süt mü,devam sütü mü,hazır mama mı,ev yapımımı vs.. sizi çok iyi anlıyorum kızlar..her doktor ve uzman başka bir şey söylüyor bu konularda.benim kzımın dr. u 10 aylıkken başlattı inek sütüne.Bence bebeğinizin doktorunu dinleyin,tabi güveniyorsanız.Kadir tuğcunun bir çok şeyini ben de okudum,şahsen ben o kadar çok güvenemedim ona.mesela bebeklerin diş çıkartırken,ateş,nezle,grip,ishal gibi durumları yaşamasını kabul etmiyor o doktor.dişle onların ne alakası varmış.diğer taraftan ilgisi olduğunu düşünen doktorlar da şöyle diyor diş çıkarken vücut kendini oraya yoğunlaştırır,bu yüzden de zayıf düşüp hastalıklara açık bir hal alırmış.sonra diş çıkarken acımazmış bebeklerde tuğcuya göre,insanlar 20 lik dişleri çıkarken canları acıdığı için bebeklerinki de acır sanırlarmış.
bu tezler ispatlanmış şeyler değil,bazı söyledikleri çok mantıklı olsa da bazıları için aynı şeyi düşünmüyorum ben.
bu arada evet devam sütlerinin içinde de süt var,zaten olmasa onlardan yoğurt nasıl yapılırdı ki.inek sütü sadece bebeklerde değil yetişkinlerde kansızlık yapar,tüketimi günlük 500 ml yi geçerse.
inek sütünün sadece kansızlık değil daha bir çok zararı varmış belli bir aydan önce,bu ister 6 ay olsun ister 12 ay,yok beyinde bir şeyler yapıyormuş falan filan..bizim bildiğimiz anam babam usulü bem beyaz saf inek sütümüz meğerse canavarmıymış,işte ben buna da inanmıyorum.eskiden hiç sütü olmayan insanlar,bebeğin bağırsakları etkilenmesin diye sulandırarak içirirlermiş...he bir de eskiden ve hala tarlada da doğum yapanlar varmı ve var.yani eskiler mi daha iyi yeniler mi bilemiyorum.ben çok katı kuralları olmayan bir doktorla büyüttüm bebeğimi,önerilerine hep uydum,çok ta memnun kaldım.size de onu tavsiye ederim