sekercik merhaba doktor vitamini değiştirdi toz verdi demişsin ya bu hangi vitamin acaba?
bir de balık yağı veriyor musunuz bebeklere ??
cnm dr bize supravit vermişti bizimki beğenmedi sanasol verdi onu da beğenmedi resmen kilitliyor ağzını ve pskürtüyordu sonra da toz şeklinde nutrigen verdi yemeklerin döküp karıştırıyorsun dünden beri çaktırmadan yediriyorum vitamininii alması lazım içinde d vit. filan da olandan... artık ayrıca d vit vermiyoruzz biz.
dr balık yağıfilan demedi ben balık ne zaman vericez dedim 9 .aydan önce deniz ürünleri yasakmış. ondan belki de bilmiyorum belki de atladı ya da kilosunu filan iyi buldu
arkadaşlar benim oğlum kahvaltıyı reddediyor ilk gün dediğiniz gibi çeyrekten de az yumurta sarısı verdim öööö yaparak zar zor bir iki kaşık yedi zorlamadım
bir gün ara verdim bu sefer de rezene çayıyla kıvamlaştırıp verdim bu sefer bir kusuşu vardı sormayın ayrıca da labne peynirine de gıcık oldu milupanın kahvaltısını aldım tahıllı ballı
istemeyerek verdim için de şeker var emülgatör var offff napacağımı şaşırdım arkadaşlar :bbo:
cnm bak sana bir tavsiye bu kahvaltı enfes oluyor bizimki ilk günden beri bayıla bayıla yiyor dediğim gibi yap bir de:
1 tatlı kaşığı labne
1 tatlı kaşığı dut pekmezi
bıçağın ucuyla tereyağı
1 kaşık hipp devam maması 2 numara
az sıcak su
ekmek içi
gün aşırı yumurta sarısı ilk gün yumurtanın 1/8i verilcek gün aşırı yavAŞ YAVAş arttırıp bir hafta sonra tam yumurtaya geçilcek ben ilk zamanlar yumurtayla peyniri gün aşırı veriyordum yeni yeni aynı gün veriyorum bunları bulamaç yap öyle yedir sen de bak tadına istersen enfes bir tadı var biizmki ağzını açığ bekliyor tek tek verirsen belki tatlarını yadırgar ama ben 3 hafta böyle verdikten sonra tek tek denedim şimdi gene karıştırıyorum böyle daha kolay:)
kahvaltıda rezene içilir mi kız:) ben kendim yiyemeyeceğim şeyleri oğluma da vermiyorum tadını beğenmediysem çöpe döküyorum napiim
merhaba canım,ben 10 gundur balık yağı veriyorum nutrigenanin portakallı içindede bir suru vitamin var.geçen haftada doktorumda bahsettiler balık yağının faydalarından 12 yaşına kadar çocuklara verin dediler.
ay bizimki demedi kız acaba unuttu mu dr?
maşallah oğluşuna ne guzel kilo almış benim oğlum300gram almış bu ay,2 cm de uzamış.bizim doktorda hemen hemen aynı seyleri soyledi kahvaltıda peynir hergun olsun yumurtayı gun aşırı ver dedi.benim oğlan şu sıralarda yumurta yemiyor o ayrı:)yoğurda bizimkide çok onem veriyor oğlumda severek yiyor zaten ,babymix ben veriyorum arada ama kokusunu hiç sevmedim o yuzden daha çok kendim kuruyorum yoğurdu.
ay bende sunet yaptırmayı çok istiyordum,ihmal ettik.emeklemeden yaptırsaydık iyi olacaktı.sizinkide hayırlı olsun şimdidenopuyorumnanaktan
cnm sağol fena gitmiyoruz bakalım:) 300 gr yeterli normalde ben yesin diye asla zorlamıyorum püskürtüyorsa hemen bırakıyorum vermeyi. yumurtayı filan karıştırsana bulamaç yap öyle ver babymix en yediği yoğurt oldu benm mayaladıklarımı yemedi sıpa gerçi ben de beğenmiyordum tatlarını ya:)
biz de bu hafta drla konuşup gün alıcaz muhtemelen bi de tayin işi var ya sünnet yaptırcağımız yere istemiştim çıkarsa gidince yaptırırız diyor eşim bakalım hayırlısı
2 aşağıdan 2 yukarıdan dişimiz var
hatta aşağıdakiler o kadar büyüdüki fırçalınacak hal aldı.
kahvaltıda bi gün milupa kahvaltının içine labne koyuyorum 1 cici bebe,pekmez.tereyağ
ertesi gün bebek ekmeği,yumurta,1cicibebe,pekmez,tereyağ ıhlamurla ıslatıyorum
sizce çok mu hazıra kaçmış oluyorum???
devam sütü hiç içmedi oğlum
o yüzden almıyorum.
çorbalarıda yap yap dök.
2 gün aynı çorbayı veren var mı??
ne kadar bol elim var
çok azdan yapıyorum yinede ikiz bebeklere iki gün yeticek kadra çorba oluıyo.
maşallah canım dişlere bizim bişi yok dün elime pütür gelir gibi oldu kırmızılık da var asalya desen akıyor ama dr yok bişey henüz dedi bilmiyorum süpriz yapıp çıkar mı?
cnm evde hazırladığın kahvaltıyı yemiyor mu ya da bu listeyi sana dr mu verdi? çalışıyorsan böyle pratik gelmiş olabilir tabii ama ben olabildiğince kendim hazırlıyorum hazır olarak hipp kullanıyorum dr mama kullanman lazım dedi.
cnm ben çorbaları günlük yapıyorum her şeyi yarım yarım koyuyorum mesela yarım patates yarım kabak yarımdan daha az havuç beş bezelye tanesi bir fasulye bir yaprak maydanoz minicik bir yeşil soğan gibi... içine ayrıca 1 tatlı kaşığı bulgur mercimek pirinç irmi,k buğday koyuyorum zeytinyağ da var tabii bir de her gün mutlaka bir köfte kadar kıyma ekliyorum hepsini yemiyor tabii minik bir cam kaseye ayırıyorum onu yiyor dr bana akşam muhallebisi yemiyorsa eğer sıcakken çorbayı cam kavanoza koy sıkıca kapat aynı gün akşam da verebilirsin dedi ama akşamları artık bizim yediğimizden yiycek dün ilk kez kuru fasulye pilav yedi:) çocuğun kalan çorbasına da tuz ekip ben öğlen yemeği yiyorum napiim dökmekten iyidir dimi:) bazen eşimle bana sebze çorbası haline getiriyorum içine süt veya krema ekliyorum tuzunu da koydum mu mis gibi kremalı sebze çorbası oluyor işte:)
dişler çok iştah kesiyo.
bebekleri hangi pozisyonda besliyosunuz.
ben bebek arabasının üstünde koltuğu var hani oto koltuğuda oluyo
onda besliyodum ama durmuyo artık onda
cnm ben bazen mama sandalyesinde yediriyo4rum ama elini ağzına sokuyor dişimi kaşıycam die sonra gözüne sürüyor sonra saçına:) durum vahimleşiyor çok kıpırdanıyosa eğer ben kucağıma alıyorum eğik pozisyonda tam yatırmadan bir kolunu belime dolayıp emzirir gibi yani, diğer elini de tutup öyle yediriyorum yoksa her yerimiz batıyor ben çok beceriksizim galiba bu konuda.
yürütece koyan var mı???
aralıklarla günde 30 45 dk kadar koyuyorum.
çok eğleniyo,çok yaramazlık yapıyo...
ben koymuyorum cnm almadık bile yürüteç tavsiye edilmiyor yürümeyi geciktiriyor deniyor bizimki emekliyor evde bir de ben koltuk altlarından tutup gezdiriyorum ayrıca koltuk kenarlarına da tutunmasını koltuktan düşmeden inmesini öğretmeye çalışıyorum :) yatırım yapıyorum yaniii