda. Genel iş temponuz üzerinde etkili durmakta. İşe odaklanıyor ve genel yoğunluğunuzu yönetmeye çalışıyor olabilirsiniz. İş değiştirme veya ekibinizde bazı kişilerin işten ayrılma gibi gündemleri olabilir. Diş sağlığınıza dikkat etmelisiniz.

Balık ve Yükselen Balık

Bu tutulma finansal gündemler getiriyor. Kazanımlarınız var! Elinize geçecek maddi fırsatlar, kazançlar ve gelirlerinizi artıracak gündemleriniz söz konusu. Tutulmada eşlik eden Merkür, geçmiş bir konuyla bağlantılı bir parasal kazanım potansiyelinize işaret edebilir. Elinizi bollaştıracak fırsatlara açılan bir kapı var gibi duruyor. Tutulmanın yönetici gezegeni Mars ise Yengeç burcunda. Aşk, romantizm ve çocukları ifade eden alanda. Ebeveynseniz çocuklarınız kaynaklı bazı masraflarınız dikkat çekebilir. Ayrıca aşka yön veren bir tutulma enerjisi içinde olabilirsiniz.

Güzel sonuçlar getiren, bereketli bir Tutulma olması dileği ile…

Sevgiler

Berna Atay

29 Mart’ta Koç burcunun 9 derecesinde bir Güneş tutulması gerçekleşiyor. Cesaretimizin yükseleceği, hedeflerimize ulaşmak için güçlü bir motivasyon hissedeceğimiz bir süreçteyiz. Ancak anın haritasında Merkür ve Venüs geri harekette olacağı için, geçmişe dair konular gündemimizi meşgul edebilir. İlişkiler, finansal konular, eğitimler, seyahatler ve ticari anlaşmalarla ilgili hassasiyetler oluşabilir. Yeni girişimlerde bulunmaktansa, daha önceden alınmış kararları gözden geçirmek ve eksiklikleri tamamlamak daha sağlıklı olacak.

Astopia

koç6.webp

Sevgili Koçlar ve yükselen Koç burcu olanlar,

29 Mart’ta burcunuzda gerçekleşecek Parçalı Güneş Tutulması, içinizdeki ateşi yeniden alevlendirerek sizi köklü bir değişime davet ediyor. Kadersel bir dönemeç olan bu tutulma, artık sizi kısıtlayan kalıpları geride bırakmanızı ve kendi hikâyenizin baş kahramanı olmanızı hatırlatıyor. Ruhunuzun derinliklerinde saklı duran cesaret ve özgüven, hiç olmadığı kadar güçlü bir biçimde yüzeye çıkabilir. Belki uzun süredir beklettiğiniz bir hayali gerçeğe dönüştürmek veya hayatınızı yeniden tasarlamak için tam da doğru zamanla karşı karşıyasınız. Ancak aceleci adımlardan kaçınmak ve bu yüksek enerjiyi bilinçli seçimlerle taçlandırmak önemli. Unutmayın, tutulmalar aynı anda hem sarsıcı hem de dönüştürücü olabilir. İçinizdeki güce kulak verip sağlam bir şekilde ilerlediğinizde, karşınıza çıkan fırsatlar sizi bambaşka bir geleceğe taşıyabilir.

Sevgili Boğalar ve yükselen burcu Boğa olanlar,

29 Mart’ta Koç burcunda gerçekleşecek Parçalı Güneş Tutulması, hayatınızın akışını aniden değiştirebilecek kadar güçlü bir eşik sunuyor. Belirli dönemler vardır, yaşamın önce ve sonrasını keskin bir çizgiyle ayırır; işte bu tutulma da tam olarak böyle bir geçiş noktası olabilir. Eski yaralar, korkular ve uzun zamandır göz ardı ettiğiniz duygular, şimdi cesaretinizle yüzleşmenizi bekliyor. Bu yüzleşme, sizi karanlığa sürüklemekten ziyade, tam aksine üzerinizdeki yüklerden arındırarak daha hafif ve özgür bir benliğe adım atmanızı sağlıyor. Hayatınızda artık size iyi gelmeyen insanlarla veya geçmişte takılıp kaldığınız inanç kalıplarıyla vedalaşmak için mükemmel bir dönemdesiniz. “Peki ya sonra?” sorusuyla endişelenmek yerine, özgüveninizi ve kişisel gücünüzü keşfetmeye odaklanın. Eğer yüklerinizden korkusuzca kurtulabilirseniz, kendinizi yepyeni başlangıçlara açacak ve uzun zamandır özlemini çektiğiniz bir özgürlük duygusunu tadacaksınız. Unutmayın, her bitiş yeni bir başlangıcın habercisidir ve bu tutulma, içinizde saklı olan potansiyeli su yüzüne çıkarmak için size güçlü bir fırsat sunuyor.

Sevgili İkizler ve yükselen burcu İkizler olanlar,

29 Mart’ta Koç burcunda gerçekleşecek Parçalı Güneş Tutulması, sosyal çevreniz ve geleceğe dair büyük hayalleriniz üzerinde çarpıcı bir etki yaratacak. Bu tutulma, içinizde uzun süredir yanıp tutuşan yenilenme arzusunu tetikleyerek sizi yepyeni planlar yapmaya, henüz cesaret edemediğiniz adımları atmaya davet ediyor. Arkadaşlarınızla birlikte yürüteceğiniz projeler, takım çalışmaları veya sosyal sorumluluk girişimleri bu dönemde hız kazanabilir. Aynı zamanda, bir süredir mesafeli olduğunuz bazı insanlarla yollarınız yeniden kesişebilir ya da tam tersi, artık sizi geliştirmeyen ilişkileri doğal bir şekilde geride bırakmak isteyebilirsiniz. Koç’un öncü ve ateşli enerjisi, yeni fikirler üretmenize ve liderlik potansiyelinizi keşfetmenize olanak tanırken, fevri davranışlardan kaçınmanız faydalı olacaktır. “Ben” demekten “biz” demeye evrilen bir bakış açısıyla hareket ettiğinizde, hem kendi hedeflerinize hem de içinde bulunduğunuz topluluğun amaçlarına daha fazla katkıda bulunabilirsiniz. Kısacası, bu tutulma size cesur adımlar atma fırsatı verirken aynı zamanda “Kimlerle yol arkadaşlığı yapıyorum?” sorusunu da yeniden hatırlatacak. Sosyal hayatınızla ilgili köklü değişimlerden korkmayın; çünkü bazen yeni kapılar, çoktan eskimiş olanların kapanmasıyla açılır.

Sevgili Yengeçler ve yükselen burcu Yengeç olanlar,

29 Mart’ta Koç burcunda meydana gelecek Parçalı Güneş Tutulması, hayatınızın kontrolünü yeniden elinize almanızı sağlayacak güçlü bir dönüm noktasına işaret ediyor. Özellikle kariyer ve toplumsal statünüz konusunda “Ben artık daha fazlasını hak ediyorum” veya “Gerçek potansiyelimi göstermenin vakti geldi” gibi düşüncelerle yüzleşebilirsiniz. Koç’un ateşli ve öncü enerjisi, sizi daha cesur ve girişken hale getirirken, mevcut düzeninizi sorgulamaya ve gerekiyorsa radikal değişiklikler yapmaya itebilir. Eğer iş hayatınızda kendinizi yeterince değerli hissetmiyorsanız, bu tutulma sizi yeni arayışlara yönlendirebilir ya da başka bir kariyer yoluna adım atma cesareti verebilir. Ancak unutmayın, hızlı kararlar almak kadar planlı hareket etmek de önemli. Özgüveniniz tazelenirken, aynı zamanda sorumluluklarınızın da arttığını göreceksiniz. Bu süreçte, toplum önündeki duruşunuz, imajınız ve liderlik yetenekleriniz dikkat çekici biçimde öne çıkabilir. Eski kalıpları yıkarak, kendinizi daha güçlü ve otoriter bir şekilde ifade edebilirsiniz. Yine de tutkularınıza kapılırken çevrenizdeki insanların fikirlerine de kulak vermek, sizi daha dengeli ve sağlam bir başarıya taşıyacaktır.

Sevgili Aslanlar ve yükselen burcu Aslan olanlar,

29 Mart’ta Koç burcunda gerçekleşen Parçalı Güneş Tutulması, hayata bakış açınızı, inançlarınızı ve ufkunuzu hiç olmadığı kadar genişletme fırsatı sunuyor. İçinizde filizlenen heyecan, artık sizi konfor alanınızın dışına çıkmaya, yeni deneyimlere ve maceralara çekiyor. Yıllardır arka planda bekleyen, cesaret etmekte zorlandığınız bir plan ya da hayal, bu tutulmayla birlikte harekete geçmeniz için güçlü bir itici güç haline gelebilir. Akademik, hukuki veya uluslararası projelerde beklenmedik açılımlar yaşanabilir; yurt dışı bağlantıları veya eğitim fırsatları aniden önünüze çıkabilir. Tutulmalar bazen sürprizli ve sarsıcıdır, ancak sizi geriye değil, daima ileriye taşır. Eğer bugüne dek benimsediğiniz inançlar veya yaşam felsefeleri artık ruhunuzu tatmin etmiyorsa, şimdi yeni bir bakış açısıyla kendinizi ve dünyayı keşfetmek için cesur adımlar atabilirsiniz. Bu süreçte kimsenin kalıplarına uymak zorunda değilsiniz; özgür, yenilikçi ve hevesli ruhunuz, tam da bu dönem kendini göstermek için sabırsızlanıyor. Unutmayın, büyük değişimler her zaman önce içten başlar ve sonra dış dünyaya yansır. Bu tutulma, içinizde yanan keşif arzusunu alevlendirerek sizi daha geniş bir dünyanın kapılarını aralamaya davet ediyor.

Sevgili Başaklar ve yükselen burcu Başak olanlar,

29 Mart’ta Koç burcunda gerçekleşen Parçalı Güneş Tutulması, sizi hem maddi hem de ruhsal anlamda özgürleştirici bir etkiyle sarıyor. Başkalarına bağlı hissettiğiniz, sizi sınırlandıran ya da yoran bağları koparmak için güçlü bir fırsatla karşı karşıyasınız. Ortak kazançlar, borçlar, kredi veya miras gibi konular aniden hız kazanabilir; uzun süredir beklenen çözüm kapınızı çalabilir. Kendi finansal gücünüzü keşfetme, ekonomik özgürlüğünüzü ilan etme ya da yeni yatırım kapılarını aralama isteğiniz artabilir. Ancak Koç’un aceleci enerjisine kapılmadan, stratejik düşünerek ilerlemeniz önemli. Bunun yanı sıra, duygusal dünyanızda da derin bir temizlik yapma ihtiyacı hissedebilirsiniz. Eski korkular, bağımlılıklar veya sizi geride tutan travmalarla yüzleşerek onları ardınızda bırakabilir, daha sağlam bir özgüvenle hayatınıza devam edebilirsiniz. Tutulmalar bazen kontrol edilemeyen dönüşümleri beraberinde getirse de, sonunda yenilenmiş ve güçlenmiş olarak yolunuza devam edeceksiniz. Unutmayın, her bitiş, beraberinde yeni bir başlangıcı da getirir ve bu dönem size cesaretle adım atmayı öğretiyor.

Sevgili Teraziler ve yükselen burcu Terazi olanlar,

29 Mart’ta, karşıt burcunuz Koç’ta gerçekleşecek Parçalı Güneş Tutulması, ilişkilerinizde ve sosyal bağlarınızda köklü bir değişime kapı aralıyor. Artık başkalarının istek ve beklentilerine uyum sağlamak yerine, kendi ihtiyaçlarınızı dikkate almanız gerektiğini fark edeceksiniz. Bu tutulma, romantik ilişkilerden iş ortaklıklarına kadar tüm bağlarınızda dengeyi yeniden kurmanızı ve kendi isteklerinizi ön plana almanızı öğütlüyor. Eğer süregelen bir ilişkiniz varsa, bu süreç ilişkiyi ileri taşıma veya sorunların artık görmezden gelinemeyeceği bir noktaya getirme potansiyeli taşıyor. Bazı ilişkiler doğal bir şekilde sonlanabilirken, bazıları da güçlenerek farklı bir boyuta geçebilir. Eğer bekarsanız, yeni insanlarla tanışabilir; hızlı ve ateşli bir başlangıç yapma eğiliminde olabilirsiniz. Yine de duygularınızın samimiyetini ve geleceğe dair beklentilerinizi netleştirmeden büyük adımlar atmamakta fayda var. İş ve ortaklıklar konusunda da benzer bir etki söz konusu. Mevcut ortaklığınızda gerginlikler yaşanabilir veya yeni bir işbirliği kapınızı çalabilir. Koç’un cesur ve bağımsız enerjisi, sizi kendi gücünüzü daha net görmeye itebilir; artık kimsenin gölgesinde kalmak istemeyebilirsiniz. Kendi yolunu çizme, başkalarına bağımlı kalmama, hatta belki de kendi işinizi kurma arzusuyla dolup taşabilirsiniz. Etrafınızdaki insanların, sizi destekleyenler ve enerjinizi aşağı çekenler olarak ayrıştığına tanık olabilir, yeni dostluklara açık hale gelebilirsiniz. Bu tutulma, korkusuzca geçmişi ardınızda bırakmayı ve kendi benliğinizi öne çıkarmayı öğütlüyor. Kendinizi özgürleştirmek adına güçlü kararlar alma zamanı!

Sevgili Akrepler ve yükselen burcu Akrep olanlar,

29 Mart’ta Koç burcunda gerçekleşecek Parçalı Güneş Tutulması, sizi iş hayatınız ve günlük yaşam düzeninizle ilgili köklü değişikliklere yönlendirebilir. Bu tutulma, mevcut rutininizin artık sizi tatmin etmediğini fark etmenize neden olabilir; yeni bir düzen kurma, daha sağlıklı alışkanlıklar edinme ve iş ortamınızda yapısal değişikliklere gitme arzusu taşıyabilirsiniz. Güneş tutulması, yaşamınızdaki düzensizlikleri gözler önüne sererek, üzerinizde taşıdığınız yüklerin ve enerjinizi tüketen detayların daha net farkına varmanızı sağlar. Eğer uzun zamandır çalışma temponuzdan veya iş çevrenizden memnun değilseniz, bu tutulma cesaretle yeni bir rota çizmeniz için size güç verecek. Ancak Koç’un aceleci enerjisi, sizi düşünmeden harekete geçmeye itebilir; bu nedenle değişiklik yapmadan önce iyi bir plan hazırlamak önemlidir. Hem iş hem de günlük yaşamınızda, eski yöntemleri bırakıp daha verimli, daha dengeli bir düzen oluşturmak için bu tutulmayı bir fırsat olarak görün. Yeni başlangıçlara açık olun, ancak sağlam adımlarla ilerlemeyi unutmayın.

Sevgili Yaylar ve yükselen burcu Yay olanlar,

29 Mart’ta Koç burcunda gerçekleşecek Parçalı Güneş Tutulması, yaşamınıza yeni bir heyecan ve cesaret dalgası getiriyor. Yaratıcılığınızı serbest bırakmak, sizi mutlu eden projelere odaklanmak ve kalbinizin sesine kulak vermek için önemli bir fırsat. Bu tutulma, sizi kendi merkezinizde durarak, özgüvenle ilerlemeye teşvik ediyor. Eğer hayatınızda ertelediğiniz hayaller ya da gerçekleştirmekten çekindiğiniz projeler varsa, şimdi cesaretle bu adımları atabilirsiniz. Tutulma, aynı zamanda aşk hayatınızı ve kişisel ilişkilerinizi de dönüştürebilir. Sevdiğiniz kişiye duygularınızı daha açık bir şekilde ifade edebilir, ilişkilerinizde daha net sınırlar belirleyebilirsiniz. Eğer bir süredir kendinizi bastırılmış hissediyorsanız, şimdi kendi gücünüzü ortaya koymanın tam zamanı. Ancak, Koç’un hızlı ve aceleci enerjisiyle hareket etmeden önce her adımınızı bilinçli bir şekilde atmanız önem taşıyor. Bu tutulma, size hem kişisel hem de yaratıcı anlamda güçlü bir dönüşüm getirebilir. Hayatınızı daha renkli, daha anlamlı ve daha cesur bir şekilde yaşamaya karar verebilirsiniz. Artık beklemeyin, kendi sahnenize çıkın ve en iyi performansınızı sergileyin!

Sevgili Oğlaklar ve yükselen burcu Oğlak olanlar,

29 Mart’ta Koç burcunda gerçekleşecek Parçalı Güneş Tutulması, sizin için aileniz, ev yaşamınız ve duygusal temelleriniz üzerinde güçlü etkiler yaratabilir. Bu tutulma, geçmişten gelen ailevi meselelerin, köklerinizle ilgili sorgulamaların ve içsel güvenlik arayışlarınızın daha görünür hale gelmesine neden olabilir. Eğer bir süredir evinizle veya ailenizle ilgili çözüm bekleyen durumlar varsa, bu tutulma sizi önemli kararlar almaya itebilir. Belki de yeni bir yaşam düzeni kurma arzusu ya da aile bağlarını güçlendirme ihtiyacı hissedeceksiniz. Tutulma, yaşadığınız fiziksel ve duygusal alanı yeniden gözden geçirmeniz için sizi cesaretlendirebilir. Yeni bir eve taşınma, yaşam alanınızı düzenleme ya da aile içindeki rollerinizi yeniden tanımlama gerekliliği ortaya çıkabilir. Bu süreçte geçmişten gelen duygusal yükleri fark etme ve bunları sevgiyle serbest bırakma fırsatı bulabilirsiniz. İçinizde taşıdığınız eski alışkanlıklar, size artık hizmet etmeyen duygusal kalıplar ya da aile içindeki çözülmemiş meseleler yeniden gündeme gelebilir. Ancak bu süreci bir krizden çok, bir yeniden yapılanma ve güçlenme fırsatı olarak değerlendirmek önemlidir. Güvenlik ihtiyacınızı sağlamak için artık eski yöntemlerin yeterli olmadığını fark edebilir, köklü değişikliklere açık hale gelebilirsiniz. Ailenizle daha derin bir bağ kurmak, duygusal yaraları iyileştirmek ya da kendi iç huzurunuzu bulmak için bu tutulma size güçlü bir kapı aralıyor. Ev ortamınızda daha fazla huzur, denge ve sevgi yaratma isteğiniz, bu süreçte alacağınız kararlarla pekişebilir. Unutmayın ki geçmişi bırakmadan yeniyi inşa etmek zordur. Bu nedenle, geçmişin sizi şekillendiren yönlerini kabul edin ve artık size hizmet etmeyen tüm kalıpları şefkatle bırakın. Tutulma, sizi içsel anlamda özgürleşmeye, kendi köklerinizden güç alarak daha sağlam bir temel kurmaya çağırıyor.

Sevgili Kovalar ve yükselen burcu Kova olanlar,

29 Mart’ta Koç burcunda gerçekleşecek Parçalı Güneş Tutulması, zihinsel cesaretinizi sınayan ve sizi yeni başlangıçlara davet eden bir enerji taşıyor. Zihninizin kapılarını yeni bilgilere açarken, geçmişte dile getiremediğiniz düşünceleri artık yüksek sesle ifade etmek isteyebilirsiniz. Ancak Koç’un aceleci enerjisi, düşünmeden konuşma ya da ani kararlar alma gibi riskler taşıyabilir. Bu yüzden, duygularınızı cesurca dile getirirken daha dikkatli ve nazik olmaya özen göstermek önemlidir. Tutulmanın getirdiği bu güçlü enerji, yalnızca yeni bilgiler edinmekle kalmayıp, aynı zamanda kendinizi ifade etme ve insanlara ilham verme fırsatı da sunuyor. Uzun zamandır yazmayı düşündüğünüz bir kitap, başlatmayı planladığınız bir blog ya da hayata geçirmeyi istediğiniz bir eğitim programı için şimdi harekete geçme zamanı. Bu süreçte zihinsel hızınız artacak, ancak bu hızın dağılmaya yol açmasına izin vermeyin. Net bir plan yaparak, enerjinizi doğru yöne kanalize edin ve projelerinize odaklanın.

Sevgili Balıklar ve yükselen burcu Balık olanlar,

29 Mart’ta Koç burcunda gerçekleşecek Parçalı Güneş Tutulması, hayatınızda güçlü bir uyanış başlatacak. Bu tutulma, sahip olduklarınızı, maddi güvenliğinizi ve öz değer algınızı yeniden şekillendirmenize yardımcı olacak önemli bir dönüm noktası. Geçmişte sizi tanımladığını düşündüğünüz şeyleri sorgulayacak, hayatınızdaki gerçek değeri nerede bulabileceğinizi yeniden değerlendireceksiniz. Bu, sadece maddi anlamda değil, manevi ve duygusal açıdan da kendi kendinizi onayladığınız ve özgüveninizi yeniden kazandığınız bir sürecin kapısını aralıyor. Tutulma enerjisiyle birlikte, bağımsızlık ve kendi kendine yetme arzusu ön plana çıkabilir. Maddi kazançlarınızı artırma konusunda daha cesur kararlar almak, kendi işinizi kurmayı düşünmek ya da mevcut kaynaklarınızı daha verimli şekilde kullanmak isteyebilirsiniz. Ancak Koç burcunun getirdiği aceleci ve sabırsız enerjiden kaçınarak, her adımı dikkatlice planlamak büyük önem taşıyor. Parçalı Güneş Tutulması, aynı zamanda içsel güvenliğinizi sağlamlaştırmanız için bir fırsat sunuyor. Kendinizi dışsal koşullardan ve başkalarının onayından bağımsız olarak, kendi içsel değerinizi fark ederek güçlenme zamanı. Bu dönemde neyi bırakıp neyi koruyacağınıza karar verebilir, eski alışkanlıklarınızı ve sizi geride tutan kalıpları geride bırakarak yeni bir başlangıç yapabilirsiniz. Başkalarının ne düşündüğünden ziyade, kendinizle kurduğunuz ilişkiyi önceliklendirmek, size uzun vadede özgürlük ve gerçek mutluluğu getirebilir. Bu tutulma, hem maddi hem manevi anlamda yeni bir düzen kurmak için bir çağrı niteliği taşıyor. Ancak, sabırlı olun ve her adımı dikkatle atın; çünkü bu güçlü dönüşüm süreci, kalıcı bir temel oluşturmanızı sağlayacak.

Aygül Aydın

koçç.webp

Koç Burcu
29 Mart'ta burcunuzda yaşanacak Güneş tutulması, hayatınızda büyük değişimlere işaret ediyor! Tutulmalar, önemli başlangıçların, kadersel dönüşümlerin ve beklenmedik gelişmelerin zamanıdır. Bu tutulma, özellikle sizin için güçlü bir değişim ve yeniden doğuş fırsatı veriyor. Yeni bir işe başlayabilir, farklı bir hayat düzenine geçebilir ya da hayatınızın yönünü değiştirecek kararlar alabilirsiniz.

Kariyerinizde ve özel hayatınızda yeni bir sayfa açabilirsiniz.
Kişisel hedeflerinize odaklanabilir, cesur adımlar atabilirsiniz.
Hayatınızdaki önemli kararları alırken sezgilerinize güvenmelisiniz.

Boğa Burcu
Güneş tutulması, Boğa burçları için ruhsal bir uyanış ve yeni bir bakış açısı getiriyor. Bu tutulma, hayatınızda önemli değişiklikleri tetikleyebilir. Size yeni bir yön gösterebilir. Ancak bunu aceleyle değil, iç sesinizi dinleyerek yapmalısınız.

Ruhsal anlamda yeni farkındalıklar yaşayabilirsiniz.
Bilinçaltınızda uzun zamandır saklı kalan duygular yüzeye çıkabilir.
Geçmişi geride bırakmak ve yeni bir yol çizmek için harika bir dönem.

İkizler Burcu

Bu tutulma, sosyal çevrenizi ve kariyer planlarınızı yeniden şekillendirecek! Bu tutulma, sosyal çevrenizden alacağınız destekle hayatınıza yeni bir yön verebileceğinizi gösteriyor. Ancak, geçmişte yaşadığınız deneyimlerden ders alarak ilerlemek önemli olacak.

Yeni arkadaş gruplarına girebilir veya farklı çevrelerle tanışabilirsiniz.
Profesyonel hedeflerinizi yeniden belirleyebilir ve yeni iş fırsatları yakalayabilirsiniz.
Sizi heyecanlandıran bir proje ya da ekip çalışmasına dahil olabilirsiniz.

Yengeç Burcu
Bu tutulma, kariyerinizde büyük bir dönüşüm başlatıyor! Güneş tutulması, önemli kararlar almanız için büyük bir fırsat sunsa da, Merkür retrosunun etkilerini göz önünde bulundurarak adım atmalısınız.

İş hayatınızda yeni bir sayfa açabilirsiniz.
Kariyer değişikliği, terfi veya yeni bir iş fırsatı gündeme gelebilir.
Toplumsal statünüz ve sorumluluklarınız değişebilir.

Aslan Burcu
Bu tutulma, Aslan burçları için büyük bir dönüşüm enerjisi taşıyor. Yeni ufuklara açılmanız için bir kapı aralanıyor. Ancak, bu yeni sürecin ilk adımını atmadan önce, eski defterleri kapatmanız gerekebilir.

Yurtdışı bağlantılı bir konu netleşebilir, önemli bir karar alabilirsiniz.
Eğitim, akademik kariyer veya medya projelerinde yeni başlangıçlar yaşanabilir.
Hayat felsefeniz değişebilir, daha büyük bir vizyon kazanabilirsiniz.

Başak Burcu
Bu tutulma, finansal ve ruhsal dönüşüm alanlarınızı aydınlatıyor! Önemli bir değişimin kapısı aralanıyor. Ancak, bu sürecin getirdiği değişimleri anlamak ve sağlam bir temel oluşturmak için biraz zamana ihtiyacınız var.

Ortak maddi kaynaklarınızla ilgili önemli bir karar alabilirsiniz.
Borçlarınızı yeniden yapılandırabilir, finansal olarak bağımsızlaşma sürecine girebilirsiniz.
İlişkilerinizde duygusal derinlik kazanabilir, geçmişten gelen bir konuyu tamamlayabilirsiniz.

Terazi Burcu
Bu tutulma, ikili ilişkiler, evlilik, iş ortaklıkları ve sosyal bağlantılar alanınızı doğrudan etkileyecek. Sizin için önemli bir dönüm noktası olabilir! Merkür retrosunun devam ettiğini unutmayarak, yeni kararları iyice değerlendirmekte fayda var.

Yeni bir ilişkiye başlayabilir veya mevcut ilişkinizde ciddi bir karar alabilirsiniz.
İş ortaklıkları ve sözleşmelerde yeni fırsatlar doğabilir.
Bazı ilişkiler veya işbirlikleri sona erebilir, yeni başlangıçlar yaşanabilir.

Akrep Burcu

Bu tutulma, günlük düzeninizde ve iş hayatınızda büyük bir değişimi başlatabilir. Günlük yaşamınızda daha düzenli ve verimli olmak için motive hissedeceksiniz. Ancak, ani kararlar almadan önce her şeyi en ince ayrıntısına kadar planlamalısınız.

Yeni bir iş teklifi alabilir veya iş ortamınızda bir değişiklik yaşayabilirsiniz.
Çalışma şeklinizi ve iş ilişkilerinizi yeniden yapılandırabilirsiniz.
Sağlığınızı güçlendirecek yeni bir alışkanlık kazanabilirsiniz.

Yay Burcu

Bu tutulma, aşk hayatınız, yaratıcı projeleriniz ve kişisel mutluluğunuzla ilgili büyük bir dönüşüm getiriyor. Bu tutulma, sizi daha cesur ve bağımsız bir şekilde hareket etmeye teşvik edecek. Ancak, büyük kararlar almadan önce her şeyi dikkatlice değerlendirmekte fayda var.

Yeni bir ilişkiye başlayabilirsiniz veya mevcut ilişkinizde büyük bir değişim olabilir.
Yaratıcılığınızı sergileyebileceğiniz yeni bir proje gündeme gelebilir.
Hayattan aldığınız keyif ve eğlence anlayışınız değişebilir.

Oğlak Burcu

Bu tutulma, aile, ev ve köklerinizle ilgili yeni başlangıçlar getirecek. Bu tutulma, sizi geçmişi bırakıp yeni bir düzen kurmaya teşvik edecek. Ancak, duygusal kararlar alırken aceleci davranmamak en doğrusu olacaktır.

Taşınma veya evle ilgili büyük bir değişim yaşayabilirsiniz.
Aile içinde önemli bir gelişme olabilir, yeni bir düzen kurabilirsiniz.
Kendi içsel huzurunuzu sağlamak için önemli farkındalıklar yaşayabilirsiniz.

Kova Burcu

Bu tutulma, zihinsel faaliyetleriniz, eğitim, iletişim ve projelerinizde büyük bir değişim yaratacak. Zihinsel anlamda yepyeni bir kapı açılıyor! Ancak, ilk adımları atarken Merkür retrosunu göz önünde bulundurmalı ve her detayı dikkatlice değerlendirmelisiniz.

Yeni bir eğitime başlayabilir veya önemli bir projeye adım atabilirsiniz.
Kendi düşüncelerinizi ve fikirlerinizi dünyaya daha güçlü bir şekilde sunabilirsiniz.
İş hayatınızda veya akademik süreçlerde büyük bir karar verebilirsiniz.

Balık Burcu

Bu tutulma, finansal durumunuz ve öz değerinizle ilgili büyük bir değişim başlatacak! Sizi daha sağlam adımlar atmaya teşvik edecek. Maddi konularda yeni fırsatlar yakalayabilirsiniz, ancak bu süreçte gerçekçilikten uzaklaşmamak önemli.

Yeni bir gelir kaynağı oluşturabilirsiniz.
Maddi konularınızı yeniden düzenleyebilir, yeni bir iş veya yatırım fırsatı yakalayabilirsiniz.
Öz değeriniz ve kendinize verdiğiniz önem konusunda farkındalık kazanabilirsiniz.

Kaynak : oggusto

koc1_15.webp

Koç ve Yükselen Koç

Tutulma sizin burcunuzda gerçekleşiyor, yani hayatınızda açılacak yeni sayfalara hazırlıklı olun! Özgüveniniz ve cesaretiniz tavan yaparken, kendinizi yeniden keşfetme ve yeni hedefler belirleme sürecindesiniz. İmajınız, fiziksel görünüşünüz veya yaşam tarzınızla ilgili önemli bir değişim kapıda olabilir. Mars’ın Yengeç’te olması, ailevi meseleleri ve geçmiş konuları biraz daha öne çıkarabilir. Öfkenizi kontrol etmeli ve gereksiz çatışmalardan kaçınmalısınız.

Boğa ve Yükselen Boğa

Tutulma, iç dünyanızı ve bilinçaltınızı aydınlatıyor. Belki de uzun zamandır fark etmediğiniz bazı duygularınız ya da gizli saklı konular yüzeye çıkıyor. Gizli düşmanlara veya gereksiz korkulara dikkat etmelisiniz. Yurtdışı ya da uzak mesafelerle ilgili başlangıçlar yaşanabilir. Mars’ın Yengeç burcundaki konumu ise iletişim konularında cesarete, sert çıkışlara veya ani tepkilere neden olabilir. Sezgilerine güvenerek hareket etmelisiniz.

İkizler ve Yükselen İkizler

Sosyal çevreniz ve gelecekle ilgili planlarınızla ilgili yenilikler gündemde. Yeni insanlarla tanışabilir, bazı arkadaşlarınızı hayatınızdan çıkarabilir ya da kariyer hedeflerinizi güncelleyebilirsiniz. Mars’ın Yengeç’te olması, finansal konularda dikkatli olmanızı söylüyor. Harcamalarınıza dikkat etmeli ve ani maddi kararlar almaktan kaçınmalısınız.

Yengeç ve Yükselen Yengeç

Tutulma, kariyeriniz ve toplumsal statünüzle ilgili önemli bir dönemeçte olduğunuza işaret ediyor. Yeni bir iş, terfi ya da sosyal statünüzü etkileyecek önemli bir değişiklik kapıda! Kendinizi göstermek isteyeceğiniz, risk alacağınız ve cesur olacağınız bir süreçtesiniz. Mars’ın burcunuzda olması, duygularınızı daha yoğun hissetmenize ve büyük duygusal tepkiler vermenize neden olabilir. Sakin kalmaya çalışmalı ve stratejik adımlar atmalısınız.

Aslan ve Yükselen Aslan

Hayatınızda yeni ufuklar açılmak üzere! Eğitim, yurtdışı bağlantıları, seyahatler veya hukuki konularla ilgili önemli gelişmeler yaşanabilir. Tutulma size bakış açınızı değiştirmeniz ya da hayatınıza değişiklikler katmanız için fırsatlar sunuyor. Mars’ın Yengeç’te olması, bazı içsel huzursuzluklara neden olabilir, özellikle de geçmişten gelen ailenizi ilgilendiren duygusal yükler ya da gizlilik içeren konular sizi zorlayabilir. Meditasyon ve içsel dengenizi koruyacak şeylere yönelmek faydalı olabilir.

Başak ve Yükselen Başak

Finansal konular, borçlar, krediler, ortak yatırımlar, nafaka veya miras meseleleri bu tutulma ile gündemine gelebilir. Parasal konularda ani ve riskli kararlar almaktan kaçınmalısınız. Mars’ın Yengeç burcunda olması, kazançlarınızı, sosyal çevrenizi ve gelecek planlarınızı etkileyecek hareketlilikler yaşamanıza neden olabilir. Ayrıca gruplar içindeki ikili ilişkilerinizde temkinli olmalı, kime güveneceğinizi iyi seçmelisiniz.

Terazi ve Yükselen Terazi

Tutulma ikili ilişkilerinizi ve ortaklıklarınızı ilgilendiren alanda gerçekleşiyor. Yeni bir ilişkiye adım atabilir ya da mevcut ilişkinizle ilgili önemli bir karar verebilirsiniz. İş birlikleri açısından da hareketli bir dönem olabilir. Mars’ın Yengeç’te olması, kariyerinizde cesur, enerjik ve gergin olmanıza neden olabilir. Acele kararlar almaktan kaçınmalı ve diplomatik yaklaşımı elden bırakmamalısınız.

Akrep ve Yükselen Akrep

Günlük rutininiz, çalışma hayatınız veya sağlığınız bu tutulma ile birlikte mercek altında. Yeni bir iş düzenine geçiş yapabilir, sağlığınla ilgili daha disiplinli bir süreç başlatabilirsiniz. Diyete ya da spora başlamanın, rutin kontrollerinizi yaptırmanın tam zamanı. Mars’ın Yengeç burcundaki konumu, seyahatler veya uzak yerlerle ilgili konularda hareketlilik getirebilir. Yeni fikirlere açık olmalı, geçmişe çok fazla takılı kalmamalısınız.

Yay ve Yükselen Yay

Bu tutulma aşk hayatınız, çocuklarla ilgili konular ve yaratıcı projeleriniz üzerinde büyük bir etki yaratacak. Yeni bir aşk kapıyı çalabilir, bebek haberleri alabilir ya da sanatsal/yaratıcı bir projeye başlayabilirsiniz. Mars’ın Yengeç’te olması, finansal konularda biraz dikkatli olmanızı ve gereksiz harcamalardan kaçınmanızı söylüyor. Ortaklaşa kazançlar ve yatırımlarınızla ilgili konular gündemde olabilir.

Oğlak ve Yükselen Oğlak

Aileniz ve ev hayatınız mercek altında. Taşınma, ev alma/satma ya da aile içi konularla ilgili önemli gelişmeler yaşanabilir. Mars’ın Yengeç’te olması, ilişkilerde duygusal iniş çıkışlar yaşamanıza neden olabilir. Partnerinizle tartışmalara dikkat etmeli, olayları fazla kişisel almamaya çalışmalısınız. Ayrıca, partnerinizin hayatında önemli gelişmeler yaşanabilir.

Kova ve Yükselen Kova

İletişim, kısa yolculuklar, eğitim ve kardeşlerle ilgili konular bu tutulmayla ön plana çıkıyor. Yeni bir eğitime başlayabilir, önemli bir anlaşma yapabilir ya da sosyal medyada daha aktif olabilirsiniz. Kardeşleriniz ya da yakın çevrenizdeki kişilerin hayatlarında önemli başlangıçlar ya da dönüm noktaları yalanabilir. Mars’ın Yengeç’te olması, çalışma ortamınızda veya günlük rutinlerinizde stres yaratabileceğinden sağlığınıza dikkat etmeli ve fazla yük almamaya özen göstermelisiniz.

Balık ve Yükselen Balık

Maddi konular ve öz değer algınız bu tutulmayla beraber mercek altında. Yeni kazanç fırsatları doğabilir veya harcamalarını gözden geçirme ihtiyacı hissedebilirsiniz. Mars’ın Yengeç burcundaki konumu, aşk hayatınızda hareketliliğe ve duygusal dalgalanmalara neden olabilir. Duygularınızı fazla bastırmamak ancak ani tepkiler vermekten de kaçınmak önemli olacaktır.

Işıl Nolan

koççç.webp

29 Mart 2025 saat 13:58’de 9 derece Koç burcunda bir Güneş tutulması meydana gelecek. Yeni yıla Merkür retroda girmiştik ve yıl başından beri süren çeşit çeşit gezegen retroları ve sert gökyüzü olaylarından sonra astrolojik açıdan yıl asıl şimdi başlıyor diyebiliriz.

Koç burcundaki bu ultra güçlü Güneş tutulması sistemleri sıfırlıyor, paradigmayı çökertiyor ve “bunu asla değiştiremezsin” denilen her şeyi yerle bir etmeye geliyor. Merkür ve Venüs’ün retro olması, bu tutulmanın yarım kalmış meseleleri kapatıp, yepyeni bir sayfa açma fırsatı sunduğunu gösteriyor. Geçmişin prangalarından kurtulmak için büyük bir fırsat! Ama öyle pasif bekleyerek değil; cesur bir hamle yaparak, inisiyatifi alarak!

Tutulma öncesindeki 21-29 Mart günleri, dünya sahnesinde büyük kopuşlar, yeni ittifaklar, ideolojik savaşlar ve askeri hareketlilik getirebilir. Politik arenada köklü değişimler yaşanabilir; kimileri düşüşe geçerken, kimileri hızla yükselişe geçebilir. İdeolojiler, inanç sistemleri, güç dengeleri sarsılacak, artık eski kurallarla oynanamayacak! Bu günlerde yaşanan olaylar, yalnızca 2025’i değil, önümüzdeki on yılları şekillendirecek. Bireysel düzlemde de bu günlerde aldığımız kararlar kaderimizin ana hatlarını belirleyebilir. Özetle şimdi vereceğimiz kararlar gelecekte hangi dünyada yaşayacağını belirleyecektir, bunu unutmayalım!

Tutulmanın hemen ardından, 30 Mart’ta Neptün Balık burcunu terk ediyor ve Koç’a geçiyor. Yani, eski düzenle vedalaşma ve ileriye bakma vakti! Kimsenin “sen yapamazsın” dediği şeylere kulak asmadan, kendi yolunu çizme zamanı geldi. Bağımlılıklar, toksik ilişkiler, içimizi kemiren alışkanlıklar… Hepsi burada bitiyor! Geçmişle yüzleşenler orada sadece kayıpları değil, yeni bir yol haritasını da bulacaklar.

Bu tutulma, kararsızlar için kâbus cesurlar için bir rönesans olabilir. Eğer hala eskiye tutunuyorsanız, evren “Ok, sen bilirsin” diyerek bırakacaktır. Ama yeniliğe kucak açarsanız, bu tutulma sizi yepyeni bir seviyeye çıkarabilir. Koç enerjisi pasif bekleyeni değil, harekete geçenleri ödüllendirir. Şimdi kendinize şu soruyu sorun: Geçmişin küllerinde oturacak mıyım, yoksa ateşin içinden yeniden mi doğacağım? Seçim sizin. Korkusuzca ilerleyin derim zira çünkü talih ve evren cesurları sever!

Merve Çubuktepe

Back