2008 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

@kardelen@ ciğim,eline sağlık,listede benimde adım yok,ve listeye nasıl yazılacağını bilmiyorum nisan annelerine geçiyorum ama hala burdayım..:içelim: normalde 3 mayıs görünüyordu fakat şimdi nisan ortasına denk geliyor..hadi yaz bakalım:)) yada ilk önce ben olacağımdan 1 mayıs-kız ekle istersen..bilmem:uhm:

forma tarih, cinsiyet, isimleri yazarsanız ben listeye eklerim. burdaki yazılar akıcı olduğu için gözden kaçabilir. 3 mayısa ekliyeyim ben yine seni doğuranların karşısına yazarız hangi tarihte doğum yaptığını. kızlar ben doğum yaparsam liste kalanlara emanet iyi bakın listemesenağlama 30 günüm kaldı. buarada salı günü kontrolüm var bakalım ne gelişmelerle var bebişimizde. birazdanda oğluşuma ciciler almaya gidicez çarşıya oda süsü bebek şekeri filan alıcam bide kumaş alıp nevresim dikicem oğluşuma aklıma yeni geldi baktım desenlerede hazırların beğenmedim park yatak olduğu içinde uyku seti alamıyorum. alıp istediğim gibi dikerim dedim modelini. yaza geliyor diye yorgan yastıkta hiç aklıma gelmedi sizinkinede gelmediyse hatırlatayım neolur neolmaz...

kızlar selam güzel dileklerinz için tek tek teşekkürler hepinize geceleri hiç rahat değilim uyuyamıyorum yatamıyorum günler çabuk geçsede kurtulsak hepimiz tek tek öptüm kızlar

Hepinize güzel ve huzurlu haftasonu geçirmeniz dileğiyle sağlıcakla kalın...sevgiler a.s.

forma tarih, cinsiyet, isimleri yazarsanız ben listeye eklerim. burdaki yazılar akıcı olduğu için gözden kaçabilir. 3 mayısa ekliyeyim ben yine seni doğuranların karşısına yazarız hangi tarihte doğum yaptığını. kızlar ben doğum yaparsam liste kalanlara emanet iyi bakın listemesenağlama 30 günüm kaldı. buarada salı günü kontrolüm var bakalım ne gelişmelerle var bebişimizde. birazdanda oğluşuma ciciler almaya gidicez çarşıya oda süsü bebek şekeri filan alıcam bide kumaş alıp nevresim dikicem oğluşuma aklıma yeni geldi baktım desenlerede hazırların beğenmedim park yatak olduğu içinde uyku seti alamıyorum. alıp istediğim gibi dikerim dedim modelini. yaza geliyor diye yorgan yastıkta hiç aklıma gelmedi sizinkinede gelmediyse hatırlatayım neolur neolmaz...

Ben park yatağa uyku seti aldım kardelencim sen neden alamıyosun ki ..Onlar içinde özel setler var güzel güzel.. Bu arada yatak alacaksan sert bir yatak al ve bebekler zaten belli bir aya kadar yastıksız yattıkları için yastık yapmana şimdilik gerek yok ..

http://www.cicibebem.com/index.php?do=catalog/product&pid=4684 bu da seti aldığım site..Ben mavisini aldım çok şeker yerimseniben

Yasemincim nasilsin?Nasil gidiyor wc egitimi merak ettim?Biz biraz taabir yerindeyse cuvalladik.Annemin gelmesi bir yandan iyi oldu ,bir yandan da.......Simdi gunlerdir kaynanalardan konuusyoruz ama bazen annelerde az degil hani...Simdi belki bazilariniz kizacak bana ama herkesin belli bir duzeni var.Benim kizim bizim ailenin ilk ve tek torunu oldugu icin herkes simartma yarisi yapiyor.O da bunu cok iyi bildiginden hepsini kullaniyor.Annem gelmeden once yapmadigi seyleri simdi yapmaya basladi..

mercancım bizimde berbat gidiyot wc eğitimi büyüğünü hala wc yapmadı altına yapıyo...2 gündür de çişi söylemiyo tutuoo altına kaçırıo kızıyorum bende sabahtan beri 1 kere altına yaptı sıkıyo tutuo yapmıo biraz önce götürdüm sanıırm yaptı tam görmedim klozete oturup yapmak istedi ayakta yapınca görüyordum :)

kızlar bu arada sık sık katılamıyorum aranıza halimi biliyorsunuz işte.....herkes iyi değilmi doğuran felan yok??

yarencim oğlunun doğum günü kutlu olsun biraz geç oldu artık ama kusura bakma... benimde oğluşumun doğum günü dündü akşam kutladık koca bir dilim pasta yedim oğlumun tabağına göz diktim kociş izin vermedi diğer kalan dilimde gözümün önündeydi ama yiyemedim izin çıkmadı neyseki oğlum hepsini yiyemedi .))) sonra o kadar pasta yedikten sonra eşim hadi duvarları silelim dedi yani o sildi ben ona bez verdim ama baya yorulmuşum bugünde kalan odaları sildi ve bitti ben sadece bez vermeme rağmen baya yoruldum perdeleride yıkadım astı kocişi baya yordum bugün anlıcanız :)) benim hastane çantam hazır değil hepsi salonun ortasında yığılı bir vaziyette duruyor yarın oğluşun giysilerini yıkamayıp ütülemeyi düşünüyorum bakalımm.....

kızlar hepinzin yazılarını okuyamadım umarım herkes iyidir....acil bir olay olursa doğum vs özel mesaj atın noluurrrr

Yasemincim bizde bugün baya temizlik yaptık eşimle..Evimizden 10 poşete yakın çöp çıktı :bbo: Elimize ne geçtiyse attık..Ben kapıları falan gücümün yettiği kadar silmeye çalıştım..Bir tek pencerelerim kaldı yaa..Eşim hiç sevmiyo cam silmeyi bizim salonun penceresi de kocaman silmek resmen eziyete dönüşüyo..:çok üzgünüm:

Bu arada oğluşunun doğum günü kutlu olsun :))) Tuvalet eğitimi sabır istiyo belki de oyun haline getirseniz daha kolay olur..Sen kızdıkça o daha çok korkacaktır..

Bu arada kızlar aranızda midesi bulanan var mı ?? Benim hafif hafif bulantılarım oluyo.. Birde bugün temizlik yaparken kütüphanenin üstlerini silmek için kendimi zorladım biraz şimdi çok korkuyorum İnşallah bir sorun çıkmaz :çok üzgünüm:

kızlarrrr mrn bende dün oğluşun kıyfetlerini yıkamıştım bugün ütüledim ama çoooook uzun sürdü uğraş uğraş minnacık yoruldum valla
kızlar ya niye yoruyosunuz ya kendinizi gerçi eşlerinizi daha çok yormuşunuz ama:) olsun ya dikkat edin
bu haftalarda yorulmak iyi değil erken doğumu tetikleyebiklir ebrucum inş bişiycik olmaz allahın izniyle ama bidaha lütfen dikkat et canım
kardelen benimde park yatak ve ben bellonanın uyku setini alduım umarım uyar yani yatağı daha kurmadığımızdan bilmiyomki olurmu diye ence olur yaaaa
yasemincim seninde oğlunun doğum günü kutlu olsun bu doğumgünü sana yaramış götürmüşün pastaları
ee yasemin ne zaman gitcen annenlere doğum için senden nassıl haber alcaz orda
kızlar tuvalet eğitiminde kolay gelsin inş başarılı olursunuz

Yasemincim bizde bugün baya temizlik yaptık eşimle..Evimizden 10 poşete yakın çöp çıktı :bbo: Elimize ne geçtiyse attık..Ben kapıları falan gücümün yettiği kadar silmeye çalıştım..Bir tek pencerelerim kaldı yaa..Eşim hiç sevmiyo cam silmeyi bizim salonun penceresi de kocaman silmek resmen eziyete dönüşüyo..:çok üzgünüm:

Bu arada oğluşunun doğum günü kutlu olsun :))) Tuvalet eğitimi sabır istiyo belki de oyun haline getirseniz daha kolay olur..Sen kızdıkça o daha çok korkacaktır..

zatem zorlamıyorum ebrucum çiş yok derse bişey demiyorum ama aradan 2dk geçipte altına yapınca kızıyorum haliyle....ama wc yapınca alkışlar aferimler yapıyoruz anlamıyorum ki....sorma yaaa bizim evden toplam çıkan çöp poşeti sayısını hiç bilmiyorum en son kitaplık temizliğinde 8 poşetti antre gardrop mutfak antre dolaplarıyla baya bi çöp evmişizde habaeirmiz yokmuş:roflol:benimde camlar berbat güneç gelince kir ve çamurdan gözüm kamaşıyo bakamıyorum camlarasırnaşık şey doğumdan sonra gelmeme yakın temizlikçi kadına anahtaerı vericek eşim o temizliği yapıp halılarımızı sercek bakalım hayırlısıyla...uzanmak giç iyi bişey değil bizim için biliyorsun bende bugün uzandım dolapları sildim mecbur napcaz ama mide bulantısına sebep olacağını pek sanmıyorum en fazla göğüs altında ağrı yapıyo

mide bulantısı son aylarda aslında reflüden oluyomuş ebru bu arada bi yerde okumuştum korkma yani az az sık sık ye bak azalacak inş

kızlarrrr mrn bende dün oğluşun kıyfetlerini yıkamıştım bugün ütüledim ama çoooook uzun sürdü uğraş uğraş minnacık yoruldum valla
kızlar ya niye yoruyosunuz ya kendinizi gerçi eşlerinizi daha çok yormuşunuz ama:) olsun ya dikkat edin
bu haftalarda yorulmak iyi değil erken doğumu tetikleyebiklir ebrucum inş bişiycik olmaz allahın izniyle ama bidaha lütfen dikkat et canım
kardelen benimde park yatak ve ben bellonanın uyku setini alduım umarım uyar yani yatağı daha kurmadığımızdan bilmiyomki olurmu diye ence olur yaaaa
yasemincim seninde oğlunun doğum günü kutlu olsun bu doğumgünü sana yaramış götürmüşün pastaları
ee yasemin ne zaman gitcen annenlere doğum için senden nassıl haber alcaz orda
kızlar tuvalet eğitiminde kolay gelsin inş başarılı olursunuz

o küçük giysileri makine yıkıyoda onları asması ve ütülemesi bi dert oturup ütü yapsaydın belin ağrımıştır.ben yarın hava güzel olursa dışarı sereyim bi havalansın öyle kurusun işstiyorum ama bakalım...gizemcim sen uyku setini dene bence olmassa değiştirrisin hiç olamzsa...sorma dolapta hala bi parça var hemen kapatıyorum kapısını dolabın kötü kötü bakıyo bana:roflol: aslında son zamanlarda kilom iyi az aldım ama toplamda dediğim gibi hepinizden çok kilom...çolrluya 2 hafta sonra gidicem laptopu götürürsem girerim nete ama göütremezsemde bi haber verecek kadar girerrim internete sizi merakta bırakmama.s.

mide bulantısı bende de oluyo mesela dişimi fırçalayamıyorum hemen midem bulanıyo oğlum diş fırçasını ağzına sokuyo benim midem bulanıyo anlamıyorum ki

o küçük giysileri makine yıkıyoda onları asması ve ütülemesi bi dert oturup ütü yapsaydın belin ağrımıştır.ben yarın hava güzel olursa dışarı sereyim bi havalansın öyle kurusun işstiyorum ama bakalım...gizemcim sen uyku setini dene bence olmassa değiştirrisin hiç olamzsa...sorma dolapta hala bi parça var hemen kapatıyorum kapısını dolabın kötü kötü bakıyo bana:roflol: aslında son zamanlarda kilom iyi az aldım ama toplamda dediğim gibi hepinizden çok kilom...çolrluya 2 hafta sonra gidicem laptopu götürürsem girerim nete ama göütremezsemde bi haber verecek kadar girerrim internete sizi merakta bırakmama.s.

evet canım dışarı assan daha iyi olur burası yağmurluydu bayağı geç kurudu
dinlene dinlene ütü yaptım belim ağrımadı aman sizde yavaş yavaş yapın
uyku setinide o yüzden yıkamadım deneyelim o şekil yıkarım dedim
aman yasemin demek tazeymiş rahatsız etmemiş seni ben en son yediğimde hatırlarsan zehirlemişti bidaha asla yiyemem herhalde:bbo:
evet yasemincim bizi habersiz bırakma birinden haber gelmezswe aklımız kalıyo
aklım nazede dün kontrolü vardı haber yokyasakkelimeinş iyidr de keyfi girmiyodur siteye

herkese merhaba.cuma sabah kontrolüm vardı ve benim canım oğlum nihayet 2 kg.geçmiş 2100gr olmuş. doktorumuz herşey yolunda dedi ve doğum şekli hakkında konuştuk.işin ne kadar ciddi olduğunu anladım.hiç çıkmayacak zannediyordum sanırım:roflol: sezeryan olucam ama doktorum spinal olması konusunda beni ikna etmeye çalıştı. benki çooook korkak bir insanım nasıl olacak bilmiyorum.ameliyattan çıkınca çok memnun kalacaksın filan dedi.iyileşme süreci daha kısa olacak ve bebeğini ilk sen göreceksin diyor.doktoruma güvenim tam.aslında tek endişem 7 yıl önce bel fıtığı başlangıcı ve belimde disk kayması vardı sorun olurmu diye korkuyorum.tedavi oldum ama felç vb.durumları duyunca beni korkutuyor. gerçi doktorum hepsini biliyor.sonuçta olmayacak bir iş olsa herhalde bu kadar ısrar etmez.offff bilmiyorum çok kararsızım ve KORKUYORUMkafamçokkarıştı acaba en güzeli tamamen bayılmak sonra ayılmakmı olur. yaşamadan bilemiyoruz maleseffisfisfis neyse sizin kafanızıda şişirdim biraz uzun oldu sizinle paylaşmak istedim.kendinize iyi bakın....a.s.

Yaseincim oglunun yeni yasi tum gzuzelliklri getirir umarim ailenize.....
Ebrucum insan elinde olmadan bazen bazi islere kalkisiyor ama uzanmak tabi hic iyi degil bizler icin annem gelene kadar bende merdiven tepelerindeydim ama simdi bardak alamk icin rafa uzanmama bile iizin vermiyor.Hemen kotu ornekleri dizelemeye b asliyor.Babaannem uzanmaktan dolayi 8 aylik bebegini kaybetmis de...biz de en meshur ornektir bu...:1no2: Allah korusun hepimizi ...Gebelik org da bu haftalar icin " artik ev islerinden de izne ayrilma vakti " diyor yerimseniben ne kadra durabilirsek tabi...

Bend ebugun alisveristeydim..kiizimin oadsi boyanacak rengini sectim ,birde bordurlerini aldim....Mercan dan kalma car seat in kilifini yikayip arabaya taktim .Burada hastaneden bebegi car seat olmadan cikarmiyorlar.Kendileri baglayip kontrol edip oyle taburcu olunuyor...Her yerede oyle tasiyoruz...Yatagi hala demonte halde sanirim boyadan sonra onu da kuyrduk mu tamam gibi.Hala uygun nevresim ariyorum

Cuma kontrole gidenlerden ses seda yok sanirim .Neredesiniz kizlarrrr? Naze, rida????????????? Insallah bir aksilik yoktur kimsede

herkese merhaba.cuma sabah kontrolüm vardı ve benim canım oğlum nihayet 2 kg.geçmiş 2100gr olmuş. doktorumuz herşey yolunda dedi ve doğum şekli hakkında konuştuk.işin ne kadar ciddi olduğunu anladım.hiç çıkmayacak zannediyordum sanırım:roflol: sezeryan olucam ama doktorum spinal olması konusunda beni ikna etmeye çalıştı. benki çooook korkak bir insanım nasıl olacak bilmiyorum.ameliyattan çıkınca çok memnun kalacaksın filan dedi.iyileşme süreci daha kısa olacak ve bebeğini ilk sen göreceksin diyor.doktoruma güvenim tam.aslında tek endişem 7 yıl önce bel fıtığı başlangıcı ve belimde disk kayması vardı sorun olurmu diye korkuyorum.tedavi oldum ama felç vb.durumları duyunca beni korkutuyor. gerçi doktorum hepsini biliyor.sonuçta olmayacak bir iş olsa herhalde bu kadar ısrar etmez.offff bilmiyorum çok kararsızım ve KORKUYORUMkafamçokkarıştı acaba en güzeli tamamen bayılmak sonra ayılmakmı olur. yaşamadan bilemiyoruz maleseffisfisfis neyse sizin kafanızıda şişirdim biraz uzun oldu sizinle paylaşmak istedim.kendinize iyi bakın....a.s.

Canim benim nacizane yorumum,tamamen uyumaman...Dusunsene bu kadar zaman boyunca tum zorlugunu cektigin bir donemin en guzel anini kaciracasin.Bebegini ilk sen gormek istemez misin?Onun kokusunu duymak, onun ilk aglayisina sahit olmak,onun henuz yikanmadan onceki o halini gormek.Sahsen benim 2. dogumum oldugu icin soyluyorum o ilk dakikalari hic bir seye degizmezdim .hepimiz suan o ani iple cekmiyor muyuz??? Bence gozunu bu kadar korkutma benim burada en az 3arkadasim var en ufak bir igne olmadan o sanciyi cekip cok rahat dogum yapan ,bend bile acaba epidural olmasam mi diye dusunuyorum.Inan korkuldugu kadar zor olmayacak .Allah hepimizin yaninda rahatlamak icin bence doguma girerken ayetel kursi oku, insana cok faydasi oluyor....

hakkatten kızlar nazeden rida dan ses seda yok umarım iyilerdir bende sağ kaşımın üstü felaket zonkluyor çıldırıcak gibi oldum dayanamadım minoset içtim bitane bel ağrısı henüz başlamadı bende ama kasılmalar var hafif hafif günler geçsede biran önce hiç geçmiyo gibi geliyo bana görüşürüz kızlar

Canim benim nacizane yorumum,tamamen uyumaman...Dusunsene bu kadar zaman boyunca tum zorlugunu cektigin bir donemin en guzel anini kaciracasin.Bebegini ilk sen gormek istemez misin?Onun kokusunu duymak, onun ilk aglayisina sahit olmak,onun henuz yikanmadan onceki o halini gormek.Sahsen benim 2. dogumum oldugu icin soyluyorum o ilk dakikalari hic bir seye degizmezdim .hepimiz suan o ani iple cekmiyor muyuz??? Bence gozunu bu kadar korkutma benim burada en az 3arkadasim var en ufak bir igne olmadan o sanciyi cekip cok rahat dogum yapan ,bend bile acaba epidural olmasam mi diye dusunuyorum.Inan korkuldugu kadar zor olmayacak .Allah hepimizin yaninda rahatlamak icin bence doguma girerken ayetel kursi oku, insana cok faydasi oluyor....

çok çok haklısın tüm sözlerine katılıyorum.anne olmanın tadı ilk doğumum olacak ama herhalde o doğum anında başlıyordur.bende ciddi ciddi düşünmeye başladım.anestezi uzmanıylada görüşücem bir dahaki gidişimde,2 hafta sonra kararımı netleştiririm artık.en fazla korkudan bayılırım:bbo: baştan tamamen uyumaktan iyidir herhalde..

ben ilk doğumumu spinale sezeryanla oldum pek iyi anılarım yok :1no2: belimde iğneyi batıracak yeri bulamadılar bende de bel fıtığı var 3 kere o iğne belime girdi çıktı ancak bulabildiler sonrasında o iğne yerleri baya bi bel ağrısı yapıyor buna hazırlıklı olman lazım ben şoka girdiğim için sürekli bir titreme vardı sonradan genel anesteziye dönmek zorunda kaldılar karnıma batikonu dökünce insan bile bile kendinin kesileceğini aklına geliyo felan neyse seni korkutmak istemem drlar ameliyathanede uyandırdılar bebeğimde odaya gitikten 15-20 dk sonra geldi.bu seferde direkt genel anestezi isticem kararım kesin

X