2008 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar bide ben bikaç aydır ikraya kefir veriyorum çilek aromalı olanları var marketlerde aynı meyveli yoğurt tadıyo genelde çocuklar seviyo kefir faydaları okadar çokki araştırabilirsiniz şimdilerde ise gece bi kefir bi süt veriyorum biberonla sizede tavsiye ederim
 
kızlar dün ikra buraya geldi bende ona muhammetle ebrunun beyzayla buğranın rsimlerini gösteriyodum hepsinin isimlerini saydı sevicem onları kardeşim onlar benim dedi kızım bak muhammetin kardeşi olmuş kız kardeşi seninde olsun mu dedim hayır :)) ben istemicem dedi :) sonra olsun isticem dedi .) boyle karışık bi durum ama bizimkisi istemiyo çok kıskanç her çocuk gibi ben başka birini bile alsam kucağıma hemen gelmek istiyo sonra kendisi bebek oluyo anne ben bebk oldum diyo geliyo mememi şakacıktan emyomuş sonra beni bebk yapıyo kucağına alıyo bebek annem benim diye seviyo :)) boyle durumlar şimdi kardeşi olsa banada çektirecek gibi ama işyerine gelmeyi çok seviyo muhasebedeki ablası var onun yerine geçiyo internet yapıcam ben diyo bişeyler yapıyo bilgisayarda yazılar yazıyo kalem kağıt çok seviyo ridacımın dediği gibi bide yazı tahtası var hep ona yazar 13 kadar sayabiliyo yaşını falan soyliyebiliyo sanırım adı gibi okumaya meraklı olucak benim kızım mesela şuanda ikibuçuk yaşındaymış :)
 
esracım sana da günaydın:)))))) ama ben seni altta göremiyorum. canım bende alperene soruyorum bazen kardeş alalımmı diye yok almayalım diye atlıyo muharrem:) muharrem küçükken ben kimi kucağım alırsam alıyım hiç bakmazdı bile bana ama kardeş eve gelince herşey değişiyo gerçekten kolay değil onlar için herşey bölünüyo ortak oluyo hayatına
 
kadercim biliyomusun benimde başıma gelmişti:)))) ridacım sanırım misafirlerin var muhammet nasıl merak ettim...
tuğbada fırsat bulamıyo galiba kızlar bişey dikkatimi çekti ben bikaç gün giremeyince 2 sayfa falan atlıyo ben girince kimse yok kendi kendime konuşuyorum :)))))))
 
kızlar günaydın nerelerdesiniz

gülhancım bazen banada oyle oluyo ama budefa olmadı :))
 
günaydın arkadaşlar...hepinize içten ve sevgi dolu merhaba...kızımı yeni uyuttum...beni mahvediyor arkadaşlar..abisinin yanına bırakıp işlerimi halletmek istiyorum daha oturtmaya çalışırken ayak diriyor..kendini yerlere atıyor..napacağımı şaşırdım..uyutunca da ne yapacağıma karar veremiyorum..bir yorum yapıp çıkayım istedim...öpüyorum..

muhammedin kreşi ile ilgili yorumlarınızı okudum arkadaşlar hepinize teşekkürler..valla ...kreş olayına şu an sıcak bakamıyorum..iyi olurdu belirttiğiniz gibi ama yengesine bırakıp geldim bir saatliğine işim vardı..kıyametleri koparmış..anne baba diye ağladı dayanamadım getirdim dedi..gözleri ağlamaktan şişmiş..öyle acıdım ki..kızkardeşinin beşiğinde yatıyor veled..yatırdım..sallarken uyuyuverdi..

kızlar çok kızıyorum oğluma.. beni çok üzüyor ama kıyamıyorum..ondan ayrılamıyorum ne hikmetse..düşündüm kreşi ama yapamam herhalde..eşim de diyor daha erken diye..anne kuzusu bunlar yahu..bir de ben sürekli yanındayım ayrılmıyoruz ya..o nedenle bağımlılık oluştu sanırım bende de çocuklarda da..valla bu gidişle ne yaparım bilmiyorum..kapım çalındı..
 
günaydın arkadaşlar.bu hafta sadece yazılanları okuyabildim ama yazamadım. malum okullar açıldı.işler yoğun kız babaannesine gitmeye başladı.
Ridacım bence oğlun ve sen çok şanslısınız.bence bunun kıymetini bilin.beraber geçirin bu dönemi.o da kardeş sevgisinin farkına varır ilerde birbirlerine bağlı olurlar.sen ilerde çalışırsan zaten kreşe gidecek.kıyamam ona nasıl ağlamış gözleri şişene kadar.
hjerkesi öpüyorum mutlu hafta sonları ve mutlu uzun ömür diliyorum hepinize
 
tünaydınlar herkeze:)))
esracığım maşallah kızına sayı sayıyor olması çok şaşırttı beni. buğraya ne sorsan beş diyor sadece geçen 2 derken parmaklarıyla 2 yaptı ama tesedüfmü bilerekmi yaptı bilmiyorum. hiç denemedim sayı saydırmayı belki denesem bizimkide sayarmı acaba merak ettim şimdi. dediğin gibi adının anlamını taşıyacak heralde şimdiden başlamış öğrenmeye:))

ridacığım insan kıyamıyor ama hep devamlı beraber olmanız okadarda iyi değil ben alıştırıyorum küçüklüğünden beri ayrı kalmaya. anneme bırakır dışarı çıkardım hep hem kendime vakit ayırayım diye hemde ben olmadığım zamanlar zorlanmasın diye. neyin ne olucağı belli olmaz bak işinden sebep bırakmışsın durmamış 1 saat bile acil bi durum olsa ne olucak. bizim buğra kuzenlerinin olduğu yere arkasına bile bakmadan gider:)) ben hamileyken son zamanlar hatta gidip kaldı abimlerde bikaç gün geleside yok almasan:)) ama yinede çok düşkünüz birbirimize:))
hani bütün gün olmasada yarım gün veya haftanın 3 günü filan olsa oyun amaçlı zaten onun düzelmesi iyi vakit geçirmesi açısından mecburiyet olmadığı için zorla göndericek değilsinizya belki hoşuna gider çoçuklarla vakit geçirmek oyun oynamak.

şu sayfaların ilerlememesi benim açımdan iyi oluyor. bu halde yazamıyorum öbür türlü hiç yazamıcam:)))
(şuanda kızım emerken yazıyorum:)

buarda buğrişe wc eğitimine başlamıştım çok güzel gidiyor demekki zamanı gelmiş. klozete aparat aldım önünede küçük tabure koyuyorum kendide çıkıyor. 2 gün kakasını yapmadı dün sonunda yaptı çokta sevindik:))) 3 gündür fire vermiyoruz. kimi zaman ben götürüyorum aradada o söylüyor çişim geldi diye. bide küçük stikırlar aldık hayvanlı klozetin yanına duvara yapıştırıyoruz çiş balıkları kaka kuşları diye:)) eğlenceli hale getirdik. bugecede kaldırdım kucağımda götürdüm oturtturdum uyku arası yaptı gecede yani ıslatmadık. galiba wc olayını hallettik biz darısı geride kalanların başına:))))
 
kızlar herkese merhaba

ridacımı altta görüyorum ama sanırım bilgisayar açık kaldı canım haklısın aslında bende sana gönder diyorum ama kendimde kıyamıyorum çok küçükler ama tuğbanında dediği gibi haftada üçgün gidebilir mesela oyun açısında konuşması yemek yemesi bile değişir emin ol tabi yinede sen bilirsin ama sendende zaman zman ayrı kalması iyi olur bak yazık gözleri şişmiş kuzunun ağlamaktan rabbim ayrdımcın olsun tekrardan

tuğbacım evet sayı sayabiliyo canım çok merakll ikra kalemler kağıtlara hatta alfabeyi bile bayağı sayıyo diyebilirim yumaşak gye kadar mesela :)) oyuncakla arası yok mesela ama hikayeler kalemler yazı tahtası puzzelar eğitici bi set aldım alffabeler sayılar var o falan çok ilgisini çekiyo buğrayada denersen oda hemen saymak isteyebilir çünkü çocuklara ne veririsen almaya çok açıklar buğranın tuvalaet eğitimini başarıyla tamamlamasına çok sevindim maşallah diyelim kirkbirkere darıdı bizim gece eğitimimize ve diğer arkadaşlara olsun inşallah
 
slm dostlar..inşallah siz ve yakışıklı prensler ve dünya tatlısı prenseslerimiz çok iyidirler..
biz de iyiyiz çok şükür..
esracım maşallah kızımız çok hızlı..adı gibi meraklı olacak okumaya yazmaya..
Allah istedikleri yolda önlerini açık etsin, zihin açıklığı versin..
tuğbacım maşallah yaa çok sevindim başardınız sonunda..şu wc işini..dualarına ihtiyacım var..bize de dua edin lütfen..
özlemcim güzel temennilerin ve duaların için teşekkürler..valla tuğba da haklı sen de haklısın ne diyeceğimi ne düşüneceğimi bilemiyorum..oğluş çok yaramaz..

muhammed elektronik eşyalara meraklı..dün çok büyük bir kazadan döndük arkadaşlar..babasının takım çantasından bulmuş..ucu açık fişi prize takmış..bırakıp gitmiş..ucuna dokunsaydı şu an oğluşum Allah korumuş yaşamıyor olurdu..
bugün de bir şişe suyu kanepeye boca etmiş..sırılsıklam her yer..mahvoldum..biraz bağırdım babası sakladı o da korktu..saat 3 gibiydi..babasının işe gideceği de sezdi..bırakmadı babasını..o da bugün televizyona götürdü onu..eşim rejide, aradım aman dedim her yer kablolarla dolu...bir yaramazlık yapmasın..haber spikeri montaj odasında haber okurken bizim oğlan yayının sesini kapatmış, yarım saat yayına ses gitmemiş...bir de spikerin masasının altına saklanmış..kızcağız gülmekten kaç kere tekrar yapmak zorunda kalmış..
 
gece 12 gibi gelirler bakalım ne yapacak o zamana kadar..inşallah uyur..fazla yaramazlık yapmaz..haberlerden sonra kimse kalmıyor tv'de..babasının yanından ayrılmaz..korkutuyor beni..dün bir de almış gömleğini ütü yapacak..3'lü kablo takılı yerde..onu arıyor..saklamasam ütüyü prize takacaktı..gördüm ALLAH'tan..ya üstüne düşse..ya yangın çıkarsa..valla herşey olur dahilinde..sağlıkla büyütseydik şu yavruları kendilerini koruyacak hale getirebilseydik Allahın izniyle..kızım da çok hareketlendi..bugün sabah yatması için kanepeyi açmıştım..kanepenin arasında çok az bir boşluk kalmış yastık koymuştum..sonra uyuyunca o yastığı kenara koydum düşmesin diye..uyanmış araya girmiş ayakları çırpınıp duruyordu..
 
kadercim pilavı ilk yakışın mı? ben hep dibine tutturuyorum..az kaldı yakında yakacağım..geçen sefer sütlacı unutmuştum..kömür olmuştu resmen..bir kaç kez de nohut ve kuru fasulyeyi unutmuştum düdüklü tencerede..:KK66:)
 
helincim ne yapıyor bakıcısıyla arası iyiymiş böcüğümün...muhammedin de iştahı yok canım..çok az yiyor..kilosu aylardır 11..yani helinden pek bi farkı yok anlayacağın..canları sağ olsun da..
 
gizemcim nasılsın..okul & ev & arda ile hayat nasıl gidiyor..yorucudur eminim..yanlış mı hatırladım..annenleri bekliyordun sanırım..geldiler mi canım..?Ardacım ne yapıyor nasıl..yaramazlıklara devam mı? :KK66:
 
gülhancım bizim de misafirler var tahmin ettiğin gibi...zaman zaman gelip gitmeler oluyor..dün eşimle alışverişe çıktık misafirlerimiz için küçük hediyeler aldık..onlar bize hediyelerle gelmişler..halası yeni gördü kızımı..neler almış neler...:KK66: biz de onları boş göndermek istemedik..öyle işte..
peki muharremin öğretmeniyle ilişkileri nasıl..memnunlar mı birbirlerinden..alperen ne yapıyor alıştı mı ağabeysinin okul hayatına..sen neler yapıyorsun muharremin yokluğunda..eşinin işiyle ilgili bir gelişme oldu mu..?
 
unutmadan tuğbacım şu tonton kızının yanaklarından benim yerime öpsene...bir de şöyle içine çekerek kokla cennet kokulumu..
 
selmacım elanın kreşi ne durumda..alıştı mı öğretmenlerine, arkadaşlarına, yuvasına.. inşallah herşey yolundadır..
dün alışverişe çıktım dedim ya; şu senin aldığın vakumlu poşetlerden ben de aldım..kulaklarını çınlattım..malum memlekete gideceğim ya valiz için aldım..4 kat yer tasarrufu sağlıyormuş..
 
X