• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2009 Kasım Bebekleri de Ek Gıdalara Başladı

canım nasıl verdin dolmayı iyice ezdinmi...
zarını çıakrıp iyice çatalla ezdim yoğurtla verdim
bende ona yaptığığm hiçbir yemeğe tuz atmıyorum kendimizede yaptıklarımdan henüz vermediğim için problem yok ama vermeye başladığımda 9. aya kadar tuz vermeme niyetindeyim

bugün sebze çorbasına
patates
kıyma
bulgur
mercimek
pirinç
maydanoz
kırmızı biber
ve z.yağ koydum nerdeyse bi tabak yedi hiç bu kadar yememişti ama
bizim sıpa son zamanlarda yoğurt yemiyor babymix aldım onu da bi kez yedi bi daha yemedi yüzünü buruşturuyor:) yemek arasında verirsem püskürüyor bunu yedirmenin bi yolu olmalı çorbaya karıştırıyorum yemiyor gene anında anlıyor

arkadaşlar günde 2kez çorba vermeye başladınızmı öğlen ve akşam bebecikler ihtiyaç duyuyor artık yoğurt meyveyle olmuyor...

arkadaşlar günde 2kez çorba vermeye başladınızmı öğlen ve akşam bebecikler ihtiyaç duyuyor artık yoğurt meyveyle olmuyor...

cnm bize dr öğlen yaptığın çorbadan muhakkak kalıyordur onu sıcakken kavanoza koy sıkıca kapa buzdolabına yerleştir akşama yedirebilirsin muhallebi yerine demişti
biz bir de artık akşamları yediğimiz yemekten yediriyoruz oğlana az da olsa. tuz atmıyorum yemeklere o kadar. ne yersek yiyor deniz ürünü hariç deniz ürünleri 9. aydan önce yasakmış dr öyle demişti.
ama en az iki kez çorba vermek lazım
gece muhallebi de yedirebilirsin bizimki muhallebiye karşı:) ben de çorba yediriyorum.

bizim oğlan da emekliyor evi fır dönüyor alimallah... kafayı takmış bir marleye gidip gidip onu söküyor:) üstüne ne koysam fırlatıp atıyor unutmuyor da bi şeyi. çiçekleri döküyordu kaldırdım sehpanın altına girip kafasını vuruyordu kaldırdım önüne de yastık dizdim yastıkları atıp giriyor ama yakalıyorum genelede. üçlü koltuğun arkasına dolanıyor ben diğer odada ütü yaparken yanıma gelmiş gçen gün gelir gelmez elektirik süpürgesini devirdi dur durak bilmiyor çok hareketli. (maşallah)
aynen canımgece dönüp duruyor yüzükoyun atıyor kendini yatağa sonra sağa dönüyor sola dönüyor bi bakıyorum sırt üstü dönmüş sürekli kulağını çekiştiriyor muhtemelen diştir bide sıcaktan nefret ediyor bi tek bodysi var üstünde bi de altına normal penye alt giydiriyorum emekliyor ya dizleri acımasın die çorap morap yok yani. gne de su içinde.[/QUOTE]

canım maşallah emekliyormuş bebişin dizleri acımasın falan yazınca aklıma geldi ben ilk oğluma almıştım.Emekleyen bebekler için dizlikler satılıyor böyle dizlerine takıyorsun kumaştan tam diz kısmı da daha kalın pamuk gibi süper oluyor yerlerde falan rahat rahat emekliyor.

ben oğluma şu anda 4 çeşit çorba yapıyorum .Bunlar ;merciemek çorbası,sebze çorbası,yayla çorbası ve tavuk suyuna şehriye çorbası.Şu anda akşamları oğluma çorba fazla yedirmiyorum, çünkü emmeyi çok seviyor zaten yoğurt öğününü anca saat 6-7 gibi yiyor.Çünkü maşallahı var uykuyu ve memeyi çok seviyor o nedenle meyve püresi ,kahvaltısı,öğle yemeği falan derken süre olarak anca zaman geliyor.ama 1-2 haftaya bende vermeye başlayacağım akşam yemeklerini.Ben çorba yaptığımda 2 gün yediriyorum genelde.Eğer akşama biraz yedirdiysem sıkılmasın diye ertesi gün başka çorba yapıyorum.Yaptığım çorbayı biraz ılınınca hemen dolaba kaldırıyorum mis gibi kalıyor.Ben biraz tuz da katıyorum ,yayla çorbası yapıyorum örneğin,üzerine zeytinyağında nane kızdırıp üzerine ekliyorum .Yani bana lezzetli gelen şeyi o da yiyor.Kahvaltılarını devam maması yerine çok az şişe süt ve su ile karıştırıp ıslatıyorum 1 kase yiyor .Çünkü lezzetli oluyor.Önceden kahvaltıya pekmez katardım yemek istemiyordu ,şimdi onun yerine biraz reçel koyuyorum hoşuna gidiyor yani deneme yanılma yöntemiyle yavaş yavaş çözüyorum bebeğimi.

cnm duymuştum o dizlikleri ama ben uzun penye alt giydiriyorum acıyor mudur dizleri acep?
ben oğluma şu anda 4 çeşit çorba yapıyorum .Bunlar ;merciemek çorbası,sebze çorbası,yayla çorbası ve tavuk suyuna şehriye çorbası.Şu anda akşamları oğluma çorba fazla yedirmiyorum, çünkü emmeyi çok seviyor zaten yoğurt öğününü anca saat 6-7 gibi yiyor.Çünkü maşallahı var uykuyu ve memeyi çok seviyor o nedenle meyve püresi ,kahvaltısı,öğle yemeği falan derken süre olarak anca zaman geliyor.ama 1-2 haftaya bende vermeye başlayacağım akşam yemeklerini.Ben çorba yaptığımda 2 gün yediriyorum genelde.Eğer akşama biraz yedirdiysem sıkılmasın diye ertesi gün başka çorba yapıyorum.Yaptığım çorbayı biraz ılınınca hemen dolaba kaldırıyorum mis gibi kalıyor.Ben biraz tuz da katıyorum ,yayla çorbası yapıyorum örneğin,üzerine zeytinyağında nane kızdırıp üzerine ekliyorum .Yani bana lezzetli gelen şeyi o da yiyor.Kahvaltılarını devam maması yerine çok az şişe süt ve su ile karıştırıp ıslatıyorum 1 kase yiyor .Çünkü lezzetli oluyor.Önceden kahvaltıya pekmez katardım yemek istemiyordu ,şimdi onun yerine biraz reçel koyuyorum hoşuna gidiyor yani deneme yanılma yöntemiyle yavaş yavaş çözüyorum bebeğimi.
yarasın kuzuna....
cnm biz de yiyoruz ama bikaç kaşık anca... emmeyi çok seviyor yemek istediğinde yiyor istemiyorsa püskürtüyor beni emiyor ama o zamn hiç püskürtmüyor:))) biz bütün öğünleri hakkıyla yiyemiyoruz siz de öylesiniz demek ben de bizde bişey var diyodum:) yoğurt yemiyor ben de sulandırıp ayran yapıcam bakalım iççek mi bi tek kahvaltı çorba akşam yemeği. meyve bile biraz elinde emiyor işte. her bebek farklı damak zevkleri oluştu artık

ya benim oğlan tembel çıktı kızlar..
Emeklemek için totosunu çekiyor ama kafayı kaldırmıyor. Zaten ondan da sıkılıyor hemen.
Bebişlerinize mercimek çorbası vermeye başlamışsınız bende versem mi artık? Bakliyat fakan veriyormusunuz peki? Nohut barbunya falan? Taze barbunya almıştım pazardan varsem mi püre yapıp ağır gelirmi acaba?

ben başlamadım bakliyatlara ama başlamak gerek direk püreden ziyade çorbasına kat cnm birden belki ağır gelir böylece tepkisinide görürüsün vallhi benim oğlanda tembel ama geri geri gayet güsel gidiyor totoyu kaldıra kaldıra geri gidiyor odayı dolanıyor döne döne geri gide gide ama ileri yok vallhi acelemde yok elbet gider belki çoğumuzunki emeklemeden yürüycek

merhaba bayanlar topiği yeni gördüm çünkü uzun zamandırda giremiyodum. o kadar çok sayfa varki vaktim olmuyo hepsini okumaya lütfen sizlerden rica ediyorum bebeklerinize hangi saatte neler yediriyosunuz yazarmısınız biz 8. aya girdik ama bi türlü bir düzen kuramadık buda çok canımı sıkıyo ne yediricemide bilemiyorum yardımcı olucak hiç kimsem olmadığı için yemek iş güç kızımla ilgilen derken ne yapıcamı bilemez hale geliriyorum üstelik kızımın uyku düzenide yok canı ne zaman isterse o zaman kalkıyo yatıyo bunaldım ne olursunuz yazın bana yardım edin tşk ediyorum şimdide.

bak cnm ben şöyle yapıyorum
emmeyi bıraktı benim oğluşum 6. ayda 15 gün sağdım sütte bitti gitti kaldık mamaya
saat 7 gibi uyanıyor mama içiriyorum en fazla 120 içiyor zor zahmet
yine uyutuyorum 9,30 gibi kalkıyor 10 gibi kahvaltı yaptırıyorum
şöyle
1 dilim ciic beb ekmek
1 kaşıkm labne peynir
yumurta sarısı yarım
tereyağ bıçak ucuyla meyve yerse katabilirsin pekmez koyabilirsin
evdeki peyniri akşamdan suda bekletebilirsin
hazır kahvaltılıklardan yedirebilirsin sana kalmış

saat 12 gibi meyve rendeliyorum cam rendede değişitik değişik hergün sıkılmasın die

saat 2,30 gibi çorba veriyorum hergün farklı sebze,tarhana,yayla idi bugüne kadar artık mercimek ve şehriyeyde başlıycam içine kıyma tavuk koymaya çalış püreler verebilirsin sebzelerden farklılık olsun

saat 5,30 da yoğurt kendimin mayaladığı

akşamda 8 gibi muhallebi bunu pirinç unu veya irmik veya hazır paketlerden gece tahılları aklına ne gelirse ama yavaştan akşam muhallebi yerine akşam yemeklerinede başlamalı 8. ayda sanırım daha sonraki öğünlerde devam sütü yani mama emiyorsada bol bol emziriceksin saatler 1 saat farklılık gösteriri benim uyku saatien göre ama düzen hep bu şekildir çok güsel proglamladım kendimizi süper oldu inş. sizinde düzeniniz olur enkısa zamanda

ya benim oğlan tembel çıktı kızlar..
Emeklemek için totosunu çekiyor ama kafayı kaldırmıyor. Zaten ondan da sıkılıyor hemen.
Bebişlerinize mercimek çorbası vermeye başlamışsınız bende versem mi artık? Bakliyat fakan veriyormusunuz peki? Nohut barbunya falan? Taze barbunya almıştım pazardan varsem mi püre yapıp ağır gelirmi acaba?
bizimki de bi kolunu ileri aLIp sonra vücunu çektirerek ilerliyor. emekleme denemez buna ama emeklemenin de çeşitleri varmış bizim düşündüğümüz gibi emekleyemebilirmiş yani..
valla ben ne içersem içiriyorum domates hariç
bakliyat da kurufasuyle verdim ama kabuğunu soydum dr öyle tavsiye etmişti sen de denesene yemeğinden vermiştim ben azcık da suyundan eklemiştim salçalı yapmıştım bikaç da k. fasulye ezdim verdim. yanına da pilav karıştırdım. püre yapıp direk verme bence yemek gibi pişirebilirsin veya çorbasına katabilirsin sebze çorbasına. ben bikaç gündür makarna da katıyorum:) bugün erişte yiycez mesela akşam da onu yiycek oğluşum
ben başlamadım bakliyatlara ama başlamak gerek direk püreden ziyade çorbasına kat cnm birden belki ağır gelir böylece tepkisinide görürüsün vallhi benim oğlanda tembel ama geri geri gayet güsel gidiyor totoyu kaldıra kaldıra geri gidiyor odayı dolanıyor döne döne geri gide gide ama ileri yok vallhi acelemde yok elbet gider belki çoğumuzunki emeklemeden yürüycek

kız emekliyo işte daha ne etsin dün benim oğlan tuvaletin kapısının önüne kadar gelmiş orda benim terlikle oynuyodu artık fır dönüyo evin içinde. üstelik mutfakdati çekmeceleri çekiyor sebzeliği karıştırıyor iyice yaramaz oldu çok hareketli (maşallah) her gün bi macera yaşıyoruz oğlumla bi an ayrılmaya gelmiyo yanından.

selam arkadaslar sitede birkac gundur bir sorun vardi konulara yazamiyordum
duzeldigine sevindim.... benim oglum oyle degisti ki kizlar anlatamam cok uzuluyorum
hicbirsey yemek istemiyor hic istahi yok ne oldu anlayamadim zorla yedirmek istemiyorum
huy edinir hic yemez diye bir ogun yemiyor ya diyorum ki diger ogunde yer ama yok bir
kase yogurdu bitiren oglum hic yemek istemiyor acaba zorla yedirmeli miyim??? ac kalmasina
goz mu yummaliyim bilemedim???

selam arkadaslar sitede birkac gundur bir sorun vardi konulara yazamiyordum
duzeldigine sevindim.... benim oglum oyle degisti ki kizlar anlatamam cok uzuluyorum
hicbirsey yemek istemiyor hic istahi yok ne oldu anlayamadim zorla yedirmek istemiyorum
huy edinir hic yemez diye bir ogun yemiyor ya diyorum ki diger ogunde yer ama yok bir
kase yogurdu bitiren oglum hic yemek istemiyor acaba zorla yedirmeli miyim??? ac kalmasina
goz mu yummaliyim bilemedim???

cnm her gün yeni bir icat çıkarıyor bu sıpalar. bizimki de artık yemiyor. gerçi eskiden de yemiyordu ama artık yoğurt yediremez oldum canım sıkılıyor ama ısrar etmiyorum ısrar edersek daha da ters tepermiş. ilerde nefret edermiş. ben de toktur diyorum aç olsa yer diyorum. ki bir keresinde hiç beğenmediği havuç mamasını bir yiyişi vardı ki aç olunca yiyorlar merak etme karnı aç değildir bir sıkıntısı vardır dişi sızlıyordur annem onun dişi ağrıyorsa o ağrı ensesine ağzının içine çnesine vurur sızım sızım sızlar diş etleri yanar hep diyor valla öyleyse çok zor durumları anlatamıyorlar da diş sıkıntısıdır belki. huy edinmez cnm ama sık sık teklif et açken özellikle. ben öyle yapıyorum bugün okudum daha; bebekler birkaç kaşık yerlermiş tabakları veya önlerine koyduğumuz her şeyi bitimelerini beklemeyin diyordu ve 3 tane makarna verin 3 kaşık değil diyordu bana da mantıklı geldi açıkçası...
ben zorlamıyorum ama sen bilirsin yine de....

şekerler her gün aynı şeyleri vermeyin kuzulara.bebekler çok çabuk sıkılırlar aynı şeylerden.o yüzden de yemiyor olabilirler.mesela yoğurdunu yerdi yemiyor demişsiniz,hergün yoğurdu aynı şekilde verirseniz yemez tabi.biz olsak biz de yemeyiz,tontişler değişiklik ister,benden tavsiye size ;)

kızlar mercimek çorbasını nasıl yapıyorsunuz bebişler için. Normal kendinize yaptığınız gibi mi yapıyorsunuz farklı mı?
Normalde kendimize yaparken soğan patates havuç koyup haşlıyordum mercimeği.sonra yağ salça tuz koyup blendrdan çeliyorum. Şimdi oğluma yaparken patates koyamıycam alerjisi var. salça tuz zaten konmaz. Sadece havuç mu koyup haşlıycam. Başka ne koyabilirim fikir verebilirmisiniz?

innukçuk domatese alerjisi yoksa koyabilirisin,tatlı biber atabilirsin,kereviz yaprağı atabilirsin,bir de pirinç mutlaka at canım.ben kendimize yaparkende atarım içine pirinç çok güzel oluyor.
bir de ben iki şekilde yaparım mercimek çorbasını.bir senin yaptığın gibi bir de salçasız,biraz un kavurup karıştırırım,bir de kuru nane atarım içine,öyle de çok güzel oluyor.istersen bir dene

innukçuk domatese alerjisi yoksa koyabilirisin,tatlı biber atabilirsin,kereviz yaprağı atabilirsin,bir de pirinç mutlaka at canım.ben kendimize yaparkende atarım içine pirinç çok güzel oluyor.
bir de ben iki şekilde yaparım mercimek çorbasını.bir senin yaptığın gibi bir de salçasız,biraz un kavurup karıştırırım,bir de kuru nane atarım içine,öyle de çok güzel oluyor.istersen bir dene

Çok saol canım yarın yapıcam çok sıkıldı çünkü sebze çorbasından. Alerji testinde domatese alerjisi çıkmadı ama yinede doktor verebilirsin demediği için emin olamadım. Pirinç irmik bulgur hepsi konabilir heralde değil mi?

Back