2008 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

rida cım ela maşallah şimdilik isteyerek gidiyor..eve geldiğinde sakin ve neşeli oluyor.ama ben yemsine takılıyorum arada...öğlenleri yemediği oluyormuş bende biberonla süt yolluyorum onu veriolarmış...gerçi evde olsaydıkta yemediği çoktu ela nın değişen bir durum yok...
onun dışında kızlar anadolu liselerinden başvuru yapacağım bu hafta dualarınız benimle olsun bu sefer olmasını çok istiyorum adana merkez 8 okul açtı büyük ihtimal olucak gibi görünüyor...dua edin bana...
onun dışında alışveriş yaptım şu ara bende kışlık çizme yazlık sezon sonu ayakkabı mont vs...epey abarttım...şu sonuçlar belli olsada kendimi frenlesem:)
rida cım güle güle kullan canm...bende çok memnun kaldım onlardan..birde moplardan memnunum...anlatmıştım temizlik rahatladı onun sayesine...
lahana sarması yaptım ilk defa ay ne uğraş bişeymiş..birde yamuk yumuk oldular zormuş yaw...bu işin püfünü bilen varsa anlatsın...
kızlar hepinizi çok özledim giriyorum okuyorum yazamadan çıkıyorum birde keyfim çok yok ya...yazacağım gelmiyor...
öpüyorum hepinizi...
bu arada gizem cim o beğendiğimiz kreşin fiyatını net olarak öğrendik 750 liraymışş...çok da değilmiş...ama güzel bugün realde tanıtımı vardı kapalı havuzu felan varmış ing.felan...iyi bişey belli...
 
merhaba arkadaşlar iyi geceler
nasılsınız arda iyileşti ama ben pek iyileşemiyorum çok halsizim bu aralar:KK43:
geçmişi okudum çok şükür herkes iyi ama muhammed yaramazlığa başlamış gene ridacım arda da arada çıldırıyor ama genelde eskiye göre daha iyice çok şükür.ridacım tv olyaın a çok güldüm eşime bile anlattım:)
kadercim gezerim senin yerinede bende best e uzun zamandır gitmedim ya eşime diyeyim gidelim diye
gülhancım tuğbacım selmacım esracım özlemcim selmacım ridacım hepinizi çok öpüyorum
 
selmacım güzel kreşti sende seneye yollarsın oraya zaten şimdi göndersen anlamazdı pek biliyosun.inş hep severek gider çok iyi oldu bu kreş
canım bence süt yollama bi kere gündüz iştahı kaçırır ikincisi ona güvenir yemez öyle alışır bence bi düşün bunu
selma hadi hayırlısı inş olur anadolu lisesi dualartım seninle
 
merhaba arkadaşlar...eşim gelmeden bişeyler yazayım..ridacım çok geçmiş olsun bu çocuklarla işimiz var valla Allah korumuş:KK43: eşimin dayısı var yakın oturuyolar alperen pilav tenceresini dökünce bana çok kızmıştı anne 4 gözlü olacak diye 10 gözün olsa gene yapıyolar Allaha emanetler..muharremin okul şimdilik iyi ilk hafta ağlamayanlar çocukların geneli ağlamaya başladı..veliler biraz şikayetçi yan sınıftakiler mutlu bizikiler mutsuz diye..öğretmenimizin çocuğu yok tedavi görüyo..kimi velilere çıkışmış çok saygısız terbiyesiz çocuklarınız var sürekli oyun oynamak istiyolar diye velilerde kızıyo bunlar daha 5 yaşında kendi çocuğu yok nerden bilsin herşeyi sorun ediyo diyolar..bakalım hakkımızda hayırlısı..alperende ii arad onunla giidyoruz arada babaannesiyle geziyo..canım eşimin işleri aynı taktı kamyonculuğa yapamayacağını bile bile vakit kaybediyo kaynımla hergün giidyo işi öğrenmek için görünen köy kılavuz istemiyo ama anlatamıyosun bazı şeyleri..durduk yere 20-25 milyar borc agirip kamyon alıcaz iş yapabilcekmi belli değil..bekliyoruz nereye kadar gidicek sonumuz nasıl olacak..
esracım kızının maaşallahı var alperen bir iki diyo sadece..ama şuda gerçek mayıs bebişlerinin hepsi çok zekiler tabi birazda afacanlar:))
tuğbacım sizede maaşallah başı gelmiş sonuda gelmiş sayılır arada fireler olabilir...önümüz kış üşütüp kaçırabilirler alperen bile kaç gündür kiloduna işiyo sonra çişim geldi diyo..
gizem selma özlem sizleri öptüm arada unuttuğum oluyo kısaca hepinizi öpüyorumopuyorumnanaktan
 
he unutmadan selmacım herşey gönlünce olsun....dualarıız seninle...kadercim senide öptüm
 
selmacım okudum ama yazamadım..dualarımda olduğunu unutma..Rabbim gönlündekini hakkında hayırlı eylesin..inşallah kazanırsın canım..içimden yazmak gelmiyor demişsin ya gerçekten bazen bana da kal geliyor..:KK66: hayırlısı olsun..ela için de çok sevindim.. yemek konusunu da çok takmamak lazım ben muhammedi bu konuda hiç anlayamadım..hiç üstüne gitmiyorum..anne cüt diye geldi bana aylardır süt içmiyordu biliyorsunuz..
 
gizemcim geçmiş olsun canım..Allah şifa versin..Arda'nın iyileşmesine de sevindim..bizler iyi kötü dayanıyoruz da yavrulara bişey olmasın..:KK66:
o günkü mevzuyu eşinle de paylaşmışsın :KK66:) akşama kadar neler yapmış neler..muhammed bi iyi bi yaramaz..düzeliyorlar sanırım..dün sabah sabah makarna istedi ve tabağı aldı salona kaçtı bi baktım halının üzerinde kıvrım kıvrim dekor oluşmuş..nasıl seviniyor..iyi bişey yapmış gibi gözümün içine bakıyor..meyve suyunu da aldı kanepeye boşalttı..bunları yaparken gizli saklı da yapmıyor resmen gözümün içine bakarak yapıyor ve beni hiç umursamıyor..hayret ediyorum bazen..:KK43:

lavaboya gittim elimi yıkayacağım baktım ne sıvı sabun ne sabun ne sabunluk yerinde yok..odalara baktım yok..balkona baktım yok..klozetin içine bile baktım yok..sonra balkondan aşağı baktım bahçeye..o sırada karşı komşum camiye yetişmek için koşar adım gidiyordu birden ayağı kaydı sendeledi baktı yerde bir kalıp sabun...kafasını sallayıp yürümeye devam etti..kapıdan çıktı gitti..sağa sola bi baktım hepsi etrafta..çimlerin içinde benim malzemeler ve oyuncaklar..delirmemek elde değil..
 
gülhancım eşin, iş konusunda sana birşeyler yapmak istediğini göstermek istiyor olabilir..hayırlısı olsun canım..belki de gerçekten kendini bu kez kanıtlayacaktır..Allah emeklerinizi boşa çıkarmasın..rızkı veren ALLAHTIR..Kalpler ve gönüller ancak Alahın elindedir..
Öğretmen konusunda da biraz sabırlı olmak lazım..henüz bu ön yargılar için erken olabilir...kimbilir belki de velilerin de öğretmenin de hataları vardır ama kendi çocuğu yok diye çocuklarımızı anlayamaz gibi bir düşünceyi yadırgadım..kendi çocuğumuza yeri geliyor bi tokat indiriveriyoruz, bağırıyoruz ama bir öğretmen öğrencilere daha dikkatli sabırlı davranır ve hepsinin teker teker nazını çekmeye çalışır..onların yok mu kendilerini kötü hissettikleri durumlar..bunları düşünmek lazım..
 
Gülhan ben de Ridanın söylediklerine aynen katılıyorum bir öğretmen olarak. Biraz sabırlı olmakta fayda var hemen karar vermeyin. malesef bizde de tuhaf insanlar var benim bizzat şahit olduğum bir sürü olaylar var ama yinede sakin ve sabırlı olmakta fayda var biraz daha gözlemleyin.
gizem geçmiş olsun me biz ne de çocuğumuz hasta olsun.ben de yarın doktora gidicem aslında biraz müdüre sinir oldum ondan yarına 1 saat ders koymuş.burdan beldeye kalkıp gidicem hem de matematik bile değil görsel sanatlar.aldığım18 saat ders bunu da pek güzel 5 güne 1. ve 6. ders olark vermiş.ben de böylece uzun süredir ertelediğim doktor işini halledicem hem de müdür anlasın ayıp ettiğini.uzun zamandır göğüs ve sırt ağrısında şikayetim var umarım kötü bişey çıkmaz.çok korkuyorum bana lütfen dua edin arkadaşlar
 
herkese günaydınlar..tüm mayıs annelerini ve yavrularını öpüyorum..hepiniz için mükemmel ötesi bir gün diliyorum...
daimi üyelerimiz...tuğba, özlem, kardelen elif, gizem, gülhan, esra, kader, selma..adını sayamadığım tüm dostlarımı öpüyorum..
yolunu beklediklerimiz..
elif, gökçen, canan, yasemin, ayperin, ışıl, derya, ebru..ve tüm eski daimi arkadaşlarımızı topicteki sayfamıza bekliyoruz..
 
günaydın ridacım herkese günaydınlar diliyorum bende

aozli çok geçmiş olsun arkadaşım inşallah sonuçlar güzel çıkar sende içini ferah tut haberlerini bekliyoruz
 
özlemcim geçmiş olsun canım, yukarda eksik bir dilekte bulundum..düzeltiyorum..ALLAH tüm annelere ve yavrularına sağlık versin...yavruların iyi olması da tabi ki annelerinin iyi olmasıyla doğru orantılı..derslerdeki orantısız dağılım öğretmeni gerçekten zor durumda bırakabiliyor..seninki de o denli anlamsızca düzenlenmiş..Allah yardımcın olsun inşallah bir an önce hatanın farkına varılır ve düzenleme yoluna gidilir diye ümid ediyorum..
sağlık problemin de inşallah korktuğun gibi ciddi bir rahatsızlık işareti değildir canım..güzel haberlerini bekliyoruz..tontonunu da öpüyorum..sağlıcakla kal canım..
 
arkadaşlar kilolarımla başım dertte..hepinizin ideal kilonuzda olduklarına eminim..ama ben doğumdan 68 kiloyla çıkmıştım nasıl olduysa 70 kg oluvermiştim..bir kaç ay da hep 69 kiloydum..sonunda vücudumda biriken ödemi atıyorum..bayramdan beri 66 kiloyum..hatta oruçluyken 65 bile oluyorum..düğün var kilo vermek istiyorum..yeşil çay içmeye geç de olsa başladım..uzun zamandır da elma sirkesi içiyorum gece yatmadan önce..belki elma sirkesinin faydası olmuştur..çocuklar beni yoruyorlar ancak evde hareketsizlikten kilo almadığıma dua ediyor hale geldim..diyet şu an için yapamam ama bakalım..
çiğdem-özal diye bir arkadaşımız vardı mayıs annelerinde..her hafta bir iki kilo veriyordu nasıl başardığını bilmiyorum ama aç kalarak zayıflıyordu sanırım..ben çok dermansız kalıyorum...sizin önereceğiniz bişeyler var mı..diyet bölümüne de bakıyorum ama spor yapmak en doğru seçim sanırım..
 
oyy kimler var burda esracım nasılsın..

saol ridacım iyiyim sen nasılsın benimde çok fena kilolarla başım derte 10 kilo fazlam var ve doğumdan beri veremedim yapmadığımda şey kalmadı sanırım spor şart ama onada zamanım hiç kalmıyo aferdersdin ama popomu koltuğa koymam 11den önce olmuyo ve bitmiş oluyorum o saate kadar da ev iş çok yorucu gerçekten bende topiklerin birinde funda suyu gördüm yediklerine dikkaet ederek kilo veren arkadaşlar var bi umut aldım sabah oyle akşam yemeklerden yarım saat önce aç karnına yani bi çay bardağını üçde bri kadar funda suyu üzerine normal su koyup içiliyo baskın bi tadı var ama kötü sayılmaz umarım işe yarar 3 gün oldu bi ay denemek istiyorum bakalım
 
esracım ben de iyiyim canım..ideal kilom 55 boyuma göre ama 58 de fena durmuyor bende..hamile kalmadan önce gayet güzel bir görüntüm vardı..yani 60 a dahi düşsem şükür diyeceğim kızıma hamile kalmadan önce 63 olmuştum..hatta hamileliğim sırasında bir ara 62 bile olmuştum..38 beden giyiniyordum..şimdi 42-44 arasında gelip gidiyorum..

benim o zamanki sırrım..çalışıyordum iş ev arası sabah akşam hatta öğlenleri 15 dk yürüyerek eve gelip gittim.. çeşit hareketim vardı onları yapıyordum ve yanımda hep 1 lt su oluyordu bitirmeden öğle yemeğine çıkmıyordum..öğleden sonra da bir litre daha tüketiyordum..evde de aynı şekilde..işe başladıktan sonra 7 kilo vermiştim..
 
selam kızlar..ridacım kzın daha küçük gider kiloların ama dediğin gibi çalışırken kilo dert olmuyo..bende çalışırken 48-49 arasıydım bide bekardım tabi:) şimdi 56 yım benimde idael kilom 50 53 arası alperenden sonra kaldı kilolarım
 
gülhancım inşallah dediğin gibi olur..veririm şu kiloları kendimi iyi hissetmiyorum..eşim takılıyor durmadan çikocuk diye..
şu funda suyunu bir dene bakalım esracım..inşallah faydasını görürsün bize de tavsiye edersin inşallah..

gizemcim aklıma şimdi geldi..memlekete gittiğimde inşallah sizleri haberdar ederim..çünkü amcamlarda teyzemlerde net var..ziyaret ettiğimde yazarım size..
 
inşallah ridacım ben bi kullanayım bakalım iyi gelirse sizide bilgilendiririm
kızlar nerelerdesiniz topik çok sessiz
 
X