evet bende sıkıntı var ben mayaladığımı yemiyor diye hazır aldım yemedi markayı değiştirdim yemedi, çorbasına kattım püskürdü meyveyle karıştırdım yemedi ayran gibi içer diye sulandırdım püskürdü daha ne yapabilirim bilemiyorum fikir üretemiyorum bikaç gün vermeyeyim belki özler diyorumşekerler her gün aynı şeyleri vermeyin kuzulara.bebekler çok çabuk sıkılırlar aynı şeylerden.o yüzden de yemiyor olabilirler.mesela yoğurdunu yerdi yemiyor demişsiniz,hergün yoğurdu aynı şekilde verirseniz yemez tabi.biz olsak biz de yemeyiz,tontişler değişiklik ister,benden tavsiye size
ben her gün dğeişik bir şeyler veriyorum ama yoğurtta tıkandım daha ne türlü verebilirim? fikri olan var mı?
ben normalde soğan mercimek koyup haşlıyorum ayrı bir yerde tereyağ salça kızdırıyorum ekliyorum çocuğa da bundan verdim dr tencere yemeklerine alışsın ne yersen ver dedi ben de böyle verdim salça da ev yapımı olduğundan az koydum ama tereddüt etmedim sadece tuz atmıyorum onu biz sonradan katıyoruz yemeğimize. hatta ben dün dana eti kavurma bile verdim dr sadece balık verme dedi çünkü. ve bayıldı atladı durdu elime parmağımla verdim ekmek içiyle karıştırıp, parmağımı alıp alıp ağzına götürdü. hiç bu kadar iştahlı yemiyordu şaşırdım kaldım fazla da veremedim tabii): kıyma denesene alerjisi yoksa...kızlar mercimek çorbasını nasıl yapıyorsunuz bebişler için. Normal kendinize yaptığınız gibi mi yapıyorsunuz farklı mı?
Normalde kendimize yaparken soğan patates havuç koyup haşlıyordum mercimeği.sonra yağ salça tuz koyup blendrdan çeliyorum. Şimdi oğluma yaparken patates koyamıycam alerjisi var. salça tuz zaten konmaz. Sadece havuç mu koyup haşlıycam. Başka ne koyabilirim fikir verebilirmisiniz?
innukçuk domatese alerjisi yoksa koyabilirisin,tatlı biber atabilirsin,kereviz yaprağı atabilirsin,bir de pirinç mutlaka at canım.ben kendimize yaparkende atarım içine pirinç çok güzel oluyor.
bir de ben iki şekilde yaparım mercimek çorbasını.bir senin yaptığın gibi bir de salçasız,biraz un kavurup karıştırırım,bir de kuru nane atarım içine,öyle de çok güzel oluyor.istersen bir dene
ben daha domates denemedim ama zamanı geldi sanırım geçen yıldan buzluğa attım köy domat.leri vardı onlardan çıkarınca az bi deneyeyim.
ben kırmızı biber eklemiştim çorbasına aynen bezine çıkmış sonra da kırmızı diye çekindim ama yeşil biber katıyorum.
saphira, iyi ki varsın olumunekankayizsmile