2008 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

ebrucum geçmiş olsun bu ne sinir kıss :KK43: ben hiç sabah gitmedim akşam vardiya yapıyorlar 4 ten sonra gidiyorum ve 1 saat sürüyo sürmüyo işim..hiç senin anlattığın gibi zorluk yaşamadım yani şaşırdım açıkcası..demekki sabahları çok kalabalık oluyo dedikleri senin anlattığın olsa gerek..millet hurra gidiyor demekki..stres yapma olur böyle şeyler canım..bende etlik doğumda yaşamıştım üstelik bayılmıştım ve temizlikçi adam yardım etmişti o kadar hemşirenin arasında düşün artık :KK43: bende ondan oraya gitmeye karar verdim..kendine dikkat et ok

Selam arkadaşlar,

Bende size güzel haberlerle gelmek isterdim ancak bu sabah ikili test için büyük doğuma gittiğimde gördüklerim kabus gibiydi..Telefonda sabah sekizde burda olun denmişti..Gittim sabahın köründe ortalık ana baba günü gibi..Bekle Allah bekle nihayet muaye için 5 nolu polikiliniğe yönlendim ki bir de ne göreyim orası daha felaket..Afedersiniz ama doktor hanım gelene ayrı gidene ayrı çemkiriyor..Bütün hamileler içerden dışarıya kuyruk olmuş..Doktor bana hem bişeyler soruyor hemde azarlıyor..Resmen eşekten düşmüş karpuza döndüm afalladım kaldım..Kadın benimle toplam bir dakika ilgilendiyse o bir dakikada resmen sinirlerimi harap etti.."Ya sabır ebru, rezalet çıkarma bak sırada bekleyen bir dolu hamile var" diyorum içimden..Ultrasona girdim sonra elime tutuşturdukları o kağıtla beni kan tahliline gönderdiler..Kan tahlili içinde ayrı sıra bekliyorsun, orada da bir ayrı azarlıyorlarmış milleti..Baktım benim tepem atmak üzere "başlarım hastanenizede ikili testinize de, annem beni hiç doktora görünmeden doğurmuş" deyip bıraktım geldim.. Böyle bir rezalet yok..Resmen 3. dünya ülkelerinde beyazların zencilere muamele ettiği gibi muamele ediliyor ve insan yerine bile konmuyorsunuz..Madem bu kadar hastayı doktorların bünyesi kaldırmıyor yada belki aldıkları paraya hastalara ancak böyle muamele edilir diye düşünüyorlar o zaman başka bir sistem getirilsin bu ne saçmalıktır ya..Gidip kendime adam gibi bir doktor bulacağım küfrede küfrede..Hayret bişey yani. :eek:klava::eek:klava::eek:klava:

allah alah ya ne oluyo başkentimizin hastanelwrine önce tülay sonra sen ,,canım hiç sinirlenme bu ülkemizin gerçeği de böyle olmaması lazım biliyonmu bu drlar bide baktıkları hasta başına devletten para alıyolar,,kızlar demekki diyarbakır iyi sağlık açısından ,,iki devlet ayrıca gögüs doğum çoçuk hastanesi var inanın ben troid testi için çekine çek,ne devlet hastanesibni tercih ettim en doğru tahliller orda diye iki defa gittim tamam kalabalık ama ne izdiham ne karmaşa var düzenli drlar ilgşiliydi ,,hemşireler tatlıydı(benim kan vermem her seferinde olay olyo da)sonra burda memursan veya ssklıysan hiç fark vermeden özel hastanelere istediğn özel hastaneye gidebiliyosun ,,o yüzden burda muayene açma hiç revaçta değil çünkü herkes özel hastanelere gidiyo ve memnun kalıyo ,,o yüzden bende özel hastaneye gidiyorum benim gittiğim yeni açılldı sigorta anlaşması daha olmamış diye iki hafta parayla gittim ama bundan sonra gittiğimde anlaşması olmuşsa biraz fark vererek muayene olacam ,,ama bu fark alma burda bir ilk olacak ,,alan başka hastane yok yani,,,kızlar bence bu şekil özel hastanelere gitme durumunuz varsa özel hastaneleri tercih edin ,,biraz fark vererek daha iyi hizmet alırsınız ,,drunuz sabit olur ve belki o hsstanede doğurursunuz benneyaptımki

Edacım ve Murgizcim,

Ben devlet hastanelerinden ümidi kesmiş vaziyetteyim artık ne gerekiyorsa gidip SSK anlaşmalı özel bir hastanede yaptıracağım..Üstüne para ödemeye de razıyım..Benim aklımda doktora soracağım bir kaç şey vardı kadın onu bile sormama müsade etmedi..Biraz önce hastanenin şikayet sayfasına ve AKP iletişim merkezine de yazdım şikayetimi ..Biz sesimizi çıkarmadığımız sürece bu doktorlar bize böyle davranmaya devam edecek demek ki.. Şahsen Beypazarı küçük bir ilçe ama oradaki hastane bile İSO belgesi almış, bu kadar sefil olmadan ve insan gibi tek tek odaya girerek doktorla özel görüşüyorsun, neyse sorunun söylüyorsun.. Sanırım ben Bayındır Hastanesi'ne gideceğim..Hem bize yakın hemde tanıdıklarımız falan var, bizi yönlendirirler artık..Altı üstü bir test özele gitmeye gerek yok diyordum ama eşime de mahçup oldum..O beni uyarmıştı devlet hastanesine gitmeyelim diye orada ilgilenmezler demişti..Neyse bu arada bebiş 66 milim olmuş ve 13 haftalıkmış..

Bu arada Eda'cım hadi gözün aydın oğluşun oluyor demek :) Süt kardeşim bana Mayıs ayında genelde kadınlar erkek doğurur diyordu bakarsın hepimizin oğlu olur :))) Benim de içimden bi his erkek olacak diyor ama ben genelde hislerimde yanılırım :)))

Edacım ve Murgizcim,

Ben devlet hastanelerinden ümidi kesmiş vaziyetteyim artık ne gerekiyorsa gidip SSK anlaşmalı özel bir hastanede yaptıracağım..Üstüne para ödemeye de razıyım..Benim aklımda doktora soracağım bir kaç şey vardı kadın onu bile sormama müsade etmedi..Biraz önce hastanenin şikayet sayfasına ve AKP iletişim merkezine de yazdım şikayetimi ..Biz sesimizi çıkarmadığımız sürece bu doktorlar bize böyle davranmaya devam edecek demek ki.. Şahsen Beypazarı küçük bir ilçe ama oradaki hastane bile İSO belgesi almış, bu kadar sefil olmadan ve insan gibi tek tek odaya girerek doktorla özel görüşüyorsun, neyse sorunun söylüyorsun.. Sanırım ben Bayındır Hastanesi'ne gideceğim..Hem bize yakın hemde tanıdıklarımız falan var, bizi yönlendirirler artık..Altı üstü bir test özele gitmeye gerek yok diyordum ama eşime de mahçup oldum..O beni uyarmıştı devlet hastanesine gitmeyelim diye orada ilgilenmezler demişti..Neyse bu arada bebiş 66 milim olmuş ve 13 haftalıkmış..

Bu arada Eda'cım hadi gözün aydın oğluşun oluyor demek :) Süt kardeşim bana Mayıs ayında genelde kadınlar erkek doğurur diyordu bakarsın hepimizin oğlu olur :))) Benim de içimden bi his erkek olacak diyor ama ben genelde hislerimde yanılırım :)))

canım ne güzel en azından bebişin sağlıklı onu gördün keşke gitmişken kanda verseydin tam olsaydı ,istiyosan birazdan git ver çünnkü dr bu güne göre bilgilweri almılştır ona göre test yapılır ,,,hem belki biraz hafşiflemiştir kalasbalık yinede sen biliyon

yerimsenibenYasemin' cim hem hormonlar, hem de iklim değişikliği bu dönemlerde böyle ufak rahatsızlıkları tetikliyebiliyormuş. Ama sen yine de bi tansiyonunu ölçtür derim..
:1no2:Benim de hala ve bu gidişle korkarım 9. ayın sonuna kadar tek derdim bulantılarım.. Mutfaktan ve mutfakla ilgili herşeyden nefret ediyorum..:eek:klava:

tansiyonum normal canım baktım bulantı kötü bir durum umarım yakında geçer anneler nelere katlanıyo yavruları için a.s

CADIARZU

tülay cım yanlış hesaplamışın herhalde takvimin 1 gün yanlışş 12 hafta 3 günlüksün ,,bak ben senden 5 gün önceyim daha 13 hafta 1 günlüğüm ben daha 14 haftamı bitirmedim içindeyim yani korkma yapılır bi haftaya kadar tabi yaptıracam diyosan bazı hekimler hala kayranın dediği gibi üçlü testi tercih ediyolar ama bi gerçek var iklili testin sonuçları daha kesin bilgiler veriyo:
ya murgizcim valla bende anlamadım iki kere girdim ultrasona ikiside 6 gün daha fazla söyledi aman neyse artık 2 li tarama yaptırmayacam artık 3 tarama yaptırırım

saol yasemincim artık sizinde müjdelerinizi bekliyoruz hayırlısıyla a.s baş ağrısını bana sor üstelikte migrenim var ve daha çok tetikliyor hamilelik ilaçta içemiyorum..bir iki tane karanfil atıyorum ağzıma kocakarı ilacı derler ya :1rolleyes: ama yinede Allaha şükür tek derdim baş ağrısı başka şikayetim yok sanada acil şifalar a.s.

edacım cuma gününden bu güne kadar sadece 5 saat başım ağrımadı!!!benneyaptımki

kızlar müjdemi isterim :teytey: benim oğluşum oluyooo prensim oluyo :sm_cool: gösterdi teyzeleri yaramas zıp zıp zıplıyodu içimde :dance: çok tatlıydı ayy ağladım çok duygulandım..inşallah sizde en kısa zamanda öğrenirsiniz :içelim: gelişimi çok iyiymiş iri bir bebek olacak dedi doktor sırnaşık şey babasıda göbekli oğluda öyle olacak heralde jeyyar çok mutluyum çok :asigim:
edacım tebrik ederim ay ne heycanlı olmuştur kimbilir inşallah bizde en kısa zamanda hem sağlıklarını hemde cinsiyetini öğreniriz ayrıca yardımların için de teşekkür ederim allah sağlıklı hayırlı evlatlar versin

Selam arkadaşlar,

Bende size güzel haberlerle gelmek isterdim ancak bu sabah ikili test için büyük doğuma gittiğimde gördüklerim kabus gibiydi..Telefonda sabah sekizde burda olun denmişti..Gittim sabahın köründe ortalık ana baba günü gibi..Bekle Allah bekle nihayet muaye için 5 nolu polikiliniğe yönlendim ki bir de ne göreyim orası daha felaket..Afedersiniz ama doktor hanım gelene ayrı gidene ayrı çemkiriyor..Bütün hamileler içerden dışarıya kuyruk olmuş..Doktor bana hem bişeyler soruyor hemde azarlıyor..Resmen eşekten düşmüş karpuza döndüm afalladım kaldım..Kadın benimle toplam bir dakika ilgilendiyse o bir dakikada sinirlerimi harap etti.."Ya sabır ebru, rezalet çıkarma bak sırada bekleyen bir dolu hamile var" diyorum içimden..Ultrasona girdim sonra elime tutuşturdukları o kağıtla beni kan tahliline gönderdiler..Kan tahlili içinde ayrı sıra bekliyorsun, orada da bir ayrı azarlıyorlarmış milleti..Baktım benim tepem atmak üzere "başlarım hastanenizede ikili testinize de, annem beni hiç doktora görünmeden doğurmuş" deyip bıraktım geldim.. Böyle bir rezalet yok..Resmen 3. dünya ülkelerinde beyazların zencilere muamele ettiği gibi muamele ediliyor ve insan yerine bile konmuyorsunuz..Madem bu kadar hastayı doktorların bünyesi kaldırmıyor yada belki aldıkları paraya hastalara ancak böyle muamele edilir diye düşünüyorlar o zaman başka bir sistem getirilsin bu ne saçmalıktır ya..Gidip kendime adam gibi bir doktor bulacağım küfrede küfrede..Hayret bişey yani. :eek:klava::eek:klava::eek:klava:
inşallah ebru tek kötü haberlerimiz bunlar olur.şurda 5 ay sonra özel muayenehaneler de kapatılıyor bakalım ozaman ne olacak nasıl bir yöntem uygulayacaklar paragözler...merakla bekliyorum yani.ben ikili taramayı yaptırmayacam 3 lü taramayı yaptırırım.özel dr buldum hem zekaitahirde hamde özel yeri var gelecek ay ona gidecem inşallah

ya murgizcim valla bende anlamadım iki kere girdim ultrasona ikiside 6 gün daha fazla söyledi aman neyse artık 2 li tarama yaptırmayacam artık 3 tarama yaptırırım

canım maaşaalah senin bebek gelişimi hızlı gidiyo demek ne güzel önemli olan son adet tarihidir,,tabi yanlış hatırlamıyorsann,,canım sen bilirsin hayırlısı olsuna.s.

Selam arkadaşlar,

Bende size güzel haberlerle gelmek isterdim ancak bu sabah ikili test için büyük doğuma gittiğimde gördüklerim kabus gibiydi..Telefonda sabah sekizde burda olun denmişti..Gittim sabahın köründe ortalık ana baba günü gibi..Bekle Allah bekle nihayet muaye için 5 nolu polikiliniğe yönlendim ki bir de ne göreyim orası daha felaket..Afedersiniz ama doktor hanım gelene ayrı gidene ayrı çemkiriyor..Bütün hamileler içerden dışarıya kuyruk olmuş..Doktor bana hem bişeyler soruyor hemde azarlıyor..Resmen eşekten düşmüş karpuza döndüm afalladım kaldım..Kadın benimle toplam bir dakika ilgilendiyse o bir dakikada sinirlerimi harap etti.."Ya sabır ebru, rezalet çıkarma bak sırada bekleyen bir dolu hamile var" diyorum içimden..Ultrasona girdim sonra elime tutuşturdukları o kağıtla beni kan tahliline gönderdiler..Kan tahlili içinde ayrı sıra bekliyorsun, orada da bir ayrı azarlıyorlarmış milleti..Baktım benim tepem atmak üzere "başlarım hastanenizede ikili testinize de, annem beni hiç doktora görünmeden doğurmuş" deyip bıraktım geldim.. Böyle bir rezalet yok..Resmen 3. dünya ülkelerinde beyazların zencilere muamele ettiği gibi muamele ediliyor ve insan yerine bile konmuyorsunuz..Madem bu kadar hastayı doktorların bünyesi kaldırmıyor yada belki aldıkları paraya hastalara ancak böyle muamele edilir diye düşünüyorlar o zaman başka bir sistem getirilsin bu ne saçmalıktır ya..Gidip kendime adam gibi bir doktor bulacağım küfrede küfrede..Hayret bişey yani. :eek:klava::eek:klava::eek:klava:

Hamilelik zaten tüm duygusal yaşantımızı çökertmişken bi de böyle gereksiz insanların kaprisleriyle uğraşmak.. Ebru' cum iyisi bugünü unut canım..
Taa en baştan beri konusu geçtiğinde her fırsatta buna değinmeye çalıştım; bu süreçte zaten incinmeye çok eğilimli oluyoruz; bi de böylesi ağır vaka denebilecek tiplerle uğraşmayalım bari.. O yüzden çevrenizdeki ahbaplarınızdan iyi soruşturup bu dönemi güvenle geçirebileceğiniz bi doktor bulun...
Sakin ol Ebru' cum.. Bugün yaşadıklarını hiç olmamış varsay..

Hamilelik zaten tüm duygusal yaşantımızı çökertmişken bi de böyle gereksiz insanların kaprisleriyle uğraşmak.. Ebru' cum iyisi bugünü unut canım..
Taa en baştan beri konusu geçtiğinde her fırsatta buna değinmeye çalıştım; bu süreçte zaten incinmeye çok eğilimli oluyoruz; bi de böylesi ağır vaka denebilecek tiplerle uğraşmayalım bari.. O yüzden çevrenizdeki ahbaplarınızdan iyi soruşturup bu dönemi güvenle geçirebileceğiniz bi doktor bulun...
Sakin ol Ebru' cum.. Bugün yaşadıklarını hiç olmamış varsay..

Öyle yaptım canım ya napim artık..Geçti gitti..Bunlar niye oluyor aslında biliyor musunuz? Kimse isyan etmiyor..Siz bize nasıl davranıyorsunuz demiyor..Hep böyle bir korkaklık sinmiş üstümüze..Sanki biz bunlara fazlasıyla layıkmışız gibi davranılıyor bize ama biz gıkımızı bile çıkarmayıp "ya zaten devlet hastanesi buna bile şükür" diyoruz..Eziklik ruhumuza işlemiş resmen.Özel ilgi görmek için ya çok paralı yada birilerinin tanıdığı olacaksın..Bir kez daha anladım ki Avrupa Birliği yetkililerininde bir bildiği var..Adamlar bu kafayla niye alsınlar bizi aralarına..Türkiye zaten hep insan haklarından sınıfta kalıyor..Hamilesine bile sahip çıkamayan bir devlet onun doğurduğu çocuğa nasıl sahip çıksın ki..:kızgın: Allah kimseyi o hastanelere gitmek zorunda bırakmasın..

inşallah ebru tek kötü haberlerimiz bunlar olur.şurda 5 ay sonra özel muayenehaneler de kapatılıyor bakalım ozaman ne olacak nasıl bir yöntem uygulayacaklar paragözler...merakla bekliyorum yani.ben ikili taramayı yaptırmayacam 3 lü taramayı yaptırırım.özel dr buldum hem zekaitahirde hamde özel yeri var gelecek ay ona gidecem inşallah

Tülaycım, gördüklerimin çoğunu anlatmadım ama o insanlar iki can taşıyan hamilelerin kalplerini kırdıkları sürece daha çok şey gelir başlarına..Allah hepsini görüyor..Doktor olmuşlar ama insan olabilmeleri için daha kırk fırın ekmek yemeleri gerek..!!

merhaba kayra alin canim kardesimde daha belli olmadi doktor görememis göbekbagi varmis engel ediyormus öptüm

ebrucum valla bende çok şaşırdım dedim ya sabah hiç gitmedim ben oraya..akşam tenha oluyor 1 saat sürmüyor işim..keşke imkanımız olsaydıda beraber gitseydik sana yardımcı olsaydım..ben etlik doğumdan soğudum oraya gittim şimdide sen burdan :KK43: ne olcak bu halimiz bende hamile halimle bayılmıştım ama hiç bir hemşire ilgilenmemişti etlikte..demekki her hamile böyle üzüntülü şeyler yaşıyor..evde el bebek gül bebek tanımadığın adamlar nasıl muamele yapıyor..neyse geçmiş artık takma canım..bebişinde büyümüş maşallah benimki gününe göre iri bir bebekmiş 1 hafta önden büyüyormuş..88 gr normalden çok büyük :)) annesi sıska oğlu şişko :)) yuvarlanıp gidiyoruz işte..sende ankaradasın pazar günü buluşma var haberin olsun KK kızılayda buluşuyor..

canım maaşaalah senin bebek gelişimi hızlı gidiyo demek ne güzel önemli olan son adet tarihidir,,tabi yanlış hatırlamıyorsann,,canım sen bilirsin hayırlısı olsuna.s.
yok canım yanlış hatırlamıyorum 10 ağustos son adet tarihim neyse bidahaki ultrasonda belli olur herşey sen nasılsın

Tülaycım, gördüklerimin çoğunu anlatmadım ama o insanlar iki can taşıyan hamilelerin kalplerini kırdıkları sürece daha çok şey gelir başlarına..Allah hepsini görüyor..Doktor olmuşlar ama insan olabilmeleri için daha kırk fırın ekmek yemeleri gerek..!!
canım dün başhekimliğe şikayet maili gönderdim herşeyi yazdım bakalım bi sonuç çıkacakmı pek
zannetmiyorum ama...bende sadece kendimle ilgili olan kısımları anlattım.ya
insana soru sordurmuyorlar aferdersin köpek gibi azarlıyorlar kızın birine de
utanmasa tuvalete gidiyimmi diye soracak diyor ve düşünebiliyormusun bunlar opr dr.bende sağlıkçıyım yıllardır dr ların içindeyim ama böyle anlayışsız suratsız ilgisiz bir dr daha görmedim

X