• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2009 Kasım Bebekleri de Ek Gıdalara Başladı

çok şeker yaaa bu kadar alıştı demek kahvaltıya sen yakında bırakırsın kahvaltısını da kendisi yapar senin oğlunopuyorumnanaktan
peki saat kaçta veriyorsun kahvaltıyı sonra meyve püresi var emmesi var çorbası var ben hala birtürlü ayarlayamadım bir de muhallebinin bir yararı yok diyorlar onun yerine ne verebiliriz ki doyurucu olsun ben oğluma 75 cc kadar muhallebi yedirdiğim halde gece 3 kez uyanıp emiyor bu da benim uykularımı mahvediyor tabi....

he alıştı valla:) dün de bir eline taze soğan bir eline ekmek verdik öyle bi ondan bi ondan yiyor :)

cnm biz sabah emişiyoruz ilk uyandığında... beni özlemiş oluyor:)

saat 9-10 arası veriyorum bazen biz sofradaysak ekmek istiyor ben de ağzına sokuveriyorum pekmez filan...

cnm çorba 12-2 arası veriyorum 2 gibi uyuyor zaten

yoğurt pek yemiyor şu sıralar ben de çorbasına katıyorum:)ama yediğinde ikindi öğünü yapıyorduk uykudan uyanınca veriyordum az bişey...

cnm istersen yoğurta meyve püresi kat öyle ver bi taşla iki kuş...
bizimki de akşam muhallebisinden nefret ediyor pirinç unuyla yapılandan ben bi kaç gün pirinci haşladım iyice ezdim içine su ve mama katarak verdim sonra bi ara buna mama yerine yoğurt kattım meyve koydum ben bazen meyve sıkıyorum püre gibi değil de suluğuna koyup veriyorum içiyor ben mutfakta çalışırken:)
yani alternatif üretilebilir sanırım

çorbalara yoğurt katabilirsin
sabahları meyve suyu verebilirsin ıslatmak için.
ikindide meyveli yoğurt verebilirsin
ayrıca gün içinde su yerine meyve suyu da verebilirsin
akşamları da pirinçli mama yapabilirsin ama pirinç ununu pek sevmiyorsa pirinci haşla değerlendir benm annem öyle yapıyordu yeğenlerime. bi gün bi bardak pirinç haşlıyordu kavanoza koyuyordu iyice ezip sulandırıp veya sütle karıştırıp içiriyordu biberona koyup. biizmki biberon da almıyor:) bardaktan suluktan içecek illa kendisi içecek mamayı da çorbayı da kaşıkla yiycek koca adam... :roflol:

cnm biz;
önce
bir tatlı kaşığı labne peyniri, ekmek içi, hipp biberon mamasıyla ıslattık (2 numara)
2 gün sonra bıçağın ucuyla tereyağ da ekledik
iki gün sonra peynir yerine azcık yumurta sarısı verdim yumurta sarısıyla labne dönüşümlü vreiliyor yumurta sarısı yavaş yavaş arttırılıyor bir hafta sonra tam bir yumurta sarısı yiyecek kıvama geliyorlar
afiyet olsun bebişine
ben artık mama ile ıslatmıyorum
her bir yiyeceği ayrı veriyorum sadece yağ ve pekmezi karıştırıyorum
pekmez de ilk başladğımızda dut verdim şimdi üzüm veriyorum sırayla yanii
arıtk elma sıkıyorum onun suyuyla kahvaltı yaptırıyorum koca adam gibi sırayla yiyor eline de ekmeği veriyorum bi ekmekten yiyor bi peynir veya yumurta sokuyorum ağzına sonra elma suyundan içiriyorum ay yiyesim geliyor oğluşumu o anda:) opuyorumnanaktan

maşallah oğluşuna yaa..ne güzel ekmekde yiyiyo demek..peki kuru luru boğazına takılmıyomu.ben korkuyorum büyük paralar boğazına giderde boğulur diye...
kahvaltımızda bizde bazen labne bazen tuzsuz suda bekletilmiş beyaz peynir ,pekmez,yumurta sarısı yyiyoruz..bazen karıştırıyorum bazen tek tek veriyorum.tadlarını alsın diye..ayrı ayrıda pek şapşup yiyiyo..hel yumurtaya bayılıyo:)))
bazene azcık bebe bisküvis eziyorum bikaç tanecik..mamayla sulandırıp hepsini karıştırıp yediriyorum..
geçen gün karpuz yiyiyodum baktım ağzıma bakıyo koparıp ağzına azcık soktum.alttan 2 tane diş çıkıyo onlarla hüp hüp koparıp yiyiyo..bi hşuna gitti..istedi sürekli..ama bi parça kptu büyükçe aklım çıktı tıkanıcak diye :1: yaww ben kızımda ne yapmışım acep??bunda dahamı pipirik oldum ne :roflol:

maşallah oğluşuna yaa..ne güzel ekmekde yiyiyo demek..peki kuru luru boğazına takılmıyomu.ben korkuyorum büyük paralar boğazına giderde boğulur diye...
kahvaltımızda bizde bazen labne bazen tuzsuz suda bekletilmiş beyaz peynir ,pekmez,yumurta sarısı yyiyoruz..bazen karıştırıyorum bazen tek tek veriyorum.tadlarını alsın diye..ayrı ayrıda pek şapşup yiyiyo..hel yumurtaya bayılıyo:)))
bazene azcık bebe bisküvis eziyorum bikaç tanecik..mamayla sulandırıp hepsini karıştırıp yediriyorum..
geçen gün karpuz yiyiyodum baktım ağzıma bakıyo koparıp ağzına azcık soktum.alttan 2 tane diş çıkıyo onlarla hüp hüp koparıp yiyiyo..bi hşuna gitti..istedi sürekli..ama bi parça kptu büyükçe aklım çıktı tıkanıcak diye :1: yaww ben kızımda ne yapmışım acep??bunda dahamı pipirik oldum ne :roflol:

valla ben bir iki aydır eline kabuk veriyorum hem dişini kaşıyor hem ısırmayı öğreniyor:) takılıyor boğazına dikakt ediyorum ben, büyük parça alırsa ağzına hemen parmağımla çıkarıyorum yok küçük bi parçaysa bırakıyorum kendisi yesin yutamazsa su içiriyorum zaten o ayarlıyor kendini :) onu da öğrenmesi lazım fazla pinpirikli olmamak gerekiyor bence. aynıymış kahvaltımız:))) ama ben cicibebe hiç vermedim vermeyi de düşünmüyorum cnm ekmek tercih ediyorum tatlı ya cicibebe:)
karpuz ve kavun verilmiyormuş cnm geçen ben de bi kırık verdim ne yesem gözü bende zaten her şeyde acayip süzüyor bazen tattırıyorum bazen başka bişeyle avutuyorum herşeyi de veremem ki. korkma ya karpuz yumuşak bişey eritir onu damakları çok sert onların hatta hoşuna bile gitmişti damağını kaşımıştır çocuk.

he alıştı valla:) dün de bir eline taze soğan bir eline ekmek verdik öyle bi ondan bi ondan yiyor :)

cnm biz sabah emişiyoruz ilk uyandığında... beni özlemiş oluyor:)

saat 9-10 arası veriyorum bazen biz sofradaysak ekmek istiyor ben de ağzına sokuveriyorum pekmez filan...

cnm çorba 12-2 arası veriyorum 2 gibi uyuyor zaten

yoğurt pek yemiyor şu sıralar ben de çorbasına katıyorum:)ama yediğinde ikindi öğünü yapıyorduk uykudan uyanınca veriyordum az bişey...

cnm istersen yoğurta meyve püresi kat öyle ver bi taşla iki kuş...
bizimki de akşam muhallebisinden nefret ediyor pirinç unuyla yapılandan ben bi kaç gün pirinci haşladım iyice ezdim içine su ve mama katarak verdim sonra bi ara buna mama yerine yoğurt kattım meyve koydum ben bazen meyve sıkıyorum püre gibi değil de suluğuna koyup veriyorum içiyor ben mutfakta çalışırken:)
yani alternatif üretilebilir sanırım

çorbalara yoğurt katabilirsin
sabahları meyve suyu verebilirsin ıslatmak için.
ikindide meyveli yoğurt verebilirsin
ayrıca gün içinde su yerine meyve suyu da verebilirsin
akşamları da pirinçli mama yapabilirsin ama pirinç ununu pek sevmiyorsa pirinci haşla değerlendir benm annem öyle yapıyordu yeğenlerime. bi gün bi bardak pirinç haşlıyordu kavanoza koyuyordu iyice ezip sulandırıp veya sütle karıştırıp içiriyordu biberona koyup. biizmki biberon da almıyor:) bardaktan suluktan içecek illa kendisi içecek mamayı da çorbayı da kaşıkla yiycek koca adam... :roflol:

maşallah oğluşuna canım allah nazarlardan korusun ben de yarın çeyrek yumurta
sarısı ile başlayayım artık diyorum sonraki gün peynir bu arada 6. ayda bile ceviz veren varmış sen veriyor musun? bir doktoru arasam mı verebilir miyim diye karar veremedim erteledikçe erteledim kaç gün oldu kahvaltıyı her yeni şeyde panik durumu alışınca kolay oluyor...:sm_confused:

Bizimkide ben kuru incir yerken bakıyordu gözümün içine içine. Bende yalatıyım dedim bir saldırdı emmeye başladı bayada bir emdi. Çok sevdi ama yinede korkuyorum verirkem çekirdekleri falan takılır boğazına diye..

maşallah oğluşuna canım allah nazarlardan korusun ben de yarın çeyrek yumurta
sarısı ile başlayayım artık diyorum sonraki gün peynir bu arada 6. ayda bile ceviz veren varmış sen veriyor musun? bir doktoru arasam mı verebilir miyim diye karar veremedim erteledikçe erteledim kaç gün oldu kahvaltıyı her yeni şeyde panik durumu alışınca kolay oluyor...:sm_confused:
cnm çeyrek yumurta fazla değil mi dr bize yumurtanın 1/8i demişti bi gün ara ver sonra azcık daha arttır demişti ama sen bilirsin tabii
cevizi de sordum özellikle ama dr daha değil erken dedi.
benim okuduğum kadarıyla da bu tür kuruyemiş tarzı şeyler 8-9 gibi veriliyor erken verilmiyor bence aceleye gerek yok rahat rahat sindirsin anca alışıyor mideleri

ben karpuzun suyunu veriyorum çok hoşuna gidiyor. çattalla ezince suyu çıkıyor.
cnm karpuz çok tatlı ve besleyiciliği de yokmuş ben hiç vermiyorum ama sen bilirsin onun yerine başka bir meyveyi tercih edebilirsin
Bizimkide ben kuru incir yerken bakıyordu gözümün içine içine. Bende yalatıyım dedim bir saldırdı emmeye başladı bayada bir emdi. Çok sevdi ama yinede korkuyorum verirkem çekirdekleri falan takılır boğazına diye..

kuru incir tavsiye edilmiyor daha. ama her dr farklı söylüyor drna sorsana bi.

karpuz suyunu zaten öğün olarak vermiyorumki ben yerken azıcık suyundan veriyorum. niye besleyici olmasınki herşeyde ayrı bir vitamin var.

ben tam yumurta sarısı veriyorum allaha şükür alerji gibi bir durum yok rahatsızlanma falanda olmadı şuan için herşey yolunda gidiyor.

bizde tam yumurta yiyoruz ve tavuğa başladık but veriorum...kıymayada başlıyoruz ayyy çok heyecanlı ya...

karpuz suyunu zaten öğün olarak vermiyorumki ben yerken azıcık suyundan veriyorum. niye besleyici olmasınki herşeyde ayrı bir vitamin var.
cnm ben de bu sayfalarda okudum sanırım saphira söylemişti bi faydası yok sırf şekerden ibaret die. öğün olarak vermiyomuşsun bişi olmaz:)
ben tam yumurta sarısı veriyorum allaha şükür alerji gibi bir durum yok rahatsızlanma falanda olmadı şuan için herşey yolunda gidiyor.

cnm ben de kahvaltıya yeni başladık dedik die tam verme dedim arkadaşımza; bir haftada tam yumurta sarısına geçiliyor ya hemen birden hepsini vermesin die uyardım yoksa tabi ki artık tam yiyorlar

ya ben asıl bişi sorcaktım ben mahvoluyorum uyku düzeninden kızlar aç olabilir mi bizim sıpa? akşamları hani muhallebi verilir ya pirinç unundan yapınca yemiyor pirinci haşladım yemedi elma püresi kattım pirince yemedi pekmezle tatlandırdım yemedi ne yapıcam da tok tutsun da yesin bu çocuk kafayı yicem akşam akşam tarhana mı içireyim acep? ağrı olmaz mı ne bileyim nasıl tok tutucaz karnını. bi akşam da bişi yedireyim belki gece çok sık kalkmaz diyorum dün gece mesela 9da uyudu 11.30 da emzirdim sonra 1 gibi kalktı 1den sonra saat başı uyandı ya:( nevrim dönüyor artık tam yatıyorum tekrar kalkıyorum odasına gidiyorum emzirip geliyorum tam yatıyorum dalıyorum bi daha aynı şey... son günlerde çok oluyor bu durum. ben de son günlerde sütüm az gibi ondan mı acep dedim dr a da sorucam ama bugün bi fikir verirseniz onu denerim belki sonuç alırım gece 3-4 sefer kalkması sorun değil ben o zaman bile uykumu aldım diyorum inanın ki...

ya ben asıl bişi sorcaktım ben mahvoluyorum uyku düzeninden kızlar aç olabilir mi bizim sıpa? akşamları hani muhallebi verilir ya pirinç unundan yapınca yemiyor pirinci haşladım yemedi elma püresi kattım pirince yemedi pekmezle tatlandırdım yemedi ne yapıcam da tok tutsun da yesin bu çocuk kafayı yicem akşam akşam tarhana mı içireyim acep? ağrı olmaz mı ne bileyim nasıl tok tutucaz karnını. bi akşam da bişi yedireyim belki gece çok sık kalkmaz diyorum dün gece mesela 9da uyudu 11.30 da emzirdim sonra 1 gibi kalktı 1den sonra saat başı uyandı ya:( nevrim dönüyor artık tam yatıyorum tekrar kalkıyorum odasına gidiyorum emzirip geliyorum tam yatıyorum dalıyorum bi daha aynı şey... son günlerde çok oluyor bu durum. ben de son günlerde sütüm az gibi ondan mı acep dedim dr a da sorucam ama bugün bi fikir verirseniz onu denerim belki sonuç alırım gece 3-4 sefer kalkması sorun değil ben o zaman bile uykumu aldım diyorum inanın ki...

ben neyin doğru olduğunu anlamadım. doğum yaptığım doktorum geceleri bol bol emzirin demişti. benim kızım akşam sekizde uyuyor gece dörtte emmeye kalkıyor sanırım sütüm azaldı artık emince doymuyor sağdığım sütlerden takviye yapıyorum. çocuk doktorumuza sordun kesintisiz sekiz saat uyuyor diye kesinlikle uyandırma diyor. gece emzirmediğim için sütün azalır biter diyorlar en başta doğum yaptığım doktorum. bende gece kalkıp sağıyorum.
canım milupa muhallebileri var onlardan deneyebilirisn tadı şekersiz ama lezzetli bir tadı var belki sever. ama doktorlar yatarken muhallebi falan vermeyin diyorlar gece anne sütü diyorlar

ben neyin doğru olduğunu anlamadım. doğum yaptığım doktorum geceleri bol bol emzirin demişti. benim kızım akşam sekizde uyuyor gece dörtte emmeye kalkıyor sanırım sütüm azaldı artık emince doymuyor sağdığım sütlerden takviye yapıyorum. çocuk doktorumuza sordun kesintisiz sekiz saat uyuyor diye kesinlikle uyandırma diyor. gece emzirmediğim için sütün azalır biter diyorlar en başta doğum yaptığım doktorum. bende gece kalkıp sağıyorum.
canım milupa muhallebileri var onlardan deneyebilirisn tadı şekersiz ama lezzetli bir tadı var belki sever. ama doktorlar yatarken muhallebi falan vermeyin diyorlar gece anne sütü diyorlar

cnm sık emzirince daha bol süt oluyor ok ama gece saat başı kalkmak çok yıpratıcı... normalde zaten 3-4 sefer kalkardı ona da sözüm yok ama birkaç gündür durum feci... 8den 4 e kadar uyanmıyosa maşallah de bence bebişine, aç olsa uyanır artık normalde bu aylarda gece acıkmamaları lazım benimki acıkıyor da ondan mı kalkıyor diyorum benm derdim bu. en iyi süt gece toplanır hem süt çocuk emdikçe gelen bir şey toplanma azalma bence olmaz. ama bilemiyorum bu konu çok karışık. ve bence kişiye göre de değişiyor kimine bol su içmek süt yapıyor kimine başka şeyler. ben hazır muhallebi istemiyorum bir kez milupanın pirinçli muhallebisinden denedim onu da beğenmedi oysa bence çok güzel bir tadı var aynı sütlaç gibi. bizimki pek hazır beğenmiyor ben yapıcam veya beni emecek ya bi de içine emülgatör varmış o muhallebinin ben bi paketini attım çöpe:( sinirlerim bozuluyor hazır bişi veremicez bu çocuklara herhalde. gece dediğim 8de... zaten akşam yemeğini 7 gibi yemesi lazım ben 7den sonra yiyecek vermiyorum sadece emziriyorum yoksa sindiremez diye düşünüyorum 9 gibi uyuyor çünkü. gece asla mama vermedim vermem de tam yatarken mama verirsem sindiremez

cnm sık emzirince daha bol süt oluyor ok ama gece saat başı kalkmak çok yıpratıcı... normalde zaten 3-4 sefer kalkardı ona da sözüm yok ama birkaç gündür durum feci... 8den 4 e kadar uyanmıyosa maşallah de bence bebişine, aç olsa uyanır artık normalde bu aylarda gece acıkmamaları lazım benimki acıkıyor da ondan mı kalkıyor diyorum benm derdim bu. en iyi süt gece toplanır hem süt çocuk emdikçe gelen bir şey toplanma azalma bence olmaz. ama bilemiyorum bu konu çok karışık. ve bence kişiye göre de değişiyor kimine bol su içmek süt yapıyor kimine başka şeyler. ben hazır muhallebi istemiyorum bir kez milupanın pirinçli muhallebisinden denedim onu da beğenmedi oysa bence çok güzel bir tadı var aynı sütlaç gibi. bizimki pek hazır beğenmiyor ben yapıcam veya beni emecek ya bi de içine emülgatör varmış o muhallebinin ben bi paketini attım çöpe:( sinirlerim bozuluyor hazır bişi veremicez bu çocuklara herhalde. gece dediğim 8de... zaten akşam yemeğini 7 gibi yemesi lazım ben 7den sonra yiyecek vermiyorum sadece emziriyorum yoksa sindiremez diye düşünüyorum 9 gibi uyuyor çünkü. gece asla mama vermedim vermem de tam yatarken mama verirsem sindiremez

Hayatım bende sana hipp in anne sütü ile hazırlanan kaşık mamaları var onları diycektim. Organik bu mamalar ama gece mama vermem demişsin. Gece kalkmaktan bende bıktım bir dönem onun için gece uyanınca yanıma alıp yatıyıorum gögüsü açık bırakıyorum uyandıkç çat yapışıp emiyor. Ne bana eziyet ne ona bir gögüste bitince süt ağlıyor çekip çekip bırakıyor. O zamanda öteki tarafıma alıyorum ne ben uykumdan oluyorum ne o..
Ama sen odayıda ayırmışsın. Denermisin bilemiyorum. Ben bırak odayı yatağı ayıramam şu dönemde 6 ay hiç yanımda yatırmadım ama çalışmaya başladıktan sonra baktım olmuyor aldım yanıma. Hem özlüyordur beni bütün gün kokumu alsın istiyorum. Öyle çok uyanmıyor gece iki kez falan.. Belki odasını ayırdığın için de çok uyanıyor olabilir. İkinci bir ihtimalde diş çıkarma sıkıntısı olabilir. Açlıktan uyanmaz sanmıyorum en azından karnı doyunca uyur dimi ??

Ya kızlar acaba bizim sütümüz neden azaldı yaa..
Acaba vücut bebelerin ihtiyacına göremi süt üretiyor?
Eğer öyleyse ne yapsak nafile artmaz tabi sütümüz..
Bi fikri olan varmı??

emülgatör nedir şekercik ben milupanın buğday irmik muhallebisi var ondan 50 ml kadar
yatmadan yediriyorum mecburen içinde omega 3 omega 6 vitaminler mineraller var yediriyorum ilk yatmada ondan 3-4 saat uyuyor yoksa o da yok 3 kez uyanırsa ben de razıyım sen de az bir şey yedirsen hem kesintisiz uyumakta bebek için iyiymiş anne sütü tamam ama kayısı rendelesen içine hem midesini rahatlatır.....

Ya kızlar acaba bizim sütümüz neden azaldı yaa..
Acaba vücut bebelerin ihtiyacına göremi süt üretiyor?
Eğer öyleyse ne yapsak nafile artmaz tabi sütümüz..
Bi fikri olan varmı??

sütümüz azalma değilde bebeklerin ihtiyaçları daha fazlalaştı bence daha kalorili ve enerjili şeylere ihtiyaçları var anne sütünün yüzde doksanı suymuş..... bizimki de gündüzleri yemek öncesi de versem sonrası da versem acıktırsam da versem yok pek emmiyor dalga geçiyor resmen bir yudum çekiyor etrafa bakıyor bir yudum emip tekrar zorla da emzirilmiyor ki ne yapayım????akannehir

şekercik hiip in baby rice muhallebisi var devam sütü veya anne sütüyle hazırlanabiliyor araştırdım emülgatör yok sanırım yazmıyor ve yazma zorunluluğu varmış

Back