• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2009 Kasım Bebekleri de Ek Gıdalara Başladı

şekerler her gün aynı şeyleri vermeyin kuzulara.bebekler çok çabuk sıkılırlar aynı şeylerden.o yüzden de yemiyor olabilirler.mesela yoğurdunu yerdi yemiyor demişsiniz,hergün yoğurdu aynı şekilde verirseniz yemez tabi.biz olsak biz de yemeyiz,tontişler değişiklik ister,benden tavsiye size ;)
evet bende sıkıntı var ben mayaladığımı yemiyor diye hazır aldım yemedi markayı değiştirdim yemedi, çorbasına kattım püskürdü meyveyle karıştırdım yemedi ayran gibi içer diye sulandırdım püskürdü daha ne yapabilirim bilemiyorum fikir üretemiyorum bikaç gün vermeyeyim belki özler diyorum
ben her gün dğeişik bir şeyler veriyorum ama yoğurtta tıkandım daha ne türlü verebilirim? fikri olan var mı?
kızlar mercimek çorbasını nasıl yapıyorsunuz bebişler için. Normal kendinize yaptığınız gibi mi yapıyorsunuz farklı mı?
Normalde kendimize yaparken soğan patates havuç koyup haşlıyordum mercimeği.sonra yağ salça tuz koyup blendrdan çeliyorum. Şimdi oğluma yaparken patates koyamıycam alerjisi var. salça tuz zaten konmaz. Sadece havuç mu koyup haşlıycam. Başka ne koyabilirim fikir verebilirmisiniz?
ben normalde soğan mercimek koyup haşlıyorum ayrı bir yerde tereyağ salça kızdırıyorum ekliyorum çocuğa da bundan verdim dr tencere yemeklerine alışsın ne yersen ver dedi ben de böyle verdim salça da ev yapımı olduğundan az koydum ama tereddüt etmedim sadece tuz atmıyorum onu biz sonradan katıyoruz yemeğimize. hatta ben dün dana eti kavurma bile verdim dr sadece balık verme dedi çünkü. ve bayıldı atladı durdu elime parmağımla verdim ekmek içiyle karıştırıp, parmağımı alıp alıp ağzına götürdü. hiç bu kadar iştahlı yemiyordu şaşırdım kaldım fazla da veremedim tabii): kıyma denesene alerjisi yoksa...
innukçuk domatese alerjisi yoksa koyabilirisin,tatlı biber atabilirsin,kereviz yaprağı atabilirsin,bir de pirinç mutlaka at canım.ben kendimize yaparkende atarım içine pirinç çok güzel oluyor.
bir de ben iki şekilde yaparım mercimek çorbasını.bir senin yaptığın gibi bir de salçasız,biraz un kavurup karıştırırım,bir de kuru nane atarım içine,öyle de çok güzel oluyor.istersen bir dene

ben daha domates denemedim ama zamanı geldi sanırım geçen yıldan buzluğa attım köy domat.leri vardı onlardan çıkarınca az bi deneyeyim.
ben kırmızı biber eklemiştim çorbasına aynen bezine çıkmış sonra da kırmızı diye çekindim ama yeşil biber katıyorum.

saphira, iyi ki varsın olumunekankayizsmile

şekercik bebe bisküvisiyle denedin mi hiç.benim yoğurttan nefret eden kızım bile o şekilde ağzını şapırdata şapırdata yerdi :D
evet kırmızı biber,havuç,ıspanak bunlar kakada gösteriyor kendini.bir de kırmızı birber alerji yapabilir,yani pişik filan mesela,o yüzden yeşil biber bencede daha risksiz olur
Şeniz

şekercik bebe bisküvisiyle denedin mi hiç.benim yoğurttan nefret eden kızım bile o şekilde ağzını şapırdata şapırdata yerdi :D
evet kırmızı biber,havuç,ıspanak bunlar kakada gösteriyor kendini.bir de kırmızı birber alerji yapabilir,yani pişik filan mesela,o yüzden yeşil biber bencede daha risksiz olur
Şeniz

bebe biskuvisinde çok katkı maddesi varmış vermeye korkuyorum açıkçası
yogurduna elma, kayısı rendeledim olmadı şeker katkısız reçel koydum olmadı
bir çorba öğününde yemedi ısrar etmedim ki yoğurdunu yesin diye yok yok yok
baby mix veriyorum çünkü evde mayalayamadım çok sıvı sünen bir yoğurt oldu
acaba başka bir markanın daha varmış ona mı dönsem??

bir de önce üst dişler çıkabilir mi acaba sanki toplu iğne başı kadar bir sertlik hissettim
yanıldım mı?????

Şekercik ısrar etmzsem acıkmıyor susamıyor yemiyor yemiyor bir iki güldürüyoruz bütün ev ahalisi seferber olup güldürmeye uğraşıp verelim diyoruz kerata ağzı kapalı gülüyor:::)))))):1::1:

begonvilcim ben hazır mamalara ve bisküvilere karşı değilim,iyi markalara güveniyorum,o yüzden yedirdim hep bebeğime,hala da yediriyorum.doktoru da verebilirsin demişti.hipp in organik bebe bisüvileri Türkiyede de satılıyor artık,onlar tercih eder misin bilmiyorum.ben yoğurt yemiyor diye danino da yediriyordum.hep doktoruna sorarak tabi.çok minikti benim kızım,şu an gelişimi harika,hatta süper.boyunun bu kadar uzamasına daninonun yardım ettiğini düşünüyorum.
tabi bunlar tercih meselesi.inşallah yer seninki de bir gün

Şeniz
cnm ben daha hiç bebe bisküvisi vermedim ama? dr ver veya verme demedi.
aslında kare bisk. ile deneyebilirim
kırmızı biber bugün azcık gene koydum çorbasına. inş alerji olmaz.
teşekkür ederim
bebe biskuvisinde çok katkı maddesi varmış vermeye korkuyorum açıkçası
yogurduna elma, kayısı rendeledim olmadı şeker katkısız reçel koydum olmadı
bir çorba öğününde yemedi ısrar etmedim ki yoğurdunu yesin diye yok yok yok
baby mix veriyorum çünkü evde mayalayamadım çok sıvı sünen bir yoğurt oldu
acaba başka bir markanın daha varmış ona mı dönsem??

bir de önce üst dişler çıkabilir mi acaba sanki toplu iğne başı kadar bir sertlik hissettim
yanıldım mı?????

Şekercik ısrar etmzsem acıkmıyor susamıyor yemiyor yemiyor bir iki güldürüyoruz bütün ev ahalisi seferber olup güldürmeye uğraşıp verelim diyoruz kerata ağzı kapalı gülüyor:::)))))):1::1:

cnm ben de kare bisk. vericem ben de duymuştum onu.
ben de önce mayaladım bi iki hafta yedi sonra yemedi dr babymix önerdi onu da yemedi bi kez anca yedi sonra danino aldım onu da yemedi çorbasına kattım meyveyle karıştırdım kesinlikle yemiyor ama bi de bis. ile deniycem. belki yer bi umut işte. valla yemedi mi yemiyor markası filan pek fark etmiyor iki marka da aynıydı tat olarak. ağzına alır almaz yüzünü buruşturuyor. sanki acı veya ekşi bir şey veriyomişuz gibi. ben daha çözemedim çözersem sana da yazarım.
valla bizim daha altlar çıkmadığı için bilemicem bizde de altta var sertlik dün gece 10 kere kalktı herhalde calpol de verdiğim halde dişine jel de sürdüğüm halde uyuyamadı çok huysuzdu sabah da 7 olmadan uyandı sabah uykusu da anca yarım saatti şimdi gene uyuyor çok huysuz allahım çıksın şu dişler artık helak olduk ailecek.

cnm ama güldürerekoyunla yedirmeye alıştırırsan hep öyle ister oyun ve yemeği özdeşleştirir bence zorlama demek istemiyor sonra bi daha dene. eğer zorlarsan ilerde hi.ç yemek istemicek belki sebzeden tiksinecek bence zorlamamalısn ama sen daha iyi bilirsin tabii.

ben yaptığım sebzelı kıymalı çorbalara bir çay kaşığı kadar mercimek ekleyıp verdim iki kere geçen hafta,
benim oğlan sizinkilerden biraz daha buyuk sekız aylık olacak iki gun sonra o yuzden bız artık balığa başladık,dilim olarak satılan somonlardan alıp dortte birindebn çorba yaptım oğluma patates,pirinç,soğanlı yaptım pişince lımonda ekledim zeytın yağla birlikte,sevdi oğlum:nazar:aslında karadeniz somonundan yapmak istiyorum ama bulamadım bugun.başka hangi balıkları kullanabiliyoruz,bilen yada fikrı olan var mı?

Şeniz

cnm sen bi harikasın ben dün sendne bu gazı alınca:) hemen bi bebe bisk. yaptım pekmez yumurta sarısı un ve tereyağ zeytinyağ ile... çok çabuk pişti yoğurda bisk, elma, şeftali kaysı armut da karıştırdım bi tabak yedi nerdeyse bi paket bitiyordu artık zorlamadım acayip sevindim çok çok çok teşekkür ediyorum

bize dr 9 ay olmadan balık yasak demişti ama ben de en iyis somon die biliyorum diğer balıklardan da deniz dibi balıkları olmayacak onlarda aşırı zehir yüklü oluyormuş anacım temiz bişi de kalmadı ki

ben ilk sebze çorbası verdiğimden beri mercimek bulgur pirinç irmik katıyorum bikaç zamandır makarna da atıyorum içine:) besleyici olsun gerçi bikaç kaşık alıp bırakıyor ama olsun

ben yaptığım sebzelı kıymalı çorbalara bir çay kaşığı kadar mercimek ekleyıp verdim iki kere geçen hafta,
benim oğlan sizinkilerden biraz daha buyuk sekız aylık olacak iki gun sonra o yuzden bız artık balığa başladık,dilim olarak satılan somonlardan alıp dortte birindebn çorba yaptım oğluma patates,pirinç,soğanlı yaptım pişince lımonda ekledim zeytın yağla birlikte,sevdi oğlum:nazar:aslında karadeniz somonundan yapmak istiyorum ama bulamadım bugun.başka hangi balıkları kullanabiliyoruz,bilen yada fikrı olan var mı?
benim kızımın doktor balığa başlayacağımız zaman dil balığı hariç tüm balıkları verebilirisn dedi,buğulama,haşlama veya ızgaramı yapayım hangisini önerirsiniz dediğim de farketmez kızartma da olur demişti.ben uzun bir süre somon verdim.bizim doktor dil balığı niye verdirtmedim bilmiyorum ve şaşırdım çünkü o dönemde herkesin doktoru dil ve somon balığıyla başlatıyorlardı balığa.yani canım beni dinlersen tüm balıkları yeirebilirsin.bu arada norveçsomonu daha iyidir diye düşünüyorum
cnm sen bi harikasın ben dün sendne bu gazı alınca:) hemen bi bebe bisk. yaptım pekmez yumurta sarısı un ve tereyağ zeytinyağ ile... çok çabuk pişti yoğurda bisk, elma, şeftali kaysı armut da karıştırdım bi tabak yedi nerdeyse bi paket bitiyordu artık zorlamadım acayip sevindim çok çok çok teşekkür ediyorum

bize dr 9 ay olmadan balık yasak demişti ama ben de en iyis somon die biliyorum diğer balıklardan da deniz dibi balıkları olmayacak onlarda aşırı zehir yüklü oluyormuş anacım temiz bişi de kalmadı ki

ben ilk sebze çorbası verdiğimden beri mercimek bulgur pirinç irmik katıyorum bikaç zamandır makarna da atıyorum içine:) besleyici olsun gerçi bikaç kaşık alıp bırakıyor ama olsun
ayyy afiyet olsun kuzuyaaaa :nazar: maşallah hep yesin inşallah.ben de yapmıştım bebe bisküvisi de pek güzel olmamıştı,bir de hazırları gibi sütte erimiyor ya,robottan çekerek kullanmıştım hep.bisküvi yerine kurabiye veya kek de yapıp yedirebilirin,
özellikle keke bayılıyor minnoşlar opuyorumnanaktan

norveç somonu donmuş halde geliyormuş,tezgahlarda çözuluyormuş bu durumda vıtamın kaybına neden oluyormuş,artık karadenizde de somon uretıldiği için onu tercih ediyorlar doktorlar diye okumuştum.

benim kızımın doktor balığa başlayacağımız zaman dil balığı hariç tüm balıkları verebilirisn dedi,buğulama,haşlama veya ızgaramı yapayım hangisini önerirsiniz dediğim de farketmez kızartma da olur demişti.ben uzun bir süre somon verdim.bizim doktor dil balığı niye verdirtmedim bilmiyorum ve şaşırdım çünkü o dönemde herkesin doktoru dil ve somon balığıyla başlatıyorlardı balığa.yani canım beni dinlersen tüm balıkları yeirebilirsin.bu arada norveçsomonu daha iyidir diye düşünüyorum

ayyy afiyet olsun kuzuyaaaa :nazar: maşallah hep yesin inşallah.ben de yapmıştım bebe bisküvisi de pek güzel olmamıştı,bir de hazırları gibi sütte erimiyor ya,robottan çekerek kullanmıştım hep.bisküvi yerine kurabiye veya kek de yapıp yedirebilirin,
özellikle keke bayılıyor minnoşlar opuyorumnanaktan

:) bazen diyorum gerçek dostlar burda işte...

cnm ben bir yumurta sarısı yarım kahve fincanı pekmez aldığı kadar un 100 gr tereyağ (diyodu da ben biraz t.yağ biraz z.yağ koydum) ile yaptım ağza alınca dağılıyor ondan dolayı kaşıkla eziliverdi az önce eline de verdim iki dk da tarumar etti bisküviyi:) dün de eşim tırtıklamış bayılmış çok yap da biz de yiyelim diyor:) evet ben hamur yapınca oğlana da yapıcam bişiler. ama çok kilo alıyoruz bu aralar yapmıyorum:)

Merhaba arkadaşlar

ben aranıza yeni katıldım ve bu ilk mesajım..benimde kasım doğumlu bir kızım var..adı ayşe..ben ek gıda olarak henüz hiç bakliyat vermedim, doktorumuz artık başlayabilirsin dedi fakat ilk hangi bakliyatla ve hangi şekilde başlamalıyım? bu konuda tecrübeli annelerden tarif ve bilgilendirme bekliyorum..

hepinize bebeklerinizle sağlıklı günler..

Merhaba arkadaşlar

ben aranıza yeni katıldım ve bu ilk mesajım..benimde kasım doğumlu bir kızım var..adı ayşe..ben ek gıda olarak henüz hiç bakliyat vermedim, doktorumuz artık başlayabilirsin dedi fakat ilk hangi bakliyatla ve hangi şekilde başlamalıyım? bu konuda tecrübeli annelerden tarif ve bilgilendirme bekliyorum..

merhaba canm önce hoşgeldin aramıza.
canm bize dr akşam yemeklerinden ne yiyorsanız verin dedi ben kendimize pişirdiğimiz her şeyden balık hariç veriyorum
kurufasulye verirken kabuğunu soy dedi bakliyatlarda kabuğunu soyuyorum cnm
ben ayrıca sebze çorbasına mercimek bulgur pirinç ve irmik koyuyorum birer tatlı kaşığı. belki de dr böyle başlamanı kastetti sonraki aşamada direk yemeğini verdim

Merhaba arkadaşlar

hoşgeldin canım:)a.s.ben ilk olarak kırmızı mercimek verdim,çorbalarına eklemeye başladım,sarı mercimekte çok yararlıymış ondanda kullanacağım.kuru fasulyeyı onumuzdekı gunlerde vereceğim.

norveç somonu donmuş halde geliyormuş,tezgahlarda çözuluyormuş bu durumda vıtamın kaybına neden oluyormuş,artık karadenizde de somon uretıldiği için onu tercih ediyorlar doktorlar diye okumuştum.
norveçin denizi bizikinden çok daha temiz canım,bir de onlar donmuş ürün konusunda oldukça iyi bir teknolojiye sahipler.bu yüzden çok iyi bir şekilde donduruyorlar ama bize geldikten sonra ne hale geliyordur orasını bilemicem tabi.aynı şey karadeniz somonuyla da yapılıyr olabilir.ben de şöyşe bir şey duymuştum ; norveç somonu deyip karadeniz somonu satıyorlarmış ucuz olsun diye.bilemiyorum tabi işin uzmanı değilim
:) bazen diyorum gerçek dostlar burda işte...

cnm ben bir yumurta sarısı yarım kahve fincanı pekmez aldığı kadar un 100 gr tereyağ (diyodu da ben biraz t.yağ biraz z.yağ koydum) ile yaptım ağza alınca dağılıyor ondan dolayı kaşıkla eziliverdi az önce eline de verdim iki dk da tarumar etti bisküviyi:) dün de eşim tırtıklamış bayılmış çok yap da biz de yiyelim diyor:) evet ben hamur yapınca oğlana da yapıcam bişiler. ama çok kilo alıyoruz bu aralar yapmıyorum:)
olumunekankayizsmile
demekki ben senin kadar güzel yapamamışım ellerine sağlık canım alkisalkisalkis
Merhaba arkadaşlar

hoşgeldin beyta a.s.
kuru fasulye püresi verebilirisn,sebze çorbalarına yemeklerine katabilirisn,nohutta aynı şekilde verebilirisn.ya da kendinize yaptığın gibi ver ona da yesin.sadece biraz daha light yap yemekleri,tuz,yağ,salça vs.. bakımından.ben ep öyle yaptım,benim kızım bebek yemeklerini sevmezdi,hep büyük yemeklerinden isterdi,ağzının tadını biliyor çocuk kaydirigubbakcemile3

Ben,m oğlum b,beron almıyooo:(( benide emmiyo böle olan anneler var mı ne yaıolar devam sütünü falan nasıl veriolarr:(((((

kaşık ve bardak deneyebilirsin bir de kaşılı biberonlar var,hiç kullanmadım o yüzden nasıl bir kullanımı var bilemiyorum

NUBY-KASIKLI-MINI-BIBERON-SET-120-ML__25110347_0.jpg

ÜRÜN AÇIKLAMASI
Biberondan kaşığa geçiş döneminde ve biberon almayan bebekleri beslemede anneye kolaylık sağlar. Şırınga sistemi ile çalışır. Sadece yarı akışkan besinler için tasarlanmıştır. Mama biberonun içine konulur ve ittikçe mama kaşığa gelir.Şırınga sistemi sayesinde anne bebeği, kucağındayken bile tek elle rahatlıkla besleyebilir

Son düzenleme:
Canlar ben resimdeki biberondan almıştım ama hiç bir işe yaramıyor bilginiz olsun. Zaten koyu kıvamlı gıdalar içim kaşık maması yada sebze püresi vs. için. Devam sütü meyve suyu vs. koyunca akıtıyor. Zaten minicik bişi. Temizliğide çok zor.Tavsiye etmem yani..
Bu arada benim oğlumda son bir haftadır falan hiç birşey yemiyor. Israr etmek istemiyorum yedirirken ama isteyerek te yemiyor. Ne yapacağımızı şaşırdık. Meme de çok uzun süre emmiyor. Nedendir bu iştahsızlık acaba?

innuk ben de kafayı yemek üzereyim:( aynısı bende de mevcut. ne güzel yiyordu nazar mı değdirdim naptım ya:(((
şimdi sabah kahvaltı hazırlıyorum bi kaşık almıyor öğlen çornası desen aynı akşamstü yoğurt yedireyim diyorum bisk. ile meyve ile karıştırıyorum yok akşam muhallebisi zaten yok bizim yemekten anca bi kaşık alıyor su bile içmiyor doğru düzgün... memem haricinde ne görsde daha kaşığı karşıdan bile görse hemen yüzünü buruşturup ı ıhhh diyor ve püffff diyor püskürtüyor:( vitamini tozdu yarı katı bi gıdaya karıştırmam lazımdı onu da veremiyorum çıldırmak üzereyim ya:(
bi tek yumurtaya ağzını açıyor bi de ete:((((
neden yapıyor böyle anlamıyorum...
dr mutlaka yedirmen lazım senin sütün %60 yeter ek gıda da %40 doyuracak dedi ama nerde... beyfendi cokkudu cokkudu emsin. dün gece saat başı kalktık gene sersem gibiyim.
diş desem 3 aydır gelmedi kulağını çekiyo diyorum mızmızlanıyo diyorum aylrdır ama dişten deil bu çocuğun huyu böyle heralde anlamadım ben. şimdi iştahsızlık da başladı
iyice hareketlendi her yeri her şeyi karıştırıyor deviriyor dün mama sandalyesinde oturuyordu kemer de bağlıydı masada da bardakta su vardı onu alcam die fırladı ayağa kalktı inanamadım düşüyordu nerdeyse ben de bulaşık yıkıyordum çığlık atıp zor yetiştim. aklım çıkıyordu ya...

kaşık ve bardak deneyebilirsin bir de kaşılı biberonlar var,hiç kullanmadım o yüzden nasıl bir kullanımı var bilemiyorum

NUBY-KASIKLI-MINI-BIBERON-SET-120-ML__25110347_0.jpg

ÜRÜN AÇIKLAMASI
Biberondan kaşığa geçiş döneminde ve biberon almayan bebekleri beslemede anneye kolaylık sağlar. Şırınga sistemi ile çalışır. Sadece yarı akışkan besinler için tasarlanmıştır. Mama biberonun içine konulur ve ittikçe mama kaşığa gelir.Şırınga sistemi sayesinde anne bebeği, kucağındayken bile tek elle rahatlıkla besleyebilir

bunlardan bizde var çok rahat yediriliyor gerçi benim oğlum kaşık mamasında iştahsız ama en azından kullanımı rahat

Back