• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2009 Kasım Bebekleri de Ek Gıdalara Başladı

benimde bal kabağım vardı bende haşlayıp meyvesine kattıyorum cnm arada sırada sindirimi kolaymış bal kabağınında drumuz demişti

cnm sen yazdıktan sonra araştırdım nettede bakla ile ilgili genelde çok nadir bebkte ama riske atmamak adına yasakmış bakla bebişlerde özelliklede sarılık geçirmiş bebkler yeni doğduğunda riskliymiş
çilek konusunda şimdi bizim uludağdağ köylerinden miss gibi çilekler gelicek üzülüyorum veremiycem die arkadaşımın bebişide 2008 kasım doğumlu geçen bir konuşmada geçen yaz en çok çilek verdim dedei şok oldum kavun da sanırım şeker yoğun die

birde okurken şöyle bişey farkettimki dr sitelerinde kemik suyu faydalı değildir etin kendini verin diyor sadece lezzet veriri diyor bazı drlar nette şaşırdım kaldım bisürü doğru bildiğimiz yalnış galiba
bence çok alerjen bir bebek değilse bebeğin azıcık bir şey dene çileği,sorun olmazsa bol bol yedirmeni tavsiye ederim.ben de geçen sene verdim ama çok az verdim çünkü öyle hormonsuzunu bulmak gibi bir şansımız yok bizim.sen bulmuşken,alrji de yapmazsa bol bol yedir.

kızlar bu arada alerji sadece ciltte oluşan bir takım kızarıklıklar demek değil biliyorsunuz değil mi?ishal kusma pişik vb.. gibi vücudun reaksiyon gösterdiği her tür eylem alerjisi olduğunu gösterir
saphıra,kendi adıma sana teşekkur ederim bizimle deneyımlerini paylaşıyorsun.a.s.

şekercik ben hamileliğimin son donemlerinde sizi keşfettim:)arada gırip,okuyabildim çok şeyler öğrendim kk dan ve 2009 kasım annelerinde sizde iyiki varsınız.opuyorumnanaktan

ya bana şu numunelerden gelmedi,sinir oluyorum:kızgın:
canım benim birazcık yardımcı olabiliyorsam ne mutlu bana opuyorumnanaktan

hangi firmadan numune gelmesini istiyorsan,onun web sitesine gir ve orada ulaşımdan mail at.numunelerinizden rica ediyorum,denemekten memnun olucam filan gibi bir şey yaz,hemen görnderiyorlar canım.bana hepsinden gelmişti,bir ara kapımda hergün kargocu vardı kaydirigubbakcemile3

he bu arada unutmadan bal kabağı bebekler için çok faydalıdır,özellikle tatlı seven sebze pek sevmeyen bebeklerimiz için çorbası yapılırsa severek yiyebilir cokacimcoook

saphıra,kendi adıma sana teşekkur ederim bizimle deneyımlerini paylaşıyorsun.a.s.

şekercik ben hamileliğimin son donemlerinde sizi keşfettim:)arada gırip,okuyabildim çok şeyler öğrendim kk dan ve 2009 kasım annelerinde sizde iyiki varsınız.opuyorumnanaktan

ya bana şu numunelerden gelmedi,sinir oluyorum:kızgın:
cnm milupa hemen gönderir ona girsene
cnm ben de geç keşfettim kasım analarını normalde girip bakıyodum kk ya ama böyle bi yerden haberdar deildim:) gerçi şimdi eski ortam kalmadı ama olsun hala varsınız :)
merhaba kızlar. nasılsınız. görüşmüyoruz bayadır.
ben yiyecek konusunda önceden çok katıydım. aman o yasakmış bu öcüymüş diye..
artık değilim valla. tüm yemeklerine bi küçük domates koyarım. yemek tatsız tuzsuz olmasın diye pazardan taze sarımsak aldım. bi yarım yada çeyrek dişte sarımsak koyuyom. mis gibi. hem çocuğumun iştahını açıyo. hem doğal antibiyotik.
kıyma, tavukta koyuyorum haftada 4 kere yemeklerine. meyvasınıda bol bol veriyom. şeftali,kayısı elma,muz...
mama bisküvi pek vermiyorum. genelde sebze meyve ağırlıklı. gece yaptığım kaşık mamasınada elma suyu koyuyorum. başka türlü yemiyo.
bugün mercimekli semizotu yapacam. domatesli sarımsaklı.ohh miss gibi..
kız baya yiyo seninki emmiyo mu benm oğlan hayatta yemez bu kadar.
taa kıştan kalan bal kabağım vardı bi tane. onuda doğrayıp az az poşetledim. sebze çorbalarına koyuyom. havuç, balkabağı.pirinç irmik. domates, patates. az yiyo benim oğlan ama herbişe yemiş oluyo.

ole bugün kociş buralardaymış pazara gidip alışveriş yapmış dolap bayram etti kızlarrrr
ben de hemen oğluma kabaklı patatesli kıymalı irmik mercimek pirinç bulgurlu çorba yaptım baya beğendi:) ama gene az yedi sonra hemen emdi şimdi uyuyo
ama öyle mutlyum ki yedi işte
yarına da bikaç ıspanak yaprağı katıcam çorbasına bi de semiz katsam mı diyorum yoksa ayrı günlerde mi deneyeyim
bakla olmaz diyosunuz ya fasulye olur dimi
peki yeşil soğan filan vericez mi acep
bide siz erik denediniz mi ben suyundan vereyim dedim dün yüzünü ekşitti ekşi geldi bilmem bi dha denesem mi:O)

çilekmiiCADIARZU ben elmanın içine 3,4 tane kadar çilek atıp sıktırıdm, aman gece bir kalktım suratı kızarık içinde hemen dr.. alerji şurup verdi, bir yaşından önce çilek vermeyin dedi,burada paylaşmıştım,dikkatli olun kızlarr ,
1 hafta alerjimiz sürdü,
aslında yeni gıdalara geçiş yapınca nohut büyüklüğünde verilmesi gerekiyor bunuda bildiğim halde bişey olmaz deyip çilek verdim bir dahamıı töhbee:olmaz:

hem 6 aydan önce verilmez hem de 3-4 tane tabi verilmez tatlım,çok geçmiş olsun
her doktor farklı zamanlarda veriyor,benim doktorumun önerisini yazdım yukarıda.küçücük bir şey deneyip sonuçlarına bakılablir.he istenmiyorsa bu da yapılmayabilir,hiç kimse çileksiz yaşayamaz diye bir şey yok öyle değil mi yerimseniben

Alerji konusunda benim kadar çeken yoktur heralde..
Ne versem korka korka veriyorum. Kabus gibi..
Sütürünleri, devam mamaları, patates derken şimdi de bezelye alerji yaptı galiba dün ilk verdim 5-6 bezelye tanesi attım çorbasına yedikten sonra uyudu uyandığında gözler kızarmış şişmiş yine suratını kaşıyor. ınşallah değildir bezelyeden. Sizler çilek domates konuşuyorsunuz ben patates bezelye..Doktorun verme dediklerini bıraktım ver dediklerinden bile korukuyorum. Mesela daha yoğurt yiyemedi yavrucum. Dün anne sütünden mayaladık. Görüntüsü pek olmamış gibi duruyordu ama bakalım daha bir kaç maya da değişir belki...

bizimde beslenme münümüz
gece dörtte uyanır anne sütü
sabah yedide uyanır ben çıkmak üzere olduğum için sağdığım sütten 120 cc falan içiyor.
dokuzda kahvaltı peynir, ekmek içi, bir kaşık pekmez, yumurta sarısı ayrı ayrı yemeyi seviyor.
hipp bebek bisküvisini aldık ondan iki tane anne sütü ile ezip yediriyoruz.
ara öğünde yoğurt bayılarak yiyor :)) (yoğurdu tupperın yoğurtçu kablarında tutturuyorum çok güzel oluyor)
öğlen çorba (Tarhana, sebze, şehriyeli veya sebze süresi)
ara öğünde anne sütü ve meyve püresi
akşam üzeri anne sütü
ben eve geldiğimde kızım pek aç olmuyor. akşam yedibuçukda banyosunu yaptırıyorum. uyku tulumunu giydiriyorum ve emziriyorum bazen emdikten sonra doymuyor 60 cc biberon maması veriyoruz. akşam sekizde yorgunluktan bayılıyor gündüz çok az uyuyor çünkü birde çok hareketli.
gece 11 emiyor ve gün bitiyor.
bu arada sağdığım sütüm azalıyor gibi doktora kontrole gittiğimde sordum. azalıyorsa yapılacak birşay yok dedi zaten sekiz ay anne sütü veriyorsan için rahat etsin dedi. iyice azalmaya başlayınca bir ilaç var onunla 15 gün falan kurtarırız dedi.

hem 6 aydan önce verilmez hem de 3-4 tane tabi verilmez tatlım,çok geçmiş olsun
her doktor farklı zamanlarda veriyor,benim doktorumun önerisini yazdım yukarıda.küçücük bir şey deneyip sonuçlarına bakılablir.he istenmiyorsa bu da yapılmayabilir,hiç kimse çileksiz yaşayamaz diye bir şey yok öyle değil mi yerimseniben

haklısın hayatım vermesemde olur o korku yeter bana dr. fırçasıda tabi,
1 tane nin bile dörtte birini vermem gerekirken ben 3 tane çilek verirsem,olacağı budur,

Son düzenleme:
Alerji konusunda benim kadar çeken yoktur heralde..
Ne versem korka korka veriyorum. Kabus gibi..
Sütürünleri, devam mamaları, patates derken şimdi de bezelye alerji yaptı galiba dün ilk verdim 5-6 bezelye tanesi attım çorbasına yedikten sonra uyudu uyandığında gözler kızarmış şişmiş yine suratını kaşıyor. İnşallah değildir bezelyeden. Sizler çilek domates konuşuyorsunuz ben patates bezelye..Doktorun verme dediklerini bıraktım ver dediklerinden bile korukuyorum. Mesela daha yoğurt yiyemedi yavrucum. Dün anne sütünden mayaladık. Görüntüsü pek olmamış gibi duruyordu ama bakalım daha bir kaç maya da değişir belki...

umarım atlatırsınız canım,
zor dir durum anne için, ne verceğini şaşırıyor insan
alerjik şurubu verdimi dr.canım

allerjik bebekler ve çocuklar gerçekten zor. benimde derdim miniğim kabız neredeyse anne sütü ile besleniyor sıpa ama 3-4 günde yapıyor ve katı sayılabilecek şekilde... büyükde kabızdı hep, ama o anne sütü almadı doğru dürüst. kayısı filan veriyorum tık yok. sanırım genler böyle atadan deden kabızız ne yapsın kuzu... :)))
bir sorumda demir damlası kullanıyor musunuz? bu demir damlasından sonra böyle oldu kuzum. bende şimdi vermiyorum ama vermelimiyim bilmiyorum. iki ara bi derede kaldım... sevgiler.

cnm benim bbeişte kronik kabızdı sadece anne sütü ve devam sütü alırken 4 ay yani sonra ek gıdalara başladım çocuk rahatça yapmaya başladı kayısı çıktığı günden ihtibaren hergün 2 tane rendeliyorum ve çorba pürelerine muhakak zeytinyağ kahvaltısınada tereyağ bıçak ucuyla sende ihmal etme

innukçum zor bir durum,Allah kolaylık versin,bir an evvel geçer inşallah
İnşallah canım.Doktor 2 yaşında geçeceğini söylüyor. Ama bana çok uzun geliyor 1,5 yıl..

umarım atlatırsınız canım,
zor dir durum anne için, ne verceğini şaşırıyor insan
alerjik şurubu verdimi dr.canım

Alerji için bir damla verdi canım ama aşırı reaksiyon verdiğinde sadece kullanıyoruz. Mesela bilmediğimiz bir gıdaya alerjisi olduğunda falan. En son devam sütüne tepki vermişti. O zaman kullandık. Diğer durumlarda alerjisi olan gıdayı vermiyoruz hatta ben bile yemiyorum sütümden geçmesin diye..
Randevu alabilirsek bir alerji uzmanı ile görüşeceğiz.. Tedavi için o yönlendirecekmiş..

allerjik bebekler ve çocuklar gerçekten zor. benimde derdim miniğim kabız neredeyse anne sütü ile besleniyor sıpa ama 3-4 günde yapıyor ve katı sayılabilecek şekilde... büyükde kabızdı hep, ama o anne sütü almadı doğru dürüst. kayısı filan veriyorum tık yok. sanırım genler böyle atadan deden kabızız ne yapsın kuzu... :)))
bir sorumda demir damlası kullanıyor musunuz? bu demir damlasından sonra böyle oldu kuzum. bende şimdi vermiyorum ama vermelimiyim bilmiyorum. iki ara bi derede kaldım... sevgiler.

demir damlasının kabız yapma özelliği vardır zaten,her bebekte olmaz tabiki.başka bir marka deneyebilirsin belki doktora sorarak.bir de mamalarına pirinç yerine bulgur koymayı tercih et,hazır mama kullanıyorsan da armutlu olanları filan tercih et,he bir de mercimek kolay kaka yaptırır demişti bizim doktor.yazık kuzuya hem karıncığı ağrıyordur hem poposu acıordur kıyamam ben ona

bizimde beslenme münümüz
gece dörtte uyanır anne sütü
sabah yedide uyanır ben çıkmak üzere olduğum için sağdığım sütten 120 cc falan içiyor.
dokuzda kahvaltı peynir, ekmek içi, bir kaşık pekmez, yumurta sarısı ayrı ayrı yemeyi seviyor.
hipp bebek bisküvisini aldık ondan iki tane anne sütü ile ezip yediriyoruz.
ara öğünde yoğurt bayılarak yiyor :)) (yoğurdu tupperın yoğurtçu kablarında tutturuyorum çok güzel oluyor)
öğlen çorba (Tarhana, sebze, şehriyeli veya sebze süresi)
ara öğünde anne sütü ve meyve püresi
akşam üzeri anne sütü
ben eve geldiğimde kızım pek aç olmuyor. akşam yedibuçukda banyosunu yaptırıyorum. uyku tulumunu giydiriyorum ve emziriyorum bazen emdikten sonra doymuyor 60 cc biberon maması veriyoruz. akşam sekizde yorgunluktan bayılıyor gündüz çok az uyuyor çünkü birde çok hareketli.
gece 11 emiyor ve gün bitiyor.
bu arada sağdığım sütüm azalıyor gibi doktora kontrole gittiğimde sordum. azalıyorsa yapılacak birşay yok dedi zaten sekiz ay anne sütü veriyorsan için rahat etsin dedi. iyice azalmaya başlayınca bir ilaç var onunla 15 gün falan kurtarırız dedi.

canım seninle aynı şeyleri yaşıyoruz bende senin gibi çalıştığım için sürekli sütümü sağıp veriyorum ama şu bir haftadır iyice azaldı gibi sütüm :sinifsinif: eğer doktorun bir tavsiyede bulunursa banada söylersen sevinirim

selam arkadaşlar 2009 kasım annesiyim ben de 6. ayda ek gıdalara başladım
şu anda havuç, ptates, bezelye, kabak ve taze fasulye karışımı tabi kıymalı
meyvelerden de muz kayısı karpuz üzüm elma ve havuç suyu veriyorum
ev yapımı acısız tarhana verebiliyor muyuz acaba? bir de yogurtlu çorba?
bir sorum daha olacak ek gıdaya başladık başlayalı bizim küçük bey emmeyi pek
istemiyor acaba miktar olarak çok mu veriyorum da acıkıp emmiyor püre çorba ve yoğurdu
70-75 ml kadar veriyorum azaltsam emer mi? gece 2 kez kalkıp emiyor ama gündüz dalga
geçiyor resmen etrafa bakıyor 1 yudum alıyor kalkıyor 1 yudum alıyor evde gelen geçen varsa
onlara bakıyor kontrolümüzde doktora soracağım ama yeterli anne sütü alıyor mu merak ediyorum
doğrusu bilgisi olan varsa yardım etsin lütfen......

begonvil07 ek gıdaya başlandığında da 400-500 ml anne sütü/devam sütü alması gerekir bebeğinin.benim doktorumun tavsiyesi her mamadan sonra anne sütü vermem yönünde olmuştu.tabi geceleri de hep anne sütü verdim.emmeyi azaltması çok normal,bence mama miktarını azaltma,çocuğun yediği kadar yedir.
yoğurt çorbasını da tarhanayı da alerjik bir durumu olmadığı sürece afiyetle yedirebilirsin.önce çok az bir şey dene,alerji yapmazsa bol bol yedir
sadece yoğurt çorbası ve tarhana çorbasıyla sebze püresiyle sınırlı kalma.şimdi mevsimide sayılır bir çok sebzenin onlardan da yedir.mesela pirinçli zeytinyağlı semizotu yemeği pişir.blendırdan geçiriyorsan geçirip yoğurtla yedir.sonra tavuk suyuna şehriye veya pirinç çorbası yapabilirsin,içine biraz tavuk da didikle ya robottan geçir,hangi yöntemi kullanıyorsan artık,onu uygularsın.

Bizde sizler gibiyken değişik şeyler yapardım hep kızıma çünkü aynı şeyi hayatta yemezdi.Yaptığım mamalrı da arkadaşlarımızla paylaşırdık.size oradan bir tarifi buldum çıkarttım.belki denemek isteyen olur.oldukça başarılı bir çorba,iştahsız hiç bir şey yemeyen bebeklere bile yedirilmiş bir çorba

TAVUKLU BULGURLU YAYLA ÇORBASI:

250 ml lik bardakla 2 bardak su kaynatılır
içine 2 yemek kaşığı ayıklanmış yıkanmış pilavlık bulgur,
bir büyük köfte büyüklüğünde tavuk konur haşlamaya bırakılır.
ayrı bir yerde;
1 yumurtanın sarısı,2 yemek kaşığı çok tepeleme olmayacak şekilde yoğurt,bir dolu tatlı kaşığı un çırpılır.
pişen tavuk ve bulgurun suyundan azar azar alınıp yoğurtlu karışım sulandırılır,çorbaya dökülür,hızlı hızlı karıştırılır.
kaynatılarak pişirilir.ocaktan indirmeden kuru nane,biraz tereyağ,biraz zeytinyağ konur,2-3 dk daha tıkırdatılır.
en az 2 porsiyon çıkıyor.yani henüz tencerede,tabağa koyup ölçmedim ama baya fazlaca oluyor.
isterseniz ölçülerin hepsini yarıya düşürüp öyle yapın fazla olmasın derseniz.
afiyet olsun :))

bizde buğun kahvaltıya başladık şimdilik sut,ekmak içi,labne ve yağdan oluşuyor oğlumun kahvaltısı 2 gun sonra yumurta sarısı ekleyeceğimcokacimcoook

Back