2008 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

CADIARZU
:nazar:eda eda...............3 ağustos
:nazar:murgiz.................5 ağustos
:nazar:avebru................10 ağustos
:nazar:be be be.............10 ağustos
:nazar:tülay..................10 ağustos

tülay cım yanlış hesaplamışın herhalde takvimin 1 gün yanlışş 12 hafta 3 günlüksün ,,bak ben senden 5 gün önceyim daha 13 hafta 1 günlüğüm ben daha 14 haftamı bitirmedim içindeyim yani korkma yapılır bi haftaya kadar tabi yaptıracam diyosan bazı hekimler hala kayranın dediği gibi üçlü testi tercih ediyolar ama bi gerçek var iklili testin sonuçları daha kesin bilgiler veriyo:

arkadaşlar merhaba hepiniz rabbim bebişlerimizi sağlıkla kucağımıza almayı nasip eder inşallah ben nasip olursa haziran annesi olucam şu an 7+0 hamileyim bazı testler yapılıyodu bu testlere e zaman başlanıyor yaptırdınızmı yaptırdıysanız kaç haftalıkken ve hangi testleri yaptırdınız

arkadaşım başta tebrik ederim allah sonunu getirsin,,canım kendine dikkat et bak biliyon 3 ay çok önemli ,,canım önce gidip kalp sesin,i duyacan o zamanda eğer daha önce yapmadıysan kan tahlili ve idrar tahlili yapacak tamamiyle kontrol amaçlı sonra 12.haftaya kadar inş bekleyecen 12.haftada klil test için çağıracak bu test bebeğin dovn sendromlu olma olasılığını gösterir sonrasını biz daha test eemedik byeeeeeee:Roflol:

ebrucum..yarın için bol şans..hayırlı haberlerini bekliyorum..ama sonucu hemen vermiyorlar..ultrasona girceksin ve kan vericeksin bana 4 tüp dediler çok korkmuştum :) ama 1 tüpcük aldılar :) sağolsunlar...valla benimde iştahım ii ama hala 49 kiloda diretiyorum..görenler sen hamilemisin diyor :KK43: ben kilo almak istiyorum..göbüşüm çıksın istiyorum :KK43: ama olmuyor :KK43: kendine cici bak

Edacım çok teşekkür ederim canım..a.s.

Ama sanırım öğleden sonra belli olur heralde sonuçlarım dimi ?? Bu arada hakikaten zayıfmışsın canım ama boyunu bilmiyorum tabi..Kilo almak istiyorsan tatlıya dadanacaksın bi an önce (ben hep evde oturup hergün çikolata yiyince 3 haftada 5 kilo almıştım :smiley-cool:yerimseniben..Benim göbüş gocuman oldu biliyomusun?.Zaten 60 kiloyla hamile kaldım (hayatımda ilk kez 60 kilo oldum) şimdi 62.60 kiloymuşum..Benimde eski kıyafetlerime sığamamak gibi bir problemim var..Birde çok yediğimde nefesim daralıyor, göbek alarm veriyor daha fazla yer kalmadı yeme diye:Roflol:

Şaka bir yana doktorların söylediği hamilelik döneminde alınması gereken ortalama kilo 7 falanmış bebek ve su toplamda bu kadarmış ama belli bir aydan sonra anne adayının iştahı açıldığından bunun iki üç katı kilo alınıyormuş..Ve fazladan kiloların hepsi anneye popo ve göbek olarak miras kalıyormuş..Aslında her önüne geleni yemekten ziyade normal yemekte fayda var..Birde mesela ben hala ne yiyeceğim konusunda çok bilinçsizim..Eğer tahlil sonuçların normalse kiloyu kafana takma bence.. Nasıl olsa o göbüş eninde sonunda büyücek:teytey:

Bakalım inşallah senin bebiş gösterir cinsiyetini aramızda ilk öğrenen sen olacaksın, ay hehe çok heyecanlı valla sanki kendi bebeğimin cinsiyetini öğrenecekmiş gibi heyecan yaptım şimdi.. :içelim:

Tülaycım canını sıkma canım..

Çünkü ne ikili ne de 3 lü testler %100 güvenli değil yani bu testler zaten tam gerçeği yansıtmıyor, hatta bazen anneyi boş yere streese bile sokabiliyor, o yüzden kafana takma canım..Doktora gelince belki o da testlerin güvenilir olmadığını düşündüğünden umursamaz davranmış olabilir..Ama gerçekten ilgisiz ve bilgisiz olduğunu hissettiysen hemen her hastanede hasta hakları bölümü var..Oraya gidip şikayetini iletebilirdin ama böyle durumlarda özel ilgi istiyor insan o yüzden tam ve sağlıklı bilgi için malesef bu ülkede özel bir doktorunun olması gerekiyor..Çoğu uzman doktor malesef hastanede pek ilgilenmek istemiyor hastalarıyla illa ki de özeline gelip muayene olsun istiyorlar.. Eda gibi bende yarın zekai tahir'e gidicem memnun kalırsam sana da tavsiye ederim canım olur mu? Eğer unutmazsam ikili testin kaçıncı haftaya kadar yapıldığını da sorarım..

kızlar müjdemi isterim :teytey: benim oğluşum oluyooo prensim oluyo :sm_cool: gösterdi teyzeleri yaramas zıp zıp zıplıyodu içimde :dance: çok tatlıydı ayy ağladım çok duygulandım..inşallah sizde en kısa zamanda öğrenirsiniz :içelim: gelişimi çok iyiymiş iri bir bebek olacak dedi doktor sırnaşık şey babasıda göbekli oğluda öyle olacak heralde jeyyar çok mutluyum çok :asigim:

edacım inşallah hayırlısı olur ayrıca neden korkuyorsun korkulacak bişey yok içini rahat tut inşallah gösterir seninki
ya bana anlatırmısın bi zekai tahirde randevuyu kaç gün önce almam gerekir telefonla alabilirmiyim?muayene için sabah kaçta gidiyorsun
biraz çok oldum galiba bide bugun gideceğin özel dr zekai tahirin dr umu

canım ben sabah gitmiyorum..akşam 4 te gidiyorum vardiya başlıyo yani çok tenha oluyo sabah hiç gitmedim kalabalık oluyormuş..orda sıra alıyorsun muayene oluyorsun doktor gerekeni söylüyor zaten..telle randevu almıştım bende ama gittiğimde yine sıra nosu alman gerekiyor bir anlamı yok yani aramanın..gittiğim özel doktor servet ünsal polikliniği zekai tahirin doktoru değil yani..20. haftanda sana cinsiyetini söylüyorlar ama ben 5 hafta önce öğrendim..çokta güzel bilgi verdi parmaklarından tut organlarına kadar gösterdi..ayrıntılı anlattı tavsiye ederim burayıda canım..kafana takılan bişey olursa sor ok

Eda' cım senin adına nasıl sevindim bilsen.. Tebrik ediyor, minik aslanını sağlıcakla kucaklamanı temenni ediyorum.. Sevgiler..

EVET KIZLAR ARAMIZDAN İLK BÜYÜK MÜJDEYİ EDA ARKADAŞIMIZ VERDİ..
EDA' NIN OĞLU OLUCAKMIIIIIŞŞŞŞŞ........

kızlar müjdemi isterim :teytey: benim oğluşum oluyooo prensim oluyo :sm_cool: gösterdi teyzeleri yaramas zıp zıp zıplıyodu içimde :dance: çok tatlıydı ayy ağladım çok duygulandım..inşallah sizde en kısa zamanda öğrenirsiniz :içelim: gelişimi çok iyiymiş iri bir bebek olacak dedi doktor sırnaşık şey babasıda göbekli oğluda öyle olacak heralde jeyyar çok mutluyum çok :asigim:

ayyyy canım çok mutlu oldum ,,dün gece göremeyince acaba göstermedimi dedim ama görmüşün ,edacım allah oğlunu sağ sağlim kucağına almyı nasip tebriklerr:nazar::emir_bebek:

ne güzel eda ALLAH bağışlasın.ya kızlar benim 4 gündür başım ağrıyor hormon değişkliğinden olabiliyrmiş sizde de oluyomu?

EVET KIZLAR ARAMIZDAN İLK BÜYÜK MÜJDEYİ EDA ARKADAŞIMIZ VERDİ..
EDA' NIN OĞLU OLUCAKMIIIIIŞŞŞŞŞ........

günaydın kayracım nasılsın ,,eda evet öğrendi ,,sıra bizde ben gerçi bi sorun olmazsa 4 hafta sonra gitmeyi düşüüyorum drum öyle dedi,,öncedende gidebilirim ama istemiyom gitmek çünkü çok sıkıldım her hafta dra gitmektn,,bebek iyi olsunda ben geç öğreneyim..gerçi bu düşüncem ileriki haftalarda değişir ama şimdi böyle düşünüyom:1closedeyes:

edacım sanada günaydın ,,bak bize iyi davran artık erkek anası oluyon potansiyel kız annelerine iyi devranman ,memnun etmen lazım,bilemiyorum artık iyi bi gelin adayı bulmak kolay değil şimdiden araştırmak lazım gelebilir,,:)))))edacım bişiy soracam ikili testin sonucunu aldınmı ,,kaç günde çıkıyo,,sonucu ne ,,,bende yaptırdım da benimkini özel olarak ankaraya göndersinler şistedik o yüzden ne zaman çıkar bilmiyoz dediler de bakayım senin çıkmışmı dedim

edacım sanada günaydın ,,bak bize iyi davran artık erkek anası oluyon potansiyel kız annelerine iyi devranman ,memnun etmen lazım,bilemiyorum artık iyi bi gelin adayı bulmak kolay değil şimdiden araştırmak lazım gelebilir,,:)))))edacım bişiy soracam ikili testin sonucunu aldınmı ,,kaç günde çıkıyo,,sonucu ne ,,,bende yaptırdım da benimkini özel olarak ankaraya göndersinler şistedik o yüzden ne zaman çıkar bilmiyoz dediler de bakayım senin çıkmışmı dedim

günaydın canım yerimseniben ayy çok şanslı olcek benim yaramas bissürü kız arkadaşı olcak beşikmi kertsek napsak sırnaşık şey artık hangisini beğenirse ama kaynana olmakta zor anacım :eek:klava: eli sopalı olcam heralde sırnaşık şey şaka bi tarafa canım ben ikili testi yaptırdıktan 1 hafta sonra aldım sonucu..çokta bişi dedikleri yok yani..ayın 14 de 3 lü tarama var çabuk geçiyor zaman..inşallah hayırlı haberler verirsin sende canım a.s.

günaydın canım yerimseniben ayy çok şanslı olcek benim yaramas bissürü kız arkadaşı olcak beşikmi kertsek napsak sırnaşık şey artık hangisini beğenirse ama kaynana olmakta zor anacım :eek:klava: eli sopalı olcam heralde sırnaşık şey şaka bi tarafa canım ben ikili testi yaptırdıktan 1 hafta sonra aldım sonucu..çokta bişi dedikleri yok yani..ayın 14 de 3 lü tarama var çabuk geçiyor zaman..inşallah hayırlı haberler verirsin sende canım a.s.

edacım iyi canım demekki iyiymiş sonuçlar ,iyi olsunda bişiy açıklamasınlar,,maaşallaah canım üçlü testinde iyi olur inş ,,inş edacım benimde sonucum gelsin haber vercem tabiki

günaydın kayracım nasılsın ,,eda evet öğrendi ,,sıra bizde ben gerçi bi sorun olmazsa 4 hafta sonra gitmeyi düşüüyorum drum öyle dedi,,öncedende gidebilirim ama istemiyom gitmek çünkü çok sıkıldım her hafta dra gitmektn,,bebek iyi olsunda ben geç öğreneyim..gerçi bu düşüncem ileriki haftalarda değişir ama şimdi böyle düşünüyom:1closedeyes:

Murgiz günaydın canım.. a.s.
:nazar:Ne güzel değil mi, kaç haftalardır yazışıyoruz ve içimizden biri bugün hepimize mutluluk veren bi müjde verdi. Paylaşmanın en güzel tarafı da bu olmalı..:1hug:
laelaelaelaelaeŞekerim sana bi' şiy söyliyim mi? Bence sen kesinlikle 1 ay sonrasını filan bekleyemezsin. Şimdi biraz gidip- gelmekten sıkıldın ondan bu "bir ay" muhabbetleri..a.s En geç 2 hafta sonra duramıyacaksın; görürsün bak ben de buraya yazıyorum...:dance:

ne güzel eda ALLAH bağışlasın.ya kızlar benim 4 gündür başım ağrıyor hormon değişkliğinden olabiliyrmiş sizde de oluyomu?

yerimsenibenYasemin' cim hem hormonlar, hem de iklim değişikliği bu dönemlerde böyle ufak rahatsızlıkları tetikliyebiliyormuş. Ama sen yine de bi tansiyonunu ölçtür derim..
:1no2:Benim de hala ve bu gidişle korkarım 9. ayın sonuna kadar tek derdim bulantılarım.. Mutfaktan ve mutfakla ilgili herşeyden nefret ediyorum..:eek:klava:

saol yasemincim artık sizinde müjdelerinizi bekliyoruz hayırlısıyla a.s baş ağrısını bana sor üstelikte migrenim var ve daha çok tetikliyor hamilelik ilaçta içemiyorum..bir iki tane karanfil atıyorum ağzıma kocakarı ilacı derler ya :1rolleyes: ama yinede Allaha şükür tek derdim baş ağrısı başka şikayetim yok sanada acil şifalar a.s.

yerimsenibenYasemin' cim hem hormonlar, hem de iklim değişikliği bu dönemlerde böyle ufak rahatsızlıkları tetikliyebiliyormuş. Ama sen yine de bi tansiyonunu ölçtür derim..
:1no2:Benim de hala ve bu gidişle korkarım 9. ayın sonuna kadar tek derdim bulantılarım.. Mutfaktan ve mutfakla ilgili herşeyden nefret ediyorum..:eek:klava:

off kayracım inanmıyom ya senle ebrunun bulantıları geçer inş en yakında artık geçmesi lazım özellikle 13.haftadan sonra hamilelik hormonları en üst seviyeye ulaşıyuo sonra azalmaya başlıyo kızlar sıkın dişinizi ,,,kayracım belkide dayanamam giderim bir iki hafta sonra bende kesin konuşamıyorum ya,,ya betülünde belli gibiymiş dr erkek olma ihtimali fazla demiş bu arada :dance:

Selam arkadaşlar,

Bende size güzel haberlerle gelmek isterdim ancak bu sabah ikili test için büyük doğuma gittiğimde gördüklerim kabus gibiydi..Telefonda sabah sekizde burda olun denmişti..Gittim sabahın köründe ortalık ana baba günü gibi..Bekle Allah bekle nihayet muaye için 5 nolu polikiliniğe yönlendim ki bir de ne göreyim orası daha felaket..Afedersiniz ama doktor hanım gelene ayrı gidene ayrı çemkiriyor..Bütün hamileler içerden dışarıya kuyruk olmuş..Doktor bana hem bişeyler soruyor hemde azarlıyor..Resmen eşekten düşmüş karpuza döndüm afalladım kaldım..Kadın benimle toplam bir dakika ilgilendiyse o bir dakikada sinirlerimi harap etti.."Ya sabır ebru, rezalet çıkarma bak sırada bekleyen bir dolu hamile var" diyorum içimden..Ultrasona girdim sonra elime tutuşturdukları o kağıtla beni kan tahliline gönderdiler..Kan tahlili içinde ayrı sıra bekliyorsun, orada da bir ayrı azarlıyorlarmış milleti..Baktım benim tepem atmak üzere "başlarım hastanenizede ikili testinize de, annem beni hiç doktora görünmeden doğurmuş" deyip bıraktım geldim.. Böyle bir rezalet yok..Resmen 3. dünya ülkelerinde beyazların zencilere muamele ettiği gibi muamele ediliyor ve insan yerine bile konmuyorsunuz..Madem bu kadar hastayı doktorların bünyesi kaldırmıyor yada belki aldıkları paraya hastalara ancak böyle muamele edilir diye düşünüyorlar o zaman başka bir sistem getirilsin bu ne saçmalıktır ya..Gidip kendime adam gibi bir doktor bulacağım küfrede küfrede..Hayret bişey yani. :eek:klava::eek:klava::eek:klava:

yasemincim geçmiş olsun benimde o haftada bi haftalığına özsellikle akşamları başım ağrıdı,normal tabi,,tabi başin ağrısıyla beraber gözde bulanık görme ve çift görme varsa dr a gitme öneriliyo habrin olsun canım inş en yakın zamanda geçer

X