2008 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

kızlarrr ben geldim . dün konturole gittim. nst girdim, çatı muayenesi oldum. çekindim başta ama korkuttuğunuz kadar yokmuş gerçekten kasmamak gerekiyormuş tabi doktorada bağlı iyi geçmesi sağolsun dr um çok iyi davrandı bikaç saniye sürdü sadece ve çatım uygunmuş normal doğumu beklemekteyiz Allah nasip edrse:teytey:

dün temizliğimizde yapıldı canım çıktı akşama kadar görünürde ben hiç bişey yapmadım ama ayakta dolandım hep azıcık ütü, tülleri perdeleri makineye at çıkar, yemek işleri bile beni yordu baya.heryer mis gibioldu ama oğluşumun odası hariçbenneyaptımki gömme dolap yaptıralım dedik duvardan duvara nezamandır dün için kapakları getirip takılcaktı güya bitmemiş salı'ya sarktı. gıcık oldum 1 haftadır kapak bekliyoruz zaten marangöze gıcığım var birsürü kusur yaptı düzeltilemicek iyicene sinir etti beniklava: inş oğluş gelmez ozamana kadaryasakkelime. ofya oğluşum hadi gel artık demeye korkuyorum dinler benide gelir diye
 
nazeciğim ya üzlme bence başka bi doktora daha danışmakta fayda var böyle durumlarda gerçekten öyle bi durum varsa olursun sezeryan sağlık olsun ama yinede doğruyu bilerek olursa daha için rahat olur. inş sağlıklı sıhatli alırsın yavrunu kucağına
 
nazeciğim canım üzülme herşey yolunda gidicek güzel kızına bişey olmucak canını sıkma arkadaşım pazartesi haberlerini bekliyoruz allah hepimizin yardımcısı olsun tabi öncelik seninŞeniz
 
gizemcim naber canım sayılı günler geçiyo az kaldı benim kontrolum haftaya cumartesi bakalım ne dicek baş ağrımı sölicem unutmazsam gündüzleri bişey yok akşam olunca başlıyo anlamadım gitti:1no2:süt olayına gelince doğumdan sonra gelir sütün merak etme Şeniz
 

yarencim canım çok şükür son günler zor ama dediğin gibi çabuk geçiyo inş dediğin gibi sütümde gelir
kontrolün iyi geçer umarım baş ağrınıda söle tabi
geçmedimi az da olsa
 
happy_spk canım benim geçmiş olsun, ben de atlattım nezleee olayını..
bu normal doğum konususunda insanlar aceba çok mu abartıyor..adı üstünde normal..demek ki normali bu şekilde..kimi çok kolay oldu diyor kimisi çok zor..
herkes kendi dünyasında kendi penceresinde ve psikolojisinde yorumluyor doğumlarını.. ben de nette okumuştum ilk doğumlar uzun sürüyor diye ancak tabi açılma olayı yoksa bekletiyorlar bu süreyi kişi evinde de sürdürebilir ama biz millet olarak panik insanlarız..bilmediğimiz şeylerden korkuyoruz..gerçi o süreyi hastanede doldurmak işimize geliyor, herhangi bir komplikasyonda hemen müdahele edilir diye düşünüyoruz..ne yapalım biz böyleyizzz :))
 
yarencim sana da geçmiş olsun canım baş ağrıları benim ilk trimesterde vardı ama çok şükür sonrra hiç çekmedim başağrısı..inş.önemli birşey yoktur canım
 
nazecim gerçekten çok stresli bir hamilelik geçirdiniz bebeğin de sen de..son dönemece gelmişken ihmal etme ne olur..ALLAH bebişinii de seni de korusun inşallah kontrolün iyi geçer..hayırlısıyla bir doğum yapsaydın ve minik kuşunu kucağına alsaydın biz de rahatlayacaktık..inan..
ama moralini bozma sakın Allah büyüktür..
 
nazeciğim çok geçmiş olsun yaaa... inş. hayırlısı ne ise o olsun hakkında. pztesi güzel haberler bekliyoruz senden bebişine kavuşursun inş. sağlıkla..

işte böyle garip şeyler duyunca bi acayip oluyorum ben ya.. hamileliğin her evresi bir risk zaten derler ya, gerçekten öyleymiş.. meğer ne zor şeymiş bi bebeği sağ salim ortaya çıkarabilmek.. öyle etrafta gördüğüm vızt diye çıkarmış kadınlar olayı ne peki şimdi.. ?? demek onlardan da bi sürü zorluk çeken var da, doğurduktan sonra herşey unutuluyor..

mercancığım iyi dileklerin için çok tşk. ederim. dün bi arkadaş grubumuzla görüştük. bir bayan epiduralle normal doğum yaptığını ve şiddetle tavsiye ettiğini söyledi sakın vazgeçme dedi o da doktorum gibi.. haırlısı bakalım son ana kadar durumum, gidişat ne olacak? sana da kolaylıklar versin Allah. süt olayını çözmene sevindim:)

kardelenciğim evin tertemis olmuş ne güsel.. güle güle kirlet. benim de bu hatfa hallolacak cam-tül-perde işleri.. ve genel bir ev temizliği..
dolabın kapakları da en kısa sürede gelir inş. ben işimi son dakkaya ve özellikle ŞANSA bırakmayı hiç sevmeyen biri olduğumdan, -çünkü çok şanssızımdır-
mobilya işini 2-3 ay oldu halledeli:) hem kokusu da gitsin eve adapte olsun diye.. şimdi hazır herşeyimiz yani.. artık minnoşlarımız gelebilir, boşver.. hem heyecanla bir an önce gelsinler diye dört gözle de bekliyoruz bi yandan da dokumuz düzgün olsun istiyoruz sanki evde yer mi yok onlara.. lülülülülülüonalr bi gelsin de sağ salim kucaklarımıza.. :asigim:

benim de pijama takımı ve sabahlık ütülenip konacak hast. çantasına bir onlar kaldı. savsaklayıp duruyorum. bi yandan da ya onları koyamadan hast. gidersek diye düşünüyorum deli gibi :)

bir de mobilya siparişini verip beklediğimiz günlerde rüyalarımda hep beni doğuma alıyorlar, ben de yahu durun hazır değilim daha, hem benim daha 9 ayım dolmadı, minnoşumun yatağı bile hazır değil duruuuun falan diye salak saçma rüyalar görüyordum :)

ridacığım sana da çok geçmiş olsun.. umarım bu son nezlem olur doğuruncaya kadar:) nasıl alırız yahu minnoşlarımızı kucağımıza o zaman o vicdan azabıyla diye düşündüm ha..?? aman.. dediğin gibi herkesin doğum hikayesi farklı. inş. bizimkiler çok çok kolaylıkla geçer.. hastanede o sancıları bekleme fikri evet herhangi bi komplikasyon anına müdahele edebilmeleri açısından çok iyi tabii.. napalım böyleyiz. şahsen ben o süreyi evde geçirebileceğime asla inanamyasakkelime :))


hepinize sevgilera.s.
 
yarencim sana da geçmiş olsun canım baş ağrıları benim ilk trimesterde vardı ama çok şükür sonrra hiç çekmedim başağrısı..inş.önemli birşey yoktur canım
ridacım sağol canım inşallah geçer gündüz dediğim gibi bişey yok gece azıyo sen nasılsın arkadaşım takvimlerde gitmiş kimin ne kadar kaldı aklımda tutamıyorum:bbo:
 
yarencim canım çok şükür son günler zor ama dediğin gibi çabuk geçiyo inş dediğin gibi sütümde gelir
kontrolün iyi geçer umarım baş ağrınıda söle tabi
geçmedimi az da olsa
inşallah iyi geçer kontrolüm gizemciğim hayırlısı canım sende kavuş oğluşuna sıra bize gelsin artık allahım hepimizin bebeklerini sağ salim kucağımıza almayı nasip etsinŞeniz
 

Gizemcim, "9 ay yalnız geçen bir hamilelik beni yaradana yaklaştırdı yalnızlığımı azalttıda diyebiliriz"demişsin..bu cümle beni çok etkiledi..Rabbim dünyaya getireceğin bebeğini sağlıklı kılsın..dua etmek insanın ekmek gibi su gibi olmazsa olmazıdır.hayat kaynağıdır.
biz insanlar, kendimizden daha güçlü, güven veren, koruyan esirgeyen bağışlayan bir varlığa ihtiyaç duyuyoruz. Herşeyi Ondan bekliyoruz.. Ona sığındığımızda, ona münacat ve müracat ettiğimizde bizi duyduğuna gördüğüne bizi bizden daha iyi bildiğine iman ediyoruz ve inanıyoruz bu bizi manevi bir huzura sürüklüyor..O ALLAH'TIR..(C.C)
"Rabbimiz buyurduki: Bana dua edin size cevap vereyim."
(Mü'min suresi 60. Ayet)
"Deki; Eğer duanız olmasa Rabbimin katında ne ehemmiyetiniz var."
(Furkan suresi 77.Ayet)

Hocalarımız bu konuyu tabi ki daha iyi bilirler ama benim öğrendiğim kadarıyla, Kur'an okurken kesinlikle abdest almak ve başı örtmek gerekir. Bu Seni YARADAN'A duyduğun saygıyı gösterir.Kur'andaki bir dua yada herhangi bir dua ezberden okunuyorsa abdest alınması gerekmez.
Bilgisayardan Kuran okurken yada dinlerken abdestli olmak bence şart değil.
 
ridacım sağol canım inşallah geçer gündüz dediğim gibi bişey yok gece azıyo sen nasılsın arkadaşım takvimlerde gitmiş kimin ne kadar kaldı aklımda tutamıyorum:bbo:

canım benim ayaklar balon gibi şişti, sandalyede oturuyorum pc başındayım daha da şişti
biraz dinlenicem, bebişimin eşyalarını dolabına yerleştiricem sonra..
benim bebişe de 9 mayıs itibariyle hesaplarsak 12 gün kaldı. ALLAH herkese yardımcı olsun inşallah.
 
 
kızlar buarada ebru yok düğün bu gündü düğüne gitmek zorunda kaldı herhalde
 
 
 
ya betülden de haber yok
aman son günler burda çatlayacaz şundan haber yok acaba doğurdumu diye
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…