2008 Yılının Gelinleri Buyrun Sohbete :)

29 yaşındayım. Eşim de 34 o çok istiyor ama ben korkuyorum bakamamktan felan korkuyorum

yaş olarak evet en ideal yaşlar
2.çocuk düşünüyor musun bilmiyorum ama fazla gecikmemeni tavsiye ederim
o korkular hepimizde vardır canım
ben de çok korkuyorum
ama korkularımın geçmesini beklersem biliyorum ki hiç geçmeyecek
 
hülyacım gitcem cnm skk işlemesini bekliyom tahliller çok tututo malum tek eşim çalışıyo ancak geçiniyoz diyetisyen varmış burda özel hastehanemiz var allahtan

git canım git
doktor en azından kan değerlerine göre bir yol çiziyor
bir kaç arkadaşım kendi kendine kilo vermeye çalıştı ama baktılar olmuyor doktora gittiler
şimdi çok da sağlıklı kilo veriyorlar
 
haftaya kaynanam gelcek kızı bırakıp gitcem tabi inş.skk geçer birde merkeze gidip kayıt isterlerde yine kalır :26:
 

İnşallah 2012 hamile girerim diyorum gözümü kararttım ama benim size göre daha özel bir durumumda var .Benim eşimin kızkardeşinin kızı zihinsel engellei doğdu. Korkularımda onun da payı var.
 
İnşallah 2012 hamile girerim diyorum gözümü kararttım ama benim size göre daha özel bir durumumda var .Benim eşimin kızkardeşinin kızı zihinsel engellei doğdu. Korkularımda onun da payı var.

Canım bu özel durumdan bende de var, üstelik ben taşıyorum hastalığı. Çocuğumun engelli olması gibi bir riskim var desem. Bu nedenle mecburen tüp bebek yaptırıcaz ve bu beni bitiriyor. Gecelerce ağladığımı bilirim. Şimdi dahi gözlerim doldu. Neler yaşadığımı bir Allah bilir bir de ben. Tabi hiçbirimizin garantisi yok, sağlıklı bir bebek doğurup sonradan bir şeyler olmayacağını bilemeyiz. Rabbim herşeyin en iyisini bilir. Ben O'na sığındım.
 

Anladım canım. Bende senin gibi düşünüyorum.Bende Allah'a sığındım ne gelirse kabulüm kaderim dedim ama işte sende de bende de bu korkular maalesefki gitmiyor. Allah ikimizinde gönlüne göre versin.
 
Anladım canım. Bende senin gibi düşünüyorum.Bende Allah'a sığındım ne gelirse kabulüm kaderim dedim ama işte sende de bende de bu korkular maalesefki gitmiyor. Allah ikimizinde gönlüne göre versin.

Yaşamadan göremeyiz. Tek yapmamız gereken tedbirimizi almak ve Allah'a tevekkül etmek. Pgt diye bir yöntem var, duydun mu bilmiyorum. Ben evlendikten sonra öğrendim. Bu yola başvurucaz durumumdan dolayı. Her ne olursa olsun Allah'a şükrediyorum en azından böyle bir seçenek var önümüzde. Ya olmasaydı ne yapardım bilmiyorum.
 

Yok duymadım nedir o?

Ben doktora gittim.Her şeyi anlattım.Ama bana birşey demedi.

Görümceme desordum.Doğım anında olduğu söylemişler doktorlar üstü kapalı. Hastalığı da araştırdım

kendimi rahatlatmak amacı ile ama kaderde var ise olur. Allah'a sığındım.
 


Canım ailede herhangi engelde biri varsa sende ve eşinde de araştırılıyor bu durum. Mesela benim eşimde bir şey yok ama ben babamdan gelen genetik bir hastalık taşıyorum. Eğer o hastalığa dair sende veya eşinde bir bulguya rastalanırsa bu yönteme başvurulabiliyor. Tüp bebek yaptırırken embriyolar rahme yerleştirilmeden önce gen taramasından geçiriliyor ve kalıtsal bir hastalık taşıyan embriyolar anne rahmine yerleştirilmiyor. Sağlıklı embriyo için araştırılma yapılıyor. Doktorlar görümcene o şekilde söylemişler ama belki kalıtsal yoldan geçti çocuğa.
 
Dua ediyorum ve bekliyorum elimden başka birşey gelmiyor artık sanada dua edicem.

Sağol canım Allah razı olsun. Allah gönlümüze göre versin. Dediğim gibi bu yöntemi araştır mutlaka. Birbirimiz için dua edelim... Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. İnşaallah sağlıklı yavrularımız olur.
 
Son düzenleme:

Nerde yapılıyor bu kaça yaptırabiliriz.

Mesela onun görümcesinin çocuğu gayet sağlıklı. Öncesi ve sonrasını duymadım bir tek onda var cerebral palsi hastalığın adı psikomotor gerlikmiş.

Ama söylediğin iyi oldu bizde araştıralım bu konuyu
 

Canım tüp bebek çok yerde yapılıyor da bu yöntemi yanılmıyorsam genetik labaratuarları yapıyor. Biz de araştırıyoruz. Şu an gittiğim bir genetik uzmanı var, bana bizi yönlendireceğini söylemişti. Sana da bilgi veririm. Bu noktada hastalık çok çok önemli. Onun mutlaka araştırılması gerekiyor. Görümcenin çocuğunda çıktığı için eşinin ve görümcenin eşinin soyağacı çıkarılır, belki eskilerde de çıkmıştır bu hastalık. Benim babaannemden geçti hastalık babama ve amcama ama geriye dönüp bakıldığında sülalede kimsede yok. Doktor bana genin babaannemde mutasyona uğrayabilmiş olmasının büyük bir ihtimal olduğunu söyledi. Sizin de geriye dönüp bakıldığında herhangi bir şey bulunamazsa görümcenin çocuğundan, görümcenden ve onun eşinden örnekler alınıp araştırma yapılması gerek. Görümcende bir şey çıkarsa o zaman eşine bakılır. Ama görümcende bir şey yoksa korkmana gerek olduğunu düşünmüyorum.
 


Off inci_tanesi kim yaptırcak onlarda onu 2007 de çapaya kayıt olmuşlar ama hanüz çağırılmamışlar.
Babası ya durumu kabul etmiyor yada kızına yatırım yapmıyorki hangisi bilmiyorum.
Genetikte okuyan bir arkadaşım vardı ona sordum birtek genetik bir durum değil dedi. Kendi kadon doğım doktorumada anlattım oda birşey demeyince bilmiyorumki. Ailece gidip baktırmaları lazımki ona göre biz tedbirimizi alalım.
 

Zihinsel engel genetik hastalık kategorisine giriyor mu bilmiyorum inan ki. İnternette bir araştır bakalım genetik hastalıklar içinde var mı bu hastalık. Olmadı hamile kalmadan önce sen güzel bir kontrolden geçersin, şüphelerini anlatırsın eminim doktorlar yardımcı olacaktır. Görümcenin tek çocuğu mu var?
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…