2008 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Kizlar bilmiyorum bu konu daha once acildi mi ama ben size birsey soracagim.Hep ilk dogumumla ikinciyi karsilastiriyorum .Aslinda her hamilelik birbirinden farklidir deniyor.
Sorunum su....Mercana hamileyken doguma nerdeyse 6 hafta varken sutum gelmeye baslamisti ve hamileligin 3. 4. haftasindan sonra goguslerimin dolldugunu hissediyordum..Buna ragmen o kadar sutum cokken mercanim bir damla bile almamisti ve cokkkkkkkkkkk uzulmustum.Bu sefer de aynisi olsun istemiyorum.Ama bunda da tam tersi sanki hic sutum yokmus gibi geliyor.Gogus olcum buyumesine ragmen o dolgunluk ve gerilme ,sisme durumu yok....Bunda da bebiism ister de benim sutum gelmez diye korkuyorum ...sizde ayni seyleri yasiyor musunuz???????????

Mercancım bazı hamilelerde erken zamanda süt gelebiliyor ama bana daha hiç olmadı..Memişlerim kocaman oldu orası ayrı tabi ama normal doğumdan yarım saat sonra bebekleri emzirmek gerekiyor..Almadı diye bırakmamak gerekiyormuş. Çünkü bebek memeyi istemiyorsa yanlış pozisyonda tutulmasıyla alakalı olabilirmiş..Bazıları sabırlı olun ve sürekli deneyin mutlaka emecektir diyorlar..Eğer emzirme konusunda ısrar edilmeyip biberon verilirse biberon bebeğin daha çok işine geliyormuş ve yüzden emmiyormuş..Ayrıca anne emzirdikçe sütü daha çok artıyormuş..

Sanırım erkeklerin büyük bir kısmı bebeği anneye ait görüyor..Ancak bebek doğupta belli bir büyüklüğe gelip babayla iletişime geçince adamlar da " aaa benim çocuğum varmış" oluyorlar :roflol: Ben bunu çok kişiden duydum..Bebişlerimiz sağlıklı doğsunda nasıl olsa ilgilenecekler eninde sonunda yerimseniben

canım benim zaman zaman ben de korkuyorum neden hareketsiz diye..sen uyanıkken o rem uykusunda oluyor, sen uyurken de hareket ediyor muhtemelen. dün gece bir uyandım afacan nasıl hareketliydi oysa gün içinde hiç hissedemedim. bazen de gürültüden, karmaşadan kaçırabiliyoruz hareketlerini.. sakin ol inan bebişin çok sağlıklı..örneğin, küçük hareketlerini hissedemediğimizi farkettim. ultrasonda dr. bakarken hareketliydi ama ben dışarıdan bunu hissedememiştim...a.s

canım ilgilenecekler tabikide
doğru diyon benim eşim hep büyüklüğünün haylini kuuyo yok okula gidecekmiş yok beraber gezeceklermiş falan falan
ama mibnacık bir bebekten bahseden yokkafamçokkarıştı

ya demekki herkes aynı götrüşte hareketlweri azalıyo gitgide
ya kızlar bişey diyecem yaaa siz hiçkırıkları nı nerde hissediyorsunuz bebeğin başı aşağıda olduğu için aşağıda hissetmek lazım ama ben iki gündür hıçkırığını göbek deliğimin hizasında sağ böbreğimin etrafında hissediyom ve bana bu tek bi ihtimali düşündürüyor bebiş yan
siz ne diyonuss

canım bebişin hayırlısıyla saiğ sağlim giysin inş cicilerini güle güle kullansın:dance:
canım keşke internette değilde birbirmize yakın olsasydık yüzyüze görüşebilseydik ama sen nereee biz nere ayolllll
mercancım benim 6. aydan beri gögsümden kolustrum denen sıvı geliyo ama bu sıvının gelmesi sütünün çok olması anlamına gelmiyomuşki zaten o yüzden takma kafaya
ya sanki benim gögsümde ilk zxamanlaR çok büyümüştü şimdi azcık küçüldü

selam kızlar murgızcım ben bebeğin hıçkırığını hiç anlamıyorum siz nasıl anlıyorsunuz bebek hareketlerinin haftalar geçtikçe yavaşlaması normalmiş alanı daraldığı içinmiş öyle okumuştum canım öptüm kıslar

eşim beni, 5 aylık hamileyken 8 gün görebildi sadece. bebişimin hareketlerini yeni yeni hissediyordum..bak kıpraştı diyordum. elini karnımda bir süre tutuyordu ama malesef hissedemiyordu. kızıyordum neden hissedemiyorsun diye..sonunda hissettiğini söyledi. bilmiyorum ya beni üzmemek için söyledi yada gerçekten hissetti. Şimdi beni karnım kocaman olmuş olarak nette gördüğünde çok şaşırıyor..
Eşim çok büyük özlemler büyüttüğü için belki görmek ve dokunmak için neler vermezdi kimbilir diye düşünüyorum.

yarencim... hıçkırdığını düzenli ve saniyede bir kalp atışı şeklinde algılayabilirsin..kalp atışından farkı dışarıdan çok net hissedilebiliyor ve daha yavaş...

ben oğluşumun hıçkırığını sağ altta hissediyorum..demekki benim bebiş aslında 2 hafta önce dönmüş de ben anlamamışım...hep aynı yerde hissediyorummm:dance:aslında bebiş hıçkırırken tüm vücudunda hissedilebiliyor..bence yan değildir gizemcim ama olabilir de..

ya canım bak dra gitmeden önce tam altta hissetmiştim demiştimki allh allh bu döndümü diye ve dönmüştü ama şimdi iki gündür göbek hizamda sağda hissediyorum
dönükse orda olmması lazım gibi geliyo ya
gerçi iyi olsun nasıl durduğu çok önemli değil de yansa niye yan yani çok ilginç çok nadir oluyo çükü:uhm:

siz anlıyosunuz ne güzel doktor benimkinede dönmüş dedi ama inanın ne nerde anlamıyorum göbek deliğimin orda çok sertlik var elimi kolumu anlamadım valla

Herkese merhaba arkadaşlar...Bu hafta sonu çok yoğun geçti..Sonunda bebeğime bir oda yapmaya karar verdim..Beşiğini aldık şükür..O kadar çok çeşit var ki baktıkça insan kararsız kalıyor.Madem oda yaptım güzel birşey olsun odayı doldursun istedim..Büyükçe pembe bir beşik aldık mağazada bu kadar büyük durmuyordu ama evde odanın yarısını kapladı nerdeyse..şimdi gelip gidip beşiğe bakıyorum...Doğum çantamı hazırladım..Oda yapma işinde kararsızdım ama odaya pembe örtülü kanepeyi koyunca iyi oldu...Eşim bebişimin uyumadığı geceler bu kanepe işine yarayacak diyor :))

Kızlar yazılarınızı az önce okudum..Herkes çok iyi maşallah...Umarım hep böyle devam eder..Genel olarak bebek hareketlerinden bahsetmişsiniz..Hareketli bebek sağlıklı bebek.... Azlığından yada çokluğundan endişe etmeyin çünkü 29-30. haftalarda yeni yeni hareketlerin hissedildiğini sorun olan bebeklerde (engel yada özür gibi) neredeyse hareketsiz olduğunu biliyorum.. O yüzden hep beraber şükredelim bol bol hareket etsinler bizi uyutmasınlar.... bu onların ne kadar sağlıklı olduğunu gösteriyor

Nazecim Bebişinin Odasi Hayirli Olsun Canim Umarim çok Güzel Olmuştur Güle Güle Kullasinnnnnn:=)

bizde başladık yavaş yavaş odasını yapmaya eksiklerini almaya cumartesi yatağı geldi ilk bebek arabasını aldık oğluşumun. çok komikti eşim ilk günleri arabasını biz hangi odaya gidiyorsak oraya götürüyordu sürerek yemek yicez 'hadi oğlum yemek yicez' diyerek mutfağa yatarkende 'hadi oğlum yatalım' diye yatak odasına getiriyordu gülmekten öldürüyordu :roflol: ilk olduğu için ikimizdede heyecan var:)) süslicem odasını filanda kapı süsü aldım odanın tülünüde kırık beyaz düz olarak almıştın önceden üzerine küçük mavi kelebekler filan takıcam serperek. bebek şekerleri filanda alıcaz hastaneye gelenlere vermek için. ya çok heyecanlanıyorum sabırsızlanıyorum kısssslaaaaar...........:dance::sm_cool::sm_cool::1hug:

canım benim bunlar çok güzel şeyler.. imrendim size..benim bebişimin odası yok malesef aslında bir oda var ama oturma odası olarak kullanıyorduk..eşim askerden döndükten sonra ayarlamayı düşünüyoruz..yatağını babaannesi almak istiyor, kıramadım..şimdilik oğluşumun yatağı benim yatağımın karşısında olucak, ama odadan tuvalet masasını çıkarmam gerekecek yoksa sığamayız..ben sadece hastane çıkışımı hazırladım..
gece karnım çok ağrıdı bebiş geliyor sandım o kadar tedirgin oldum ki..eşim olmayınca çok zooooorrrrrr

Canim cok dogru soyluyorsun.Mercanin dogumu aksam gec saatte oldugu iicn bana gelene kadar biberonla baslemisler ,geldiginde de ben acemiligi atana kadar cocuck kendi karnini doyurmayi ogrenmisti ama o kadar cok sutum vardi ki .... Ayri odalarda olmamiza ragmen daha o uyanir uyanmaz seseini duymama gerek kalmadan sutum kendiliginden gelirdi 4ogun boyle devam etti
Bu hamileligimde dosyama kocaman yazdirdim "kesinlikle biberon istemiyorum " diye...Ama simdide sutum yok gibi geliyor....Baslarda ki o sertlik ,gerilme kalmadi..Goguslerim o kadar yumusadi ki......Sanki ici bosaldi...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…