• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2009 Kasım Bebekleri de Ek Gıdalara Başladı

Hayatım bende sana hipp in anne sütü ile hazırlanan kaşık mamaları var onları diycektim. Organik bu mamalar ama gece mama vermem demişsin. Gece kalkmaktan bende bıktım bir dönem onun için gece uyanınca yanıma alıp yatıyıorum gögüsü açık bırakıyorum uyandıkç çat yapışıp emiyor. Ne bana eziyet ne ona bir gögüste bitince süt ağlıyor çekip çekip bırakıyor. O zamanda öteki tarafıma alıyorum ne ben uykumdan oluyorum ne o..
Ama sen odayıda ayırmışsın. Denermisin bilemiyorum. Ben bırak odayı yatağı ayıramam şu dönemde 6 ay hiç yanımda yatırmadım ama çalışmaya başladıktan sonra baktım olmuyor aldım yanıma. Hem özlüyordur beni bütün gün kokumu alsın istiyorum. Öyle çok uyanmıyor gece iki kez falan.. Belki odasını ayırdığın için de çok uyanıyor olabilir. İkinci bir ihtimalde diş çıkarma sıkıntısı olabilir. Açlıktan uyanmaz sanmıyorum en azından karnı doyunca uyur dimi ??
cnm ben de doyunca uyur die düşünüyorum memede uyuyor bazen hala tek meme emiyor doyuyor tek memeyle belki de diş sıkıntısıdır.
gece emzirmek daha kolay ve rahat diye düşünüyorum
seninki de iyi fikirmiş ama:) ben ezerim diye korkarım kız sendeki de ii cesaret
biz odayı 4. aydan itibaren ayırdık ama odalar dip dipe gık dese uyanıyorum artık yatak odamızdaki beşiğine sığmıyodu mecbur kaldık kendi odasına beşiğine geçirmeye
Ya kızlar acaba bizim sütümüz neden azaldı yaa..
Acaba vücut bebelerin ihtiyacına göremi süt üretiyor?
Eğer öyleyse ne yapsak nafile artmaz tabi sütümüz..
Bi fikri olan varmı??
cnm artık yetmemesi normal artık büyüdüler sadece anne memesi yetmez bi de çalışıyosun ya sürekli ememiyor ek gıda alması gerekiyor çeşitlendi yeme içmesi artık yeme zevkleri oluşuyor
süt anca moralin iyiyse artıyor başka şeyler o kadar etkili değilll
emülgatör nedir şekercik ben milupanın buğday irmik muhallebisi var ondan 50 ml kadar
yatmadan yediriyorum mecburen içinde omega 3 omega 6 vitaminler mineraller var yediriyorum ilk yatmada ondan 3-4 saat uyuyor yoksa o da yok 3 kez uyanırsa ben de razıyım sen de az bir şey yedirsen hem kesintisiz uyumakta bebek için iyiymiş anne sütü tamam ama kayısı rendelesen içine hem midesini rahatlatır.....
cnm emülgatör soya lesitini yani gdo olma ihtimali çok yüksek emülgatör olan her şeyde ve marketten aldığımıuz hemen herşeyde var bu meret. içime sinmiyor ya:( kafayı yedirtçekler insana.
tesadüf ben de bu akşam haşlanmış buğday pirinç unu ve irmikle suyu karıştırıp mma hazırladım 7-8 arası verdim uyudu bakalım nolcak bu gece anlıycam aç mı başka derdi mi var sıpanın

sütümüz azalma değilde bebeklerin ihtiyaçları daha fazlalaştı bence daha kalorili ve enerjili şeylere ihtiyaçları var anne sütünün yüzde doksanı suymuş..... bizimki de gündüzleri yemek öncesi de versem sonrası da versem acıktırsam da versem yok pek emmiyor dalga geçiyor resmen bir yudum çekiyor etrafa bakıyor bir yudum emip tekrar zorla da emzirilmiyor ki ne yapayım????akannehir
haklısın bence de... bol bol semizotu yiyin sütün kalitesini arttırıyormuş bi de buğday çok faydalıymış hemm de kilo aldırmıyomuş ebru şallı demişti:)
dikkatlerini çeken çok şey var sadece bize konsantre olmalarını sağlasak belki daha uzun süre emerler.
şekercik hiip in baby rice muhallebisi var devam sütü veya anne sütüyle hazırlanabiliyor araştırdım emülgatör yok sanırım yazmıyor ve yazma zorunluluğu varmış

cnm çok sağol araştırmışsın benim için. not aldım cnm bakıcam:)

bizimki ile emzirme savaşı yaşıyorum resmen. sıpa çalıştığım için biberona iyice alışmış. akşam emzirmeye kalktığımda memeyi alıyor ağzına iki çekip bırakıyor tekrar alıyor tekrar bırakıyor sütler hep boşa akıyor bunalım geldi artık üstüne birde emdiği zaman doymuyor ama sağıp verdiğimde hepsini yutuyor. heralde meme ile oyun oynuyor emmek istemiyor yani

ay çok zor deniz yaaa:( dr lar biberondan vermeyin diyorlar ya bundan demek ki. kaşıkla ya da bardakla verseler bi d eöyle deneseler bardakla veriyorum ben her şeyi oğlana hem alışsın ne var.

benimki emmeme savaşını 1 buçuk ay önce kazandı artık emmiyor 1 buçuk aydır çok mücadele ettim ama emmeyi reddeti sürekli
sütümde çok azdı 1 yaşına kadar emzirmek istiyordum kısmet değilmiş
deniz seninki en azından anne sütünü biberonlada olsa alıyor.ne güzel

ay çok zor deniz yaaa:( dr lar biberondan vermeyin diyorlar ya bundan demek ki. kaşıkla ya da bardakla verseler bi d eöyle deneseler bardakla veriyorum ben her şeyi oğlana hem alışsın ne var.

Doktor bizede biberon vermeyin dedi ama verdik mecbur. Anne sütünü kaşıkla içiremiyorsun ne mümkün normalde bile kaşığa kilitliyor ağzını anne sütünü ziyan ediyor kaşıkla ya da bardakla verince. Birde tükürmeyi öğrendi sıpa. Anne sütünden mama yaptım akşam karnına gittimi çok merak ediyorum. pufffftttttttt yapıp yapıp gülüyor. Ben bütün gün sağıp çıkarcam die neler çekiyom. Oğlum tükürüyor. Deliriyorum yaa.
Birde son bir haftadır nedensiz ağlıyor hayatı zindan etti bize. İnşallah diştendir. Huy edinirse bunu çok fenaa

oğlumun dişleri çoştu:)alttan ikisi beş aylıkken çıkmıştı şimdide onların yanındakıler ve ustekiler patlamış.çarşamba akşamı çok huysuzdu,gecesindede ateşlendi tum gece kısa kısa uyudu yavrum. çok korktum kızlar ya ilk defa ateşlendi. eklem yerlerıne anlına falan devamlı ıslak bez koydum ,calpol verdimbir duştu bir çıktı ateşi sabah doktora goturdum farklı bir ateş düşürücü verdi onu içince rahatladı miniğim.meğerse ateşi dişlerdenmiş.24 saate atlattık ateş olayını ama oğlum iştahsızlaştı hazırladığım tabağı bitirirdi şimdi yarısını zorla yıyor:(

oğluma bende biberondan su veremiyorum sadece kaşıkla içiyor oda çok az,havalarda iyice ısındı bu çocuk neden doğru düzgün su içmiyor kı daktora sordum emiyor ona yetıyordur ,su ihtiyacını emince karşılıyordur dedi,sizinkiler nasıl su verebiliyormusunuz.

oğlumun dişleri çoştu:)alttan ikisi beş aylıkken çıkmıştı şimdide onların yanındakıler ve ustekiler patlamış.çarşamba akşamı çok huysuzdu,gecesindede ateşlendi tum gece kısa kısa uyudu yavrum. çok korktum kızlar ya ilk defa ateşlendi. eklem yerlerıne anlına falan devamlı ıslak bez koydum ,calpol verdimbir duştu bir çıktı ateşi sabah doktora goturdum farklı bir ateş düşürücü verdi onu içince rahatladı miniğim.meğerse ateşi dişlerdenmiş.24 saate atlattık ateş olayını ama oğlum iştahsızlaştı hazırladığım tabağı bitirirdi şimdi yarısını zorla yıyor:(

oğluma bende biberondan su veremiyorum sadece kaşıkla içiyor oda çok az,havalarda iyice ısındı bu çocuk neden doğru düzgün su içmiyor kı daktora sordum emiyor ona yetıyordur ,su ihtiyacını emince karşılıyordur dedi,sizinkiler nasıl su verebiliyormusunuz.

çok geçmiş olsun benim kızımında üst dişlerinden bi tanesi patladı diğeri de patlayacak sanırım dün bütün gece huysuzlandı uyuyamadı bugün gündüz de öyleydi....Sanki diğer dişleri de çabuk cıkacak gibi ya bakalım...Ben suyu biberonda veriyorum zaman zaman değişiyor bazen çok içiyor bazen az....emmiyor da beni bilmiyorum...

çok geçmiş olsun benim kızımında üst dişlerinden bi tanesi patladı diğeri de patlayacak sanırım dün bütün gece huysuzlandı uyuyamadı bugün gündüz de öyleydi....Sanki diğer dişleri de çabuk cıkacak gibi ya bakalım...Ben suyu biberonda veriyorum zaman zaman değişiyor bazen çok içiyor bazen az....emmiyor da beni bilmiyorum...

sağol canım.biri patlayınca diğerıde hemen geliyor,allah yardımcısı olsun bebişlerimizin tam sıcaklarda dişlerle uğraşacaklar:ecrin_bebek:

Doktor bizede biberon vermeyin dedi ama verdik mecbur. Anne sütünü kaşıkla içiremiyorsun ne mümkün normalde bile kaşığa kilitliyor ağzını anne sütünü ziyan ediyor kaşıkla ya da bardakla verince. Birde tükürmeyi öğrendi sıpa. Anne sütünden mama yaptım akşam karnına gittimi çok merak ediyorum. pufffftttttttt yapıp yapıp gülüyor. Ben bütün gün sağıp çıkarcam die neler çekiyom. Oğlum tükürüyor. Deliriyorum yaa.
Birde son bir haftadır nedensiz ağlıyor hayatı zindan etti bize. İnşallah diştendir. Huy edinirse bunu çok fenaa
ay bardakla içebilse iyiydi suluk denediniz mi hiç bizimki bayılıyor valla... kendisi içiyor lıkır lıkır. elma suyu filan da vermiştim sulukla süt de verilebilir belki.
cnm bak püff yapıyorsa acıkmamıştır zorlama acıkınca ver bi dene püff lemiyosa ver kaşığı ağzına ben püff yaptımı hemen kesiyorum vermeyi demek doydu oynuyor yemeğiyle ne gerek var ziyan etmeye yemesse yemesin yetmiş demek ki zorlama bak sonra hiç yemez beni çok zorlamışlar çocukken nefret ederdim yemekten hamileyken anca alıştım yemek yemeye.

ay diş çıkarırken iştahsız olurlarmış cnm geçmiş olsun ve artııı gözünaydınnnn
valla bizimki yangınlı habire su içiyor istiyor içmeyecekse eliyle ittiriyor:) ben de aklıma geldikçe teklif ediyorum.

biz az önce dr dan geldik 500 gr almış bu ay dr iyi dedi boy da uzamış 69 cm olmuş sık sık uyanmasına da dişten dedi ama ortada di,ş miş yokmuş!! vitamini değiştirdi toz verdi. mutlaka kahvaltısını yapcak öğlen sebze çorbasını yiycek her gün köfte kadar kıyma konacak çorbasına, akşam muhallebi yemiyorsa öğlenki sebze çorbası daha sıcakken kavanoza konup sımsıkı kapatılcak akşama yedirilcek tabii bol bol emcek ayrıca dr elma armut şeftali ve üzüm bi de olgun kaysı dedi diğer meyveler besleyici deil biz bebeklere bi şey vberirken besleyicvi olmasına dikkat ediyoruz dedi çilek kivi kavun yasak hewr gün mutlaka yoğurt yiycek ev yoğurdu yemesse babymix önerdi bugün bi alıcam evde de az önce mayaladım ama yemesse de elimin altında bulunsun didim dişler geçene kadar böyle sık uyancakmış ayrıca sünneti konuştuk bikaç hafta içinde yaptırcaz cerrahla görüşemedik ameliyattaymış.

benim kızım bir haftadır emmeyi bırakmıştı hep sağıyordum. hafta sonu ne olduysa bütün gün emdi birde yatarak değilde gündüzleri dizleri çökük ayakta emdi çok komikti. iki gündür emdi ya sütüm birden çoğaldı. maddi imkanların iyi olacak çalışmayıp çocuğuna bakacaksın ben yarın yine sağmaya devam

benim kızım bir haftadır emmeyi bırakmıştı hep sağıyordum. hafta sonu ne olduysa bütün gün emdi birde yatarak değilde gündüzleri dizleri çökük ayakta emdi çok komikti. iki gündür emdi ya sütüm birden çoğaldı. maddi imkanların iyi olacak çalışmayıp çocuğuna bakacaksın ben yarın yine sağmaya devam

cnm annenin ilgilenmesi lazım çocuğuyla işte. ama hayat şartları zorluyor insanı.. süt biter mi yoksa... annenin morali bozuluyor çocğumdan ayrıyım die sütünü azaltıyor işte. çok sevindim emmesine kızçenin:)
biz de dün çorbamıza bezelye buğday bulgur mercimek pirinç köfte boyutunda kıyma maydanoz patates ve kabak bi de zeytinyağ kattık:) seviyor oğlum böyle çorbaları...
bi de dün elma kompostosu yaptım içine kabuk tarçın attım azcık bi de limın damlattım ama içmedi sıpa.. babası kılıklı nolcak:)

ay bardakla içebilse iyiydi suluk denediniz mi hiç bizimki bayılıyor valla... kendisi içiyor lıkır lıkır. elma suyu filan da vermiştim sulukla süt de verilebilir belki.
cnm bak püff yapıyorsa acıkmamıştır zorlama acıkınca ver bi dene püff lemiyosa ver kaşığı ağzına ben püff yaptımı hemen kesiyorum vermeyi demek doydu oynuyor yemeğiyle ne gerek var ziyan etmeye yemesse yemesin yetmiş demek ki zorlama bak sonra hiç yemez beni çok zorlamışlar çocukken nefret ederdim yemekten hamileyken anca alıştım yemek yemeye.

valla bizimki yangınlı habire su içiyor istiyor içmeyecekse eliyle ittiriyor:) ben de aklıma geldikçe teklif ediyorum.

biz az önce dr dan geldik 500 gr almış bu ay dr iyi dedi boy da uzamış 69 cm olmuş sık sık uyanmasına da dişten dedi ama ortada di,ş miş yokmuş!! vitamini değiştirdi toz verdi. mutlaka kahvaltısını yapcak öğlen sebze çorbasını yiycek her gün köfte kadar kıyma konacak çorbasına, akşam muhallebi yemiyorsa öğlenki sebze çorbası daha sıcakken kavanoza konup sımsıkı kapatılcak akşama yedirilcek tabii bol bol emcek ayrıca dr elma armut şeftali ve üzüm bi de olgun kaysı dedi diğer meyveler besleyici deil biz bebeklere bi şey vberirken besleyicvi olmasına dikkat ediyoruz dedi çilek kivi kavun yasak hewr gün mutlaka yoğurt yiycek ev yoğurdu yemesse babymix önerdi bugün bi alıcam evde de az önce mayaladım ama yemesse de elimin altında bulunsun didim dişler geçene kadar böyle sık uyancakmış ayrıca sünneti konuştuk bikaç hafta içinde yaptırcaz cerrahla görüşemedik ameliyattaymış.

sekercik merhaba doktor vitamini değiştirdi toz verdi demişsin ya bu hangi vitamin acaba?
bir de balık yağı veriyor musunuz bebeklere ??

arkadaşlar benim oğlum kahvaltıyı reddediyor ilk gün dediğiniz gibi çeyrekten de az yumurta sarısı verdim öööö yaparak zar zor bir iki kaşık yedi zorlamadım
bir gün ara verdim bu sefer de rezene çayıyla kıvamlaştırıp verdim bu sefer bir kusuşu vardı sormayın ayrıca da labne peynirine de gıcık oldu milupanın kahvaltısını aldım tahıllı ballı
istemeyerek verdim için de şeker var emülgatör var offff napacağımı şaşırdım arkadaşlar :bbo:

sekercik merhaba doktor vitamini değiştirdi toz verdi demişsin ya bu hangi vitamin acaba?
bir de balık yağı veriyor musunuz bebeklere ??

merhaba canım,ben 10 gundur balık yağı veriyorum nutrigenanin portakallı içindede bir suru vitamin var.geçen haftada doktorumda bahsettiler balık yağının faydalarından 12 yaşına kadar çocuklara verin dediler.

kahvaltıyla bizimde sorunumuz var daha doğrusu yumurtalı olursa yemek istemiyor ilk verdiğimde yiyordu son bir haftadır yumurtalı olduğunda ıstemiyor.bende biraz ara vereceğim yumurtaya.
begonvil labne yerine evdeki peynırı suda bekletipte ver belkı sever bebişin .ben birde devam sutlu,peynirli,ekmeklı,yağlı kahvaltı karışımına bir tane kayısı rendeliyorum oyle olunca yıyor oğlum.

maşallah oğluşuna ne guzel kilo almış benim oğlum300gram almış bu ay,2 cm de uzamış.bizim doktorda hemen hemen aynı seyleri soyledi kahvaltıda peynir hergun olsun yumurtayı gun aşırı ver dedi.benim oğlan şu sıralarda yumurta yemiyor o ayrı:)yoğurda bizimkide çok onem veriyor oğlumda severek yiyor zaten ,babymix ben veriyorum arada ama kokusunu hiç sevmedim o yuzden daha çok kendim kuruyorum yoğurdu.
ay bende sunet yaptırmayı çok istiyordum,ihmal ettik.emeklemeden yaptırsaydık iyi olacaktı.sizinkide hayırlı olsun şimdidenopuyorumnanaktan

2 aşağıdan 2 yukarıdan dişimiz var
hatta aşağıdakiler o kadar büyüdüki fırçalınacak hal aldı.

kahvaltıda bi gün milupa kahvaltının içine labne koyuyorum 1 cici bebe,pekmez.tereyağ
ertesi gün bebek ekmeği,yumurta,1cicibebe,pekmez,tereyağ ıhlamurla ıslatıyorum

sizce çok mu hazıra kaçmış oluyorum???

devam sütü hiç içmedi oğlum
o yüzden almıyorum.

çorbalarıda yap yap dök.
2 gün aynı çorbayı veren var mı??

ne kadar bol elim var
çok azdan yapıyorum yinede ikiz bebeklere iki gün yeticek kadra çorba oluıyo.

dişler çok iştah kesiyo.

bebekleri hangi pozisyonda besliyosunuz.
ben bebek arabasının üstünde koltuğu var hani oto koltuğuda oluyo
onda besliyodum ama durmuyo artık onda

yürütece koyan var mı???

aralıklarla günde 30 45 dk kadar koyuyorum.

çok eğleniyo,çok yaramazlık yapıyo...

yürütece bende koydum canım
çok fazla tutmammak şartıyla koyuyorum
yüreteçte durmaktan çok mutlu oluyor
büyük oğlumu da koymuştum çok şükür bir sorunla karşılaşmadım

Back