2008 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

geçmiş olsun canancım moralini bozma düzelir inşallah dediğin gibi Allah dermansız dert vermesin yeterki
 
canancım, geçmiş olsun kuzuna bitanem..ne sana bişey olsun ne evladına..öyle eksik dualarda bulunma.. ebrunun dediği gibi bol bol su içir..minik ecrini tecrübeli iyi bir doktora götür ve bol bol dualarda bulun..
Şifa için...
Allahümme Ya Şafi, işfihi demek gerekiyormuş..
ANLAMI: Allahım, Şifa Veren Rabbim..bana şifa eyle.. demekmiş..
hasta olunan bölgeye (böbreklerine) masaj yaparak bu duayı oku..
Hastalığı da Şifasını da verene emanet olun ikinizde..dualarımız sizinle...
 
canancım kum dökünce çişini yapamıyormu ecrin?yada nasıl anladınız kum döktüğünü bezinde bişey varmıydı?
 
NAZARLA İLGİLİ AYET VE HADİSLER

Peygamber (SAV) "Eğer kaderi geçecek bir şey olsaydı, nazar olurdu. Eğer nazar olduğunuzu
anlarsanız gusül ediniz" (boy abdesti alınız) dedi.


Hazreti Ayşe'den rivayet edildiğine göre, Peygamberimiz (SAV) "Nazardan Allah'a sığınırım. Muhakkak nazar (göz değmesi) haktir" buyurmustur.

Cabir (RA) 'den rivayet edildiğine göre, Peygamberimiz (SAV) "Nazar insani kabre, deveyi kazana sokar, Allah'ın kaza ve kaderinden sonra, ümmetimden ölenlerin ekserisi nazardandır" buyurdu.

Yusuf Suresi Ayet : 67, Sayfa 244 "Yakup, oğullarına -Ey evlatlarım, Mısır'a yani şehire
girerken, bir kapıdan girmeyiniz, farklı kapılardan girin dedi." Hz. Yakup (AS)
evlatlarına, şehre girerken muhtelif kapılardan girmelerini emretmesi, onlara göz
değmesinin verecegi zarar ve kedere uğramalarından korktuğu içindir.


Nisa Suresi Ayet : 54, Sayfa 88 "Onlar Allah'ın lütfundan, ihsanından, rahmetinden, mülkünden ve
hazinesinden, insanlara verdiği nimetler için, insanlara haset mi ediyorlar"


Yine Kuranda kalem suresinin 51. ayetinde Yüce mevlâ nazar konusunda söyle
buyurmaktadır; ''Doğrusu inkar edenler Kur'an-ı duydukları vakit (sana olan
düşmanlıklarından dolayı) neredeyse gözleriyle seni yere sereceklerdi. Hâlâ da
(senin için) mutlaka o delidir diyorlar. Halbuki, sen alemlere rahmet olarak gönderilen
bir Peygambersin. "
Arapçası:

وَاِنْ يَكَادُ الَّذينَ كَفَرُوا لَيُزْلِقُونَكَ بِاَبْصَارِهِمْ لَمَّا سَمِعُوا الذِّكْرَ وَيَقُولُونَ اِنَّهُ لَمَجْنُونٌ

Okunuşu:
VEİNYEKADULLEZİNE KEFERU LEYUZLİGUNE
KEBİ EBSARİHİM LEMMA SEMİUN ZİKRE
VE YEGULUNE İNNEHUL MECNUN..
VEMA HÜVE İLLA ZİKRUN LİL ALEMİN..

Büyük Alim Fahrettin Razi Hazretler'nden rivayet edildiğine göre,
Beni Esved kabilesinden göz değmesi ile meşhur olan kişileri Hz. Resulüllah'a
gönderip, baktirirlardi. Söz konusu ayetler bu hususta nazil olmuştur. Işte belâgat ve
fesâhat yönüyle essiz bir mucize olan Kuran indiği zaman kafirler hayretler içinde
kalmışlar ve Peygamber Efendimizi kıskanıp ona olan kinlerinden dolayı o çirkin ve
nefret dolu bakışlarını Rasulüllaha dikmişler ve onu nazarlarıyla öldürüp yok etmeye
çalışmışlardır. Işte bu vahim olay üzerine kurandaki bu nazar ayeti inmiştir.
 

canancım çok geçmiş olsun canım. tez zamanda iyileşir kuzun inşallah. kötü şeyler okuma. dua et canım.
 
elifcim yukarıda okunuşunu yazdığım duayı mutlaka hergün okumanı tavsiye ederim..ben bu duayı ilköğretimdeyken öğrenmiştim..söylemesi ne kadar doğru bilmiyorum ama annem seyyiddir..yani peygamber efendimizin soyundandır..ve çok temiz kalpli bir insandır..biz alanyada yeni olmamıza rağmen çevremizde annemi sevmeyen yoktur..Allah sevdiği kullarını sevdirir..senin için annemin sana okumasını rica edicem..ne zaman kötü bir şeyle karşılaşsam anneme anlatırım ve annem üzülür..ben beddua etmekten korkarım der..kalben buğuz bile etse mutlaka tutar..

birgün öyle canım yandı ki "anne işyerinde biri var benimle çok uğraşıyor..(sadece beni değil herkesi canından bezdirdi) canımızı yakıyor..dua et kurtulalım şu insandan" dedim..hergün ağlayarak eve geliyordum..
"kimseye zararı dokunmadan Allah içinizden çıkarsın" dedi..
Benimle sürekli uğraşan o arkadaş ertesi gün geldi ve işten ayrılmak istediğini söyledi. Ki o işyeri kendisine ait gibi davranan ve asla ayrılmaz dediğim insan..
kulaklarımıza inanamadık ama herkes nasıl mutlu olmuştu anlatamam..herkesin gözlerinden okunuyordu sevinci..
eve gittim annemi öptüm, durumu anlattığımda o da çok sevindi..
yer gök dua üstüne der annem..ve ben duaların gücüne çoook inanırım..sahipsiz olmadığınızı bilmeniz sizi daha güvende hissettiriyor..en basit örnekle...asansöre asla yalnız binemeyen ben..tevekkeltü ya Allah diyor ve kendimi Allaha teslim ediyorum..Daha önceki yazılarımda da aynı mesajı verdim yine veriyorum..

HERSEYİN ALLAHTAN GELDİĞİNE İMAN EDEREK YAŞARSAK BİZİ HİÇ BİRŞEY YOLUMUZDAN DÖNDÜREMEZ VE BİZİ ÜZEMEZ..biliriz ki herşeyi yoluna koyacak olan yine Yaradandır..
Hayır da şer de Ondandır..
 
yasemincim nazar için bu dua okunuyor..
 
kızlar günaydın. kuzey hala iyileşmedi. cumartesi doktora gittik.üşütme dedi. ciğerlerinde falan bişey yokmuş çok şükür.ama kötü öksürüyor. öksürmekten ve burun tıkanıklığından uyuyamıyordu 3 gündür.ilk defa bu gece iyi uyudu. resmen balgam kustu çocuk.iştahı da yok,zorla emziriyorum.
 

cok geçmiş olsun canım. tez zamanda iyileşir inşallah..
 
Bir miktar suya Ayet-el kürsi, Ihlas ve Muavvizeteyn [Nas ve Felak] surelerini okumalidir! Büyü yapilan kimse bundan üç yudum içmeli, kalan su ile gusledilmelidir!

- Üç kere Salevat-i serife okumali, sonnra yedi Fatiha, yedi Ayet-el kürsi, yedi Kâfirun suresi, yedi Ihlas-i serif, yedi Felak ve yedi Nas surelerini okuyup kendi üzerine veya hastanin üzerine üflemelidir! Bunlari tekrar okuyup hastanin odasina, yatagina, evin her yerine, bahçesine üflemelidir!

- Fatiha, Ayet-el kürsi ve dört kul, (yani Kâfirun, Ihlas, Felak ve Nas sureleri) yediser kere okunup hastaya üflenirse, bütün afetler, dertler için, sihir (büyü), nazar için iyi gelir. Tuz üzerine okunup, suda eritilerek içmek de olur.

- Sabah aksam, Bekara suresinin basindan dört ayet ve Ayet-el kürsi ile, Ayet-el kürsiden sonraki iki ayeti ve Bekara suresinin sonundaki 3 ayet, hastanin üzerine okunursa, iyi olur.

- “La ilahe illallahü vahdehü la serike leh lehülmülkü ve lehülhamdü ve hüve ala külli seyin kadir” okunmalidir! (21)

- Günde 500 kere “La havle vela kuvvete illa billah-il-aliyyilazim” okunmalidir! Baslarken yüz kere salevat ve bitirince de yine yüz kere salevat getirmelidir!

- 25 kere Estagfirullah denir. Sonuncussunda ve etubü ileyhe kadar okunur. Sonra onbir ihlas ve yedi kere Fatiha-i serife ve otuz üç kere, Allahümme salli ve sellim ala seyyidina Muhammedin ve ala ali seyyidina Muhammed okuyup, sevabi Peygamber efendimizin ve Eshab-i kiramin ve Evliyanin ruhlarina ve sonra Silsile-i aliyye denilen büyük âlimlerin isimlerini söyleyip; bu büyüklerin ruhlarina hediye edilir. Bunlarin hürmetine sifa vermesi için Allahü teâlâya duâ edilir. Hergün sabah-aksam böyle duâ edilir.






alıntıdır..
 
gökçencim çok geçmiş olsun canım..evlatlarımıza ne kadar iyi bakmaya çalışsak üzerlerine titresek de olacağın önüne geçilmiyor..çok şükür ciğerlerinde bişey yokmuş..aman sıkı giydir yavruşu...tekrar geçmiş olsun..
 
elifcim yazdıklarını okudum ancak burası bir türlü müsait olamadığından yazamıyorum..ilerliyen saatlerde yorum yapıcam inşalllah..
 
elifcim, az önce öğle yemeği için eve gittim ve senin için annemden dua istedim..annem dua edicek senin için ama bana "beni büyücü sanmasınlar kızım neden öyle yazdın? dedi :)) güldüm..sanmazlar anne dedim..
kızlar yine de annemin içi ferahlasın diye yazıyorum:
Annesinin duaları kabul olan, temiz kalpli bir insan olduğunu düşünen her evlat gibi; elif için ve müşkül durumdaki kardeşlerim( ebru, canan vs..) için annemden dua istedim...bu vesileyle annelerinizin de ellerinden hürmetle öpüyorum..müminin mümine duası reddolunmaz hadisi şerifi ışığında..
 
gökçencim geçmiiş olsun yavruna inşallah tez zzamanda iyileşir
ridacım çok güzel dua yazmışsın sağol canım
 

canım benim allah şifa versin
nerden anladın kum döktüğünü nasıl oluyo
 
Canancım, gökçencim Allah şifalar versin yavrularınıza tez zamanda düzelirler inşaallah

ridacım ellerine sağlık yüreği, güzel arkadaşım.

elifcim (mercan) çok şükür sonuçların güzel olmasına çok sevindim. eşinle ilgili yazdıkların için yorum yapamayacağım canım çünkü kitlendim. Mercan içinde çok üzüldüm canım benim nasılda içine atmış. halbu ki çocuktur ne anlar dediğimiz şeyleri bile öylesine net anlayabiliyorlar ve hissediyorlar ki. sen güçlü bir insansın bunun yazılarından anlıyorum. sakın ola kendini bırakma ve pes etme. yuvanın ayakta durması için elinden ne geliyorsa sağlam dur ve herşeyin üstesinden gelebileceğine inan canım.
 
gökçencim çok geçmiş olsun canım iyiki hemen dra götürmüşün allah şifasını versin yavrunun
 
elifcim yazılarını okuduğumda her seferinde bir kez daha şok yaşıyorum..senin gibi ince bir insan nasıl dayanıır bunca söze..davranışa..maşallah sabrına hayranım..sen gerçekten mükemmel bir eş, anne ve evlatsın....bu gerçeği günlüğünden okuyan yüreğin sahip olduğu cevhere sahip çıkıp dize gelmesini diliyorum..mercanın gözyaşlarında saklı yaşadığı psikolojiyi düşününce içim ürperiyor..
.duygu ve davranışlarını sözlü olarak kontrol edemediğine göre..eşinin bence tedaviye ihtiyacı var arkadaşım..-sözde-imam hatip mezunu olan eltinden de herşey beklenir..Allah affetsin ve salim akıl sahiplerinden eylesin onu..bilenle bilmeyen eşit olmaz buyuruluyor..ne olurdu bilgisini insanlığın iyiliği için kullanan o güzel insanlardan olsaydı..Ama bu onun seçimi..ve onu Allaha havale etmekten başka çare yok.
sonuçlarının kötü çıkmasını istemişsin yazında, çaresizliğe düşmüşsün..gözbebeğin, gözlerinin nuru iki evladından bile geçmişsin...keşke böyle bir çaresizliği yaşaman gerekmeseydi de böyle sözleri sarfetmemiş olsaydın..
gözlerimi dolduran yaşlar yanaklarıma süzülürken kendime geldim..kimbilir ne çok ağladın, kendini dış dünyaya kapatarak ne yaptın sen kendine arkadaşım..kimi cezalandırdın..karamsarlığa düştüğünde, çaresizliğin içinde neyi reva gördün kendine... ????
Şükür ki sonuçların temiz çıkmış..vücudundaki virüsten de kistten de kurtulman için Rabbine sığın bitanem...Allah imtihanını hakkıyla veren kullardan eylesin bizleri..
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…