inşallah canım.. yazın toplanırız artık.. bebişler oynar filan.. ay çok şahaneee
ya bu arada canım çok sıkıldı annem grip olmuştu hafif geçiyodu şiddetlenmiş.. iş yerinde, duramıyorum izin alcam kızım dedi.. anneannemlerde kalıyor.. bu hafta hiç görmedim çok da özledim .. canım benim.. kızlar dua edinde anneciim iyileşsin hemen.. perşembe de doğum var, napsak bilmiyorum. çok moralim bozuldu
iyiyiz ikimizde denızcım sen nasılsın kızın nasıl az kaldı artık nasıl kılosu normal doguma uygun mu
İyiyim bende canım, tabi akşamları ağrılar .çoğalıyor, herşey yolunda, bekliyoruz bakalım. Çok sıkıldım artık, işten şikayet ederdim, evde hiç zaman geçmiyo. Doğumu beklemek zormuş gerçekten.
son gunler geçmez derler bide haklılarmış demekkı denızcım askerlıktede oyleymış ya
saglıkla gelsin inşallah kucagına vaktıyle
Canım doktor sormuştum ama okumadın galiba, Minayı nereye götürüyosunuz? Hangi hastane, doktor? Doktor arayışındayız da.
Kızlar sizlerden doktor bulan var mı? Anadolu yakasında Maltepe-Kadıköy arası :))
dogum yaptıgım hastanedkı çocuk doktoruna ama çok suratsız denız tavsıye edemem yanı ben mecbur yogunbakımdan berı takıp edıyor cıgerlerındekı problemı dıye ona gıdıyorum bıraz buyusun erdem hastanesı var orada oguzhan bey ablamın kızına bkyrdu seve seve konuşa konuşa bakıyordu ona gtmeyı düşünüyorum bıraz kalabalık ama sabah erkenden gdnce sorun olmaz sanırım
ay hadı az kalmış stres yapma akşama gelır inşallah bebiş
saglıkla al kucagına inşallah
ay canım ya allah yardımcın olsun, bir avazda kurtarsın inşallah.. inşallah sancıların sıklarşırda hemencecik kolayca doğuruverirsin.. dua ettim valla.. Allah kolaylıklar versin. sağlıkla al yavrunu kucağına
canım dayan birazdan düzene girer akşama kalmadan kucağına alırsın inşallah hareket etmeye çalışsan evde biraz yürüsen belki faydası olur yatarak sancı çekmek daha zor diyorlar Allah kurtarsın birtanem
sağolun kıslar dualarınız için...
hakkaten yattmamak lazım demek kı cunku yatınca sancım gelıyo kalkınca gecıyo...zaten saattlerdır uykusuzum,,2 gundur 4 saatlık uykuyla duruyorum aama ne zaman yatsam sancım var..
ya stres yapmıcamda kanamam devam edıyo yanı bu nışan ne kadar suruyo kı ben peçeteyı surdukce gelıyo,,acılma devam ettiği için mi oyle.doktoru aradım meşgul,,bılgınız var mı..sancılar hala ara ara gırıyo bu arada,,duzene gırmedı:sinifsinif:
sağolun kıslar dualarınız için...
hakkaten yattmamak lazım demek kı cunku yatınca sancım gelıyo kalkınca gecıyo...zaten saattlerdır uykusuzum,,2 gundur 4 saatlık uykuyla duruyorum aama ne zaman yatsam sancım var..
ya stres yapmıcamda kanamam devam edıyo yanı bu nışan ne kadar suruyo kı ben peçeteyı surdukce gelıyo,,acılma devam ettiği için mi oyle.doktoru aradım meşgul,,bılgınız var mı..sancılar hala ara ara gırıyo bu arada,,duzene gırmedı:sinifsinif:
canim ALLAH kolaylik versin sakin olmaya calis stres yapma nisan bildigim kadariyla rahimin agzindaki tikac acildikca o gelirmis nisan geldikten sonra 24 saat icinde olurmus yani oyle biliyorum aslinda hastanede beklesen sanki daha rahat ederdin en azindan heran doktoruna sorabilirsin nebilim guvende hissederdin sen haftani dun doldurdun demii
Canım doktor sormuştum ama okumadın galiba, Minayı nereye götürüyosunuz? Hangi hastane, doktor? Doktor arayışındayız da.
Kızlar sizlerden doktor bulan var mı? Anadolu yakasında Maltepe-Kadıköy arası :))
Neriman Günaydın canım, geçmişi okurken yazmışsın sonradan gördüm. Sen büyütmüşsün kızını ya maşallah. Normal doğum yapmıştın dimi ? Kaçıncı haftada geldi kızın?
ultrasona gore bugun doldurdum canım.ya ne bılıyım hastane ortamı ne zamn sancım başlıcak bellı değil ki.doktorda bole uygun gordu zaten.bakalım nolacak.dua edın
Nişan Gelmesi
--------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------
Yazan: Dr.Alper mumcu Tarih:
Bebek bekleyen anne adaylarının hemen hepsi ya çevrelerinden ya da doktorlarından nişan gelmesi adında bir olayın varlığını duymuşlarıdır.
Gebeliğin erken dönemlerinden itibaren rahim ağzından olan salgılar burada birikmeye başlar ve bu rahim ağzının içindeki kanalı tıkar. Sümüğümsü bir yapı olan bu birikmiş salgılar mukus tıkç olarak adlandırılır. Mukus tıkaçın işlevi rahim içinde gelişmekte olan bebeği dış etkenlere karşı korumaktır. Bir başka deyişle mukus tıkaç enfeksiyon etkenlerine karşı bariyer görevi görür
Hamileliğin sonlarına doğru doğum zamanı yaklaştıkça rahim ağzında bir takım değişimler başlar. Servikal olgunlaşma adı verilen bu değişimler sırasında serviks yumuşar, öne doğru döner ve hafifçe açılmaya başlar. Bu açılma sırasında kanalın içinde bulunan mukus yani sümüğümsü yapı düşer. Nişan gelmesi olarak adlandırılan durum mukus tıkaçın düşmesidir. Kişi bunu çamaşırında bulabilir ya da tuvalete gittiğinde fark edebilir. Çoğu zaman nişan ile birlikte koyu kahverengiden açık kırmızıya ve pembeye kadar değişen renkte bir miktar akıntı da görülür.
Doğum ne zaman başlar?
Nişan gelmesi yaklaşan doğumun belirtlerinden biri olmakla birlikte doğumun ne zaman başlayacağı konusunda net bir bilgi vermez.Bazı kadınlarda 36. hafta civarında gelebileceği gibi son ana kadar görülmeyebilir. Hatta bazı kadınlarda olay çok yavaş ve uzun sürede gerçekleştiğinden anne adayın olayın farkında bile olmayabilir. Mukus tıkaç hamilelik sırasında sıkça görülen akıntıların içinde fark edilmeyebilir.
36 haftadan küçük gebeliklerde böyle kanlı sümüğümsü bir yapı geldiğinde mutlaka doktorunuza haber vermelisiniz. Eğer hamileliğiniz 36 haftadan büyük ise endişe etmenize gerek yoktur. Nişan gelmesi doğumun ilk belirtilerinden biri olmakla birlikte bazen sancıların başlaması günler hatta haftalar alabilir. Böyle bir durumda olayı doğal seyrine bırakmak en uygun yaklaşımdır.
kanama akıntı şeklinde ama çok açık renk pembe olarak devam ediyormuş canım
eveımcanım normal doğum yaptım 38. hatfaya girdiğim gün nişanım geldi 1 gün sonrada doğurdum
eveımcanım normal doğum yaptım 38. hatfaya girdiğim gün nişanım geldi 1 gün sonrada doğurdum