Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
valla dedim ya ben baya fena oldum evet ridacım kanama çatı muayenesi yüzünden oldu.şimdi iiyim çok şükür.azaldı baya bi sancım da ara ara giriyo ama hafifledi.ama ne korktum ilk anda eyvah dedim doğuruypm herhalde
Ervuscum bu durumda sen geç bile kalmışsın yani :roflol:Sen geç kalmışsın gerçide bize ne demeli..:uhm:
Bugün doktor bana kaç yaşındasın diye sordu...30 dedim ( halbuki kendimi hiç 30 hissetmiyorum biliyormusun yani ben en son 22 yaşında takıldım kaldım..O kadar şey yaşadım hala kendimi 22 yaşında sanıyorum..Doktora yaşımı söylerken bile bi an durakladım kaç yaşındaydım ben diye) Ben 30 deyince doktor hanım bana "bu yaştan sonra ben sezeryanı daha çok tavsiye ediyorum" dedi..Tabi bende içimden "oha, ne varmış ki yaşımda sanki 60 yaşındayımdayım da sancı gelince katlanamıcam" diye düşündüm..:roflol: Neyse sonuçta doktor benim kararlılığımı görüp fazla ısrar etmedi..Allah hepimize kolay doğum nasip eder İnşallah..
canım benim doğum iznine ayrılıyorsun, hayırlı olsun, bebişin de hayırlısıyla gelsin.mail adresine bilgi gönderilir.gelen adresten de bize bilgi ulaşır nasılsa..sen merak etme..inşallah bir aksilik olmaz saadetcim..
sen de çatı muayanesinden korkanlardansın..senağlamabetülcüm kasma sıkışık olma diyorsun ama ben düşününce sıkışıyorum ve kasılıyorum..:uhm: aman Allahım doğum olayı nasıl gerçekleşecek aceba..canım çok tatlı beniiimmm:çok üzgünüm:
Allahım yardım etsin herkese...
canım napıyım sıkılırım herhalde iki hafta..temizlik bitsin de..bakalım durumlar neyi gösterecek..olmadı milföy hamuru alırım dolapta bulunsun, annemler sıcak sıcak ikram ederler..sigara böreği ve kurabiye yapmayı biliyorum.poğaçaları pek tutturamıyorum. ben en iyisi şu poğaça tarifini alayım senden..:dance: zahmet olmaz değil mi gizemcim?a.s.
saaadetcim üye profiline attım ma,l adresinmi ama bliyon benim bi hafta sonra doğum olcak ,inş
ben kızlara haber veremeyebilirim mayıs sonunda doğum yapacaklardan birisinide adresini al bence canım
canım ne zahmeti olurmu öyle şey m,ilföy gerçekten kurtarıcı
ben mayalı poğaça yapıyom herkes bayılıyo canım çok kolay bi tarif seni yormazda istersen yap
malzemeler
1 yumurta
yarım paket sana yağı eritilmiş(ılık)
1 çay bardağı sıvı yağ
1.5 bardak süt (ılık)
1 çay kaşığı mahlep(çörekte kullanılan olmasada olur)
2 çay kaşığı tuz
1 paket dr oetker toz maya(yeşil rengi)
un
içi için peynir ve maydono karışımı
üzerine sürmeye 1 tam yumurtayı çırp
yapılışı
büüykçe bir kapta göz kararı un (unu az olmayacak en az 4 bardak koy başta) tozmaya tuz ve mahlebi karıştır ortasına aç 1 yumurtayı kır daha önce eriitiğin margarinin içine sıvı yağıda karıştır onuda ılık olacak şekilde üzerine dök ve onunüzerinede ılıttığın sütü dök(canım çörek yapmışsan ılıklığı o şekil olacak yağ ve sütün)
iyice yoğurmaya başla hızlı yoğurman lazımki hamur çok soğumasın unu az gelecek muhtemelen ekle yumuşak bir hamur olacak şekilde yoğur yoğurması çokm kolay oluyo yormaz
yoğurma işlemi bitince üzerine poşet sar ve ince battaniye sar 1-2 saat mayalanımasını bekle zaten anlarsın mayalandığını kabarırı ve ekşi kokar mayalı hamur
sonra içine peynir koyup üzerine yumurta sür üzerine istersen çörek otu veya susamda serpebilirsin 170 derecede pişir soğuyunca bayatlamasını beklemeden poşetlere koy buzluğa at iki tepsi çıkıyo canım
bide ben ay çöreği şeklinde yapıyom daha güzel oluyo daha güzel kabarıyo
bak bir pogaçalık hamuru (ben bir avucumu taşmayacak şekilde hamur alıyom)aç masanın üstünde çok ince olmayacak ki kabarsın içine peynir koy sigara böreği sarar gibi sar canım en son bük canım uçları aşağı dönük olacak şekilde yap anlatınca anlaşılmıyo ama sen yaprken ne diyeceğimi anlarsın bu şekil hem basit hemde daha güzel olur
bu kadar afiyet olsun canım
amanın saadetcimm canın çekmesin günahın boynuma olur valla yakın olsan gel ikram edim diyecem dolapta bayağı bi var bundan bende kafayı yedim pasta yapmaktan etim az kalmış yer yok et almaya inş çok gelen olur da biter :))))