• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2009 Kasım Bebekleri de Ek Gıdalara Başladı

selam ben de bugün sebze çorbasını şöyle yaptım:
kıyma
ıspanak yaprağı
semizotu
patates
havuç
kabak
bulgur
pirinç
mercimek
irmik
ve zeytinyağı
oğluşum seviyor ama fazla yemiyor emiyor genelde

bu arada artık kahvaltısını karıştırmıyorum öyle ne kadr yediğini daha rahat anlıyorum yumurta sarısını peynirini ayrı veriyorum az ekmek içine mama katıyorum bir de ayrıca pekmezle terayağ karışıtırıp veriyorum

erik bile verdim ben şimdilk bi sıkıntı olmadı bilmiyorum:) kiraz da deneyeceğim. ama bugün değil bugün semizotunun ikinci günü bi alerjik durum olmazsa yarın kiraz denerim:)

Bizde sizler gibiyken değişik şeyler yapardım hep kızıma çünkü aynı şeyi hayatta yemezdi.Yaptığım mamalrı da arkadaşlarımızla paylaşırdık.size oradan bir tarifi buldum çıkarttım.belki denemek isteyen olur.oldukça başarılı bir çorba,iştahsız hiç bir şey yemeyen bebeklere bile yedirilmiş bir çorba

TAVUKLU BULGURLU YAYLA ÇORBASI:

250 ml lik bardakla 2 bardak su kaynatılır
içine 2 yemek kaşığı ayıklanmış yıkanmış pilavlık bulgur,
bir büyük köfte büyüklüğünde tavuk konur haşlamaya bırakılır.
ayrı bir yerde;
1 yumurtanın sarısı,2 yemek kaşığı çok tepeleme olmayacak şekilde yoğurt,bir dolu tatlı kaşığı un çırpılır.
pişen tavuk ve bulgurun suyundan azar azar alınıp yoğurtlu karışım sulandırılır,çorbaya dökülür,hızlı hızlı karıştırılır.
kaynatılarak pişirilir.ocaktan indirmeden kuru nane,biraz tereyağ,biraz zeytinyağ konur,2-3 dk daha tıkırdatılır.
en az 2 porsiyon çıkıyor.yani henüz tencerede,tabağa koyup ölçmedim ama baya fazlaca oluyor.
isterseniz ölçülerin hepsini yarıya düşürüp öyle yapın fazla olmasın derseniz.
afiyet olsun :))

tesekkürler saphira tarifleri en kısa zamanda deneyeceğim
bilgili annelerden değişişk tarifler de olursa cok ama cok sevinirim....

selam ben de bugün sebze çorbasını şöyle yaptım:
kıyma
ıspanak yaprağı
semizotu
patates
havuç
kabak
bulgur
pirinç
mercimek
irmik
ve zeytinyağı
oğluşum seviyor ama fazla yemiyor emiyor genelde

bu arada artık kahvaltısını karıştırmıyorum öyle ne kadr yediğini daha rahat anlıyorum yumurta sarısını peynirini ayrı veriyorum az ekmek içine mama katıyorum bir de ayrıca pekmezle terayağ karışıtırıp veriyorum

erik bile verdim ben şimdilk bi sıkıntı olmadı bilmiyorum:) kiraz da deneyeceğim. ama bugün değil bugün semizotunun ikinci günü bi alerjik durum olmazsa yarın kiraz denerim:)

neredeyse 1 ay olacak sadece karışık sebze verdim artık bıkmıştır oğlum iştahla yedğiğ söylenemez ama yine de yiyor bir miktar....
şimdiye kadar allerjik bir durum olmadı ama yine de dikkatli vermek lazım ...
benim doktor henüz kahvaltıya başlatmadı 7. ayda diyor enteresan herkes başlmış kahvaltıya ...zaten 7. aya gi,riyoruz ben de başlarım...
yaramaz kucağımda yazdormıyor ki klavyeyi kıracak neredeyse....:roflol:

neredeyse 1 ay olacak sadece karışık sebze verdim artık bıkmıştır oğlum iştahla yedğiğ söylenemez ama yine de yiyor bir miktar....
şimdiye kadar allerjik bir durum olmadı ama yine de dikkatli vermek lazım ...
benim doktor henüz kahvaltıya başlatmadı 7. ayda diyor enteresan herkes başlmış kahvaltıya ...zaten 7. aya gi,riyoruz ben de başlarım...
yaramaz kucağımda yazdormıyor ki klavyeyi kıracak neredeyse....:roflol:

c nm ben ilk hafta sebze çorbası verdim her gün bi malzeme ekleyerek
sonra baktım sıkılıyor ev yapımı acısız tarhana verdim ona bayıldı
sonra tarhanaya patates irmik gibi şeyler ekledim bikaç gün de öyle gitti
sonra yoğurt çorbası yaptım pirinçli
bi gün patatesi haşlayıp ezdim labneyle karıştırdım bir gün sütümle ve azcık tereyağla karıştırdım püre gibi oldu
yani ben sık sık değiştiriyorum
benimki de bazı şeyleri yerken şapır şupur:) ama az miktarda yiyor önemli olan bence tadına bakması
biz kahvaltıya gçen ay başladık ama azcık yiyor zaten pekmez tereyağ yumurta sarısı ekmek içi biberon maması labne ile veriyorum bi gün kayısı da ezdim ama ekmeğe baylıyor zaten
alerjik bi durum bizde de olmadı ama tetikteyim:)
bizimki uyuyor öğlen çorbadan azcık içti sonra 10-15 dk beni emdi uyudu:)

Kızlar hangi besinler alerji yapma özelliğine sahip?

benm bildiğim;
çilek
domates
muz
kivi
inek sütü
bide bakla vermiyoruz bebeklere
ıspanağı da piştiği gibi veriyoruz bekletmiyoruz
patlıcan da verilmiyor
karpuz kavun da verilmiyor pişik yapıyormuş
başka da bilmiyorum şekerim:)

Kızlar hangi besinler alerji yapma özelliğine sahip?

Canım alerjik bir bebek annesi olarak şekercik arkadaşımın listesine aynen katılıyorum. Ama o listede bizde inek sütü en başta...Bize keçi sütü, patates ve bezelye de alerji yaptı..Hatta anne sütünden yoğurt yapıp verdim onada alerji yaptı. Aslında bebeğin alerjik bünyesi varsa her bi şeye alerjisi olabilir. Anne ya da babada alerji varsa bebekte çok yüksek ihtimalle bir şeylere alerjisi olabiliryor.Bizim sıpanın şansına hem ben hem eşim alerjik yapıdayız...
Eğer herhangi birşeye alerjisi çıkarsa diğerlerini verirken çok dikkatli olun.
Ayrıca alerji sadece vücudunda kızarıklık ve kaşıntı olarak çıkmaya biliyor. Şişlik, kusma, ishal,pişik bunlar hep alerji belirtileri. Yani bebiş sık sık kusuyorsa da dr lar alerjiden süphelenebiliyor dikkatli olmak lazım..

kahvaltıda peynir ve yumurtayı beraber mi veriyosunuz???
ben vermiyorum yanlış mı yapıyorum??

kıyma ve tavuk a geçmedim henüz ne zaman vermeye başladınız???

tarhanada geçen seneden kalma tabiki
kimisi tatlı tarhana veriyomuş ondan değil
verilirmi ki???

cvp yazarsanız çok memnun olurum.
drunu arasam getir göreyim diyo
durup dururken onca yolu gitmiyeyim bu sıcakta

canım ben kahvaltıda peynir ve yumurtayı beraber veriyorum,yumurtanın sarısını nohut büyüklüğü kadar veriyorum,sonra sonra çoğlatabilirsiniz demişti doktorumuz fakat ben alrjik olacak diye korkudan hala aynı yerde sayıyoruz,ve bu kahvaltıya devam sütüyle eklenmiş cicibebede veriyorum yada cicibebe ekmeğinden,dönüşümlü olarak yani,pekmezde verilebilir,biizm dr.keçi boynuzu pekmezi tafsiye etti,hergün 1 t,kaşığı verilebiir demişti yani özetlersek
devam sütü ile cicibebe,
yumurtanın sarısı
peynir,
pekmez
olarak
bazende milupanın 8 tahıllı kahvaltı setinden verdiğim zaman ise
yumurta vermiyorum,

verilirmi ki???

canım bizim dr yumurtayı verdiğin gün peynir verme demedi ama kk daki kadınlar hep öyle yapıyor ben de sıcakta ağır gelmesin deyü dönüşümlü olarak veriyorum bu gidişimde dr a sorucam

dr bana sebze çorbasını tam vermeye başlayınca bir hafta sonra kıyma ver demişti tavuktan bahsetmedi; bir köfte büyüklüğünde olcakmış kıyma, 2 kez çekilmiş yağsız dana kıyma olcakmış; ben kıymayı da haftada 3-4 kez veriyorum zaten paso emişiyoruz halen;

tarhanayı benm annem de geçen yaz yapmıştı bizimki tatlı tarhana dr acısız tarhana yoğurtlu pirinç çorbası ve sebze çorbası verebilirsin demişti acısız alsana satılıyordur pazarda.
canım ben kahvaltıda peynir ve yumurtayı beraber veriyorum,yumurtanın sarısını nohut büyüklüğü kadar veriyorum,sonra sonra çoğlatabilirsiniz demişti doktorumuz fakat ben alrjik olacak diye korkudan hala aynı yerde sayıyoruz,ve bu kahvaltıya devam sütüyle eklenmiş cicibebede veriyorum yada cicibebe ekmeğinden,dönüşümlü olarak yani,pekmezde verilebilir,biizm dr.keçi boynuzu pekmezi tafsiye etti,hergün 1 t,kaşığı verilebiir demişti yani özetlersek
devam sütü ile cicibebe,
yumurtanın sarısı
peynir,
pekmez
olarak
bazende milupanın 8 tahıllı kahvaltı setinden verdiğim zaman ise
yumurta vermiyorum,

cnm dr bize de aynı gün ver dedi ama havalar sıcak her gün yumurta olmaz bence artık... dün bizim oğlan sıcaktan kırmızı kırmızı oldu...
pekmez için de dr dut pekmezi üzüm pekmezi verebilirsin hepsinin yeri ayrı...
bir de biz tereyağ veriyoruz azcık bıçağın ucuyla;
bisküvi vermiyoruz
mama olarak da hipp biberon maması kullanıyoruz azcık ekmek içi ufalıyoruz içine
ben artık ayrı ayrı veriyorum karıştırmıyorum

kzıalr ben oğluma çoğu şeyi veriyorum artık ama ciic bebe kafamı karıştırıyo? kimisi verme diyo siz ne yapıosunuz

verilirmi ki???

bizim doktor 6. ayda ek gıdalara başladığımızda kıymaya başlattı
1 yemek kaşığı kadar 3 kez çekilmiş dana kıyma çorbasına 2. hafta ise
tavuğa geçebilirsin dedi yine 1 kaşık kdar çorbasına ama hergün mutlaka
et yemesi gerekiyor dedi 5 gün kıyma 2 gün tavuk gibi bu aydan itibaren ise balık
yavaş yavaş tattır alışsın dedi önemli,ymiş.....

kzıalr ben oğluma çoğu şeyi veriyorum artık ama ciic bebe kafamı karıştırıyo? kimisi verme diyo siz ne yapıosunuz

canım ben cici bebelerde çok katkı maddesi var die biliyorum kkdan öğrenmiştim gene; bildiğimiz pötibörler bile daha katkısızmış onun yerine pötibör kullanın demiş dr... ben hiç kullanmıyorum bisk bide kkda tarifler var pekmezle yapılan bebe bisküvisi diye, onlardan yapıcam ama benm oğlum henüz pek yemiyor yediği zman hem ekmeği hem bisk.i ben yapıcam geçn bi ekmek denemesi yaptım iyi oldu:)

c nm ben ilk hafta sebze çorbası verdim her gün bi malzeme ekleyerek
sonra baktım sıkılıyor ev yapımı acısız tarhana verdim ona bayıldı
sonra tarhanaya patates irmik gibi şeyler ekledim bikaç gün de öyle gitti
sonra yoğurt çorbası yaptım pirinçli
bi gün patatesi haşlayıp ezdim labneyle karıştırdım bir gün sütümle ve azcık tereyağla karıştırdım püre gibi oldu
yani ben sık sık değiştiriyorum
benimki de bazı şeyleri yerken şapır şupur:) ama az miktarda yiyor önemli olan bence tadına bakması
biz kahvaltıya gçen ay başladık ama azcık yiyor zaten pekmez tereyağ yumurta sarısı ekmek içi biberon maması labne ile veriyorum bi gün kayısı da ezdim ama ekmeğe baylıyor zaten
alerjik bi durum bizde de olmadı ama tetikteyim:)
bizimki uyuyor öğlen çorbadan azcık içti sonra 10-15 dk beni emdi uyudu:)

tebrik ederim güzel fikirler deneyeceğim valla benim oğlum doğdu doğalı
biraz unutgan oldum galiba ye yaratıcılığım aklım fikrim uçtu gitti sanki
bebek büyütmrk gerçekten zormuş kızlar ya ama bir o kadar da güzel
ama işte ben de akıl fikir bırakmadı ki yaratıcılık olsun iyi ki varsınız kızlaropuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

bebe biskuvisi ben yaptım pekmez,un ve yumurta ile bayağı çok oldu bendeki olçulere gore meyve purelerinde verdim oğluma.şimdi aynı tarifın yarısını yapacağım taze olsun diye.artık kahvaltıya da başladık kahvaltılarında da kullanırım.
3 yıldır ekmeği ben kendim yapıyorum ekmek makınasında,oğlumun çorbalarınada bu ekmekten koyuyorum arada.ekmek makınası olmadanda yapılabilinir nette guzel tarifler var en azından haftada bir yapıp dolapta saklanabilinir.

sütüm azaldı demiştim ya dün kuzenimle konuştum. kendisi diyetisyen sütün azalması için bir neden olamaz dedi. beslenmen nasıl diye sordu açıkcası eskisi kadar dikkat edemiyorum sabah kahvaltı yapmadan geliyordum. iki üç gündür süt bile içmiyordum açıkcası biraz saldıydım kendimi nasılolsa süt herşekilde geliyor diye aslında süt birden kesilmezmiş yavaş yavaş azalarak bitermiş. birde kuzenim malt içeceklerini ve boza falan önerdi. kalorisi yüksek olduğu için pek alıp içmek istemiyordum ama öğle yemeğindeki ekmek hakkını çıkararak tüketebilirsin dedi.

bebe bisküvisi hipp alıyorum. üzerinde yazdığı gibi organik mi bilmiyorum ama tadı cicibebe gibi tatlı değil daha naturel bir tadı var.

denizengin deniz cNIM ben doğum dr mda süt için boza önermişti:) ben bozayı çok da severim ama bence asıl süt yapan şeyler yeşillikler... hem kilo da yapmaz yeşillikler.
semizotu, ısırgan otu, (çayı da çok faydalı) 3 lt su 1 lt sıvı ,dereotu doğranmış bir kase yoğurt, ayrıca rezene ıhlamur tane kimyon ısırgan anason karışımı çay sabah akşam. ben bu sayede sütümü toparlıyorum. bir de en önemlisi aslında huzur ve uyku moralin düzgün olursa sütün de çok oluyor

bulgurlusebzecorbasi.jpg

Bulgurlu Sebze Çorbası
7.aydan itibaren

bulgurlusebzecorbasi.jpg

Malzemeler:

• 1/2 domates
  • 1/2 patates
  • 1/2 kabak
  • 2 çorba kaşığı bulgur
  • 1 çay kaşığı zeytinyağ
Hazırlanışı:

Bulgur,kabak,patates ve domates haşlandıktan sonra tel süzgeçten geçiriniz. Üzerine 1 çay kaşığı zeytinyağı ilave ediniz. Bebeğinizin bulgurlu sebze çorbası hazır.
Bu tarif 2 öğünlüktür.
  • Enerji: 118,3 kkal
  • Protein:2,9 g
  • Demir. 1,32 mh
  • C vit: 4,7 kkal

Sütlü Pirinçli Ispanaklı Karışım
7.aydan itibaren

Malzemeler:

• 3-4 dal ıspanak
  • 1/2 orta boy domates
  • 1 orta boy kabak
  • Aptamil Sütlü Pirinçli
Hazırlanışı:

Ispanak, domates ve kabağı haşladıktan sonra tel süzgeçten geçiriniz. Aptamil Sütlü Pirinçli Muhallebi’yi kutu üzerindeki talimata uygun olarak hazırlayınız. Haşlandığınız sebze karışımına ilave ederek karıştırınız.
Bu tarif 2 öğünlüktür.
  • Enerji: 220,6 kkal
  • Protein: 8,13 g
  • Demir: 2,74 mg
  • Protein:7,71 g
  • C vit: 15,9 mg

Tavuklu Tahıllı Sebze
6.aydan itibaren

Malzemeler:

• Milupa Sütlü Karışık Sebzeli Çorba
  • Milupa Organik Tavuklu Karışık Sebze
  • 1 çorba kaşığı Milupa 8 Tahıllı Ballı Kahvaltı
Hazırlanışı:

Milupa Sütlü Karışık Sebzeli Çorba’yı kutu üzerindeki talimata uygun olarak hazırlayınız. ıçerisine 4 tatlı kaşığı Milupa Organik Tavuklu Karışık Sebze’yi ilave ediniz. Daha lezzetli ve doyurucu bir öğün için içerisine 1 çorba kaşığı Milupa 8 Tahıllı Ballı’dan ilave ediniz.
Bu tarif 2 öğünlüktür.
  • Enerji: 269,5 kkal
  • Protein:9,9 g
  • C vitamini: 15,5 mg
  • Kalsiyum: 191 mg
  • Demir: 2,7 mg

milupadan alıntıdır

Back