Kizlar selam...Hepinizi cok ozledim...Bugun bende asure yapmaya kalkistim..Insallah cocuklar rahat verirde yaparim..
Bende coook uuzn zamandir tv izlemiyorum.Yurek kladirmiyor b u aciyi,,Gecende bir mail gelmisti keske hepinize yollaya bilsem..Bu savasi en azindan protesto icin israile destek veren maekalarin isimleri vardi...Kendimden utaniyorum ama cogu cok cok fazla kullandigim markalar...Mumkun oldugunca kesecegim..Bu ulkede omanin dezavantaji bu iste birinden kacsam digerine yakalaniyorum o kadar cok marka var ki...Ama siz belki hic birini kullanmayabilirsiniz..O cocuklari gordukce cocuklarima daha bi siki sariliyorum opuyorum kokluyorum.Allahim kmseye bu aciyi yasatmasin...Ama onlari gordukce kendimi sansli sayiyorum .Keske hic olmasa...
Ama bu olaylari gordukce din kardesi dedigimiz insanlara daha bi kiziyorum..Adamlari goruyorsunuz boyle bir drama karsi nasil birlesip birbirlerini tutuyorlar,,Muslumanlarsa birbiirnin hala gozunu oyuyor...Bizim binamizda 3 tane daha musluman aile var.1 i pakistanli 2si bangladesli...Esimin insaat isiyle ugrasiyor ama asil isi 144 haneli 5 binanin yoneticiligi yapiyor.(turkiyede apatman sakinlerinin yaptigi yoneticilik iisni burada sirketler yapoiyor.zaten genelde binada tamamen o sirkete ait oluyor.oturanlarin hepsi kiraci)Neyse yonettigi bina;ardan biirnde de biz oturuyoruz..Yan komsum bangladesli....Karisi carsafli.bneimle bile kapi arkasindan konuusr.Ama her bayram,kandil mutlak kapilarini calarim ..Dinimizin gerketirdigi seyleri yaparim ,helvami asuremi ilk onlardan baslarim dagitmaya...ESimde musluman olduklari iicn onlara hep yardimeder,kira gecikse kendi koyar onlari korumak adina herseyi yapar..Bazen kayra uyumadigi gecelerin sabhinda gider ozur dilerim cocuk cok agladi siiz rahtasiz ettiyse....herzamanda bizimle ilgili bir sorun olmadigini yazmislar.....Gecende binada ki yabancilardan biri esimle kavga etti.bunun uzerine imza toplamis eismin atuilmasi iicn..Buna ilk imza atanlarda bilin bakalim kim?????????Biizm musluman diye sahip ciktiklarimiz.ESim o gun o kdar uzuldu ki...Daha buna benzer cok ornek var..Yillarca iki mujsluman ulke iran ve irak birbirini yemedi mi?Hep birbirimizi zayiflattik durduk,,,
Burada ki yahudi halkini bir gorseniz asla kendilerinden baskasiyla iletisim kurmazlar.Cocuklarini kendi okullarina yollarlar..Kendi kardesleirnden alisveris yaparlar.Ctesi gunu yahudi mahalleisnde dukkanin varsa acamazsin ,canina okulrlar...Biz yillarca her dinle ve milletle kardes gibi yasadik bu ayrimi farketmedik bile ama ben buraya gelince gordum ki aslinda yag ve su gibi birbirimizden farkliymiz onlara gore...
Gokcencim babaanneler bilr ,onlarin esi oturdugu yer yahudi mahallerine yakin..
Bu konuda yazacak cok sey var ama umarim bundan sonra hic olmazsa birlik oluruz ve onlara karsi duracak gucu buluruz..Onlar etle tirnak olabiliyorsa bir avuc insan olarak..Biz koskoca bir camia neden olmayalim ki????????