2009 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

saol
cnm
tavsıyen ıcın

kahvaltımızda bal süt yumurta peynir ceviz ekmek cicibebe milupa 7 tahıllı karıştırıp yiyoruz. siz ayrı yemeye basladınızmı?

maşallah maşallah Allah nazardan saklasın... benim oğluş sadece cicibebe yiyo sütle.. peynir zeytin bal bir lokma yiyo sadece... yumurta ağzına koymuyo yediriyorum çıkartıyo cicibebenin içindede yemiyomafoldumben ne yapacağım ben bu yumurcakla bilmiyorum:çok üzgünüm: milupanın kahvaltılarından aldım onuda ağzına koymadı çıkardı hemenmafoldumben

bizde kahvaltiya bal ceviz pekmez peynir tereyagi ve ekmek icini karistirip yediriyouz ardindan bide rezene cayi iciyor

günaydın arkadaşlar

fatmacım ben ayrı ayrı vermeye başladım kahvaltısını ekmeğe labne sürüp veriyorum onu yerken zeytin veriyorum bazen çok çok az çikolata ekmek parçasına sürüpte veriyorum ona evde hazırladığımız özel kurabiyeleri var ben cici bebe vermiyorum onu robottan geçirip hafif ıslatım veriyorum cevizi dövüyorum kurabiyesine karıştırıyorum ayrıca kayısı dut inciri haşlıyorum ve robottan geçiriyorum bayıla bayıla bunuda yiyiyor kuzum maşallah bazen bunların yanında meyve suyu yada rezene filan yapıyorum bayıla bayıla yiyiyor ama çok üşenirsem ki bu çok nadir oluyor hepsini karıştırıpta verdiğimde oluyor

Günaydın arkadaşlar,

Ali Tuna ile yemek saatleri tam bir işkence..

Hiçbirşey yediremiyorum. Yedirsem de ancak bir parça..

Bu arada arkadaşlar sorularım var
1-Biberon kullanan anneler ne zaman bırakacaksınız biberon kullanmayı. Biz gece beslenmesini biberon ile yapıyoruz doğal olarak gece beslenmesi devam mı bitirdiniz mi?

Geçen dergide okudum 1 yaşında bıraktırmaya başlamak lazımmış. En fazla 2 yaşına kadar. ıleride diş çürüklerine çene yapısı bozukluğuna falan da neden olabiliyormuş..

2- Tuvalet alışkanlığı için lazımlık aldınız mı? Yavaş yavaş başlamak lazım 14 ayda falan.. en azından ben alıp babası ile sık sık wc ye göndermek istiyorum şimdiden görmeye başlasın ki 1,5 yaşına doğru alışsın artık.

3- Her banyodan sonra bebeğinizi losyon ya da yağ ile yağlıyor musunuz?

Bir de arkadaşlar bebeklerimiz büyüdü artık ve kazalar riski de arttı.

Dün akşam Ali Tuna koşarken düştü ve dudağı patladı. Daha önce Emel'in oğlu Yiğitin başına da gelmişti.
Ali Tuna'nın dudağını kanlar içinde görünce ne yapacağımı şaşırdım.
Bu gibi durumlarda evde yapılacak acil müdaheleleri de konuşabiliriz.

Benim aklıma hemen oksijenli su ile temizlemek geldi mesela. Ve evde oksijenli su olmadığını fark ettim.

Ve bugün bir liste çıkaracağım kendime evde bulunması gerekenler ile ilgili

Bu konuda bildiklerimizi paylaşalım

melekcim meriçin yemek ile ilgili pek sorunu yok, yiyor ne versem ama az yiyor (( ama seçmiyor ona şükrediyorum, ihtiyacı kadar yiyordur diye düşünüyorum,
biberona devam ediyoruz ama şu şekilde eğer uyumadan hemen önce içtiyse sütünü gece bi daha içmiyor beni emiyor, sabah içiyor sütünü ama süt içmeden uyuduysa gece bir kere veriyorum, biberonu bırakmak biraz zor olacak sanırım,
her banyodan sonra bebe yağı ile masaj yapıyorum canım doğduğundan beri, özellikler sık emeklediği için diz kapaklarına yapıyorum.
tuvalet işide benimde aklımda bi an çnce öğrensin istiyorum, abimin oğlu 1,5 yaşında hem gece hem gündüz söylüyordu çok rahat etti gelinimiz, inşallah bizimkilerde öğrenir, ben daha lazımlık almadım ama meriç klozeti görünce ıkınıyor :)) sanırım oranın ne amaçla olduğunu biliyor:))))

canım geçmiş olsun bu arada Allah beterinden saklasın, yürüme başlayınca yaramazlık artıyor sanırım, umarım kazasız belasız atlatırız bu dönemlerinide:))

çok haklısın aslında evde ilk yardım malzemelerinin bulunması lazım, eşim meriç doğmadan küçük bi yangın tüpü almıştı ne olur olmaz diye, gülmüştüm o zaman ama şimdi Allah korusun iyiki almışsın diyoruz bakımını yaptırdık geçenlerde... bizdede yok oksijenli su sargı bezi var, kremler var ama temizlemek için oksijenli su şart bencede

melekcim biz hala biberon kullanıyoruz canım ama sadece uyurken süt içirmek için kullanıyoruz onun dişinda suyu ve meyve suyunu bardaktan içiyor biberonla meyve suyu içmiyor mesela yavaş yavaş süt olayınıda aşıcağımızı düşünüyorum zaten gece kalksa kalksa en fazla 2 kere kalkıyor ki çoğunlukla kalkmıyor bu gecede kalkmadı mesela
tuvalet eğitimine gelince 1,5 yaşında başlamayı düşünüyorum ben çünkü tuvalet eğittimi çok önemli bir konu ve çocuğu zorlamama taraftarıyım ben çünkü bu konuyla ilgili ileride büyük hasarlara yol açtığını biliyorum lazımlık olarakta eltimin oğlunda kullandığı çok güzel müzikli tuşları filan olan bir lazımlık var onu kullanıcaz büyük ihtimalle ama ona oturmak istemezse eğer Ada ile beraber lazımlık seçimi yaparım onun beğenmesi çok önemli sonuçta
banyo konusuna gelince ben Ada'yı banyodan sonra yağlamıyorum artık kendisi keyfini çıkarıyor banyonun zaten :)
ilaç konusunda canım babam eczacı olduğu için evde zaten bulunması gereken bisürü ilaç var ishal, kusma, kabızlık, gaz giderici, ateş düşürücü, soğuk algınlığı, öksürük ilacı..... ama tabi bunları kafamıza göre vermiyoruz çoğunlukla doktor kontolünde kullanıyoruz zaten doktorumuzla babam oturup bi liste yapmışlardı zamanında hepsi evde mevcut ama isimlerini şuanda hepsinin bilmiyorum

bu arada melekcim geçmiş olsun canım Ali Tuna'ma nasıl şimdi iyi mi kıyamam ben ona kuzum benim

ben en çok parmağını bi yere sıkıştıracak diye korkuyorum, herşeye ama herşeye parmağını sokuyor dokunmak istiyor((

Damlacığım Meralciğim saolun cevaplarınız için..

Ali Tuna da geceleri bir defa süt mama içiyor en fazla 180 cc civarı. 1+ Junior sütü kullanıyoruz.
Gece uyuduğu için biberondan veriyorum onun dışında gündüzleri bardakdan su içiyor.

Şimdi iyi sanırım Ali Tuna.

Yürüyen çocuklarda her daim peşinde dolaşamıyorsun çok zor. Babasının peşinden koşarken düşmüş

Lazımlık konusunda bende zorlamayacağım ama artık yavaş yavaş görmesi gerektiğini söylüyor Paktuna.

Bizimde evde bir sürü ilaç var ve doktora sormadan vermiyoruz ama standart evde bulunması gerekenleri tamamlayacağım bende.

Bir de bebeklerinizin diş bakımını nasıl yapıyorsunuz?

Bizim 3 dişimiz var şu anda. Babası dişini fırçalarken nasıl hayranlıkla izliyor anlatamam :)

selam kızlar

dün mutfaktaki çekmecelerin saplarını çıkardık ada sürekli açıp parmaklarını sıkıştırıyordu.
evet evde bulunması gereken ilaçları ben de tam bilmiyorum yani kabızlık ishal ağrı kesici ateş düşürücü var ama ilk yardım amaçlı hiçbirşey yok evde. oksijenli su tamam alalım bencede sargı bezi de alalım. başka?

diş bakımını ben de soracaktım ya adanın arada bişeyler kalıyor dişlerinin arasında. nasıl çıkarıcaz? siş fırçası için erken değilmi? dişetlerine zarar verir gibi geliyor daha. zaten 2 sn durmadığı için diş fırçasını ağzına sokmak da ayrı dert olur tabi

biz biberonu maalesef çok seviyoruz ya ada suyu bile biberonla içiyor bardağa alıştırmaya çalışıyorum ama bardaktakini ağzına alıp yutmadan dışarı akıtıyor oyun gibi geliyor ve acaip hoşuna gidiyor. dün biberonla hiç su vermedim hep bardakla verdim ama yine de içmedi sonra çok susadı ağlamaya falan başlayınca akşama doğru yine verdim biberonla. nasıl bıraktırırırm bilmiyorum.

bu arada ada geceleri hala 3 kere uyanıp mama içiyor. gündüzleri de mama içerek uyuyor ve onu da biberonla içiyor. günde 5 kez biberon alıyor yani. bizim bırakmamız biraz zor (

bizim iki dişimiz var arasıda boşluk olduğu için bişey kaçmıyor.bu arada kızım 4-5 gündür çoook hasta bende hastayım.üşüttük çocuğu göz göre göre.alışveriş merkezlerindeki klimalara ve et reyonundaki soğutuculara dikkat edin arkadaşlar bizimki ordan kaptı soğuğu.çok üzgünüm,burnu tıkalı uyuyamıyor.hiçbirşey yemiyor.ne güzel sıralamaya başlamıştı doğumgününe yürürmü diye beklerken şimdi kucağımdan inmiyor.dua edin bize iyileşelim biran önce :Saruboceq: yarından sonra doğumgününmüz var herkesi bekliyoruz hihoyyyt

cevap 1-ben biberonu sadece yatarken süt yada kaşık maması verirken kullanıyorum.kaşık mamasınıda biberonla veriyorum.....gece hiç uyanmıyor artık.gece beslenmesini bıraktım...sabaha kadar uyuyor...sıkıntısı olmaz ise.....

cevap 2-bence erken canım benim ablamın oğlu ve iş arkadaşımın kızı aynı yaştalar 20 aylıklar yani..daha yeni deniyorlar..şimdi şimdi anlıyorlar..1,5 yaşından önce düşünmüyorum..erken gibi şuan....

cevap 3-evet canım her banyodan sonra bebe yağını sürüyorum...mutlaka...vücudunun neme ihtiyacı var

çok geçmiş olsun canım...emelcim sizede geçmiş olsun....

pamuk,yara bandı,aklıma gelmiyor başka bişi....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…