• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2009 Kasım Bebekleri de Ek Gıdalara Başladı

dişler çok iştah kesiyo.

bebekleri hangi pozisyonda besliyosunuz.
ben bebek arabasının üstünde koltuğu var hani oto koltuğuda oluyo
onda besliyodum ama durmuyo artık onda

dişer bizimde iştahımızı çok kesti
ben tv karşısında reklamlarda yada dikkatini çeken oyuncakalr ağzımda tutup yemesini sağlıyorum fakat arkadaşalra falan gittiğimde çok zorluk çekiyorum bu konuda
yemiyor çünkü.. bende sürekli ağzıma oyuncak alıp dikkatini dağıtamamm gittiğim her yerde de reklam açtıramam

ben oğluma mama sandalyesinde yedirıyorum,ustunede birkaç oyuncak koyuyorum tabağının yarısını sorunsuz yiyor diğer yarısında tv'yi açıyorum.yemeği biter bitmezde kapatıyorum televizyonu.
çorbalarını ertesi gun veriyorum,sıcakken kavanoza koyup kapatıyorum. vakumlanmış oluyor.ıspanak konulduğunda verilmiyor sadece.

sekercik merhaba doktor vitamini değiştirdi toz verdi demişsin ya bu hangi vitamin acaba?
bir de balık yağı veriyor musunuz bebeklere ??
cnm dr bize supravit vermişti bizimki beğenmedi sanasol verdi onu da beğenmedi resmen kilitliyor ağzını ve pskürtüyordu sonra da toz şeklinde nutrigen verdi yemeklerin döküp karıştırıyorsun dünden beri çaktırmadan yediriyorum vitamininii alması lazım içinde d vit. filan da olandan... artık ayrıca d vit vermiyoruzz biz.
dr balık yağıfilan demedi ben balık ne zaman vericez dedim 9 .aydan önce deniz ürünleri yasakmış. ondan belki de bilmiyorum belki de atladı ya da kilosunu filan iyi buldu

arkadaşlar benim oğlum kahvaltıyı reddediyor ilk gün dediğiniz gibi çeyrekten de az yumurta sarısı verdim öööö yaparak zar zor bir iki kaşık yedi zorlamadım
bir gün ara verdim bu sefer de rezene çayıyla kıvamlaştırıp verdim bu sefer bir kusuşu vardı sormayın ayrıca da labne peynirine de gıcık oldu milupanın kahvaltısını aldım tahıllı ballı
istemeyerek verdim için de şeker var emülgatör var offff napacağımı şaşırdım arkadaşlar :bbo:
cnm bak sana bir tavsiye bu kahvaltı enfes oluyor bizimki ilk günden beri bayıla bayıla yiyor dediğim gibi yap bir de:
1 tatlı kaşığı labne
1 tatlı kaşığı dut pekmezi
bıçağın ucuyla tereyağı
1 kaşık hipp devam maması 2 numara
az sıcak su
ekmek içi
gün aşırı yumurta sarısı ilk gün yumurtanın 1/8i verilcek gün aşırı yavAŞ YAVAş arttırıp bir hafta sonra tam yumurtaya geçilcek ben ilk zamanlar yumurtayla peyniri gün aşırı veriyordum yeni yeni aynı gün veriyorum bunları bulamaç yap öyle yedir sen de bak tadına istersen enfes bir tadı var biizmki ağzını açığ bekliyor tek tek verirsen belki tatlarını yadırgar ama ben 3 hafta böyle verdikten sonra tek tek denedim şimdi gene karıştırıyorum böyle daha kolay:)
kahvaltıda rezene içilir mi kız:) ben kendim yiyemeyeceğim şeyleri oğluma da vermiyorum tadını beğenmediysem çöpe döküyorum napiim
merhaba canım,ben 10 gundur balık yağı veriyorum nutrigenanin portakallı içindede bir suru vitamin var.geçen haftada doktorumda bahsettiler balık yağının faydalarından 12 yaşına kadar çocuklara verin dediler.
ay bizimki demedi kız acaba unuttu mu dr?
maşallah oğluşuna ne guzel kilo almış benim oğlum300gram almış bu ay,2 cm de uzamış.bizim doktorda hemen hemen aynı seyleri soyledi kahvaltıda peynir hergun olsun yumurtayı gun aşırı ver dedi.benim oğlan şu sıralarda yumurta yemiyor o ayrı:)yoğurda bizimkide çok onem veriyor oğlumda severek yiyor zaten ,babymix ben veriyorum arada ama kokusunu hiç sevmedim o yuzden daha çok kendim kuruyorum yoğurdu.
ay bende sunet yaptırmayı çok istiyordum,ihmal ettik.emeklemeden yaptırsaydık iyi olacaktı.sizinkide hayırlı olsun şimdidenopuyorumnanaktan
cnm sağol fena gitmiyoruz bakalım:) 300 gr yeterli normalde ben yesin diye asla zorlamıyorum püskürtüyorsa hemen bırakıyorum vermeyi. yumurtayı filan karıştırsana bulamaç yap öyle ver babymix en yediği yoğurt oldu benm mayaladıklarımı yemedi sıpa gerçi ben de beğenmiyordum tatlarını ya:)
biz de bu hafta drla konuşup gün alıcaz muhtemelen bi de tayin işi var ya sünnet yaptırcağımız yere istemiştim çıkarsa gidince yaptırırız diyor eşim bakalım hayırlısı
2 aşağıdan 2 yukarıdan dişimiz var
hatta aşağıdakiler o kadar büyüdüki fırçalınacak hal aldı.

kahvaltıda bi gün milupa kahvaltının içine labne koyuyorum 1 cici bebe,pekmez.tereyağ
ertesi gün bebek ekmeği,yumurta,1cicibebe,pekmez,tereyağ ıhlamurla ıslatıyorum

sizce çok mu hazıra kaçmış oluyorum???

devam sütü hiç içmedi oğlum
o yüzden almıyorum.

çorbalarıda yap yap dök.
2 gün aynı çorbayı veren var mı??

ne kadar bol elim var
çok azdan yapıyorum yinede ikiz bebeklere iki gün yeticek kadra çorba oluıyo.
maşallah canım dişlere bizim bişi yok dün elime pütür gelir gibi oldu kırmızılık da var asalya desen akıyor ama dr yok bişey henüz dedi bilmiyorum süpriz yapıp çıkar mı?
cnm evde hazırladığın kahvaltıyı yemiyor mu ya da bu listeyi sana dr mu verdi? çalışıyorsan böyle pratik gelmiş olabilir tabii ama ben olabildiğince kendim hazırlıyorum hazır olarak hipp kullanıyorum dr mama kullanman lazım dedi.
cnm ben çorbaları günlük yapıyorum her şeyi yarım yarım koyuyorum mesela yarım patates yarım kabak yarımdan daha az havuç beş bezelye tanesi bir fasulye bir yaprak maydanoz minicik bir yeşil soğan gibi... içine ayrıca 1 tatlı kaşığı bulgur mercimek pirinç irmi,k buğday koyuyorum zeytinyağ da var tabii bir de her gün mutlaka bir köfte kadar kıyma ekliyorum hepsini yemiyor tabii minik bir cam kaseye ayırıyorum onu yiyor dr bana akşam muhallebisi yemiyorsa eğer sıcakken çorbayı cam kavanoza koy sıkıca kapat aynı gün akşam da verebilirsin dedi ama akşamları artık bizim yediğimizden yiycek dün ilk kez kuru fasulye pilav yedi:) çocuğun kalan çorbasına da tuz ekip ben öğlen yemeği yiyorum napiim dökmekten iyidir dimi:) bazen eşimle bana sebze çorbası haline getiriyorum içine süt veya krema ekliyorum tuzunu da koydum mu mis gibi kremalı sebze çorbası oluyor işte:)
dişler çok iştah kesiyo.

cnm ben bazen mama sandalyesinde yediriyo4rum ama elini ağzına sokuyor dişimi kaşıycam die sonra gözüne sürüyor sonra saçına:) durum vahimleşiyor çok kıpırdanıyosa eğer ben kucağıma alıyorum eğik pozisyonda tam yatırmadan bir kolunu belime dolayıp emzirir gibi yani, diğer elini de tutup öyle yediriyorum yoksa her yerimiz batıyor ben çok beceriksizim galiba bu konuda.
yürütece koyan var mı???

aralıklarla günde 30 45 dk kadar koyuyorum.

çok eğleniyo,çok yaramazlık yapıyo...

ben koymuyorum cnm almadık bile yürüteç tavsiye edilmiyor yürümeyi geciktiriyor deniyor bizimki emekliyor evde bir de ben koltuk altlarından tutup gezdiriyorum ayrıca koltuk kenarlarına da tutunmasını koltuktan düşmeden inmesini öğretmeye çalışıyorum :) yatırım yapıyorum yaniii

şekercik cnm bende aynı kahvaltıyı hazırlıyorum senin tarifinle tadıda harika ama benimki mam yemiyor içinde mama varken tiksindi bende suyla ıslatıyorum tek fark bu herhalde lezzetli gayet

akşam yemeklerinemi başladınız ben akşam yemeği vermiyorum henüz ağır gelir die muhallebi veriyorum benimde tek hazır verdiğim şey muhallebiler çok bindebir irmikle yaparsama ama genelde hazır muhallebi onun harici ne meyve ne yoğurt ne kalvaltı ne çorba hazır vermiyorum bazen pirinçunu ile devam mamsı kendimde yapsam hazırlarda sütlü pirinçliler aynı o şekil zaten genelde gece tahılları alıyorum akşam yemeği erken geldi ama drun vardır bir bildiği

dişler çok iştah kesiyo.

canım bende pazar gününe kadar araba koltuğunda yediriyorudum. Ama artık durmuyo inmek istiyor yada dik oturmak istiyor. O yüzden gittik mama sandalyesi aldık. ilk başta çok sevdi ama sonra sıkıldı. Yürüteç aldık bizde gün içersinde koyuyoruz yürüteçe ama zaten 10 dk bile sürmüyor sıkılması. Anlayacağınız biz herşeyden çabuk sıkılıyoruz bir tek kucaktan sıkılmıyor paşam. Şimdi halimizi bir görseniz..
Evin bir yerinde salıncak, bir yerde yürüteç, bir yerde mama saldalyesi, bir yerde araba koltuğu, bir yerde bisiklet ama beyefendi hiç birini istemiyor hala kucakta geziyoruz.:delphin:

Kızlar mrbb...benim oğlum emmiyor artık biberonda almıyor:(( gecelri 10 dk bir uyanıyor sanırım aç olduğu için nasıl besliycem kaşığıda uykulu uykulu almıyro:( benim gibi olan anneler var mı bi çözüm buldunuz mu :((( aklınıza bişey geliyor mu?

Bideee karpuz zararlımı çok sevdi geçen verdim ama sonra tereddüt ettim zarar mı die?

Kızlar mrbb...benim oğlum emmiyor artık biberonda almıyor:(( gecelri 10 dk bir uyanıyor sanırım aç olduğu için nasıl besliycem kaşığıda uykulu uykulu almıyro:( benim gibi olan anneler var mı bi çözüm buldunuz mu :((( aklınıza bişey geliyor mu?

Bideee karpuz zararlımı çok sevdi geçen verdim ama sonra tereddüt ettim zarar mı die?

canım aynı dertten müzdaribiz. benim kızlardan biride bütün gece ıngır mıngır aç olduğu belli ma ciyak ciyak istemiyor ne mama nede meme.en sonunda dyanamıyorum ve gecenin 3üne denk geliyor genelde ışıkları açıyorum uyandırıyorum. çünkü gözü kapalı yaygarayı basıyor. biraz uykusunu açıp ara ara biberonu dürtüyorum bende nuby biberon var komle silikon. onu hafif azına sıkıyorum bazen ve en sonunda pes edip alıyor ve biberonu bitiriyor. yani cadaloz çok aç ama inat ediyor hem kendine hem bana eziyet sonra bi daha acıkana kadar rahat bir uyku çekiyoruz. ha kesin bir çözümmü hayır ama en azından 3-4 saat uyuyabiliyorum. tabi öbürü uyanmazsa:)

şekercik yarın deneyeceğim bu kahvaltı tarifini hazır vermek inan hiç hoşuma gitmiyor....sen nasıl akşam yemeğine başladın şekercikkkk???? sulu yemeğin suyuna ekmek doğrayıp verilir diyelim de bu pilav olayını naptın nasıl yaptın? işin sırrını bize de anlat :))))

biz yemek olayında mama sandalyesinde baya rahat ettik chicco nun aldım aşağı falan sarkamıyor
önüne de birkaç oyuncak verip bir süre oyalayabiliyorum...

yürüteç almayın dedi dr mantıklı bulduğum için almadım bizim ki biraz biraz emekleme olayına girdi çok şeker yaaaa....

cangum hayırlı olsun bebeğinin dişleri bizde de belirtiler tam gaz var ama diş yok sizin diş çıkartırken huzursuzlukları oldu mu? bir de ikinci diş daha rahat çıkartılır diyorlar birinciye nazaran doğru mu? hala çok hzuzrsuz gece sağa dön sola dön sıtüstü yat yüzüstü yat offff ben yoruluyorum resmen bir de çok sık uyanıp ağlıyor uykusuzluktan fenayım......

kahvaltıyla bizimde sorunumuz var daha doğrusu yumurtalı olursa yemek istemiyor ilk verdiğimde yiyordu son bir haftadır yumurtalı olduğunda ıstemiyor.bende biraz ara vereceğim yumurtaya.
begonvil labne yerine evdeki peynırı suda bekletipte ver belkı sever bebişin .ben birde devam sutlu,peynirli,ekmeklı,yağlı kahvaltı karışımına bir tane kayısı rendeliyorum oyle olunca yıyor oğlum.

haklısın canım evdeki peyniri gece suda bekletip ertesi gün ezeyim hem araştırdığım kadariyle labne peyniri çok işlenmiş bir peynirmiş evdeki beyaz peynirleri tercih edin diyorlar bakalım hem sever belki..... ekmek nasıl oluyor ezilince boğazına yapışmıyor mu?
daha hiç vermedim korkumdan offffff ne pimpirikli anneyim yaaaaa :)))))

merhaba canım,ben 10 gundur balık yağı veriyorum nutrigenanin portakallı içindede bir suru vitamin var.geçen haftada doktorumda bahsettiler balık yağının faydalarından 12 yaşına kadar çocuklara verin dediler.

doktor mu verdi canım bu balık yağını? bzim doktor direk balık vermeye başla dedi ama kokmayanlarından dedi bir kez elimin ucuyla verdim biz yerken tepki,si iyiydi.... bakalım bu ayın bşında kontrolümüz var o zaman verir......

diş için vitamin kullanılomu acaba???

2 alt 2 üst var zaten

onların yanındakilerde patladı.
özellikle üst köpek dişleri çok fena...

bide hergün mü çorbasına et tavuk koyuyosunuz.
kaç gün kıyma kaç gün tavuk???

doktor mu verdi canım bu balık yağını? bzim doktor direk balık vermeye başla dedi ama kokmayanlarından dedi bir kez elimin ucuyla verdim biz yerken tepki,si iyiydi.... bakalım bu ayın bşında kontrolümüz var o zaman verir......

evet canım doktor verdi.balık için daha birsey demedi ama ben 8.aydan sonra diye biliyorum.bende biz yerken verdim biraz biraz benimkide yedi:):lepi:

diş için vitamin kullanılomu acaba???

2 alt 2 üst var zaten

onların yanındakilerde patladı.
özellikle üst köpek dişleri çok fena...

bide hergün mü çorbasına et tavuk koyuyosunuz.
kaç gün kıyma kaç gün tavuk???

gözunuz aydın canım senin bebişinde benimki gibi aceleci,oğlumunda 2 ay once alttaki iki dişi çıkmıştı şşimdide yanındakiler ve ustekiler patladı.
ilkınde sorunsuz çıkmıştıda şimdikiler bayağı uğraştırıyor oğlumuda bizide.iştahı azaldı(şükür iki gundur iyi),gece uykusu çok bolunmeye başladı.bu gece şiştim resmen aralıksız 2 saat uyumadı ya gogsumde kalmak istiyor hep.sabahlasaydım bu kadar yorulmazdım uyu uyan aptala dondüm:)

ben hergun koyuyorum çorbalarına kıyma veya tavuk ağırlıklı olarak kıyma kulllanıyorum 2 bazen 3 gun tavuk diğer gunler kıyma kullanıyorum.

Son düzenleme:
şekercik cnm bende aynı kahvaltıyı hazırlıyorum senin tarifinle tadıda harika ama benimki mam yemiyor içinde mama varken tiksindi bende suyla ıslatıyorum tek fark bu herhalde lezzetli gayet

akşam yemeklerinemi başladınız ben akşam yemeği vermiyorum henüz ağır gelir die muhallebi veriyorum benimde tek hazır verdiğim şey muhallebiler çok bindebir irmikle yaparsama ama genelde hazır muhallebi onun harici ne meyve ne yoğurt ne kalvaltı ne çorba hazır vermiyorum bazen pirinçunu ile devam mamsı kendimde yapsam hazırlarda sütlü pirinçliler aynı o şekil zaten genelde gece tahılları alıyorum akşam yemeği erken geldi ama drun vardır bir bildiği
evet ne güzel tadı var dimi:)
cnm drt dedi ki bu ay başlamassak akşam yemeklerine tencere yemeğine alışmaları zor oluyormuş önümüzdeki ayda... ben normal yemek pişiriyorum ama şöyle yapıyorum:
artık soğanı kavurmuyorum suda haşlıyorum sonra içine yemeklik malzememi salçamı koyuyorum mesela kuru fasulye dimi normal pişiriyorum tuz baharat atmıyorum çocuğa bi tabak ayırıp sonra attım tuzunu filan. bi de bildiğimiz gibi pilav pişirdim gene tuzsuz onu da mecburen yerken attık sonra kuru fasulyelerin kabuğunu soyduk pilavı da ekledim içine ezdim hafifçe baya sevdi bizim sıpa.
akşam yemeği bu dr bi de bizimki muhallebi yemiyor die öğlen ahzırladığın çorbadan sıcakken cam kavanoza koy onu buzdolabına kaldır gece de yedir dedi ama sıpa onu da yemedi huysuzluk yapıyo işte. iki gündür yoğurt da yemiyor kahvaltı da pek etmiyor iyice huysuzlaştı diş mi geliyor bilmem.

cnm bilmiyorum ki napılır gece için. kaşıkla almıyorsa bardakla dene veya sulukla ver. bizimki suluktan gayet güzel içiyor artık kendisi tutup içiyor ben müdahele etmiyorum
karpuz için dr istersen ver ama bz bebeklere bir şey önerirken hem besleyici hem faydalı olmasına bakıyoruz salatalıkla karpuzun hiçbi farkı yok zaten midesi ufacık hemen dolar daha besleyici bişey yedir şeftali elma armut olgun kayısı gibi demişti bana da mantıklı geldi bilmiyorum tercih tabii. ama karpuzun çoğu sudan ve şekerden ibaret... su zaten alıyor.
şekercik yarın deneyeceğim bu kahvaltı tarifini hazır vermek inan hiç hoşuma gitmiyor....sen nasıl akşam yemeğine başladın şekercikkkk???? sulu yemeğin suyuna ekmek doğrayıp verilir diyelim de bu pilav olayını naptın nasıl yaptın? işin sırrını bize de anlat :))))

biz yemek olayında mama sandalyesinde baya rahat ettik chicco nun aldım aşağı falan sarkamıyor
önüne de birkaç oyuncak verip bir süre oyalayabiliyorum...

yürüteç almayın dedi dr mantıklı bulduğum için almadım bizim ki biraz biraz emekleme olayına girdi çok şeker yaaaa....

cangum hayırlı olsun bebeğinin dişleri bizde de belirtiler tam gaz var ama diş yok sizin diş çıkartırken huzursuzlukları oldu mu? bir de ikinci diş daha rahat çıkartılır diyorlar birinciye nazaran doğru mu? hala çok hzuzrsuz gece sağa dön sola dön sıtüstü yat yüzüstü yat offff ben yoruluyorum resmen bir de çok sık uyanıp ağlıyor uykusuzluktan fenayım......[/QUOTE]
yok cnm sulu yemeğe ekmek doğramadım ekmek fazlaca doyuyur die düşündüm emişiyoruz biz ya. akşam mesela dolma mı yaptın onu ez ver dedi dr veya kuru fas. mi yaptın ez pilavla karıştır ver dedi bu akşam bezelye yapıcam msela ama pişince bi kısmını çocuğa ayırıp ona ayrı kıyma eklicem bizimkine ayrı.. veya çorba pişiriyorsan yiyebilir dedi dr her şeyi yiyebiliyormuş artık balık hariç balık ve deniz ürünleri 9. aydan önce yasak dedi bize.
bizim oğlan da emekliyor evi fır dönüyor alimallah... kafayı takmış bir marleye gidip gidip onu söküyor:) üstüne ne koysam fırlatıp atıyor unutmuyor da bi şeyi. çiçekleri döküyordu kaldırdım sehpanın altına girip kafasını vuruyordu kaldırdım önüne de yastık dizdim yastıkları atıp giriyor ama yakalıyorum genelede. üçlü koltuğun arkasına dolanıyor ben diğer odada ütü yaparken yanıma gelmiş gçen gün gelir gelmez elektirik süpürgesini devirdi dur durak bilmiyor çok hareketli. (maşallah)
aynen canımgece dönüp duruyor yüzükoyun atıyor kendini yatağa sonra sağa dönüyor sola dönüyor bi bakıyorum sırt üstü dönmüş sürekli kulağını çekiştiriyor muhtemelen diştir bide sıcaktan nefret ediyor bi tek bodysi var üstünde bi de altına normal penye alt giydiriyorum emekliyor ya dizleri acımasın die çorap morap yok yani. gne de su içinde.

kortopcu kullanıcısından alıntı

cnm benimde geçen haftalarda aynı yaptı bende gece kaşık verilmez die düşüne düşüne kafayı yiycektim pes etmedim ısrarla bibieronu ağzına sıktım öğürdü ama almaya alıştı biberonun uç kısmıyla ağzına sıkıyor ve tadını almasını sağlıyorum amamnın sonra yalanırken biberonu itiyorum ağzına allahım ne zor şeyler ne nazlı kuzular bunlar ya biz 2 taşına kadar cukcuk emmişiz ne bibieron aramışız ne mama şimdikiler çok nazlı

bende senden duyunca şekercik akşam bibier dolmanın zarını çıkarıp pirinçli kısmından yoğurta karıştırıp verdim biraz bari olsa yemeklerden tatsınlar artık bugünde türlügaptım dediğin gibi biraz yediricem bakalım ama doyumluk değil tadımlık veriyorum

Back